Petersonová v Nanchangu získala první titul a ukončila nadvládu domácích šampionek

15. 9. 2019, 11:53
Aktuality 5
WTA NANCHANG - Rebecca Petersonová se v čínském Nanchangu dočkala prvního titulu z okruhu WTA. Ve finále čtyřiadvacetiletá Švédka smetla za hodinu hry Kazašku Elenu Rybakinovou a přerušila kralování domácích tenistek, které ovládly předchozí tři ročníky.
Profily hráčů
Rebecca Petersonová

Maximem Rebeccy Petersonové na okruhu WTA bylo semifinále z loňského Acapulka, tento týden v čínském Nanchangu ho hned dvakrát překonala a zaznamenala premiérový triumf.

Čtyřiadvacetiletá Švédka ztratila v pěti zápasech jediný set ve čtvrtfinále s ve formě hrající Polkou Magdou Linetteovou, která byla čtyřikrát dva míčky od vítězství a dvakrát podávala na na postup. K mečbolu jí ale tenistky ze Skandinávie nepustila a v posledních dvou zápasech prohrála dohromady už jen šest gamů.

Ve svém prvním finále Petersonová nedala šanci o čtyři roky mladší Eleně Rybakinové. V šedesátiminutovém utkání ztratila po svém podání jen osm míčků, nečelila jedinému brejkbolu a zvítězila jednoznačně 6-2 6-0.



"Finále jsem hrála poprvé, ale od začátku jsem necítila žádnou nervozitu. Jsem šťastná, jak jsem zápas zvládla. Je to nádherný pocit vyhrát takový turnaj," radovala se 78. hráčka světa Petersonová, jež se v žebříčku posune na 52. místo a vyrovná tak své maximum.

Dvacetiletá rodačka z Moskvy Rybakinová, jež reprezentuje Kazachstán, hrála ve finále podruhé. To první před dvěma měsíci na antuce v Bukurešti přetavila v titul.

Turnaj kategorie WTA International se v Nanchangu konal pošesté a Petersonová se stala teprve druhou šampionkou za zahraničí. V roce 2015 triumfovala Srbka Jelena Jankovičová, zbylé čtyři ročníky ovládly Číňanky Qiang Wang, Ying-Ying Duan a dvakrát Shuai Peng.

Obě finalistky se nyní přesunou do Guangzhou. Petersonová v prvním kole vyzve světovou trojku Elinu Svtolinovou z Ukrajiny, Rybakinová bude čelit páté nasazené Češce Kateřině Siniakové.

• WTA INTERNATIONAL NANCHANG •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (15. 09. 2019)
• Dvouhra - finále •
Petersonová (5-Švéd.) - Rybakinová (4-Kaz.) 6-2 6-0
• Čtyřhra - finále •
Wang Sin-jü/Ču Lin (Čína) - Pcheng Šuaj/Čang Šuaj (2-Čína) 6-2 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
Stejný ročník jako Katka Siniaková ...

Letos se holky z jejího ročníku 1995/1996 hodně zlepšily, Donna Vekic a Karolína Muchová si zahrály první čtvrtfinále na GS, Rebecca získala premiérový titul, o Ash Barty se nemá cenu bavit, Elise Mertens a Anett Konataveit dokážou potrápit kohokoli a jsou stabilně ve třicítce ...

Katka byla již v 18 letech daleko před nimi, momentálně jim bohužel kouká na záda
Reagovat
EllNino
*pardon, Rebecca je o rok starší
Reagovat
FulnekUltras
taky pěkný macíček
Reagovat
dadaft
hra Rybakiny pro mě zklamání.
Reagovat
tommr
nezlobil bych se kdyby podobně hrála i proti Katce ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist