Plíšková po postupu do druhého kola: Lehké to nebylo, ale měla jsem to pod kontrolou

4. 7. 2017, 21:36
Aktuality 8
Karolína Plíšková zvládla vstup do Wimbledonu bez sebemenších problémů a svou první soupeřku Rusku Jevgeniji Rodinovou smetla hladce 6-1 6-4. Jednoduchá práce to úplně nebyla, ale měla jsem oba sety pod kontrolou, řekla po utkání turnajová trojka a jedna z hlavních favoritek na zisk titulu.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Současná česká jednička má velkou šanci stát se po turnaji i první hráčkou světa. Otázku slyší v All England Clubu na každém kroku. "V hlavě to nemám. Už se o tom mluví pár týdnů, ale nesoustředím se na to. Chci vyhrávat zápasy."

Byla ráda, že první zápas na londýnské trávě odehrála bez větších komplikací. Jen jednou ztratila servis, ale při podání Rodinové tlačila. "Čekala jsem to horší," řekla a dodala, že očekávala i větší nervozitu. "Vyhrála jsem před Wimbledonem velký turnaj v Eastbourne, takže tlak tady je a šla jsem na kurt, na kterém jsem mockrát nehrála. Čekala jsem těžší zápas. Ale šlo to docela dobře," oddechla si.

Plíšková nasázela ve dvou setech celkem 35 vítězných míčů a pomohla devíti esy, i přesto však měla dojem, že je tráva letos pomalejší. "Sice jsem dala esa, ale musela jsem přitom trefit servis na lajnu. Hrály jsme hodně výměn, což na trávě není běžné. Častokrát by jich tolik nebylo ani na betonu," uvedla pětadvacetiletá Plíšková.

O pomalejší trávě mluvila po prvním kole i Petra Kvitová, která hrála na centrkurtu. "Povrch si tu rychlost vezme, připomíná mi mech," řekla Plíšková. Přesto míče po zeleném pažitu dál sjíždějí. To hráčky nutí chodit více do kolen, což vysoká Plíšková v poslední době hodně zlepšila. "Práce jsme udělali fakt hodně. David Kotyza (trenér) na mě dává pořád pozor, připomíná mi, abych zůstávala dole, abych získávala energii hlavně z nohou, nejen ze švihu," vysvětlila světová trojka.

Ve srovnání s předchozími roky vypadá její pohyb na trávě přirozeněji. "Asi nikdy se ze mě nestane laňka, která doběhne úplně všechno. Spoustu míčů ale vyberu, hodně těch těžkých dokážu vrátit, protože si při úderu zakleknu," dodala.

Dobře připravené nohy bude potřebovat v dalším utkání proti Magdaléně Rybárikové. Slovenku označila na druhé kolo za velmi nepříjemnou soupeřku. "Má tenis, který není úplně příjemný pro nikoho. Doufám, že budeme hrát na trochu rychlejším kurtu. Budu muset být agresivní. Když budu dobře servírovat, mám výhodu," řekla česká tenistka.

Rybáriková vyhrála před Wimbledonem na trávě dva turnaje ITF a v Nottinghamu došla do semifinále. "Musím zahrát fakt dobře, jinak se lehce může stát, že vypadnu. Vrací se po zranění a je teď na vlně," řekla Plíšková, ale i ona už má za sebou šest výher na trávě v řadě. " Já jsem ale taky na neskutečný vlně," smála se.

Komentáře

8
Přidat komentář
fialka
Veru tak, Kája má výhodu, ak bude dobre podávať. Mohla by byť ku Magde milosrdná a nechať ju, aby si aj zahrala. Nebolo by od veci darovať jej aj nejaký svoj servis. :-))
Reagovat
VlS
Kája je Plíšková, ne Jánošíková, aby chudým rozdávala :-)
Reagovat
Jabadu
Jen tak pro upřesnění:
Jediným dochovaným dokumentem je soudní proces s Jurajem Jánošíkem a Tomášem Uhorčíkem.
Způsob popravy není nikde doložen ... a to je celý.
Legenda o "štědrém" zbojníkovi vznikla až za doby Národního obrození zhruba o 100 let později (bych chtěl vidět ty svědky).
Ostatně já si za takových 100 let představuji výklad průvodce Prahou asi takto:
"Po mostě Václava Havla jsme se dostali na Havlovo nábřeží. Po levé straně můžete vidět Havlovu knihovnu, napravo Gymnázium Václava Havla, v popředí se tyčí bronzová jezdecká socha Václava Havla třímající v pravé ruce konopí, v levé ruce jakýsi předmět připomínající láhev. Historikové dodnes vedou spory, co tím chtěl autor sochy vlastně vyjádřit. Havlova řeka, dříve Vltava, je zásobárnou užitkové vody pro celé severní Čechy. Pitná voda se vyrábí v Havlových vodárnách na okraji Prahy a je strategickou surovinou pro celý venkov ..."
Reagovat
fialka
no, ale. Jánošík najskôr bohatým bral a potom... :)
Reagovat
fialka
ups, koment patrí VISovi.
Reagovat
Jabadu
Dnes jsem koukal a musím říci, že takhle hraje budoucí ...
Přišel tvůj čas!
Reagovat
Chrenda
to zvládne. Už je fakt blízko. Držím palce.
Reagovat
Chrenda
to zvládne. Už je fakt blízko. Držím palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist