Plíšková: Chci dokázat, že se ve mně lidé nemýlili

23. 1. 2017, 15:57
Aktuality 57
Do Melbourne dorazila jako jedna z favoritek Australian Open a svou roli Karolína Plíšková zatím naplňuje. Turnajová pětka prošla na úvodním grandslamu sezony poprvé do čtvrtfinále a věří si i proti zkušené Chorvatce Lučičové-Baroniové. "Mám šanci. Jako vždycky," řekla čtyřiadvacetiletá česká hráčka na tiskové konferenci.
Karolína Plíšková (© Tennis Australia)

Podruhé v kariéře je grandslamovou čtvrtfinalistkou, ale poprvé se mezi nejlepší osmičku dostala z pozice favoritky. Komentátoři i fanoušci o ní mluví jako o možné vítězce od začátku turnaje. "Je to tady díky tomu jiné, ale nechci o tom moc přemýšlet, protože řeči mi zápasy nevyhrají. Musím hrát dobře," řekla Plíšková. "Ale ráda bych dokázala, že se lidé, kteří o mně mluvili jako o favoritce, nemýlili."

Zápas s turnajovou dvaadvacítkou Gavrilovovou zvládla ve dvou setech a byla ráda, že ušetřila energii. "Předešlý zápas s Ostapenkovou se protáhl a vzal mi nějaké síly. Dostala jsem se pozdě do postele a druhý den se cítila trochu unavená. Je dobře, že jsem to zvládla relativně rychle a čeká mě volný den," řekla.

Ani tentokrát neoznačila rodačka z Loun svůj výkon za nejlepší. "Všichni víme, že umím hrát lépe. Přestože jsem cítila, že moje hra není tak dobrá, byla solidní. A ona taky nehrála nejlépe," uvedla Plíšková, která se dnes trochu srovnávala s podmínkami na centrkurtu a pod zataženou střechou. "Přišlo mi to rychlejší, bylo i dost horko a vlhko a roli možná hrají i světla. Prostě to bylo rychlejší, což je ale pro mou hru lepší," řekla.

Do zápasu nastoupila se zavázanou levou nohou. "Bylo to preventivně na zápas, aby se to nezhoršilo. Nerada si volám na kurt fyzioterapeuta. Trochu to teď cítím, ale na kurtu to bylo fajn," řekla Plíšková, která situaci v Melbourne zvládá díky zlepšení a loňskému postupu do finále US Open. "V New Yorku to byl průlomový výsledek, což mi dodalo sebevědomí a změnila jsem své grandslamové vnímání. A do sezony jsem vstoupila titulem v Brisbane, hrála jsem dobře a tady v tom pokračuju. Zatím to jde dobře," pochvalovala si.

S Lučičovou-Baroniovou už hrála Plíšková pětkrát a má bilanci 3:2. Naposledy spolu hrály třikrát v roce 2015. "Znám ji výborně. Neviděla jsem ji tady v akci, ale rychlý kurt jí určitě taky svědčí. Musím být připravena, že se nebude hrát moc výměn. Musím být na nohách, dobře podávat," uvedla Plíšková.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

57
Přidat komentář
Patri.k
K té světové jedničce má fakt blízko, teď nic moc navíc neobhajuje... Hlavně Wimbledon a RG, tam může jen získávat... Ale bude hodně záležet co předvede Serena...
Reagovat
tommr
jj na antuce a na trávě bude mít letos Karolína slušný šance nahrát si nějaký body a mohla by toho s trochou štěstí využít i k posunu na post jedničky. Pak ale zase pro ní příjdou časy těžkejch obhajob v USA ... :)
Reagovat
bIbec
k světové jedničce má stále strašně daleko.. ono než diskutovat o tom, jak je blízko jedničce, by se spíš dalo diskutovat o tom, jak je blízko GS titulu.. bez kterého se na tu pozici jedničky stejně nedostane..

a já říkám, že GS titul je stále strašně daleko. V cestě jí stojí 3 kanóny. Ať zkusí porazit ten první.
Reagovat
tommr
GS je sice na jednu stranu strašně daleko, ale na druhou stranu je k němu Karolína podle mýho názoru momentálně blíž než byla na USO, protože všechny potenciální soupeřky může klidně porazit ... :)
Jinak ale souhlasím s tím, že bez zisku GS se zatím nemá cenu o pozici jedničky moc bavit. Dokud Karolína nevyhraje GS jedničkou nikdy nebude a i kdyby se jí to náhodou nějakým zázrakem povedlo tak by jí lidi stejně pomlouvali o sto šest, že je jednička bez GS ...
Reagovat
blixa
Pomlouvat ji budou stejně, i když Kvěš už asi z ústavu ... :D
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
bIbec
moc nerozumím tomu prvnímu odstavci.. :-) Tenkrát taky mohla všechny porazit, ale tu poslední stejnak neporazila.
Reagovat
tommr
na USO byla Karolína ve finále proti Kerberový jasnej outsider ...
Reagovat
bIbec
ale ale.. 3 zápasy sou víc než jeden. Nebo si snad myslíš, že kdyby hrála např SF proti Sereně, tak by nebyla jasnej outsider?
Já bych byl strašně rád, kdyby se Karolína ještě někdy v kariéře dostala tak blízko GS titulu, jak blízko byla na tom US Open.
Reagovat
bIbec
teď k tomu má mnohem, MNOHEM dál.
Reagovat
blixa
Ani ne. Pokud má formu na to porazit Serenu/Kontu, tak Mirjanu i případnou finalistku porazí taky. Pokud ne, tak je to jedno. V podstatě je to taky o jednom utkání.
Reagovat
bIbec
takhle.. já myslím, že dneska prohraje. Můj tip. Třeba se pletu. Rád bych se pletl.

Ale i když se jí podaří vyhrát, tak bych řekl, že ta Serena nebo Konta budou podle mě těžší oříšek, než byla tenkrát ta Kerber. To byl tenkrát hratelný zápas. Aspoň mohla tak nějak diktovat a hrát svou hru. Tyhle agresivní hráčky ji můžou vypráskat z kurtu raz dva.
Reagovat
blixa
Můžou, nemusí. Všechno záleží na její formě. Osobně si myslím, že to bude Konta. Serena nějak úžasně nehraje. Uvidíme.
Reagovat
FulnekUltras
všechny papírové předpoklady ještě dámské hlavinky v prach můžou obrátit... ;)
Reagovat
tommr
to je věc názoru. Proti Kerberový na USO jsem jí vůbec nevěřil a průběh finálovýho zápasu mi dal za pravdu. Tentokrát si myslím, že Karolína má na to, aby všechny zbývající hráčky porazila a to včetně Sereny, která mě proti Báře moc nepřesvědčila. Tím samozřejmě nechci říct, že už má titul v kapse, ale prostě tu už nevidím hráčku proti který by Karolína neměla solidní šanci na výhru. Na začátku turnaje když byly ve hře ještě Aga Radwanská, Halepová, Kerberová a další pinkálistky jsem to tak optimisticky samozřejmě neviděl ... :)
Reagovat
bIbec
Radwanská je nepříjemný matchup. Halep a Kerber mi pro Karolínu rozhodně nepřijdou horší jak ta Serena. Ani zdaleka. Tady se s tebou prostě neshodnu.
Reagovat
brixner
Vodkud si vylez? Nech mýho kámoše na pokoji, on se aspoň umí vohánět pálkou, tebe tipuju na takového toho "grandslamového nakouklíka", co by rád trousil dobro! Jenže inventáře mají pevné základy, což asi v tvý noře nidko ani netuší! Di prcnout někam lajk a neser se do něčeho, čemu nerozumíš! Paňátno?
Fulnek, to sem mu to nandal, co? No holomek jeden teda jako...
:-)))))))
Reagovat
blixa
Hele, Brixner, já bych si dal na ten kamáročoft se StalinUltrasem bacha, aby se ti taky nezačal kroutit mozek. Mnozí lékaři varují, že to je nakažlivý ... :D :D
Reagovat
brixner
Vo je to uzurpátor se sklonem k diktátorství? Krvežížnivec? No tak todle je dobrý vědět, co se tu čovek ještě nedoví...Já si snad dám ban :-)) Jako prevenci, žáno :-)
Reagovat
Frick
Kurzy od R128 do QF

Jako co si budem namlouvat - těžkou cestu nemá.

Vlastně takový soupeřky by úplně klidně mohla mít i někde na INTu. :-D
Reagovat
Grape
Los mohl být těžší, ale není to vždy jen o kurzu. Jelena hrála skvěle, jen pak neunesla tíhu okamžiku. A kurz 1,25 proti Mirjaně je mimochodem velkej nesmysl vzhledem k tomu, jak tu zatím Mirjana hraje...
Reagovat
bIbec
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/1868--trapil-ji-loket-ale-je-zpatky-v-plne-sile-jsem-hlavne-rada-ze-zase-hraju-rika-vondrousova-po-triumfu
Reagovat
EllNino
Snad to jakoby bude jakoby dobrý no ... :)
Reagovat
tommr
no začátek po návratu jí vyšel neskutečně. Vyhrát hned na prvním turnaji po tak dlouhý pauze titul v singlu i deblu je úspěch jako hrom i když šlo samozřejmě jen o menší turnaj ... :)
Reagovat
FulnekUltras
sama nejlíp ví, že musí ještě leccos dokazovat - a není toho zrovna málo. Uvidíme, co na to hned v nejbližším zápase čecháčkovským stádem klasicky podceňovaný chorvatský kus... ;)
Reagovat
Fandina
To je zase příspěvek. Stádo, kus, sklerotici.
Reagovat
FulnekUltras
už tam nic lepšího nemám... ;)

možná ještě stádo hladových vlků, zahnaných v Polsku na útěk bizony, ale nemůžu to zrovna najít... ;)))
Reagovat
Fandina
No právě, je to děs, taková přirovnání. Normální člověk takhle o druhých nemluví.
Reagovat
VlS
Jen detail - byli to zubři, bizoni žijí cca 5000 km na západ :-)
Reagovat
FulnekUltras
bizon evropský/zubr severoamerický i naopak - dneska vše povoleno - to jen za komančů ;) byli bizoni jen v Americe, stejně jako bobři a tornáda ;) taky to mohla být vlků smečka (svorka ;) - jenže ta aspoň umí organizovaně lovit, zatímco tohle seskupení šlo v první fázi živelně po nejslabším kusu, a když zjistilo, že ho ostatní nenechají na holičkách a náhle bylo v menšině, dalo se klasicky na útěk - čili stádo jak vyšité... ;)
Reagovat
VlS
Jo, ještě z marxistickejch pozic oprav biologii. Na jednu stranu budeš strašně potírat anglicismy, na druhou stranu budeš používat co se ti hodí. Českej zoologickej název je zubr evropský. Pokud chceš používat latinskej, tak je to bison a ne bizon.
Reagovat
blixa
Asi tak, soudruh má dojem je soudruhům je vše povoleno. Téměř každý druh má nějaká zastaralé neplatné názvy či synonyma. Aktuální platný název je samozřejmě jen jeden, ne že je vše povoleno.
Reagovat
FulnekUltras
Chápu hoši, že si před kritickým čtvrtfinále potřebujete s předstihem tak nějak nerozborně upevnit jednotu hyeních šiků... ;)))
Reagovat
Fandina
Jestli si něco nenamlouváš, realita bývá zpravidla jiná. Tedy podle mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč mají někteří lidé potřebu stále své češství ponižovat výroky " čecháčkovským stádem", přičemž sami zřejmě nejsou nic jiného. Pravděpodobně podle hesla "podle sebe soudím tebe". Je to hodně ubohé a dává to informaci, že informátor trpí nějakou psychickou nemocí. Trochu od věci, ale tento exot mně již nenechal klidným.
Reagovat
FulnekUltras
Když odhlédnu od čecháčkovství, které je po Brexitu a Trumpovi momentálně "korektně" na ústupu, tak se mi zdá, že by ses mohl poznat nejspíš mezi sklerotiky... ;)))
Reagovat
Torn
Ještě by to chtělo závěrem nějakou ódu pro Petru. :D
Reagovat
FulnekUltras
Vzhledem k tomu, že i ten profláknutý Ruda ve své době podlehl čecháčkovství se slovy "každý ti to Petro závidí" místo česky opravdu korektního "všichni nám Tě Petro závidí", tak snad zdaleka nejen pro ty aktuálně ohrožené Blechheimerem ;) aspoň tohle (zcela nepovinné ;):

https://www.youtube.com/watch?v=2OEjehbfcz4

https://www.youtube.com/watch?v=T3ewuznE5Zs

https://www.youtube.com/watch?v=0qnYIHH9zF0

https://www.youtube.com/watch?v=JMtLFBi594E

https://www.youtube.com/watch?v=bqibRL-l6-o

https://www.youtube.com/watch?v=ycsk5JkQcjI
Reagovat
Fandina
Zajímavé, že co Kája je s Davidem, tak vždycky po zápase říká, že není moc spokojená se hrou. Tak pokud bude dál vyhrávat, jako dosud, tak je to dobré, zřejmě jí to motivuje k lepším výkonům. Dřív mi připadalo, že říkala, že hrála celkem dobře.
Reagovat
brixner
Ty, babi, nemůže to být třeba kvalitní stravou? Vona třeba i taková jitrnice člověka krásně naplní...
:-)))
Reagovat
Fandina
Může to být čímkoli. Ale jak to je, ví jen ona sama ... úsměv
Reagovat
tommr
hlavně aby ta noha byla v pořádku. Karolína má trochu horší pohyb i normálně a kdyby jí mělo navíc ještě něco omezovat tak by to bylo hodně špatný ...
Jinak je dobře, že má Karolína takovej přehled o soupeřkách. Zminoval to i Kotyza se kterým je rozsáhlejší rozhovor na iDNESu. V tom má Karolína velký plus oproti Petře, která se o takový věci moc nezajímala a pak to bylo často na kurtu znát když jí hra soupeřky zaskočila ... :)
Reagovat
PetaM
Petra několikrát řekla, že si píše deníček o soupeřkách. Co bys chtěl více? Tenisovou Bibli?
Reagovat
tommr
o nějakým deníku nic nevím. Já si naopak pamatuju, že se Petra několikrát vyjádřila, že soupeřku vůbec nezná a že neví co na ní bude hrát, ale že je to stejně jedno, protože bude stejně záležet hlavně na jejím vlastním výkonu ... :)
Reagovat
EllNino
tak u Petry to tak většinou je, že záleží na její hře ... :) Ale s tím deníkem má Peta pravdu :)
Reagovat
janek_da
Kdysi o tom deníku mluvila. Jenomže ten pomáhal hlavně na soupeřky, s kterými už hrála. Proto se i Vlk dycky bál soupeřky, s kterou ještě nehrála.
Reagovat
Pe3k
Je jen otazka casu, nez vyhraje neco VELKEHO.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
VlS
Třeba v lednu 2017 by to bylo žůžo:-)
Reagovat
Frick
Už něco VELKÉHO vyhrála. Dokonce největšího.

Vyhrála NEJVĚTŠÍHO OBŠOURNÍKA v ČR.
Reagovat
blixa
Ale Fricku, to se pleteš, o tebe by si neopřela ani kolo, natož raketu ;-)
Reagovat
brixner
No to se neví! Možná kdyby Fricek tasil tu svojí jitrnici...
;-)
Reagovat
blixa
To bych mu neradil, Kája bude mít dobrej švih i bez rakety ... :D
Reagovat
cheeky
Jsem rád, že nejsem jediný komu kontrola pravopisu mění slovo žížalka na slovo jitrnice :)
Reagovat
blixa
Ona i ta jitrnice může být zcela prťavá, co dokládá text známé písně "Pes jitrničku sežral" ;-)

Pes jitrničku sežral
docela maličkou,
spatřil ho při tom kuchař,
klepl ho paličkou.

.........
Reagovat
brixner
Tak to mohl bejt jedině Kejzí Kurwa Rajbek :-))))
Reagovat
brixner
Á, další ajfounář! Tož vitaj :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist