Plíšková po dvou měsících vyhrála. Sérii tří porážek uťala po boji na antuce v Rouenu

15. 4., 21:51
Aktuality 14
WTA ROUEN - Karolína Plíšková (32) v hale ve francouzském Rouenu přestřihla v prvním letošním vystoupení na antuce šňůru tří porážek. První výhru po téměř dvou měsících slaví proti z kvalifikace rozehrané 178. hráčce světa Polině Kuděrmetovové (20), mladší sestru současné světové devatenáctky přetlačila po setech 7:5, 1:6, 7:5. Ve druhém kole vyzve Američanku Sloane Stephensovou (31).
Karolína Plíšková (© Profimedia)

Plíšková – P. Kuděrmetovová 7:5, 1:6, 7:5

Karolína Plíšková po Australian Open vyhrála 11 zápasů v řadě a v rumunské Kluži ukončila čtyřleté čekání na 17. titul. Od 20. února ale čekala na další výhru téměř dva měsíce, než sérii tří třísetových porážek s Coco Gauffovou (Dubaj), Annou Blinkovovou (Indian Wells) a Donnou Vekičovou (Miami) uťala v prvním letošním vystoupení na antuce proti 176. hráčce světa Polině Kuděrmetovové.

Dvaatřicetiletá Češka v úvodním kole nového turnaje WTA 250 v hale ve francouzském Rouenu čelila z kvalifikace rozehrané soupeřce a na začátku svého prvního zápasu po takřka čtyřech týdnech se mohla opírat o servis. V první sadě nečelila brejkbolu a v 11. hře rozhodla o zisku setu.

Statistiky zápasu Karolína Plíšková – Polina KuděrmetovováStatistiky zápasu Karolína Plíšková – Polina Kuděrmetovová (@ Livesport)

Jenže další průběh už přinesl řadu komplikací. Ve druhé sadě ztratila přes shodu první čtyři gamy a podání udržela až za stavu 0:5. V rozhodujícím dějství pak neudržela vedení 4:2 a za stavu 5:5 čelila dvěma brejkbolům. Kritický moment ale vyřešila parádně a ziskem osmi z posledních devíti fiftýnů utkání po více než dvou hodinách boje uzavřela.

"Byl to můj první zápas na antuce po dlouhé době a nebylo to vůbec jednoduché. Zahrála jsem pár dobrý a pár špatných míčů. Nebyl to ode mě ideální výkon a doufám, že v dalším kole to bude lepší," komentovala 47. žena světového žebříčku Plíšková výhru nad dvacetiletou sestrou Veroniky Kuděrmetovové, bývalé světové devítky a aktuálně 19. hráčky světa hrající ve Stuttgartu proti Barboře Krejčíkové.

Ve druhém kole bývalá světová jednička Plíšková vyzve Sloane Stephensovou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 1:5. Jedinou výhru proti o rok mladší Američance zaznamenala na antuce v Madridu 2018, v posledních dvou střetnutích na Roland Garros 2021 a 2023 neuhrála ani set.

Vítězka US Open 2017 a finalistka French Open 2018 Stephensová si znovu po roce poradila s krajankou Peyton Stearnsovou a opět po obratu z 0:1 na sety. Po loňském úspěchu v marockém Rabatu uspěla i v Rouenu, kde zvítězila 1:6, 6:1, 6:3.

Nejvýše nasazenými hráčkami jsou Ruska Anastasia Pavljučenkovová, domácí Caroline Garciaová a Ukrajinka Anhelina Kalininová. V předchozích dvou letech se v Rouenu konal podnik nižší kategorie WTA 125k.

 

Podoroská – M. Andrejevová 1:6, 3:6

Po konci spolupráce s českou tenistkou Marií Bouzkovou trénuje bývalá wimbledonská šampionka Conchita Martínezová mladičkou Rusku Mirru Andrejevovou a začaly vítězně. Na turnaji v Rouenu šestnáctiletá rodačka z Krasnojarsku zaznamenala první úspěch od lednového Australian Open. Argentinskou soupeřku Nadiu Podoroskou deklasovala 6:1, 6:3.

"Zatím je to dobré. Líbí se mi to a doufám, že se to bude líbit i jí," řekla Andrejevová pro web WTA Tour poté, co přerušila sérii tří porážek.

Bouzková spolupracovala s Martínezovu čtyři měsíce, zkušená Španělka a bývalá světová dvojka dříve pomáhala i Karolíně Plíškové. Konec s Martínezovou oznámila Bouzková během březnového turnaje v Miami, nyní se připravuje s bývalým slovinským tenistou Mikem Urbanijou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Rouenu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
mirek1955
Za to nemůžu Karolínu pochválit, že hraje na podřadném tůrnaji a to z hráčkou z druhé stovky žebříčku a po boji až vyhraje ....
Kdyby hrála s dnešní formou na turnaji ve Stuttgartu tak vyletí hned v prvním kole.
Reagovat
tommr
s jejím současným žebříčkovým postavením by ve Stuttgartu ani hrát nemohla ...
Reagovat
makro99
Karolína supr - po pauze, první antuka, vydřená výhra s papírově slabší soupeřkou.. to je přesně ten start, který může nakopnout...
Je tam ale jeden drobnej problém, Stephens :/ já nad těma losama moc často nebrečím, ale Stephens je pro Karolínu fakt typově nejhorší možná soupeřka, v tomhle pavouku určitě...
Reagovat
Otmar
Barbora odešla fyzicky. Začala hrát kopce, aby získala čas, potom zkoušela končit druhou nebo třetí ránou, což nevycházelo a v závěru byla u všech míčků pozdě a tak jí to lítalo po všech čertech. Škoda, protože Ruska už půl roku hraje tužku. Nicméně moc se divit nelze, jestliže Barbora dva měsíce nic moc nedělala a měla potíže vůbec vstát z postele, tak kde brát, že!!! Tak třeba příště...
Reagovat
misa
Neviděl jsem, ale přijde mi to jako velmi rozumné zhodnocení. Lidi často zapomínají, že v profesionálním sportu jde v první řadě o fyzické parametry toho kterého tenisty + jeho kondici. Od toho se pak odvíjí celá hra.
Reagovat
EllNino
Bára měla třetí set vyhrát 6:1, ale bohužel v hlavě vymazáno
Reagovat
Otmar
Takhle prodrbat druhý set, tož to je věc, která stojí za zaznamenání. Úplně zoufale a blbě. Na ten třetí set jí moc nevěřím.
Reagovat
tommr
ve třetím to zvorala úplně stejně ...
Reagovat
frenkie57
Barbora v osmé hře probendí 3BB, aby vzápětí přišla o podání a teď bude čelit ztrátě setu při podání carevny. Zbytečně. Mohla to být ona, co by podávala do zápasu.
Reagovat
tommr
jj prohrát set ze 4:3 40:0 na 4:6 je u tak zkušené hráčky ostuda ...
Reagovat
Fransoas
Přestože hrála Karolína s hráčkou z druhé stovky,měla s ní celkem docela potlže. Soupeřka byla samozřejmě rozehraná. Některé její míčky byly směrované po lajně a několik míčků bylo na hraně. Výtězství Karolíny bylo těsné a se štěstím vybojované.
U Karolíny se projevily výkyvy se servisem - bylo tam dost dvojchyb.
Reagovat
Pergolek
Krejčíková to samé. Dva měsíce nehraje a porazí Kudermetku. Už se těším až pak chytne nějakou hráčku číslo 1ppa prohraje.
Reagovat
Pergolek
Číslo 100 a prohraje
Reagovat
com
touhle vyhrou se Karolina letos posunula za Lindicku na krasny 20 misto

TM je zase o neco bliz
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist