Plíšková si podruhé zahraje na Turnaji mistryň. Jistotu má už šest hráček

26. 9. 2017, 19:14
Aktuality 9
Karolína Plíšková si podruhé za sebou zahraje na Turnaji mistryň. Jistotu startu v Singapuru nově získaly i Rumunka Simona Halepová, Ukrajinka Elina Svitolinová, Dánka Caroline Wozniacká a Američanka Venus Williamsová. Již před dvěma týdny se jako první na finále sezony WTA Tour kvalifikovala Španělka Garbiňe Muguruzaová, současná světová jednička.
Profily hráčů

Pětadvacetiletá Plíšková, která přišla o první místo v žebříčku po US Open, loni na Turnaji mistryň debutovala. Ve dvouhře vypadla ve skupině a v soutěži deblistek skončila s Němkou Julií Görgesovou hned v prvním kole.

Od pondělí mají jistou účast v Singapuru deblistky Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková. Dobrou šanci zahrát si na prestižním podniku mají ve čtyřhře také Květa Peschkeová a Andrea Hlaváčková, teoretickou naději živí ještě Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou.

Ve dvouhře už zbývají jen dvě volná místa, na kterých se v současné chvíli drží Jelena Ostapenková a Johana Kontaová. 'Pod čarou' je se ztrátou téměř osmi set bodů Kristina Mladenovicová, za kterou figurují Světlana Kuzněcovová, Coco Vandewegheová a Sloane Stephensová. Ve čtyřhře zbývá doplnit čtyři páry.

Z hráček, které mají jistý start ve dvouhře, ovládla Turnaj mistryň jen Venus Williamsová. Sedmatřicetiletou Američanku čeká pátá účast, vítěznou Trofej Billie Jean Kingové získala v roce 2008 v Dauhá. V Singapuru si zahraje soutěž poprvé.

Wozniacká bude startovat na Turnaji mistryň popáté v kariéře, Halepová počtvrté za sebou a Svitolinová má před sebou premiéru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
ttopi
Co je potřeba, aby Plíšková byla zase jedničkou žebříčku? Má někdo nějaký přehled, jaké výsledky jsou k tomu potřeba?
Reagovat
EllNino
ty nejlepší
Reagovat
George_Renel
Reagovat
d@ve
Zajímavé složení hráček na TM. Obhájkyně je taky "pod čarou" a stejně tak i tehdejšího času úřadující No.1, Angelique...
Reagovat
tommr
pod čárou je i tradiční účastnice TM Aga Radwanská a finalistka letošního USO Keysová. Vše nasvědčuje tomu, že na letošním TM budou jen 3 z 8 lonských účastnic ... :)
Reagovat
aligo
bude tam jen polovina letošních GS vítězek a to ještě Jelena nemá jistotu...
Reagovat
d@ve
NO jo vlastně ještě i Aga - předloňská šampionka TM. :O
Reagovat
d@ve
NO a hlavně mi tam bude chybět Petra (a vlastně i Lucy). :(
Reagovat
Fandina
gratulka. Je to šikulinka!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist