Petrovová se kvůli rodinné tragédii omluvila i z Australian Open

19. 12. 2013, 09:51
Aktuality 2
Naďa Petrovová se po tragické smrti matky k tenisu hned tak nevrátí. Po Aucklandu a Hobartu se jednatřicetiletá Ruska odhlásila i z Australian Open, které začíná za necelý měsíc.
Profily hráčů
Naďa Petrovová

Nadě Petrovové začátkem prosince zemřela ve věku 64 let maminka Nadezhda Ilyinová, jež nepřežila autonehodu. Ruská tenistka se vzhledem k rodinné tragédii okamžitě odhlásila z turnajů v Aucklandu a Hobartu a dnes pořadatelé Australian Open oznámili, že se Petrovová nezúčastní ani úvodního grandslamu sezony, který začne 13. ledna.

Bývalá světová trojka tak v Melbourne neukončí dlouhé čeká na vítězný zápas na grandslamovém turnaji, na kterých loni vypadla pokaždé hned v prvním kole. Aktuálně až 104. hráčka žebříčku WTA má za sebou nepovedenou sezonu. Hlavně vinou problémů s kyčlí se objevila jen na 13 turnajích a nedokázala na nich nikdy vyhrát víc jak dva zápasy. Radost mohla mít alespoň z výsledků ve čtyřhře, ve které se se Slovinkou Srebotnikou dostaly až na Turnaj mistryň.

Její maminka Nadezhda Ilyinová byla rovněž úspěšnou sportovkyní. V roce 1976 na olympijských hrách v Montrealu získala bronzovou medaili ze štafety na 4x400 metrů. O pět let později na svět přivedla dceru Naďu, ze které vychovala tenistku světových kvalit. Sice ji nikdy netrénovala, ale dohlížela na její kondiční přípravu a několikrát se s ní objevila na grandslamových turnajích.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
preju Nade hodne sily, a aby - stejne jako ja - co nejdrive prisla na to, ze kdyz se zastavi svet, TENIS ho zase roztoci..
Reagovat
smazaný uživatel
Přidávám se k sojce, a upřimně přeji hodně síly...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist