Plíšková: Šarapovová? Musím být pořád na pozoru

1. 6. 2018, 19:45
Aktuality 23
Jednu z největších profesionálek, co zná, má Karolína Plíšková proti sobě ve třetím kole antukového French Open. V sobotu česká tenistka v Paříži nastoupí proti obdivované i odsuzované Rusce Marii Šarapovové.
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

Šestá nasazená Plíšková se střetne s bývalou světovou jedničkou a dvojnásobnou vítězkou z Roland Garros už v boji o osmifinále, neboť Šarapovová je rok po návratu na dvorce po dopingovém trestu "jen" turnajovou osmadvacítkou.

"Ona nic nezabalí, s tím se nedá počítat. Na druhou stranu jsou tam gamy, kdy to vystřílí. Fyzicky to tak těžké nebude, ale psychicky musím být připravena, že je všechno možný. Hraje hodně odvážně, hodně do toho chodí, může se jí to sejít nebo může dělat chyby. Proto bude potřeba být pořád na pozoru," očekávala Plíšková.

Hra loňské semifinalistky French Open Plíškové se odvíjí od výborného servisu. "Je nejlepší na světě," ocenila pro ruská média i Šarapovová. "Return jsem v posledních měsících zlepšila a těším se na výzvu v podobě dobré servismanky."

Obě vytáhlé hráčky se spolu střetly jen v roce 2015 ve finále Fed Cupu v Praze a Plíšková prohrála 3-6 4-6. "To jsem byla vykulená a ona v hodně dobré formě," vzpomínala Plíšková. "Do druhého zápasu se jde vždycky lépe. Vím, co čekat."

Především se ale za tři roky spousta věcí změnila. Rodačka z Loun postupně vystoupala do špičky, loni na osm týdnů dokonce až na vrchol žebříčku.

Šarapovová si naopak prožila pád. Pykala patnáct měsíců za doping a vrátila se loni začátkem dubna. "Spousta lidí si myslí, že je to podvodnice, ale teď už je to jedno. Užila si své, ať už to bylo, jak to bylo. Podle mě je silná, protože se z toho nesložila. Spousta holek by se na to už vykašlalo," konstatovala Plíšková.

Jednatřicetiletá majitelka pěti grandslamových titulů Šarapovová se letos vrátila ke švédskému kouči Thomasi Högstedtovi a znovu ukazuje zarputilost. "Na antuce umí a je spousta důvodů proč je nepříjemná. Není to můj vzor, ale v chování je jedna z nejlepších a jedna z největších profesionálek, co na okruhu jsou," řekla česká jednička.

Vedle Američanky Sereny Williamksové patří Šarapovová k nejsledovanějším hráčkám na okruhu. K celebritám. "I když je jedna nenasazená (Williamsová) a druhá osmadvacátá, jsou pro okolí největší hvězdy. Budují si jméno a respekt, takže spoustu holek porazí na to, že je Šarapovová. A teď zase i hraje," uvedla Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
bIbec
Kája to poletla a místo "na pozoru" byla pořád "v pozoru" :-(
Reagovat
bIbec
popletla
Reagovat
peggy
Velke blahoprani pro moji kocicku,Marii.Byla jse s ni ve zlem a nyni to byl od ni velky zapas a snad bude dobre.Mario,vydrz.Bylo to nadherne.Karolino,jsi mlada a Tebe uspechy cekaji.
Reagovat
Alexandria
Dobry den a dobre zdravie hrackam,hracom i priaznivcom
Reagovat
Jabadu
Vítej, anděli. Kde se flákáš? Budeme fandit Petře, jo?
:-)
Reagovat
Jabadu
Za dvě a půl hodiny přijde rozsudek. Jestli to panovnice zvládne, bude v pozici bílé královny, před kterou se bude krčit pár bezvýznamných černých pěšců a neškodný král.
:-)
Reagovat
jirkomar
Já už se pomalu přikrčuju. Sice je ještě čas, ale štěstí přeje připraveným.
Reagovat
Jabadu
Pevně věřím, že po zápase budu moci vzletně napsat:
Bílá královna se probouzí ze sna a ruku zvedá ...
:-)
Reagovat
jirkomar
Věřím, ale mám kurevskej strach. :-)
Reagovat
Jabadu
Má možná nejtěžší soupeřku, kterou může momentálně potkat. Simonu by vystřílela z kurtu, Karolína - no problem, ... všechny ostatní vysoké hráčky se na antuce pohybují jako Náhlovský na bruslích ... ale dnes se to rozhodne.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
easy win
Reagovat
FulnekUltras
Sám jsem zvědav, jestli během tohoto zápasu začnu některé ze soupeřek krátkodobě fandit. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já si tady jenom něco odložím...
https://pbs.twimg.com/media/DX3BQfXWkAEAvTx.jpg
Reagovat
baggik
Spousta lidí si to myslí no, to je pravda.
Reagovat
bella
Ty si nam tu chybel :D.
Reagovat
Jabadu
Zopakuji můj názor:
Maria brala "lék" na úrovni Brufenu! Je to běžně dostupná látka, která se dá v lékárně koupit bez předpisu.
Nejsou to žádné steroidy (chemicky uměle vytvořené látky na které tělo reaguje jako na mužský testosteron - růst svalstva) nebo vybuzující látky na úrovni metamfetaminu.
Někomu se hodil její ruský původ. Je to mediální oběť "honu na čarodějnice". Jedinou ránou pěstí bych uměl zabít člověka (možná) a nebo ho chytnout do kravaty a zlomit mu vaz. V případě parchantů z WADA a WTA bych možná neváhal a třeba si to i rád odseděl.
V Rusku nevyrůstala, ani tam nežije!
Konec hlášení v českém jazyce.
Reagovat
George_Renel
Zapomněls dodat, že je to však návykové. Jak si na to zvykneš a pak vysadíš, jaksi se ti nevratně sníží výkonnost. .-b
(A také tím pochopitelně trpí tvé postižené srdíčko a krevní cukr jde nahoru.)
Reagovat
Jabadu
To všechno chápu, i když nejsem lékař. Ale štve mě, že si z ní udělali kauzu kvůli "acylpirynu".
To není fér!
Reagovat
Jan
Byl to hon na Rusy ve sportu všeobecně. Končilo to jejich vyloučením z Pchjongčchangu aby pak trapně vyhlásili, že na ně nemají důkazy.
Reagovat
FulnekUltras
Ví to každý a kavárna už radši mlčí.
Reagovat
Fandina
Místo, aby lidi přiznali, že Rusové udělali chybu, tak z nich budou dělat oběti. Miluji tyhle konspirativní teorie a omluvy.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno je to pouze slovičkaření a konspirační teorie. Jádro věci je úplně někde jinde. Do konce roku byl ten lék povolený, po novém roce nikoliv. Všichni byli upozorněni, u Marie došlo k tomu, že to přehlídla a brala dál. Při dopingové kontrole u ní tuto látku objevili v těle, proto musel zákonitě přijít trest, a pokud vím, tak jí ho zmírnili. Nedovedu si představit jiný postup. Maria, jako celebrita tenisu vzbuzuje různé vášně, a to jak to fanoušci vnímají, je v podstatě každého věc.
Reagovat
janek_da
poslední kauza s Cornet ukázala, že je možný i jiný postup.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist