Pětatřicetiletý Haas přidal 15. titul. Po 12 letech opět dobyl Vídeň

20. 10. 2013, 16:11
Aktuality 8
ATP VÍDEŇ - Tommy Haas i v 35 letech dokázal vyhrát dva turnaje během jedné sezony, což se mu povedlo naposledy před sedmi lety. Po květnovém triumfu v Mnichově zvítězil i v hale ve Vídni, kde v dnešním finále zdolal Nizozemce Rovina Haaseho a zopakoval tak své vítězství z roku 2001. Zároveň si německý tenista uchoval naději na Turnaj mistrů.
Profily hráčů
Tommy Haas

Tommy Haas je nejstarším hráčem v širší světové špičce a vyhrávat turnaje je stále v jeho silách. Tento týden pětatřicetiletý německý veterán nenašel přemožitele ve vídeňské hale, když v dnešním finále zdolal po třísetové bitvě 6-3 4-6 6-4 Robina Haase, přestože ve třetím setu prohrával 2-4.

Druhý nasazený Haas tak oživil šance na premiérovou účast na listopadovém Turnaji mistrů v Londýně. Na postupovou příčku ztrácí téměř sedm set bodů, přičemž získat jich může ještě 1500.

"Ještě mám malou šanci, musím ale hrát extrémně dobře. Budu k tomu asi potřebovat vyhrát Masters v Paříži," jmenoval momentálně dvanáctý hráč světového žebříčku Haas jeden ze dvou následujících turnajů, kterých se zúčastní. V příštím týdnu bude startovat ve Valencii. 

Rosolův semifinálový přemožitel Haas triumfoval v rakouské metropoli už podruhé, oba úspěchy od sebe dělí dvanáct let. Němec žijící v Los Angeles hrál navíc ve Vídni finále i v roce 2000. Letos už dokázal zvítězit v Mnichově a dnes tak získal celkově 15. trofej. 

"Jsem velmi šťastný. Získat titul je vždy skvělý pocit. Nestává se to tak často. Od mého posledního titulu tady ve Vídni uplynula už docela dlouhá doba," řekl Haas.

O devět let mladší Haase dnes nenavázal na sobotní úspěch proti turnajové jedničce Jo-Wilfriedu Tsongovi z Francie. Letos tak prohrál i své druhé finále, v červenci neuspěl ve Gstaadu. Oba své tituly slavil na rakouské půdě, když v letech 2011 a 2012 triumfoval v Kitzbühelu.

"Právě teď jsem zklamaný. Ve Gstaadu jsem ve finále neměl šanci, dnes jsem ji měl. Ale Tommy trefil několik skvělých returnů a ve třetím setu se dostal zpátky do hry," komentoval nepovedený závěr zápasu smutný Haase. "Pro příští rok mám velkou motivaci, doufám, že v dlouhodobém horizontu mohu dosáhnout na Top 30," dodal šestadvacetiletý Nizozemec.

- ATP 250 VÍDEŇ -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 571.755 eur)
středeční výsledky (16. 10. 2013)

Dvouhra - finále:
Haas (2-Něm.) - Haase (Niz.) 6-3 4-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moc Haasovi gratuluji, je to borec!
Reagovat
Fandina
Lukášovi k titulu v deblu. Gratulace veliká.
Reagovat
Fandina
k titulu. Tommy je super. Mám radost!
Reagovat
smazaný uživatel
Na to ako katastrofálne Tommy hral cez týždeň je titul prekvapením. Ešte aj vo finále hral výrazne pod svoje možnosti a predsa vyhral. Zaujímavé :)
Reagovat
tommr
jj jak Radek Štěpánek tak Lukáš Rosol ho mohli klidně vyřadit a nikdo by se nemoh divit. V obou zápasech nebyl Haas o nic lepší a vyhrál i s notnou dávkou štěstí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidel som všetky jeho zápasy, ale gratulácia, titul si podľa mňa zaslúži, tvrdo na sebe maká aj v pokročilom veku.
Reagovat
Roger_Federer
Paradni, gratulace.. zase jeden titul pro slabou generaci let minulych.
Reagovat
SwissMaestro
Paráda! Bylo by super kdyby vyšel i ten TM :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist