Plíšková bere prohrané finále Wimbledonu jako motivaci. Věří, že to jednou vyjde

10. 7. 2021, 20:36
Aktuality 34
Krátce po prohře ve finále Wimbledonu byla tenistka Karolína Plíšková zklamaná, postupem času si ale uvědomila, jakého úspěchu postupem do boje o titul v All England Clubu dosáhla. Dodává jí to víru, že by jednou mohla grandslamový titul získat.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© AFP)

"První moment byl, že jsem byla mega dole," líčila Plíšková při on-line tiskové konferenci, jak na ni zprvu dolehla porážka 3-6 7-6 a 3-6 s Ashleigh Bartyovou z Austrálie. "Nechci z toho ale dělat drama, protože dostat se do finále Wimbledonu beru jako úspěch. Zklamání to samozřejmě je, ale na druhou stranu mi to může dodat kuráž a sílu pokračovat, hrát a dál se rvát."

Především věří, že si znovu dokázala, že je reálné jednou získat grandslamový titul. "Teď mám rozhodně víc víry, víc důvěry. Více všeho pro další grandslamy. Už to byla nějaká doba, co jsem byla naposledy ve druhém týdnu grandslamu. Doufám, že všechno teď bude o něco lepší. Grandslam si přeju a přála jsem si ho dneska. Přijdou další šance. A věřím, že to vyjde," řekla.

Zopakovala, že má velkou důvěru ve svůj současný realizační tým a především v kouče Saschu Bajina. "Fakt mi strašně v posledních týdnech, měsících, nebo vůbec celou dobu, co se mnou je, pomohl. Věří ve mě a já v to věřím taky. Nevzdávám to," pronesla Plíšková.

Wimbledon dosud nepatřil mezi oblíbené grandslamy rodačky z Loun. "Nikdy se mi na něm nedařilo, ale tentokrát se můj vztah k němu přeci jen zlepšil," usmála se. "Asi by mohl být ještě o trošku lepší, ale teď je dobrej a dávám mu šanci do budoucna."

Finále se světovou jedničkou Bartyovou začala zle. Prohrála prvních čtrnáct fiftýnů. "Nebyl to ideální start, spíš strašlivý. Na druhou stranu Ashleigh hrála výborně," řekla Plíšková, ale z utkání postupně udělala boj hodný finále. "O to víc jsem pyšná, jak jsem našla cestu a strašně jsem jí to zkomplikovala. Nebyla jsem úplně blízko vítězství, protože od začátku každého setu měla navrch, ale hodně jsem jí to zkomplikovala a to je pro mě do budoucna cenný," podotkla.

Při vyhlášení se Plíšková po první větě rozplakala. "Byla jsem o něco citlivější než obvykle," řekla. Dolehly na ni emoce z vypjatého finále, skvělá atmosféra a i třeba přítomnost vévodkyně Kate. "Říkala jsem si, plač až v šatně, ne na kurtu. Ale nějak jsem to nemohla udržet."

Byla potěšena, že v hledišti byli členové královské rodiny. Vyhlížela je už při rozehrávání před zápasem. "Docela je sleduju, zajímá mě jejich historie a rodina," řekla. Věděla i to, že je mezi diváky slavný americký herec Tom Cruise. "A slyšela jsem, že mi hodně fandil."

Po třech týdnech v britské bublině si nyní dá pár dnů odpočinku. Pak se přesune do Tokia, kde ji čeká první olympijský turnaj. "Jsem trošičku zklamaná, že nebudou lidi, což je pro mě horší. Bude to moje první olympiáda a doufám, že budu hrát dobře. Nechci se extra stresovat, ale zahrát co nejlíp. Medaile by byl sen, ale to je ještě daleko. Ještě jsem v Londýně."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Jan
Přál bych jí GS. Ale je to těžké. Los jaký měla letos mít příště nemusí a forma také nemusí být.
Reagovat
smazaný uživatel
Zahrala jeden dobrej grandslan po x letech, turnaj po x mesicich a uz se tu mluvi o mediali smile. Na turnaji nikoho poradnyho neporazila, Sabalenka proti ni neexistovala na returnu. Vcera hrala Barty hodne pod svy moznosti a stejne relativne v pohode vyhrala. Posun tam je v pohybu, ale v hlave je to furt spatny.
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
lars
Nepis jako buran, nebo to budes mit furt spatny v hlave :)
spravne ma byt: dobry grandslam
Reagovat
peggy
Karolino,jsi jediná Ceska tenistka,kterou mám ráda,moc Ti blahopřeji.Verim,ze to vyjde.smile
Reagovat
Petr_Fisk
Škoda, to o hodně přicházíš...
Reagovat
Blondie
To je první slušný, nikoliv nenávistný příspěvek, co jsem tady od ní viděla, takže se ještě překonala :D
Reagovat
Petr_Fisk
Třeba ještě není všem dnům konec.
Reagovat
Fandina
je milá holka a mám ji moc ráda. Mrzí mě, že dneska prohrála, ale moc držím palce dál. Pojď holčičko naše!!!
Reagovat
smazaný uživatel
je to milá holka, ale když vona hrála finále wimbledonu
Reagovat
tommr
ted to chce ze sebe rychle setřást to zklamání z finálový prohry a co nejlíp se připravit na OH. Pokud tam bude Karolína hrát stejně dobře jako ve Wimbledonu tak je šance na medaili opravdu reálná. A to nejen v singlu ale i v deblu ... smile
Reagovat
Jan
smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
tak nepochybuju, že ještě nějaké to semifinále na GS zvládneš smile

a hlavně drž vysokou kvalitu týmu - na česky mluvící trenéry a primitivní virtuální hatery ser - to tě nikdy nikam neposune
Reagovat
Torn
Ty už ses ožral co? :D
Reagovat
FulnekUltras
teprve začínám ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
FulnekUltras
vévodyně a krujzové, to je ta správná pokroková společnost
Reagovat
bIbec
mrkni na poslední 2 díly Mission Impossible. V konkrenci akčního žánru naprostá špička. Ethan Hunt je mnohem větší badass než nějaký Bond.

První díl Jack Reacher je taky zábava.

Cruise je poslední akční hrdina a McQuarrie poslední akční režisér.
Reagovat
bIbec
Cruise je celkově skvělý herec. Lidi ho moc nemusí, že je to dement a já nevím co, ale každý druhý film s ním je prostě událost. Možná víc než každý druhý.
Reagovat
Petr_Fisk
Mně osobně asi nejvíce sednul v Edge of Tomorrow, Minority Report, Rain Manovi a Vanilla Sky.
Reagovat
paddy
to byla krásná fotka Cruise s Plíškovou 170+186 smile

to by mě zajímalo, jestli se líbí Fandině, když je malý

malý, ale šikovný smile
Reagovat
Fandina
Nelíbí se mi. Je moc malý.
Reagovat
FulnekUltras
kolik cm by sis ideálně představovala, Fandi?
Reagovat
Torn
Fulnek cítí šanci... :D
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
Titan
Kde jaká fotka...?
Reagovat
Blondie
Abych Fandině neprozrazovala svou výšku, oj :D
Reagovat
Petr_Fisk
Neboj, to asi platí jen na chlapy.
Reagovat
Blondie
Kdepak, jako jeden z důvodů, proč nemá ráda Ash, napsala, že je Barty malá :D
Já jsem ještě o dost menší než milá Australanka :D
Reagovat
Petr_Fisk
Pak jsem to tu také zahlédl, máš holt u Fandiny utrum.
Ale zase jsi specialista pro boj ve vysoké trávě...všechno má své pro i proti.
Jen aby Tě někde "nepokousala" pisila.
Na mě jednou na Faerech, na takové podmáčené náhorní plošině útočily chaluhy, které tam seděly na mladých a bylo to hodně drsné. Na ruku jsem si namotal flísku a tu držel nad hlavou. Nalétávaly jak stíhačky, vždycky to jen zasvištělo těsně nade mnou a průvanem se mi zvedly vlasy. Nějaké Japonce, co to zažili u Jökulsárlón, odvážela pak sanitka v šoku do nemocnice.
Reagovat
Blondie
To se nedivím, chaluhy jsou celkem ostrá zviřátka.
Ono je s podivem, že ti ptáčci občas dají člověku docela zabrat. Člověk by řekl, že kilové tělíčko obalené peřím musí v pohodě zvládnout, a ono ne... :)
Reagovat
Petr_Fisk
Je velká jako káně, rozpětí cca 140cm. Bylo léto, slunečno, poledne a slunce nad hlavou. Když jsem se snažil dívat vzhůru, tak jsem byl oslněný a nic neviděl a najednou mi to zasvištělo kolem hlavy.
Musel jsem projít úsek cca 500m, kde měly každá své teritorium o průměru cca 50m a byly jich tam desítky. Bylo to nekonečné a hodně nepříjemné.
Reagovat
Petr_Fisk
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/379078/hejno-ho-neubranilo-drzy-ptak-odnesl-tucnaci-mlade.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist