Stoprocentní Češky! Plíšková v olympijské premiéře smetla Cornetovou, Kvitová porazila Paoliniovou

25. 7. 2021, 07:17
Aktuality 238
OH TOKIO - Prvním kolem olympijského turnaje v Tokiu prošly všechny čtyři české singlistky i obě dvojice ve čtyřhře. Karolína Plíšková dnes ve svém premiérovém vystoupení na olympiádě snadno přehrála Francouzku Alizé Cornetovou a následně uspěla i v deblu s Markétou Vondroušovou Bronzová medailistka z Ria de Janeira Petra Kvitová si poradila s Italkou Jasminou Paoliniovou.
Petra Kvitová

Finalistka nedávného Wimbledonu Karolína Plíšková se s Alizé Cornetovou, které patří v žebříčku WTA 66. místo, utkala popáté a opět na tvrdém povrchu. Po úvodním nezdaru už počtvrté v řadě zápasy vyhrála, dnes v Tokiu hladce 6-1 6-3.

Při své olympijské premiéře začala Plíšková zostra, dvakrát prolomila jednatřicetileté Francouzce podání a vedla 3-0. Pak sama přišla o servis také, ale Cornetová ho v úvodní sadě nakonec neudržela ani jednou.

Setbol česká tenistka proměnila nechytatelným returnem a její pohodu krátce nato dokumentovalo i eso z druhého podání. Znovu si vypracovala vedení 3-0 a po hodině a třech minutách zápas ukončila.

"Hrála jsem fakt dobře. První set byl skoro bez chyby. V druhém se pár chybiček našlo. Nečekala jsem, že budu hrát tak dobře," řekla světová sedmička. Byla ráda, že zápas zvládla rychle, jak si předsevzala.

"Byl to můj plán hrát maximálně hodinu, protože podmínky jsou brutální. Nechtěla jsem se zdržovat, tím spíše, že mě čeká ještě zápas čtyřhry," dodala lounská rodačka.

V druhém kole dvouhry se Plíšková utká s Carlou Suárezovou (h2h 4-3). 32letá Španělka, jež na konci března úspěšně vyléčila zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin, si dnes na třetí pokus připsala první výhru od návratu na kurty. Suárezová nečekaně porazila 6-4 6-1 ve formě hrající Tunisanku Ons Džabúrovou (23. v WTA).

Kvitová si poradila s Paoliniovou
V podvečer potvrdila roli favoritky také Petra Kvitová. Čtvrtfinalistka z Londýna 2012 a majitelka bronzové medaile z Ria 2016 si poradila 6-4 6-3 s Italkou Jasminou Paoliniovou.

Kvitová rozhodla první set v desáté hře, do té doby se oboustranně hrálo bez brejkbolů. V druhé sadě sice česká reprezentantka také přišla o podání, ale italské soupeřce ho dokázala sebrat dvakrát.

"Myslím, že mi šel po delší době servis, až na jeden game. To bylo překvapení a hodně mě držel, hlavně v prvním setu, protože jsem nemohla najít rytmus na return, což se mi povedlo v posledním gamu první sady. A dost možná to rozhodlo celý zápas, protože jsem se do toho dostala. A začala jsem se lépe pohybovat, lépe jsem umísťovala míče," komentovala Kvitová.

Ve druhém kole se 31letá Kvitová střetne s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou (h2h 1-0).

"Budu do toho muset chodit, aby neměla čas na tyhle svoje rozebíračky a vydržet, protože každý míč přijde úplně jinak. Bude to o tom, abych byla soustředěná, abych na tom byla dobře nohama a chodila do toho," plánuje dvojnásobná grandslamová šampionka.

Prvním kolem olympijského turnaje v Tokiu tak prošly všechny čtyři Češky. Už včera uspěly Barbora Krejčíková a Markéta Vondroušová.

Stoprocentní bilanci i ve čtyřhře
Snadným vítězstvím začaly také favoritky olympijské čtyřhry žen Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. České tenistky, které mají na kontě tři grandslamové tituly, vyhrály 6-2 6-1 nad Tchajwankami Yu-Chieh Hsieh a Chieh-Yu Hsu.

Jako poslední slavily vítězný start Karolína Plíšková s Markétou Vondroušovou, které ve svém vůbec prvním společném zápase bez jediného tréninku smetly 6-2 6-1 čínské duo Saisai Zheng a Ying-Ying Duan.

"Obě jsme tady odehrály dobré singly, takže jsme se cítily dobře. Hrály jme rychle. Spíše mě překvapily soupeřky, které určitě umí zahrát mnohem lépe. My dobře podávaly, chodily do toho a nedaly jim moc šancí," řekla Plíšková.

Ve druhém kole je čeká brazilské duo Pigossiová/Stefaniová.

• OLYMPIJSKÉ HRY, TOKIO 2020(21) •
Japonsko, tv. povrch
nedělní výsledky (25. 07. 2021)
• Dvouhra žen - 1. kolo •
Kar. Plíšková (5-ČR) - Cornetová (Fr.) 6-1 6-3
Kvitová (10-ČR) - Paoliniová (It.) 6-4 6-3
Sorribesová (Šp.) - Bartyová (1-Austr.) 6-4 6-3
Ósakaová (2-Jap.) - Saisai Zheng (Čína) 6-1 6-4
Sabalenková (3-Běl.) - Linetteová (Pol.) 6-2 6-1
Svitolinová (4-Ukr.) - Siegemundová (Něm.) 6-3 5-7 6-4
Muguruzaová (7-Šp.) - Kuděrmětovová (Rus.) 7-5 7-5
Giorgiová (It.) - Bradyová (11-USA) 6-3 6-2
Alexandrovová (Rus.) - Mertensová (12-Belg.) 4-6 6-4 6-4
Qiang Wang (Čína) - Cepedeová (Par.) 6-4 6-3
Podoroská (Arg.) - Putincevová (Kaz.) 7-6(4) 1-3 / skreč Put.
Suárezová (Šp.) - Džabúrová (Tun.) 6-4 6-1
Ferrová (Fr.) - Sevastovová (Lot.) 2-6 6-4 6-2
Tomljanovicová (Austr.) - Švedovová (Kaz.) 7-5 3-2 / skreč Š.
Van Uytvancková (Belg.) - Jorovičová (Srb.) 6-3 6-2
Vesninová (Rus.) - Ostapenková (Lot.) 6-4 6-7(2) 6-4
Vekičová (Chorv.) - Garciaová (Fr.) 6-2 6-7(2) 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •

Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Yu-Chieh Hsieh/Chieh-Yu Hsu (Tchaj-wan) 6-2 6-1

Kar. Plíšková/Vondroušová (ČR) - Saisai Zheng/Ying-Ying Duan (Čína) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

238
Přidat komentář
peggy
Příspěvek to bylo vse patri Kvitove.smileOstatni děvčata bojuji.smilesmile
Reagovat
peggy
To bylo na OH vše smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Kiki si zahraje minimálně ještě jeden zápas :)
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Esgalnor
Nadhera, dneska Cesi stoprocentni! K tomu jeste vyhry Jirky a Sary, uzasnej vikend pro CR. Jen me teda strasne stve to misto konani OH, ty casy se nedaji a myslim ze letos neuvidim ani jednu disciplinu. Letos jsem se tesil na tenis, atletiku a bxl jsem hodne zvedavy na Seemannovou v plavani. Holt moje smula, ale radost z kazdyho fajn vysledku budu mit i tak.
Reagovat
brixner
Já sem nedávno byl s Čendou v lese, prostě docela hlubokej les, ouzká lesní cesta, čamráků jak najebáno, všude ty vodporný smrady ze schnilejch stromů a hub, dokonce i srnky se vobjevily, které Čenda už dááávno ignoruje, páč mu vždycky hoděj roha...No a věřte nebo ne - naproti nám jde paní s batůžkem na zádech, věk cca 60-65 let a fakt měla na obličeji hadr!!!!!!! Normálně mě cukalo se jí slušně zeptat, proč! Já nevim, jestli todle má lidstvo za trest
Reagovat
EllNino
Perfektní :) Nenechal se rozhodit těsně ztraceným prvním setem, "nemocným" soupeřem atd. :)

Hrál aktivně, chodil si pro body na síť a výborně podávat ... s touhle hrou má minimálně na první padesátku, škoda, že se tu nerozdávají body, ty už potřebuje sbírat jako sůl :)

Ale tohle je zase jiná zkušenost a hodně hodnotná ... :)
Zahraje si s dalším skvělým hráčem - Diego už bude zase trochu vyšší level :) Na hardu ovšem určitě hratelnější než na antuce :)

Hodně štěstí!
Reagovat
Vlk-v-trave
Tomas skvele!
Zahraje si s Diegem:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Portugalec je teda magor. Proč se pořád dožaduje omluvy? Za co?
Reagovat
annah
Ten Portugalec je teda magor. Proč se pořád dožaduje omluvy? Za co?
Reagovat
Pe3k
Hrozný kk_T.
Reagovat
Vlk-v-trave
Frustrace. od zacatku bylo videt, jak mu na zapase hodne zalezi...
Ted tam sedi jak hromadka nestesti. Nedokaze to vubec zkousnout. Vypada to, ze mu na OH hodne zalezelo. Dlouho jsem nevidel tak zdrceneho hrace po prohre. Inu OH...

Uz z toho duvodu, je to pro Tomase obrovsky uspech. Sousu jsme podle mne trochu podcenili.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já ani ne, býval to svého času můj oblíbenec, který odehrál dost pěkných zápasů proti hráčům top10. Teď už je ale dlouhodobě v útlumu a výher moc nesbírá. Nicméně hlavně na antuce dokázal být nepříjemným soupeřem.
Druhý Sousa jeho výsledků nedosáhl a myslím Dominguez se jmenuje, taky ne. Tedy určitě minimálně na jednu výhru si pomýšlel.
Reagovat
Vlk-v-trave
Skvele, mame brejk i ve tretim:)
Ted jen potvrdit.
Reagovat
zfloyd
no hlavně že oba mají čepici kšiltem dozadu
Reagovat
paddy
Dnes se stalo, o čem jsem před turnajem přemýšlel

Mirza/Raina vedly za 75 min 6:0 6:6 a během dalších 20 min prohrály 2 TB a jsou venku smile smile

Proto to budou mít nasazené jedničky a hlavní favorité v obou deblech obtížné a nevěřím jim s tímto systémem
Reagovat
Vlk-v-trave
Hlavne, ze Punto ujel, kdyz zapomnel na Japonky.
Mozna je to ale tim, ze Spanele japonky nenosi.
Reagovat
pingwin
Tenis na OH ? Muchová tam není, není komu fandit.Zbytek ženského týmu pro mě totálně nesympatický. Plíškové, Vondroušové a Krejčíkové jsem nikdy nefandil a fandit jen kvůli tomu, že jsou češky nebudu.
Reagovat
Petr_Fisk
Tak to máš teda blbý...
Je tam taky pár cizinců, kteří hrají pěkný tenis...smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Hele Tucnaku...neni to idealni s tim tenisem. Mozna skoda, ze se tenis neudrzel na te amaterske urovni pred Open Erou, potom pro tyhle vsechny hrace/ky by asi OH byl svatek a nejen pro nektere...
Dalsi velka skoda, kdyz uz tenis zaradili zpet do programu, ze nedali pravidlo, ze se bude hrat vzdy na trave, tedy tradicni tenisova klasika, kdyz uz se maji drzet nejake ty tradice:)

Ale vzhledem k tomu, ze na OH zaradili plazovy volejbal, kdejakou strilecku, a take si myslim, ze lukostrelba jako jedna z nejstarsich disciplin uplne staci, nebo jachting, vsechny blbiny, ktere se daji delat na kole, dokonce ted mame i basket 3x3, nebo skejt...a kdyz uz tam je i takovy surfing, tedy cekani na vlnu, tak by byla fakt uz velka skoda, kdyby ten tenis tam nebyl:)))

Muzes tlacit Spanelky, trebas Pavlinku:)
Reagovat
pingwin
Tak, tak..
Jinak Pavlínka ano, škoda, že půjde dál jen ona, nebo Iga
Dál Mugu a Saba.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jak twm musí sedět s hadrem přes ksicht i když jsou na celé tribuně de facto sami a ještě z jedné výpravysmilesmile
Tahle Olympiáda bude mít zkrátka i po letech příchuť desinfekce, roušek a izolací hráčů na toaletách. Kam až to Japonské císařství kleslosmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
myslel jsem tím Káču a spol...
Reagovat
zfloyd
celá olympiáda je divná , bez diváků , bez lidí,vypadá to jako kdyby olympiáda byla někde na Marsu a ne na Zemi
Reagovat
Petr_Fisk
Hlavní problém je asi v tom, že Japonci v současnosti tu olympiádu vůbec nechtěli a jen pod hrozbou obrovských penále uspořádali na poslední chvíli tenhle paskvil.
Třeba ubytování pro ty v izolaci, je naprosto příšerné a nějaký klaustrofobik, by tam už na "pokoji" visel.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je to pro ně samozřejmě velká smůla, ale na druhou stranu OH původně chtěli, teď je mají a měli by se s ní se ctí vypořádat. Myslím, že u nás by v takovéto situaci bylo ke stížnostem méně důvodů.
Reagovat
Petr_Fisk
V rámci jakési spravedlnosti je ale nutno dodat, že asi nikdy v historii OH nebyl pořadatel v tak obtížné situaci jako teď.
Když žádali o OH neměl nikdo o viru ani potuchy.
Japonsko je velmi pečlivá, spolehlivá a současně bohatá země a pokud by to letos pořádal někdo jiný, tak kdovíjak by to probíhalo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je jasné a pořádat tak velkou akci s vidinou tak velkých ztrát asi extra nemotivuje. Zvláště když není ani podpora obyvatelstva...
Jó, bejt to v Čajně, tak tam naženou tisíce lidí s vlaječkama a běda tomu, kdo by nefandilsmile Všichni by se usmívali a provolávali by sláva Olympiádě!
Reagovat
Petr_Fisk
A co teprve v KLDR...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to by tam ale museli olympionici bydlet ve stanech a závodili by na vysušených rýžových polích. Bez diváků by to tam problém nebyl, teda kromě předsednictva stranysmile
Reagovat
lvicek
Být to v Číně, tak to prostě zrušej a basta... Btw. Ony ty olympiády v Tokiu jsou nějaké smolné, ne? Jedna měla být už roku 1940 a to zas Japonci válčili...
Reagovat
brixner
S tímto se dá souhlasit, Japonci zkrátka dělají maximum možného a povoleného! Jen mě mrzí, že tahle podivnost připadla právě Japoncům, mám Japonce rád, jednoho znám a ten, když tasí katanu, umíme všichni zmizet jako duchovésmile
Arigató!smile
Reagovat
Petr_Fisk
Znal jsem jednu Japonku a ta, když tasila....
Reagovat
brixner
Jojo, stačí G-Queen na Pornhubu...smilesmilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Nojo, pornhub to je pohodová virtualita, ale tohle byla krutá realita.
Reagovat
brixner
Takže maigeri na bradu, yokogeri na zátylek a hotovo? Anebo tě snad svázala a násilím vodvezla do SM Clubu v Jokohamě?
smilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Můj kolega se o ní domníval, že je jeho přítelkyně, ale ona na to měla jiný názor.
Zavčas jsem zbaběle utekl.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ve druhem setu je uz Tomas na tom servisu jitejsi, a to je dobre.:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Pekne, ve druhem setu, to uz vypadalo na servisu mnohem lepe:)
A tomas to dostal do tretiho.
Da se rict, ze tenhle zapas je pro nej takove finale. Tak snad to vyjde.
Reagovat
SydneyOpen
Né, to je škóda.
Reagovat
EllNino
Achjo :/
Reagovat
Blondie
Mohl by se ten Portugalec přestat chovat jako šimpanz?
Reagovat
Petr_Fisk
Ty nejsi dnes na lovu?
Reagovat
Blondie
Byla jsem včera :)
Klasika: po očkování, takže doporučení, nepít, odpočívat a vyhýbat se slunku.
Já se starala o návštěvu, popili jsme, dali jsme pár km při nočním flashlight huntingu a druhý den 13 km ve třicátkách, většinou na slunku.
Dneska relax, FAKTURACE a večer snad sport :D
Reagovat
Petr_Fisk
Nepít...tím asi nemysleli vodu?...smile
Reagovat
Blondie
Já su z Moravy. Takže když mluvím o pití... smile
Reagovat
blixa
Reagovat
Petr_Fisk
...popili jsme, dali jsme pár km při nočním flashlight huntingu a druhý den 13 km ve třicátkách, většinou na slunku...
Takže taková doporučená klasika po očkování.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je potřeba, aby se látka dostala v co nejkratším čase do všech částí těla a rozpustila se v alkoholusmile
Reagovat
blixa
Ne, tím mysleli všechno to, co včera Blondie vypila ... smile
Reagovat
Blondie
Včera už jsem byla hodná!
Jako zbyla mi v ledničce dvoječka šumivého vína, trošku jsem po ní po návratu z těch třicítek šilhala, ale statečně jsem odolala!
Reagovat
Petr_Fisk
Neznám přesně požadavky po očkování.
Šilhat se může?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To šilháš právě díky tomu očkovánísmile Drobný side-effect.
Reagovat
Petr_Fisk
...side-effect do různých side.
Reagovat
Petr_Fisk
Francouzi USA pěkně podkuřují.
Reagovat
Blondie
Můžeš, ale pak ti to zůstane a odpadne ti levá noha smile
Reagovat
Petr_Fisk
Hrozný...
A já, proč pořád váhám s tím očkováním.
Reagovat
vergus
Dneska mi přijde jako schizař říznutý bipolárkou
Reagovat
Tomas_Smid_fan
On už je prostě takový, jižansmile Já ho mám docela rád. Hlavně jeho FH.
Ale Tomáš škoda setu. Možná byl i lepším hráčem.
Reagovat
EllNino
snad se ještě nepoloží
Reagovat
EllNino
Krásná komorní scenérie s výhledem na noční Tokyo a světla mrakodrapů :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, to se mi líbí, mrakodrapy a vedle nich hory, pěkné. Ale vedro je tam si pořádsmile
Reagovat
turista
Ve Španělsku, Řecku a v Itálii jsou větší horka než v Japonsku.
Reagovat
Petr_Fisk
Až na tu vlhkost. Smrtelná teplota při 100% vlhkosti je pouhých 35 st.

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3338154-narust-vlhke-teploty-muze-vyhnat-z-domovu-desitky-milionu-lidi-vytvori-neobyvatelna
Reagovat
Frick
Nevíte, je šance, že by Machač s přítulkou mohli hrát? Nebo na to není dostatečný ranking?
Reagovat
SydneyOpen
ta šance je extrémně nízká. Vždyť v Riu se tam pomalu nedostali ani Radek s Luckou Hradeckou
Reagovat
Petr_Fisk
Extrémně nízké to není, šance tam je.
Reagovat
Frick
Je někde nějakej start list? Resp. jaký je o to zájem od elitních singlistů/deblistů?
Reagovat
Petr_Fisk
https://www.ittf.com/wp-content/uploads/2019/07/Tokyo_2020_XD_2021_06_10.pdf
Reagovat
Frick
Dobrý no. Bod pro tebe. Zjistil jsem, že "něco nehraje" až ve chvíli, co mi ty jména na tom listu nebyly vůbec povědomý. smile
Reagovat
Petr_Fisk
Mrkni na tohle
https://www.itftennis.com/media/2619/qualification-system.pdf

strana 5
Reagovat
Petr_Fisk
https://www.ittf.com/2021/06/07/singles-mixed-doubles-contenders-confirmed-tokyo/
Reagovat
Frick
Docela jsem v rozpacích, bo post "Extrémně nízké to není, šance tam je." nepůsobil tak, že by byl od někoho, kdo by chtěl trolit.
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
SydneyOpen
já to bral z rozhovoru s Pálou který na radiožurnálu tvrdil že ta šance na mix je skoro nulová
Reagovat
Frick
Šance, že na palubě vládního speciálu bude mezi otestovanejma lidma (z toho asi 2/3 i naočkována), v zemi s celkem nízkou incidencí, spreader event, taky byla skoro nulová a jak se zadařilo.
Reagovat
Petr_Fisk
27. července má být v Tokiu rozhodnuto o dvojicích pro mix.
Ze singlistů bude asi hodně mít vliv, kdo bude chtít v těch vedrech a vlhku tříštit síly, pokud bude ještě ve hře.
Reagovat
paddy
Ať na hotelu pošlou toho nakaženého Fed Cup doktora s peticí po tenisových pokojích, pak soupeřů ubude a dostanou se mezi těch 16 Q párů

Štěstíčku se musí jít naproti smile smile smile
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
Petr_Fisk
V Tokiu už "jen" 29 stupňů a slunce neotravuje.
Tomáš má dnes z našich tenistů nejlepší podmínky.
Reagovat
turista
Klimatické podmínky v Aténách byly těžší.
Reagovat
Petr_Fisk
Jaká tam byla vlhkost vzduchu?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A kde se zapomněl Marton, náš bratr maďarský?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jeden set proti Stefánovismile Dobrá prácesmile
Reagovat
smazaný uživatel
naší dvojicismilesmileVondroušová, Plíšková
Reagovat
com
pristi kolo snad bude taky pohodicka smile A pak zase ta Pegula smilesmile
Reagovat
tommr
v deblu z ní rozhodně žádnej strach nejde ...
Reagovat
Petr_Fisk
Nasazená pětka Andrej končí ve dvou setech, to bude v Japonsku radosti.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
wow! Hlavně nevím, kde jsem to četl, ale měl jsem za to, že na OH hrát nebudesmile Továrišč plan A ho zřejmě neměl čím překvapit - hrubá síla není všechno. Možná jeho prohra vypovídá i o rychlosti kurtů. Pomalejší budou jistě hrát do karet Jokerovi.
Reagovat
Petr_Fisk
Bohužel.
Další překvapení ale nebude a Stefanos to ubojuje.
Reagovat
paddy
Mám radost, že jsem ho odepsal již před turnajem, král Mickey Mousů smile

Tsitsipas je psychicky rozložený od F RG, před pár dny blekotal o koučingu na kurtu, už je v koncích

Čekám kdy vyhučí, možná už dnes, Kohla jsem myslel, že ještě zvládne

Měl by hlavně zapracovat na kvalitnějším vybavení. Boty se mu už min. 2x rozpadly a rakety se rozpadají v rukou (úlomkem zranil otce) smile
https://www.youtube.com/watch?v=t3FcZmyxq_A

Základ je nenakupovat u Vietnamců smile
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
samozřejmě obrovská gratulace k prvnímu velkému titulu!smilesmile
Zajímalo by mě, kolik debutantek mezi ženami vyhrálo svůj první turnaj 6:0 6:0. Možná se nějaké najdou, ale zas tak moc jich určitě nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
vergus
Nebo spíš, kolik jich vyhrálo 2x 6:0 v 15 letech
Reagovat
George_Renel
zničila soupeřku dvěma kanáry. Neuvěřitelné.
Ale Argentinka, všechna čest, to vzal hezky sportovně, holky se pěkně objaly.smilesmile
Reagovat
tommr
po zápase ale vypadala dost zničeně ...
Reagovat
blixa
Sára ? Neřekl bych ...
Reagovat
tommr
ne, ta Argentinka. Po zápase seděla hodně dlouho na lavičce s hlavou v ručníku až jsem si myslel jestli nějak nezkolabovala ...
Reagovat
blixa
No jo, no, prokoušeš se do finále a tam tě takhle zostudí patnáctiletá žába ... to je na prášky .. smile
Reagovat
EllNino
6:0 6:0 :D
Reagovat
Ela-fon-isi
Nejkomplexnější česká juniorka.
Reagovat
lvicek
Jako hodne husty!
Reagovat
Andrew89
To je brutalni:D
Reagovat
smazaný uživatel
Zíral jsem...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Cože, fakt?smilesmilesmile
Reagovat
Jon61
Soupeřka byla bezradná, dostat ve finále dva kanáry (aspoň není Karolína osamocená). Na patnáctiletou tenistku hraje Sára k neuvěření. smile smile
Reagovat
blixa
Sára má tenisové myšlení o několik parníků před soupeřkami. To se v tomhle věku nevidí ...
Reagovat
com
to co ma na hlave se taky jen tak nevidi smilesmile
Reagovat
blixa
Áááá, chasníček je taky konzerva ... aby ses nenafouk a nepuknul ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
Důležitější je, co má kdo v hlavě...smile
Reagovat
lars
v zapase mela na hlave ksilt :)
Reagovat
Serpens
Přijde mi, že deblové páry nacházející se třeba v třetí, čtvrté desítce jsou ty nejméně tenisově zdatné a podá si je každý náhodně složený pár specialistů na singl. Pojmenování "deblové specialistky" tady moc respekt nebudí.
Reagovat
paddy
Protože debl většinou hrajou neúspěšní singlisté, takže tenisově jsou horší, ale na druhou stranu debl je úplně jiný sport, takže závisí, jak singlista umí debl.

To se krásně ukázalo, když oba ruské mužské debly vypadly v 1k. Sice se jedná o kvalitní singlisty, ale tragičtí deblisté (dle stats) smile
Reagovat
Serpens
No, a taky mi přijde, že ty údajně sehrané páry nemají vůbec co nabídnout, naše holky lepší na síti, od základní čáry, teoreticky by měly Číňanky umět něco, co singlista při nástupu na debl nezná a neumí, jenže to tam vůbec nebylo. Jako sehraný pár působily naše holky a Číňanky byly jako ty narychlo sestavené nesehrané břídilky.
Reagovat
tommr
Duan i Zheng jsou ale primárně taky singlistky a na debla se daly dohromady hlavně kvůli OH ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Co vic si prat:)
Ted jen muzeme cekat na paddyho matematickou radu, jak nam postupne holky budou odpadat.

Ale ja verim, ze holky pujdou daleko... snad Petru budou nasazovat na pozdejsi casy, to by hodne chtelo.

2.kolo

Bara x Lejla, to bude tenisova estetika:)

Petra x Alison van Yjtvank, to bude tenisova reznicina:)

Karolina x Karlicka; to bude velky zapas.:)

Maky x Michala; to bude jen neznama:)

*
Spanele maji ve druhem kole 4 hracky stejne jako Cesky...takze to jsou nejuspesnejsi staty:) v zenskem singlu.

Bude to pro mne tezke druhe kolo.
Kaja x Karlicka
no a jeste aby toho nebylo malo
Iga x Pavlinka: jajaj
Reagovat
com
co vic si prat? treba 4 češky v SF smilesmile
Reagovat
tommr
velká neznámá bude hlavně zápas Karolíny s CSN. Tam vůbec nevím co čekat. Karolína je sice teoreticky jasnou favoritkou, ale CSN musí být v hodně dobrý formě když takhle jednoznačně přejela nebezpečnou Jabeurovou ...
Ostatní zápasy našich budou sice taky těžký, ale snad s vítězným koncem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Včera v deblu vypadala Karlička na konci 2. setu dost unaveně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pro mě bohužel zklamání hned po ránu. Koukal jsem asi na první disciplínu, zápas Jančařík vs Gerassimenko - Jančařík přišel nejdřív o výhodu vedení 2:0 na sety, které vyhrál rozdílem třídy, pak se dostal fantastickým setem 11:2 znovu do vedení. Jenže pak přišel pravděpodobně zásadní obrat, kdy vedl 5:2 a měl zasmečovat vysokou obranu soupeře. Míč už byl skoro bez rotace, přesto ho z rohu poslal do outu. Fatální chyba ho tak stála set a nejspíš i herní pohodu, protože v rozhodujícím 7.setu udělal UE víc jak snad za všechny předešlé setysmile Ačkoli je soupeř, se kterým se velmi dobře zná, na žebříčku o kus výš, tenhle zápas si prohrál velmi hloupěsmile Může ho to, ale i mě, mrzet o to víc, že v dalším kole by si zahrál proti legendě Timu Bollovi z Německa. Jančařík mimochodem hraje právě Bundesligu.
Reagovat
Petr_Fisk
Gerassimenko hraje BL taky a s Lubošem se dobře znají.
Gerassimenko je tím celkem známý, že má pomalejší starty, takže ikdyž už to bylo 2:0, tak nic nebylo jisté. Před zápasem to bylo na vítězství tak 50:50.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, komentátor říkal, že spolu často i trénují, asi 4roky. Bohužel ten 6.set byl fatální a takticky nezvládnutý. V 7. už to měl moc v hlavě...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale pár výměn tam měli excelentních, to zas jo smile
Reagovat
Petr_Fisk
Gerassimenkův forehand s tou boční rotací je hodně zákeřný.
Reagovat
Petr_Fisk
Nemůže to vyjít vždy a všude.
Ráno jsem si přivstal na basket a bylo to nakonec "s odřenýma ušima".
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Basket parádasmile Ale skupinu máme pekelnousmile Touhle výhrou už mají ovšem tak nějak splněno. Porazit Fra nebo USA je asi z říše fantazie... Bránit se tomu nicméně nebudusmile
Reagovat
Petr_Fisk
Pokud by hráli jak dnes, tak bez šance, ale
pokud by hráli jak proti Řecku, tak by jakási šance i byla.
Reagovat
Petr_Fisk
Za půl hodiny lahůdka USA-Francie.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stálo to za to? Amíci tam zas mají universitní tým s jednou, možná i dvěma hvězdičkami z NBAsmile?
Zas je naopak seřezali ve volejbalu, až to bylo krutésmile Anderson tam myslím ani tolik spoluhráčů nepotřebovalsmile
Reagovat
Petr_Fisk
Durant, Lillard, Tatum, Booker...to nejsou zrovna malé hvězdičky.
Durant je současná americká dvojka po LeBronovi.
Mohlo by to být sice ještě lepší, ale i tak jsou papírově nejsilnější.
Zápas pěkný, trošku Francouze podcenili, ale to je zámořská klasika. Teď už se budou jen zlepšovat.
Reagovat
Vlk-v-trave
Sorribes se citi nejstastnejsim clovekem v olympijske vesnici:) OH a reprezaentace jsou pro ni vsechno.

Punto de break pripomina, ze Sara Sorribes vzdy hraje skvele, kdyz hraje za Spanelsko, a jako priklad uvadeji vitezstvi nad Osakou.

Sara v pozapasovem rozhovoru potvrdila, ze jeste stale ma husi kuzi...

http://www.puntodebreak.com/2021/07/25/sorribes-sigo-teniendo-piel-gallina

*
Jak jsem jiz drive zminoval. Ty pribehy, ktere jsou casto pro nas neviditelne, nez sportovni zapoleni zacne:)

Dneska je tedy den D na tohle... a to je asi na tech OH nejvic kouzelne:)
Reagovat
Petr_Fisk
Další kandidáti na upset jsou v tuto chvíli Andrej a Stefanos.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslím, že Španělé (a nejen oni) jsou v euforii ještě kvůli Karličce, která určitě nečekaně porazila Ons. Já ji teda úplně nepodceňoval, ale určitě bomba a pro Žabku i Tunisany velké zklamání...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak s karlickou jsou v euforii uz dlouho:)
Reagovat
lvicek
Gratulace Pete! Jsem moc rada, ze to nejak urvala. Snad to nejak pujde i dal, ale podminky se opravdu zdaji dost drsne... To snad radsi meli hrat v nejakych klimatizovanych halach. Ted se snazi i duo Kaja s Maki a zatim to vypada dobre :). Je trochu skoda, ze se vubec nesehraly predtim. To nikdo nevedel, ze je ta moznost, ze nakonec budou hrat spolu? Aspon jeden turnaj dat spolecne mohly, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
cabuna
Karolína trénovala s muškou,myslely holky,že budou hrát debla spolu až pak se to změnilo.
Reagovat
lvicek
Ja vim, ze jo, ale o te Markete se mluvi dlouho a prece jen, nekdo ve vedeni snad mel vedet, ze Marketa ma chraneny zebricek dost vysoko? Proste treba behem minuleho pul roku na to snad nejaky prostor byl...
Reagovat
smazaný uživatel
docela jim to jde, talent od bohasmile
Reagovat
cabuna
No já ti nevím jestli to bylo jasný tak dlouho,protože v Berlíně spolu hrály holky debla a v rozhovoru říkaly že se chtějí sehrát na olympiadu.V tu dobu si tedy muška s Kájou ještě myslely ,že budou hrát spolu .
Reagovat
lvicek
Ale jo, ja vim, ze se o tom tak mluvilo. Ale nerikej, ze treba Pala nevedel, ze Marketa ma chraneny zebricek? Ze existuje moznost, ze bude nominovana? To je dost divne, ne? A taky se mohlo pocitat, ze se treba nekdo zrani... Ja nerikam to nejak hrotit, ale treba na jednom turnaji spolu nastoupit mohly, aby se pak nerikalo "My jsme spolu nikdy nehraly" atd.
Reagovat
cabuna
V Berlíně začala tráva a to Kája s Muškou evidentně nevěděli ,a pak netuším jak se dopředu hlásí debl ,ale jestli to tušil Pála a tenis svaz to fakt netuším ,Ale zase i když spolu hrály dnes poprvé tak jim to šlo.
Reagovat
tommr
Karolína i Markéta už pár zápasů v deblu odehrály takže nějaký dlouhodobý sehrávání není potřeba a jeden společnej zápas před OH by je nevytrh. Když se jim bude dařit tak se navíc sehrajou na turnaji ... smile
Reagovat
SydneyOpen
holky neblbněte teď 5:2 honem
Reagovat
jirkaS
Bejlek drtí #213 smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nemáš pls. nějaký link?
Reagovat
jirkaS
nehledal jsem, koukám na debl
Reagovat
Petr_Fisk
https://live.itftennis.com/en/live-streams/video.php?vid=28296706
Reagovat
Vaslab
Reagovat
Kub1s
Reagovat
SydneyOpen
tvl ta se nám rozjela holka
Reagovat
Ela-fon-isi
Taky se dívám. Neuvěřitelná.
Reagovat
Andrew89
Lol dva kanarky:D hodne dobre
Reagovat
Serpens
Sotva to je na ČT, neyvhrály bod.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Petr_Fisk
K+M vs Číňanky zatím jedou.
4:0. v prvním setu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kušsmile
Reagovat
Petr_Fisk
Psal jsem to ještě, než to začali přenášet na ČT.
V tom momentě se to trošku zamotalo...smile
Reagovat
Jon61
V Olomouci dala patnáctiletá Bejlek o třináct let starší soupeřce v 1. setu kanára. O budoucnost tenistek se nemusíme bát.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile tak to dotáhnout ještě ve 2.setu.
Reagovat
hanz
Gratulace Češkám, zatím se jim daří nad očekávání dobře. Jen tak dál! Plíškovic výkon jsem neviděl, ale asi to bylo v pohodě po všech stránkách, jak se tu píše. Kvítí zpočátku ztuhlý, ale v pravou chvíli zabrala a druhý set si až na zaškobrtnutí pohlídala. To by se stávat nemělo, takže bacha na to! Sini s Krejčou s přehledem, snad budou mít takový neškodný hráčky i v dalších kolech.
Reagovat
Petr_Fisk
Petra to urvala a asi ji hodně pomohlo, že měla kliku na kurt...smile
Byl tam dost stín a lepší už to ve srovnání s jinými kurty být ani nemohlo.
Ještě, že to byly jen dva sety, začínala rudnout v obličeji a to je u ní vždy špatné znamení.
Reagovat
Ela-fon-isi
Taky byla v pohodě, nikdy jsem ji neviděla takhle se smát.
Reagovat
Petr_Fisk
Zdá se, že zhubla a to by jí v těch tropech mohlo pomoci.
Reagovat
smazaný uživatel
Petrasmile
Reagovat
Jabadu
Takové normální české předobědové dopoledne. smile
Reagovat
SydneyOpen
Gratulace Petro, první dvousetová výhra od Madridu. Tak holky super 1.kolo smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Medeved v rozhovoru rekl, ze v drsnejsich podminkach nehral...
pocasi, limit na stridani, ubytovani, okolnosti covidu atd. Ale take uvedl, ze to je proste OH, a asi to tak ma byt, nebot je OH proste vyjimecne.

Myslim, ze Petra je rada ze je rada...budem radi, jak nam tam dnes neomdli a dohraje zapas. To ma jeste asi stesti, ze nehrala drive jako Karolina.

Jinak Karlicka... krasa...uzasne... OH uz zacina fungovat... dalsi prekvapeni je nahradnik za Muru, Australan Purcell hodne prekvapil...

OT
Ze OH atmosfera zacina fungovat uz ukazala dnes Kiesenhofer, to co predvedla v zavode, se jen tak nevidi, prvni velky moment OH. Co nevyslo vcera v zavode muzu, tak dnes to vyslo :) Holka, ktera nejezdi poradne ani za nejakou profi staj... pani profesorka matematiky:) Pekny...

Myslim, ze i v tenisovem turnaji jeste uvidime dalsi ruzna prekvapeni.
Reagovat
smazaný uživatel
smile asi jo. Na Petře bylo taky vidět že je to náročné a to hrála v pohodě. Uvidíme. Třeba se Kája dočká trofejesmile
Reagovat
Jabadu
Poslední stupeň dovednosti(skilu) je, že to vypadá jednoduše. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Petr_Fisk
Schvedova kolabuje, sedí na zemi a je z vedra úplně hotová.
Reagovat
Jabadu
A navíc komentuje Marek. Petra je na něj zvyklá.
Reagovat
smazaný uživatel
4:1 Petra smile
Reagovat
Jabadu
U mě dobrý.smile
Reagovat
SydneyOpen
uf
Reagovat
Jabadu
Zatr ... sakr ...!smile
Reagovat
SydneyOpen
tvl teď 2 zahozený tutovky za sebou smile
Reagovat
Jabadu
vypadá docela chápavě. smile
Reagovat
lvicek
Tak co, potvrdi Peta napodruhe? :) A je tu Hanz, aby si delal carky?
Reagovat
smazaný uživatel
a taky já, potvrdila. A docela Petra udýchaná. Asi je tam pěkné vedro.
Reagovat
com
A Jasmínka je zase ve hre smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Parádní poslední gem 6:4 smile
Reagovat
fujtajblick
Jako by protivník měl vyhrát. Je to hlavně v případě, kdy je soupeř výše nasazený. Je to pravidlem u tenisu na ČT. Komentáře Barči Krajcikove až skoro do finále obvyklé bylo nadšené při dobrých výkonech soupeřky. Teď to bylo i u stolního tenisu. Nejsem příznivcem neobjektivního nacionalismu. Ale přece je jistou náklonnost k našim, optimismus při sledování by byl pro diváky příjemný. Na rozdíl od brucounstvi
Reagovat
Jon61
Petra z našich tenistek podává zatím nejhorší výkon.
Reagovat
EllNino
myslím, že od Petry medaili nikdo nečeká v její současné formě ...
Reagovat
Petr_Fisk
Začátek zápasu, olympiáda, 32 stupňů, vlhko smog...
Ještě je brzy na nějaké soudy, ale za těchto podmínek bude Petra ráda, když to ubojuje.
Ještě ke všemu út-čt má poprchat, to tam bude skoro 100% vlhkost.
Reagovat
Jon61
Jistě, navíc Petra většinou hraje v prvních kolech nejhorší tenis. Ash už dopadla daleko hůře a na rozdíl od Petry byla favoritkou turnaje OH.
Reagovat
SydneyOpen
no hlavně Petra už medaili má, takže nemusí
Reagovat
Petr_Fisk
...ale mohla by, to zase jo. Byla by to taková pěkná tečka........
Reagovat
SydneyOpen
to jo, já bych jí to strašně moc přál, ale je otázka jestli na to má. Jestli má na to porazit třeba Osaku nebo Sabalenku... ale věřím a fandím o tom žádná
Reagovat
Petr_Fisk
Protože je to olympiáda, tak bych čekal, že favoritky jedna za druhou "vysviští" včetně Naomi. Ash, to byla jenom předehra.
Reagovat
SydneyOpen
no ale nemusí to být pravidlem. Třeba v Londýně moc překvapení nebylo a favoritky to dotáhly do konce. Jedině snad vypadnutí Radwaňské a možná Sam Stosur která ale na trávě neuměla.
Reagovat
Petr_Fisk
To je pravda, tady by tomu ale mohl pomoci ten cirkus s covidem, vedra a vlhkost vzduchu.
Reagovat
SydneyOpen
od Petry se nemůže nic čekat... taková je realita, každé vítězství bude úspěch
Reagovat
EllNino
Konec na Golubic/Bencic, asi velké zklamání pro domácí
Reagovat
jirkaS
ten šum je slušnej, zvukařsmile
Reagovat
Petr_Fisk
To není zvukařem, ale mají nekvalitní zdrojový signál. Když ty výšky "ořízne", tak to zase bude dost nesrozumitelné. Snažil jsem se s tím na ekvalizéru něco udělat, ale moc to nejde.
Reagovat
jirkaS
neřikej mi že nemaj ve studiu
parametrickej ekvalizer, tim to
krásně vyřízne
Reagovat
Petr_Fisk
Čistě to nevyřízne, aniž by na to posluchač nedoplatil - šum zmizí a zmizí prostor.
Věř mi, kdyby to šlo, tak už to dávno udělali.
Reagovat
jirkaS
je mi líto, to jde za zvukařem,
kor s dnešní technikou
(mimo to mám ke zvuku blízko)
Reagovat
Petr_Fisk
Kde nic není ani smrt nebere...
Pokud tam ty informace v datovém toku nemáš, tak je nevymyslíš.
Pusť si jiné kanály...ESPN, ESPN2, Bein, Eurosport atd. a je to všude.
Tam je problém buď na satelitu nebo v Tokiu, což je až neuvěřitelné.
Reagovat
jirkaS
to asi v tom Tokiu, bo ti
jsou zdroj signálu,
"po cestě" se s tim nikdo
babrat nebude
Reagovat
Petr_Fisk
Je to pravděpodobné, ale u Japonců a v dnešní době naprosto neuvěřitelné...smile
Reagovat
jirkaS
právěsmile
Reagovat
Petr_Fisk
Teď je Petra na olympic channel a je to tam taky.
Reagovat
Petr_Fisk
Olympic channel a je tam ten šum taky.
Je slyšet, že se to zvukař snažil stáhnout, ale je to bída.
Reagovat
jirkaS
na ES2 je už taky zlepšení
(zbytek si doladim na TV smile)
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
com
Kvitovic na čt2 smilesmile
Reagovat
lvicek
Ja ji vidim na CT Sport?
Reagovat
com
pravda.. ja ji vidim v televizi a mam zas hned halucinace smilesmile
Reagovat
Blondie
My víme smile
Reagovat
jirkaS
ČTsportsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Končí s náhradníkem...
Reagovat
EllNino
Purcell má celkem fazonu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, koukal jsem, že měl dobrou přípravu :-)
Reagovat
Ela-fon-isi
Teď jsem teprv měla čas mrknout, a to jsou tedy výsledky.smile Viděl jste někdo zápas Ons s Karličkou? Byla tak výborná nebo Ons mimořádně selhala? U Soribes mě vítězství tolik nepřekvapuje, ta hraje poslední dobou výborně.
Reagovat
lvicek
Tak chlapci to uspesne natahovali, co to slo, takze start Peti prece jen docela vyrazne posunuli. Mam pocit, ze jsem nekde v rozhovoru s Marketou cetla, ze odpoledne uz byl na kurtu nejaky stin, tak treba podminky budou aspon trochu snesitelnejsi?
Reagovat
EllNino
na tomhle kurtu moc stínu nebude, tamto byl kurt číslo 2 :)
Reagovat
lvicek
Skoda.
Reagovat
SydneyOpen
ale stejně, nebude to už pražit s maximální silou, je tam už půl pátý
Reagovat
lvicek
Tak nakonec tam nejake stiny jsou. Snad aspon ten kurt nebude tolik rozpaleny.
Reagovat
tmora
Penko - dropped out with Vesnina - great ????
Reagovat
smazaný uživatel
Bartyová venku! Se Suarezovou! To je bomba, vážení. Plíšková? Hraje jak v tranzu. A haluz na los v módu Wimblu pokračuje. Karol by to tam mohla vyhrát.
Reagovat
com
ze by mela haluz na los bych nerekl.. S Giorgi posledne prohrala, Sakkari/Svitolina taky tezky ctvrtfinale.. SF Osaka/Swiatek taky humus smilesmile
Reagovat
Drzymalski
Bartyová venku! Se Suarezovou! To je bomba, vážení. Plíšková? Hraje jak v tranzu. A haluz na los v módu Wimblu pokračuje. Karol by to tam mohla vyhrát.
Reagovat
Torn
Barty prohrála se Sorribes.
Reagovat
com
to je jedno, to je taky od S smilesmile
Reagovat
Jon61
Jak by se vám líbilo, kdybyste dostal místo peněz písek? Také je na P. *smile
Reagovat
Petr_Fisk
Nebo "přes hubu", to je taky na P...smile
Reagovat
tommr
dneska dobrý výkon a ještě lepší výsledek ... smile
Velkým překvapením je, že Karolíně pro další kola odpadly nebezpečné soupeřky Jabeur a Brady. CSN a Giorgi ale taky nebudou nic lehkýho ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenn ale po zranění mimo. Vždyť vynechala i trávu.
Karličku by Karolína měla dát, no a s Kamilou, to je vždycky o tom, jak má Italka nabito :-)
Reagovat
tommr
věřím, že Karolína s Giorgi dvakrát za sebou neprohraje a propadák z Eastbourne se nebude opakovat ...
Reagovat
paddy
Naši si na los rozhodně stěžovat nemohou a navíc se jim krásně otevírá pavouk

Měls pravdu, že Krejčíková neporazí Barty smile

To ale neznamená, že postoupí do SF smile
Reagovat
tommr
to sice neznamená, ale šance jsou ted mnohonásobně větší ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist