Plíšková v posledních týdnech bojovala se zraněními: Jsem nějaká zakletá, asi už fakt stárnu

31. 8. 2022, 19:32
Rozhovory 16
Karolína Plíšková vyhrála na úvod grandslamového US Open třísetovou bitvu s Polkou Magdou Linetteovou a nyní jí v cestě za obhajobou čtvrtfinálové účasti stojí ve čtvrtečním 2. kole rozjetá krajanka Marie Bouzková. Třicetiletou rodačku z Loun nedávno limitovalo zranění chodidla, nyní se ale cítí v pořádku. S Bouzkovou má vyrovnanou bilanci 1-1.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

"To, že mě čeká česká soupeřka, mi nevadí. Mám to tak nějak každý týden," řekla Plíšková v rozhovoru s českými novináři. O šest let mladší krajanka ji v dubnu v Madridu porazila ve dvou setech. "Hrála jsem tam extrémně blbě. Ona je bojovná a daří se jí, což je také jiné, než když se někdo trápí. Vzhledem k její a mé hře mám ale jasný plán. Její styl by mi mohl dovolit hrát, co bych měla. Bude také záležet na tom, kolik vytvořím chyb a jak si pohlídám vlastní hru," doplnila Plíšková.

Bývalá světová jednička zvládla v prvním kole dramatickou bitvu s Linetteovou. V předchozích čtyřech zápasech neztratila proti Polce ani set, tentokrát musela o postup tvrdě bojovat. Ve třetím setu prohrávala 1-4 a v rozhodující zkrácené hře přišla o vedení 7-2. Nakonec po dvou hodinách a 35 minutách uspěla.

"Čekala jsem, že to nebude lehké. Ne, že to bude 7:6 ve třetím, ale vím, že ona umí zahrát a potrápit dobré hráčky. V Paříži porazila například Džabúrovou," uvedla Plíšková. "Ve chvíli, kdy to ale měla dohrát, začala také kazit. V takovou chvíli je to také jiný příběh. Tie-break už byl hodně o vůli. Nakonec to dobře dopadlo," řekla dvaadvacátá hráčka světa.

Z vydřeného triumfu se radovala o to víc, že nebyla zcela fit. "Nedávno jsem měla zdravotní potíže, takže jsem byla týden skoro jen na pokoji. Nebyla jsem připravená na tak dlouhý boj. Tohle však byl energetický test a příště budu v pohodě," ujistila Plíšková.

Poslední zranění nohy nechtěla česká finalistka US Open z roku 2016 příliš komentovat. "Měla jsem něco s chodidlem, ale nechci o tom moc mluvit," uvedla Plíšková. Na srpnovém turnaji v Torontu se pro změnu potýkala s bolavým ramenem. "Jsem nějaká zakletá. Asi už fakt stárnu. Teď jsem ale v pohodě. Do toho mi pomůže i den volna. To je výhoda grandslamů, že se to dá spravit," dodala česká žebříčková dvojka.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Pavol
Vždy v minulosti keď dala Karolína predslov tak to zle dopadlo. Čo chcela povedať tým že bude hrať svoju hru. Neprezradila viac ako chcela ?
Reagovat
Pavol
"To, že mě čeká česká soupeřka, mi nevadí."
Tak tento výrok otáčam o 180 stupňov a vsádzam na Máriu. smile
Reagovat
Torn
Tak možná by bylo vhodné číst celé vyjádření. Takhle si můžeš už rovnou vytrhat pár slov a složit si větu. :D
Reagovat
Pavol
Vybral som si to čo som chcel, áno je to pravda. Ale bola to tá troška ako som si vybral pri úplne vyrovnanom zápase. 50 na 50
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Doufám, že taky neřekla, že bude hrát o každý míč.smile Kdepák, strategie by se prozrazovat neměly smile
Reagovat
horska.kraslice
Která z našich hráček letos vlastně není/nebyla marodná? Žádná mě zrovna nenapadá. O zranění a bolístkách slyšíme u Káji, Kateřiny, Terezy, Petry, Báry, Marušky, Mušky, snad jen ta mláďata jsou zatím relativně v pořádku.
Reagovat
EllNino
Markétu jsi zapomněla :/
Reagovat
horska.kraslice
No jo, protože je doma, naše paní Šimkovásmile
Reagovat
peggy
Karolino,držím palce,Ty to zvládneš.
Reagovat
SpacialRecognition
jak v minulosti Karolína říkala, že jí dny volna na grandslamech škodí. Tak jak je to? :-)
Reagovat
Torn
Tak myslela v téhle situaci. Používej mozek. :D Seš už jak ti idnesáci. Ona to řekla předtím jinak!
Reagovat
lvicek
No v minulosti byla mladsi a ted je starsi, to zas neni tak divny ;).
Reagovat
com
smile trofej čeká smile
Reagovat
Torn
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
A furt čeká...
smile
smile
Reagovat
Fandina
-:DDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist