Piqué: Nadal mi přislíbil start ve finále Davis Cupu

18. 10. 2018, 04:00
Aktuality 31
Rafael Nadal má v plánu příští rok startovat ve finálovém turnaji Davisova poháru, v němž má Španělsko jako letošní semifinalista jistou účast. Oznámil to fotbalista Gerard Piqué, jehož investiční skupina Kosmos nový formát tradiční soutěže národních týmů zaštítila. První hráč světového žebříčku mu prý slíbil, že bude hrát, pokud nebude zraněný.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© daviscup.com)

Start naopak už dříve vyloučili či zpochybnili další elitní tenisté, Švýcar Roger Federer, Srb Novak Djokovič či Alexandr Zverev z Německa. "Pokud bude hrát světová jednička, je to víc než dost," prohlásil obránce Barcelony na dnešní oficiální prezentaci Madridu jako dějiště finálového turnaje následujících dvou ročníků Davisova poháru.

Podle Piquého bylo předem jasné, že nebude snadné mít ve finále všechny hráče z čela žebříčku. "Tohle je týmová soutěž, takže je nemožné mít tu všechny špičkové hráče. Některé týmy nepostoupí, takže stejně nebudou moci všichni hrát," řekl. "Samozřejmě bychom tu rádi měli všechny přední tenisty, ale chceme se zaměřit na týmy," dodal.

Soutěž po radikální změně formátu od příštího ročníku vyvrcholí turnajem pro osmnáct týmů ve druhé polovině listopadu. Podle Zvereva je tento termín pro něj nepřijatelný, nadšený z něj není ani Djokovič. Kalendář totiž ještě víc zahustí obnovená premiéra Světového poháru tenisových družstev, kterou ATP chystá na leden 2020 v Austrálii. Hráčům by se tak zkrátilo volno a čas na přípravu mezi jednotlivými sezonami.

Účast na finálovém turnaji, který bude v roce 2019 hostit od 18. do 24. listopadu Madrid, mají zatím jistou letošní semifinalisté z Francie, Španělska, Chorvatska a USA, divoké karty dostaly Argentina a Velká Británie. Dalších dvanáct týmů bude hrát o postup v únorovém kvalifikačním kole, české tenisty čeká duel s Nizozemskem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
idu urobit restart DC,najskôr z toho spravia bezny tyzdenny turnaj(co je este aj so skripanim zubov stale ok) a nakoniec to buchnu na koniec novembra,to je teda faul,a za toto namiesto vyhadzovu,este niekto zhrabne prachy,coby zlepsovaci navrh,toto uz mozno môze zachranit len velmi masivna reklama ake to bude cele super
Reagovat
Herbert_Hoover
Pár přátel stačí mít, co uměj za to vzít :)
Reagovat
Roger_Federer
Vecny kritik náročnosti sezony se zucasni tydeniho sranda turnaje, ktery nikoho nebude zajimat.
Reagovat
Krisboy
Chce se rozpinkat na sranda turnaji, no...
Reagovat
peggy
To je od Nadala velke gesto a je videt,ze svoji zemi miluje.To zase pan Berdych necha kluky placat se v to,co je mu do Ceska zije si v Monacu.
Reagovat
Fandina
To vůbec nesedí, protože Berďa odehrál v DC, bez jedné, jednou tolik zápasů než Nadal.

Roger 70
Berďa 67
Radek 53
Andy Murray 47
Nole 44
Rafa 34
Reagovat
Pe3k
To bys chtěla po Peggy moc...
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Je pravda, že je průšvih, že nedojedou TOP tenisti. Myslel jsem si, že to má Piqué vše předjednané s těmi TOP hráči a potom do toho má cenu investovat peníze. Jestli to dopadne tak, že tam první rok přijede Nadal, páč je to v Madridě a pak tam budou jezdit hráči mimo TOP 10, tak to bude těžce prodělečné. Ač mám Djokoviče rád, nechápu jeho přístup. Nejprv kvituje změnu formátu a pak řekne, že nejede. Tak co to je?
Reagovat
Kozoroh
Nevyhovuje mu termín. Hrát DC v listopadu, kdy TOP hráči chtějí odpočívat po náročné sezóně, je nesmysl.
Reagovat
Holahej
..., kdo chce hrát důvody si najde, kdo nechce hrát důvody si také najde..., viz posezóní IPTL, trvající cca 20 dní .....
Reagovat
Holahej
oprav...posezónní...
Reagovat
Nola
Novak startoval na IPTL iba raz....
Reagovat
Holahej
Z médií ?.
"Měl jsem skvělou zkušenost s inauguračním vydáním IPTL a netrpělivě se těším na hraní v druhé sezóně, zejména před domácím davem v Singapuru,"
později 2015??
"Je to pro mě dlouhý rok a mé tělo potřebuje nějaký čas na zotavení. Přál bych týmu to nejlepší a v příštím roce se k nim přidá. " řekl Djokovič.

Svět No1, který reprezentoval SAE Royals v zahajovací sezoně IPTL v roce 2014, měl plánovat tento měsíc singapurský tým, ale Djokovič se rozhodl vystoupit z akce, aby poskytl svému tělu potřebný čas na zotavení??.

Tak to chodí pro veřejnost, kdo chce hrát důvody si najde, kdo nechce hrát důvody si také najde.....,
Reagovat
Holahej
V sezóně 2016 IPTL se soutěže zúčastní čtyři týmy The Philippine Mavericks nesoutěží v tomto ročním období, údajně kvůli poruše IPTL plnit své závazky ??

Přestože IPTL oznámila, že se v letošním roce zúčastní vrcholové hvězdy Roger Federer a Serena Williams , oba hráči se kvůli finančním událostem krátce po zahájení ligy stáhli...........
Reagovat
blixa
Je pro změnu formátu ale nevyhovuje mu termín. Co je na tom k nepochopení ?
Reagovat
Kozoroh
Přesně tak, řada lidí si nedá dvě a dvě dohromady, evidentně...
Reagovat
Marduch
"A do už tak nabitého programu navíc od roku 2020 přibude Světový pohár pořádaný ATP. Ten se bude hrát první týden v lednu, zatím v Austrálii.
?Upřímně nevidím příliš prostoru pro dvě takhle velké akce,? přiznal Djokovič. ?Obě strany by měly usednout k jednomu stolu a vymyslet společný a dokonalý podnik.?

Zdroj: https://sport.idnes.cz/novak-djokovic-davis-cup-gerard-pique-novy-format-kritika-p3o-/tenis.aspx?c=A181018_111927_tenis_dm
Reagovat
Road_to_Centre_Court
A kdy čekal, že to bude? Tenisový kalendář už je tak dost napěchovaný, že to není kam dát. Odpovídá to termínu finále Davis Cupu...
Reagovat
Krisboy
Jestli nebudu zraněný. Takže už předem počítá, že "zraněný" pravděpodobně bude. Komedie pro kamaráda :)
Reagovat
a.magerova
Přislíbil, protože se hraje v Madridu, být to jinde, tak by remcal stejně jako ostatní... ;-)
Reagovat
ttopi
Takže bude zraněný - jak jednoduché :D
Reagovat
Mayo
Pique, Nadal...ako inak ESP športovci sú proste top
Reagovat
Krisboy
https://www.ruik.cz/barcelona-musi-resit-piqueho-starne-a-stale-vice-chybuje-fanouskum-uz-dochazi-trpelivost/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
Mayo
Pique je už za zenitom.
Reagovat
Krisboy
Možná by nemusel být, kdyby fotbalu dával 100 procent. Věkem je ještě mladý. Kdyby více trénoval a méně přemýšlel, v kterých jiných sportech vydělat prachy, mohl si ten zenit o pět let oddálit.
Reagovat
Mayo
Vyhral všetko. Za mladi bol jeden z top stopérov sveta. Čo viac.
Reagovat
Krisboy
Kdyby dával fotbalu jenom polovinu toho, co dává tenisu Nadal, byl by nejlepší dodnes.
Reagovat
Krisboy
Jenže pro Nadala je hlavní sport a tituly, pro Pykého jsou to prachy.
Reagovat
turista
Úplně takhle jednoznačné to není. Rafa Nadal má v Manacoru sportovní muzeum, tenisovou školu, luxusní hotel a luxusní rehabilitační kliniku. Tyhle podniky mu zatraceně dobře vydělávají peníze. V létě jsem byl na dovolené na Mallorce a byl jsem se tam podívat tak vím jak to tam vypadá.
Reagovat
George_Renel
Proč tedy podváděl na daních?
Reagovat
turista
Nevím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist