Petkovicová po pěti letech dobyla Bad Gastein a poprvé vyhrála dva turnaje během jedné sezony

13. 7. 2014, 14:50
Aktuality 8
WTA BAD GASTEIN - Andrea Petkovicová vyhrála antukový turnaj v rakouském Bad Gasteinu, kde před pěti lety slavila svůj premiérový triumf na okruhu WTA, a získala celkově čtvrtou trofej. Německá tenistka v dnešním finále porazila Američanku Shelby Rogersovou a poprvé v kariéře tak získala dva tituly během jedné sezony.
Profily hráčů
Andrea Petkovicová

V sezoně 2011 si Andrea Petkovicová zahrála čtvrtfinále na Australian Open, na Roland Garros i na US Open a byla světovou devítkou.

Jenže pak přišlo smolné období, ve kterém ji srážela zranění. Začátkem roku 2012 nehrála tři měsíce kvůli únavové zlomenině v oblasti bederní páteře, další tři měsíce vynechala kvůli poškozeným vazům v kotníku a v úvodu loňské sezony musela na operaci kolena kvůli prasklému menisku, který ji vyřadil ze hry na dalších deset týdnů.

Letos se ale zranění šestadvacetileté Němce vyhýbají a Petkovicová se pomalu vrací do formy, když se prosazuje především na antuce. V dubnu dokázala vyhrát kvalitně obsazený turnaj v Charlestonu, na French Open si zahrála poprvé v semifinále grandslamu a dnes dotáhla k titulu tažení soutěží v alpském Bad Gasteinu.

Shelby Rogersová a Andrea PetkovicováČtvrtá nasazená Petkovicová v turnaji ztratila jediný set v semifinále s Grace Minovou. V dnešním finále si poradila s dalším americkým překvapením Shelby Rogersovou, proti které proměnila šest z deseti brejkbolů a po výhře 6-3 6-3 si ve svém devátém finále připsala celkově 4. titul a opět z antuky.

Petkovicové se tak poprvé v kariéře podařilo vyhrát dva turnaje během jedné sezony, V Bad Gasteinu triumfovala už v roce 2009, kdy slavila své vůbec premiérové vítězství na okruhu WTA a navíc si tehdy zahrála i finále ve čtyřhře. Čtvrtou trofej do sbírky získala před třemi lety ve Štrasburku.

Jednadvacetiletá Rogersová má za sebou navzdory finálové porážce životní týden. Až dosud si na turnajích WTA zahrála maximálně ve druhém kole, v Rakousku však po úspěšně zvládnuté kvalifikaci vyřadila Kristýnu Plíškovou a trio nasazených soupeřek: Španělku Carlu Suárezovou-Navarrovou, a Italky Camillu Giorgiovou  i největší favoritku Saru Erraniovou.

"Tenhle týden jsem toho odehrála opravdu hodně. Ale hrála jsem neuvěřitelně a vždy proti těžké soupeřce," řekla Rogersová. "Za celý týden jsem velmi šťastná, i když to dnes nevyšlo. Prožila jsem tu skvělé chvíle, fanoušci byli úžasní a já si to tu moc užila. Tady v Bad Gasteinu to pro mě byl skvělý zážitek."

Soutěž deblistek v Bad Gasteinu ovládlo české sesterské duo Karolína a Kristýna Plíškovy.

- WTA INTERNATIONAL BAD GASTEIN -
(Rakousko, antuka, 250.000 dolarů)
nedělní výsledky (13. 07. 2014)
• Dvouhra - finále •
Petkovicová (4-Něm.) - Rogersová (USA) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Andrejce. Dva tituly v sezoně, tak to je novinka. A zdá se mi, že Petko hraje v pohodě. Gratulka k titulu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petko! :) Do stavu 3:3 v 1. setu to bylo hodně vyrovnané. Obě holky do toho šly agresivně, byl tam brejk na obou stranách... Potom ale Petko začala potvrzovat svou kvalitu a ve zbytku zápasu byla lepší.

Jsem rád, že když tenhle turnaj nevyhrála Katka (no, buďme zatím realisti :)), tak ho vyhrála Petko, které jsem to přál... Co jsem odposlouchal po zápase, tak si dnešní soupeřku opět studovala na youtube a večer se samozřejmě bude dívat na fotbal. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Andrea x Shelby 6:3 - 6:3
Tak sice par krat rimska bohyne zavravovala, ale nakonec estetickym vysledkem urvala turnajove vitezstvi. Ovsem Shelby je treba pochvalit, takhle pekne slapat od kvaldy az do finale...;)
A ze par dobrych z pavouku vyndala...
...Karlicka, Kamila, Sara...a to Karlicku tedy doslovne smetla...
No ma ta Shelby ranu, tedy...myslim tou FH...;)

No rimska bohyne obdrzela prislusnou cenu...;) Tvar to ma anticke konvice;)
Reagovat
blixa
Super Andrejka !!!
Reagovat
tommr
no já teda z toho jejího vítězství moc nadšenej nejsem. V žebříčku se díky tomu Petkovicová posune na 18.místo těsně za Lucku se ztrátou pouhých 215 bodů ... :(
Reagovat
horska.kraslice
No jo, Lucka bude holt muset taky něco uhrát, když bude chtít být před UO v šestnáctce.
Reagovat
smazaný uživatel
Když ne Sara tak ty.. Gratuluji holka ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist