Plíšková: Cíl v Singapuru jsem splnila. S Krupou jsem sviňárnu neudělala

28. 10. 2017, 21:05
Aktuality 50
Karolína Plíšková byla navzdory vyřazení v semifinále Turnaje mistryň ráda, že od loňska na finálovém podniku sezony udělala pokrok. Je to charakteristické pro její tenisovou kariéru, která vyznačuje postupnými dílčími krůčky vzhůru. Pětadvacetiletá Češka dnes potvrdila, že k těm dalším by jí měl pomoci trenér Tomáš Krupa, jehož odchod v polovině října v emocích oznámila jeho dosavadní svěřenkyně Barbora Strýcová.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Plíšková se na Turnaj mistryň probojovala podruhé, loni nepostoupila ze základní skupiny. Tentokrát si v Singapuru zajistila postup výhrami nad Venus Williamsovou a Garbiňe Muguruzaovou. Proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové jí scházela koncentrace, ale dnes potrápila výborně hrající Dánku Caroline Wozniackou.

Vyrovnaný první set však navzdory šesti setbolům ztratila a ve druhém už byla Wozniacká lepší. Pomalý povrch v Singapuru byl pro vynikající obranářku z Dánska výhodou. "Vzhledem k tomu, jakou má hru, je to proti ní na tomhle povrchu těžké. Všechno jde do výměn. Nemáte skoro žádná esa, žádné body ze servisu, protože ona tak dobře brání. Myslím si, že to byl hodně kvalitní zápas od obou z nás, zvlášť v prvním setu," řekla Plíšková.

Vzhledem ke složení semifinálového kvarteta, ve kterém byly ještě Williamsová a Francouzka Caroline Garciaová, cítila šanci na titul. "Chtěla bych to vyhrát, protože tady zůstaly hráčky, které jsem všechny naposledy porazila. Určitě ta šance byla velká, ale bohužel jsem se nedostala přes dnešek," svěřila se pětadvacetiletá Češka.

Celkově ale vystoupení na Turnaji mistryň nehodnotila negativně. "Můj cíl byl dostat se z té skupiny a to se mi splnilo," poznamenala. "Měla jsem tady tři dobré zápasy. Zlepšila jsem se celou sezonu včetně tohoto turnaje. Všechno se o trochu zlepšuje. Ne velkými skoky, ale po malých krůčcích, což je dobré," doplnila.

Angažování Krupy? Svědomí mám čisté
Chystá se na odpočinek. A pak s novým koučem Krupou podrobně probere představy o budoucí spolupráci. "Zatím jsem rozhodnutá takhle, že nová sezona bude s Tomášem Krupou. Myslím si, že pokud chci mít trenéra z České republiky, tak je to asi poslední možnost pro mě. Možná tam je potom ještě jedna," řekla.

Krupa poslední dva roky trénoval Strýcovou, která rozchod nesla těžce. Dozvěděla se to po grandslamovém US Open a cítila se ublížená kvůli způsobu komunikace, který to provázel. Plíšková její reakci nerozumí. "Já si myslím, že jsem neudělala nic špatně, já mám svědomí čisté. Myslím si, že ať bych to udělala jakkoliv, tak by to asi dopadlo takhle," komentovala dnes jednání Strýcové, která Krupovo nové angažmá zveřejnila po triumfu na turnaji v Linci.

Plíšková připomněla, že bez ohledu na vztahy mezi hráčkami je tenis individuální sport. "Myslím, že manžel to není, tak to není nějaká sviňárna. Je to furt jenom trenér. On má právo odejít stejně jako ona má právo ho vyhodit," doplnila.

Na Turnaji mistryň Plíškovou koučovala někdejší úspěšná deblistka Rennae Stubbsová. České tenistce se Australančiny tipy a postřehy líbily. Bude proto uvažovat o nějaké případné budoucí formě spolupráce.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
Ondra979
tak nevim, nemel byt ten cil nahodou trochu vys? jinak ten vysledek uplne zapada do jeji sezony, ktere chybi vetsi titul nebo aspon finale. Neni to samozrejme propadak, ale tak nejak proste uz chceme od Karoliny trochu vic, a ono to ted neprichazi. Jinak letos se mi nejvic libila asi na RG, pak jeste Eastbourne a pak to slo prece jen dolu, uvidime co prijde priste, ale konkurence urcite nespi a navic tu bude Serena
Reagovat
Torn
Tak na RG se ze strachu z antuky dost připravila a snažil se být soustředěná, tak ta snaha šla vidět, ale nemyslím si, že by se jinak nesnažila nebo tak. Vyhrála 3 tituly, pokud se nepletu a na GS kromě W nehrala nějak extra špatně. Ten sešup v Cinci a US Open bych připsal tlaku na jej osobu a nervozitě. Asie jí obecně asi moc nebaví nebo už byla možná i unavená. A ta konkurence v podobě Sereny de mého není tak horká, jak se může zdát, už je to prostě máma, měla taky nějakou pauzu. Serena hodně těžila nad soupeřkami ze svého sebevědomí, které se může dost rychle vypařit, přestože si ho roky budovala. Rozhodně bych netvrdil, že její návrat musí být tak jednoznačný, jak se tu často tvrdí.
Reagovat
VlS
K Sereně mám stejnej názor, uvidíme.
Reagovat
miros
Tak když koukám, co zase Plíšková řekla za keci, co jsou v článku nahore.
" Chtěla bych to vyhrát, protože tady zůstaly hráčky, které jsem všechny naposledy porazila. Určitě ta šance byla velká, ale bohužel jsem se nedostala přes dnešek." Atd, atd
Tak to ze je povrch v Singapuru pomalý, no tak musím zvolit na to nějakou taktiku, sakra ne. Může bejt rada, ze Muguruza je dle mého názoru labilní, Venus se mi zdala unavená nebo nerozehrana, jinak by i v základní skupině podle mě dostala na prdel. A v semi s Wozniackou , no co by chtěla, když v tie breaku dotáhne z 1:6 na 7:6 a opět to nedokáže uhrát. Je to prostě marný. Místo dovolených by měla makat na fyzicce, ta je z její strany fakt šílená. Vždyť má toho svýho playboye namakanyho, tak at s ním dre a dre. Už se radeji těším na Kvitovou, i ta Strýcová ma lepší herní projev,i když je mi nesympaticka.Marný, marný, marný.
Reagovat
Torn
Márné je tom, co si napsal, jen hejt a ublíženost...
Reagovat
VlS
Koho trénuješ? Kde se dá kouknout na tvý výsledky?
Reagovat
bIbec
Karolína je přemýšlivým typem hráčky, která se moc nebojí říct, co si v daný moment myslí a zároveň nepřemýšlí, že to pak můžou lidé vnímat tak nějak negativně :-) Není to hráčka běžným frází. Já nevím, možná kdybych se na ty její rozhovory občas nekouknul, myslel bych si své, ale její mluvený projev je spíš příjemný, není v tom nic nadřazeného, namyšleného. Ona ráda věci analizuje.. čímž neříkám, že je analizuje vždy správně.. ale je rozhodně zajímavé ji poslouchat.
Reagovat
bIbec
analyzuje
Reagovat
bIbec
mimochodem na tiskovce po zápase s Ostapenko uznala, že soupeřka hrála výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisová budoucnost Karolíny se bude podobat Jeleně Dementjevové ? i když hraje jiný tenis. Ta byla 10 let trvale v Top 10, nikdy nic pořádného nevyhrála včetně GS,2008 vyhrála olympiádu, ale byla vždy jasnou ozdobou každého turnaje.
A teď to netenisové ? klidná, líbivá, stabilizovaný tým kolem sebe, minimální medializace pro bulvár, v pravý čas ? v 29 letech !!!- skončila s tenisem, vzala si hokejistu Afinogenova, má 2 děti, pracuje v tenisové federaci, vystudovala nějakou školu a po ptákách.
To není návod pro Karolínu, ta ať si dělá co chce a ona to má plně ve svých rukou. Nicméně zatím se jedná o nevyzrálou osobnost s deficitem pokory, která se od 5 let pohybuje s tenisem po světě, nepochopila, že je rozdíl vystupovat třeba ve Wimbledonu když tam s Kristýnou hraje juniorský debl a nebo když tam jako dospělá jede jako favoritka. Doposud se obklopuje zcela nešťastným realizačním týmem ? a to jsem ještě hodně slušnej. Protože celý život jen dřela, cestovala, trénovala, tak teď najednou ?objevila? jakési vztahové motivy s Nýmandem a podvodníkem. V časech No I. rovněž nevyzrále - přičichla k publicitě, reklamám, obdivu a povalování se po plážích. Zcela nesprávně připouští medializaci svého soukromí, po kterém ale de facto nikomu nic není a jenom pak zhusta odrazuje její příznivce.
Rád bych se mýlil, ale mezi světovými jedničkami za posledních 20 let je ? zatím ke své škodě ? nenapodobitelná a podle toho to zatím tak vypadá. Ano, všechna čest, je čtvrtá na světě, umí hrát tenis, ale víc zatím asi nic.
I tak je třeba jí ? sportovně ? gratulovat, brát vážně a v podstatě i fandit.
Reagovat
Torn
Ty seš hroznej hater. :D
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Torn
Musim souhlasit. Ono to zní hrozně roboticky číst, ale Karolína na tiskovkách docela pohtovoě reaguje a nepříjde mi, že by jí to nějak štvalo nebo tak, je pravdou, že její výraz, gesta nejsou až tak expresivní nebo jak to nazvat, ale rozhodně si nemyslím, že speciálně ona by se o někoho opírala stylem "to je nula nebo tak..." Jak píše blbec, prostě se snaží věc analyzovat, ne vždy třeba správně, ale i ta snaha je dle mého něco, co mnoho hráček asi nedělá, minimálně ne takhle veřejně.
Reagovat
George_Renel
a kritika z neznalosti. Tak bych asi nazval tu diskusi zde. Včera jsem dával odkaz na to, jak naše tenistky včetně Karolíny vidí jedna z nejvýznamnějších světových novinářek, která tráví na okruhu WTA půl roku z roku.
Tak pro neznalé to přilípnu ještě jednou, třeba se někdo chytne za nos.
https://sport.idnes.cz/zahranicni-tenisova-reporterka-courtney-nguyen-rozhovor-pn6-/tenis.aspx?c=A171026_195657_tenis_ald
Reagovat
Torn
To je pěkný článek, a tka nějak jsem doufal, že to tak je.
Reagovat
Nola
Kaja ma perfektnu mikinu, no, ta chybajuca koncentracia proti Penko je uz otrepana fraza, pokora je dolezita vec, pripomina mi to prehlasenie jedneho hraca, ale ten bol uplne niekde inde a aj teraz momentalne je, on si mohol dovolit, Kaja by mala vazit slova, taketo prehlasenia si mozu dovolit iba velki hraci, Kaja nou zatial nie je
Reagovat
Lunej..
Myslis, ze jako byvala svetova jednicka je nymand, co nemuze rikat sve nazory?:)
Reagovat
Nola
skoda, ze to takto vnimas, ako fanynke Penko mi to pride totalne nefer...
Penko je hracka, ktora si nezasluzi respekt? podla Pliskovej asi nie, Jelena je este velmi mlada, ale Pliskova sa chova, akoby ten zapas bol iba na jej rakete, ak by ho hrala s plnym nasadenim, prepac, ja to takto vnimam
Reagovat
Lunej..
Ja ve clanku ctu, ze ji proti Jelene chybela koncentrace, coz mi jako nefer neprijde. Tak o cem mluvis? A Karolina neni typ, ktery nema uctu k souperkam, to spis nekdy Jelena dela ten dojem. :)
Reagovat
Nola
Za rozhodnutého stavu ve skupině se dnes potýkala s tím, jak k utkání s vítězkou Roland Garros přistoupit. "Ani jsem neměla nějaký plán v hlavě, jak chci hrát. Bylo to takové napůl tréninkové, napůl zápasové. Samozřejmě vyhrát jsem chtěla, ale nepodařilo se mi tam vůbec dostat herně, ani tou hlavou," líčila.

http://www.tenisportal.cz/zpravy/jista-semifinalistka-pliskova-uhrala-s-ostapenkovou-jen-ctyri-gamy-jako-druha-postupuje-williamsova-21964/

prepac, takze napul treninkove to bolo, inak by Jelena nemala sancu.....
Reagovat
Lunej..
Priznam se, ze ti nerozumim, ja tam nic velkohubeho nevidim.
Reagovat
Nola
vyraz "velkohube" som nepouzila , iba som konstatovala, ze neprejavila superke potrebny respekt, naviac neverim, ze nehrala naplno, ako sa snazi naznacit, slo predsa o body do rebricka, prestiz a post NO1, peniaze neriesim, je zabezpecena....
Reagovat
Fandina
Karolína řekla, že se jí nepodařilo dostat do zápasu herně ani hlavou. Co ti na tom připadá nenormálního?
Reagovat
blixa
Je to hatter, diskuze zbytečná ;-)
Reagovat
Fandina
Asi ano, už mě vytočila a to se mi u normálních lidí málokdy stane. :-)
Reagovat
Lunej..
Nola zadny hater neni, jako s jednou z mala se s ni da v klidu diskutovat i kdyz ma jiny nazor.
Reagovat
blixa
Podle toho co z ní padá čistokrevný hatter. Zaslepený, mele si furt jen svoje, na žádné argumenty neslyší.
Reagovat
Lunej..
Ze to pises zrovna ty, dedek hluchy jako poleno:D
Reagovat
blixa
No, na dědka slyším dost slušně ... ;-)
Reagovat
Lunej..
Jen co chces, jako vsichni:)
Reagovat
a.magerova
Jsem si celou dobu myslela, že na net-diskuzi je nepsaným pravidlem: vidět a cosi i přelouskat čili přečíst... o handicapu neslyšících slyším prvně.... :-P
Reagovat
lars
SW v PC muze text precist :)
Reagovat
Lunej..
Na TP je vzdy vse jinak a u blixy obzvlast:D
Reagovat
blixa
MBSH !
Reagovat
a.magerova
Hluchému?

:-P
Reagovat
lars
Blixa napsal:na dědka slyším dost slušně:)
Reagovat
a.magerova
Blixa kecá... mám prověřeno, že ten nepotřebuje ani naslouchátko ani viagru... ;-)
Reagovat
dunphy
Kdo je to hatter?
Reagovat
blixa
Kloboučník. Ty si neviděl Alenku ?
Reagovat
a.magerova
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hater

https://cs.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)
Reagovat
blixa
https://i2-prod.mirror.co.uk/incoming/article192036.ece/ALTERNATES/s810/image-5-for-johnny-depp-in-alice-in-wonderland-gallery-428931810.jpg
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Marduch
Ta prostorekost tam jednoznacne je. V tom, ze do zapasu nedostala hlavu, problem az tak nevidím, to se da jeste pochopit, na tyhle úrovni by si ale reci o tom, ze se vykašlala na pripravu, ze to byl napul trenink, mohla nechat od cesty. Degraduje tim jak vykon souperky, tak trochu i samotný turnaj.
Reagovat
Fandina
Vzhledem k tomu, že měla jistý postup ze skupiny, tak se dá pochopit i ta tréninkovost. Ale samozřejmě to neznamená, že kdyby to nebrala tréninkově, vyhrála by.
Reagovat
Lunej..
Nepouzila, ale o to nejde. Ja v prohlaseni Kaji nic povyseneho opravdu nevidim a ze nehrala naplno ji take nezazlivam. Jelena byla v klidu a kdyz ji to tam zacne padat, ma kazda hracka problem, Simona muze vypravet:)
Reagovat
lars
A kde Karol rekla, ze by Jelena nemela sanci?
Reagovat
Fandina
Měla postup ze skupiny jistý, tak se tak nesoustředila. Co ti na tom připadá divného?
Reagovat
Torn
Tady musím s Lunej a kupodivu i s Fandinou souhlasit. Nemyslím si, že by neměla respekt k Ostapenko, nicméně realita je taková, že hráčky jí asi berou zatím trochu s rezervou. Ano, vyhrála GS, ale je mladá a ten její styl hry k tomu trochu navádí, že se prostě třeba vyhází sama, je otázkou, jak se to vyvine. Jako reálně se není čemu divit, zatím těch vyhraných turnajů Jelena ještě nemá, takže si z ní každá nesedne na zadek jako ze Sereny třeba. Nicméně, jak jsem psal, Kája spíš neměla asi úplně tu pravou motivaci, kterou potřebuje, sama říkala, že o body a peníze jí až tak nejde. Ono, když má člověk jisté SF, je v TOP10, hrál finále GS, byl světová jednička atd., tak ten člověk má nároky na nějakou motivaci jinde než my. Těžko se vžít do její situace.
Reagovat
Fandina
Nemusíš se mnou souhlasit, kupodivu ani jinak.
Reagovat
Pavol
Alebo zlepši sa. Ináč dnes dík za dobrý kurz na Wozniacku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist