Peschkeová: Wimbledonské vítězství? Třešnička na dortu

2. 7. 2011, 23:54
Aktuality 1
V ženském deblu už dlouho patří mezi světovou elitku, na první grandslamový titul ale Květa Peschkeová čekala do svých 35 let. "Třešničky na dortu" se dočkala ve slavném Wimbledonu, kde dnes se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou porazila německo-australský pár Sabine Lisická/Samantha Stosurová po setech 6-3 a 6-1.
Katarina Srebotniková a Květa Peschkeová (© wimbledon.org)

"Jsem s tím výsledkem hrozně spokojená," řekla po finálovém vítězství Květa Peschkeová. "Celý turnaj jsme hrály, co jsme chtěly a dařilo se nám to. Je to skvělý pocit. Hraju tolik let a toto je jako třešnička na dortu," dodala.

"Nikdy jsem nepochybovala o našich kvalitách, ale nikdy nemůžete najisto říct, že se to podaří," uvedla česká tenistka. "Už hrajeme s Katkou dva roky. Jsme hrozně sehraný tým, víme, co od sebe můžeme očekávat. Jsme spolu jako srostlé, to je v deblu je důležité," řekla.

Sedly si i lidsky. "S Katkou je neskutečná sranda. Jsem ráda, že jsme se takhle našly a doufám, že spolu budeme ještě aspoň jeden rok pokračovat," prohlásila.

O vítězství Petry Kvitové ve dvouhře prohlásila, že to je neuvěřitelný úspěch. "Hrozně jí to přeju. My jsme ještě jeden úspěch k tomu přidaly, tak myslím, že je to fajn. Třeba přijde ještě jeden od Ivety Benešové," řekla. Benešová hraje v neděli finále smíšené čtyřhry.

Peschkeová začala se Srebotnikovou hrát loni v lednu a hned se jim začalo dařit. Do letošního Wimbledonu vyhrály pět turnajů a desetkrát hrály finále. Loni postoupily do finále Roland Garros, kde je porazily americké sestry Serena a Venus Williamsovy.

pva, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moc jí ten titul přeju za "celoživotní zásluhy v oboru deblu".
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist