Peschkeová ve Stromovce obhájila titul. Poprvé se raduje s Melicharovou

4. 5. 2018, 17:03
Aktuality 7
WTA PRAHA - Květa Peschkeová po roce ukončila čekání na svůj 29. deblový titul, když obhájila triumf na domácím antukovém turnaji WTA v pražské Stromovce. Letos 42letá Češka slaví premiérové vítězství po boku Američanky Nicole Melicharové, když ve finále porazily 6-4 6-2 Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou a Lidziji Marozavovou z Běloruska.
© TK Sparta Praha / Pavel Lebeda

Dvaačtyřicetiletá Peschkeová vybojovala 29. deblový vavřín v kariéře a první od loňského úspěchu v Praze. Před rokem zvítězila s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou. S Melicharovou se radovaly z prvního společného titulu.

"Pořád to jde a s novou parťačkou to jde taky výborně. Je dobré doma znovu vyhrát," řekla Peschkeová. "Je to skvělé pro naše sebevědomí a potvrzení, že naše spolupráce funguje. Je fantastické tady vyhrát a jede se dál. Máme cíl vyhrát větší turnaje a to je náš cíl, který chceme dokázat," řekla Melicharová.

Je otázkou, zda bude Pescheková za rok usilovat na Spartě o hattrick. "Rok je ještě dlouhý. Nicole se tady objeví a uvidíme, jestli se mnou, nebo beze mně," naznačila, že uvažuje o konci kariéry. "Všechno se mi honí hlavou, ale nemám to rozhodnuté. Asi to není daleko, nedá se to dělat věčně. Je ale vidět, že to pořád jde."

Peschkeová s Melicharovou spolu začaly hrát letos, před týdnem ve Stuttgartu se dostaly do finále. V Praze měly nejvíce práce v prvním kole, v kterém porazily Češky Petru Krejsovou a Jesiku Malečkovou 10:4 až v supertie-breaku.

"První kola jsou vždy těžká a my sem přijely z halového turnaje. Vlítly jsme do toho rovnýma nohama a měly jsme dost práce. Podařilo se nám to zvládnout a pak se náš vlak rozjel," řekla Peschkeová. S Melicharovou, která je o osmnáct let mladší, by rády postoupily na Turnaj mistryň. "Míříme tím směrem," řekly společně.

Melicharová je dvanáctou spoluhráčkou, s kterou Peschkeová vyhrála čtyřhru na okruhu WTA. První titul slavila před 20 lety v Sopotech.

Čtyřhra má od zrodu turnaje WTA na Spartě počtvrté domácí vítězku. Před Peschkeovou s Grönefeldovou uspěly Andrea Hlaváčková s Margaritou Gasparjanovou z Ruska a v roce 2015 vyhrály Kateřina Siniaková se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
Česko, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (4. 5. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Kvitová (2-ČR) - Shuai Zhang (6-Čína) 7-6(6) 6-0
Buzarnescuová (7-Rum.) - Giorgiová (It.) 4-6 6-3 7-5
• Čtyřhra - finále •
Melicharová/Peschkeová (3-USA/ČR) - Buzarnescuová/Marozavaová (Rum./Běl.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
EllNino
Květa s Nicole jsou sympaťačky :)
Reagovat
Fandina
gratulka. V semi jsem víc přála Andrejce s Renčou, ale byly lepší takže super a Qta navíc obhájila loňské prvenství. Takže gratulka!!!
Reagovat
slacker
nelzi
Reagovat
Fandina
Neotravuj blbe.
Reagovat
slacker
nebud drza amoralni smejde
Reagovat
Fandina
Jsi ubožák.
Reagovat
horska.kraslice
Ta Marozava asi chodí v Bělorusku ke stejnému hlasovému poradci jako Sabalenka. :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist