Plíšková v Sydney vykročila za obhajobou finále další výhrou nad Ivanovičovou

10. 1. 2016, 08:14
Aktuality 181
WTA SYDNEY - Karolína Plíšková v Sydney úspěšně zahájila cestu za obhájením loňského finále. Hned v prvním kole si poradila s bývalou světovou jedničkou Anou Ivanovičovou, kterou porazila ve dvou setech a vyhrála tak i třetí vzájemný zápas.
Karolína Plíšková

Před rokem si v Sydney zahrály finále dvě české tenistky, letos je však v hlavní soutěži jen jedna z nich. Šampionka Petra Kvitová se kvůli nemoci odhlásila a české barvy tak hájí pouze Karolína Plíšková.

Světová jedenáctka je sice nasazenou pětkou, ale hned v prvním kole musela čelit bývalé nejlepší tenistce světa a současné 16. hráčce žebříčku Aně Ivanovičové. Na o pět starší Srbku však umí zahrát a potvrdila to i dnes. Třiadvacetiletá Češka vyhrála 6-4 6-2 a zvítězila i ve třetím vzájemném zápase.

Plíšková na soupeřku vlétla svou tradičně agresivní hrou a velmi rychle se za stavu 5-1 dostala k prvnímu setbolu. Ovšem s ukončením setu měla problém. Nejenže vzápětí ztratila servis, ale za stavu 5-4 a 40-0 neproměnila další tři setboly; zahrála dvě nevynucené chyby, udělala dvě dvojchyby po sobě a Ivanovičová se málem vrátila zpět do hry. To však česká tenistka nedovolila, brejkbol odvrátila a pátý setbol proměnila 8. esem.


Skvěle Plíšková vstoupila i do druhé sady, ve které prodávala nabyté sebevědomí po zisku úvodního dějství. Třiadvacetiletá rodačka z Loun začala brejkem, který po odvrácení tří brejkbolů potvrdila a následně po zisku 12 z 13 výměn vedla už 4-0. Rozhodující náskok si už udržela a částečně frustrovanou Srbku se už znovu nadechnout nenechala. Třetí mečbol proměnila vítězným bekhendovým úderem po lajně.

"Proti Aně je to vždy těžké. Je to pro mě cenná výhra a jsem ráda, že si zahraju více zápasů," řekla Plíšková, jež si k výhře pomohla 14 esy. "Myslím, že to pro mě nebyl vůbec snadný los pro první kolo. Věděla jsem, že ona tu dostala divokou kartu a může porazit každého. Očekávala jsem těžký zápas a jsem ráda, že se hrálo více podle mých not. Necítím se teď vůbec unavená, cítím se být připravená na nový rok," uvedla česká trojka na tiskové konferenci.



Ve druhém kole se Plíšková utká buď s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, nebo se španělskou kvalifikantkou Larou Arruabarrenaovou. V případném čtvrtfinále by mohla narazit na nasazenou jedničku Simonu Halepovou.

Plíšková hrála už minulý týden na turnaji smíšených dvojic Hopman Cupu, který ukončila s bilancí 2-1. Porazila Jarmilu Wolfeovou a Victorii Duvalovou, v Perthu prohrála jen s Jelinou Svitolinovou.

Osmadvacetiletá Ivanovičová si v Sydney zahrála na divokou kartu, kterou získala poté, co v úterý v Aucklandu nezvládla svůj první zápas roku proti Britce Broadyové a kvůli bolestem hlavy pak odstoupila ze čtyřhry. Dnes tedy prohrála i druhý zápas sezony, v níž čeká na zisk prvního setu.

Do hlavní soutěže se nakonec dostala ještě druhá Češka. Lucie Hradecká dnes sice v posledním kole kvalifikace prohrála s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou, ale po odhlášení Kvitové a Agnieszky Radwaňské dostala druhou šanci jako lucky loser. V prvním kole vyzve Rusku Jekatěrinu Makarovovou.

V Sydney se dnes hrály také další zápasy 1. kola. Úspěšně vstoupila do svého oblíbeného turnaje Cvetana Pironkovová, jež si předloni v Sydney zahrála své jediné finále na okruhu WTA a nakonec získala i překvapivý titul a loni prohrála až v semifinále. Osmadvacetiletá Bulharka porazila 7-6 6-2 Ukrajinku Lesju Curenkovou a v Sydney vyhrála 15 z posledních 16 zápasů.

Bývalá semifinalistka Wimbledonu Pironkovová si připsala první výhru v sezoně a čeká na svou příští soupeřku. To bude buď osmá nasazená Švýcarka Belinda Bencicová, nebo chorvatská kvalifikantka Mirjana Lučičová.


Duel dvou tenistek, které v prvním zápase sezony utrpěly debakl, vyhrála Anna Karolína Schmiedlová. Jednadvacetiletá Slovenka v Sydney zdolala 1-6 6-1 6-3 světovou dvanáctku Timeu Bacsinszkou a postoupila do 2. kola.

První výhru v sezoně si připsala také Jelena Jankovičová. V Sydney zkušená Srbka porazila 6-3 6-4 Coco Vandewegheovou a po předchozích třech porážkách si s Američankou vyrovnala vzájemnou bilanci na 3-3.

I čtvrtý letošní zápas ve dvouhře vyhrála Francouzka Caroline Garciaová. Po třech výhrách na Hopman Cupu si v Sydney poradila 7-6 6-4 se svou krajanku Kristinu Mladenovicovou, s níž je navíc poprvé přihlášena do čtyřhry.

• WTA PREMIER SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 753.000 dolarů
nedělní výsledky (10. 01. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kar. Plíšková (5-ČR) - Ivanovičová (Srb.) 6-4 6-2
A. K. Schmiedlová (SR) - Bacsinszká (6-Švýc.) 1-6 6-1 6-3
Garciaová - Mladenovicová (obě Fr.) 7-6(4) 6-4
Pironkovová (Bulh.) - Curenková (Ukr.) 7-6(6) 6-2
Jankovičová (Srb.) - Vandewegheová (USA) 6-3 6-4
Kuzněcovová (Rus.) - Pattersonová (Austr.) 6-2 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

181
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
peggy
Kaja do tenisu nepatri,alenekam jinam.Na kurtu vypada jako spici ,,pana"a ty jeji nalady???
Reagovat
Fandina
Kája s Pavlju je napsaná na zítra v 5:00, tak držím palce Kájo pojď!!!
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/2922-australian-open/1016201-australian-open-md-q-lists.html

Dneska to ten Rumun zeditoval a Petra C. tam pořád je.

Tak snad už by to věděla, že to nedá. Předpokládám, že zejtra je los kvaldy, tak i kvůli kvalifikační no. 1 a první holce pod Q-cutem
Reagovat
tommr
takže by mělo hrát 8 našich hráček přímo v hlavní soutěži a dalších 6 v kvalifikaci ...
Reagovat
EllNino
Pěkná bída, Petra zesláblá, Lucka v háji, Kája cca v pohodě, Bára dechem asi ještě v Aucklandu (její deblová parťačka dopadla mnohem hůř :) ), Hráďa v pytli, Deniss nerozehraná, Klára v pytli, Katka ujde, Cetka zraněná ....snad to nebude dlouho trvat stejně blbě
Reagovat
EllNino
třeba o to lepší bude Melbourne, loni holky před AO zářily a v druhým týdnu nakonec nebyla žádná ...
Reagovat
freeteepek
Tak teď je to na Káje, aby nám udělala radost. Jedna stačí. Ale musí být veliká:-)
Reagovat
blixa
Najednou je vám Kája dobrá, co ? :D
Reagovat
Fandina
Kája je vždycky dobrá.
Reagovat
lars
Myslis aspon 20 zapasu v rade bez prohry? :)
Reagovat
Frick
Je pondělí ráno a jedinou "žijící" hráčkou je Karolína.

No, zatim je to fakt velkej děs.

A to těm našim holkám většinou ta Austrálie vesměs šla.
Reagovat
EllNino
tovíš, karma je svině, to máš za ty kecy během pauzy :D
Reagovat
Frick
Děláš, jako kdybych já ty hráčky nějak pomlouval.
Reagovat
EllNino
v podstatě jo :D
Reagovat
EllNino
Čeká nás repríza Fed Cupu, to jsem tedy zvědav :)
Reagovat
EllNino
:'( ...další po*raný zápas ... Jarka si zahrávala už v 1. setu, kdy málem pustila vedení 5:2 na gemy a v tb pak bylo skoro málo i vedení 6:3 ...druhý set měla 3:1 a už to vypadalo nadějně, skoro v každém gemu na příjmu brejkboly atd ...o v tiebreaku taky vedení 3:1, následně 2 mečboly, aby pak vykapala 4:6 ve třetím ...tenhle týden padaj body za Sydney, další propad, nehledě na to, že tady mohla dojít daleko, protože los na to rozhodně byl ...achjo :(
Reagovat
Frick
Obávám se, že vyletí z TOP 100

Od toho pražskýho finále se jí vůbec nedaří a obhajoby se blíží.

Potřebovala by lehkej los do R128. Aspoň.
Reagovat
EllNino
řekni mi, komu z našich kromě Káji se teď daří :) ...
Reagovat
lars
Proc nehrala v Hobartu ??
Reagovat
EllNino
protože hrála v Sydney
Reagovat
lars
kvaldu
Reagovat
EllNino
na rozehrání před Melbourne
Reagovat
Holahej
Zajímavé, jak dá tenistka rozhovor, který převezmou různá média a stačí pozměnit pár slovíček a obsah vyzní jinak...a tím i nohou velice ovlivnit jejich popularitu, oblíbenost.

Třeba, když byla zprávička při Wimbledonu, Serena vyhodila z kurtu.., hned nenávistné komenty některých "fanoušků"..., přitom to bylo tak, že na zarezervovaný kurt nikdo nenastoupil a tím se stal kurt volným a šla hrát Serena, když hráčka se 45 min. zpožděním přišla /uvízla v zácpě/... , Serena jí naopak nabízela, že může jít ještě s ní trénovat.., to pak popsala samotná hráčka....

Teď Mugu...
Garbiňe otevřeně o přátelství na okruhu, sexu, lásce k Venezuele a Španělsku !
"Jsme konkurentky. Mezi některými to je cítit hodně. Poznáte to. Nevěřím na pravá přátelství na okruhu. Už kvůli té konkurenci. Kdo tvrdí, že to tak funguje, dle mého lže. Já hraji tenis pro obě krajiny. Venezuela mi pomohla k tenisu a pomohla i mojí rodině. Vždycky za to budu vděčná. Ale miluji Španělsko. Tamní sport je dnes na vysoké úrovni. Nemám ráda to porovnání. Porovnávají mě se A. Sanchez, nemám to zkrátka ráda. Ona hrála v jiné době a jiný tenis. Obdivuji, jak hrávala Navrátilová, ale tenis se posunul. Nevím, zda by jejich způsob hry, v dnešní době obstál. Prožila jsem skvělou sezónu. Finále Wimbledonu bylo speciální. Strašně moc jsem chtěla vyhrát, ale měla jsem proti sobě nejlepší z nejlepších. Obdivuji Serenu, opravdu. Ona je takový samotář. Když chodíme na jídlo a někdy ji potkáme, vždy sedí sama. Obdivuji Rafu Nadala. Podle mě je skvělý. Já a sex?, když je to z lásky, určitě. Ale jsem věřící, v tomto směru to mám trošku jinak. Jako malá jsem nemohla třeba smetanu. Jsou určité věci, které mohu a které jsou mi zakázány. Chci letos navázat na loňské výkony. Vím, že konkurence bude opět veliká, ale věřím si. Musím, bez víry by to nefungovalo "
Reagovat
Holahej
Je škoda, že tady člověk nemůže opravit chyby, překlep ve svém příspěvku...nohou má být mohou..
Reagovat
lars
z jakyho clanku to je preklad ?
Reagovat
freeteepek
Karolína dnes 14! es s úspěšností prvního podání 59%. To nemohlo jinak dopadnout...:-) Karolína by si potřebovala první podání na této úrovni udržet celý turnaji a nemám o ni obavy. A to tam ještě jedno eso nespadlo asi o centimetr...
Reagovat
Frick
http://www.wtatennis.com/javaImages/7a/7a/0,,12781~14252666,00.jpg

Ručičky jak hůlčičky :-D
Reagovat
Frick
https://scontent-vie1-1.cdninstagram.com/hphotos-xap1/t51.2885-15/e35/12357501_920733558008591_1053492657_n.jpg

Taky se jim s Fabriziem pořád nechce do toho praštit :o)
Reagovat
Frick
Hm, dnes byla výhra pro čistou střelktyni, tou se Gábi nestala, dvě chyby byly dnes příliš na TOP 6.... Tak aspoň, že ztráta na Lauru byla +/- ty dva okruky, i když to samozřejmě je nutno brát s velkou rezervou - vzhledem k tomu, že to tempo při finiši může bejt už všelijaké. No ale ten Verčin výbuch na tý stojce... co se dá dělat...

Chlapi jsem bohužel neviděl. Můžu jen litovat :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Zdroj pochazi z jednoho rozhovoru pro novinare, publicistu atd. z Venezuely, ktery se jmenuje Boris Izaguirre.
Pochopitelne spanelsky tenisovy portal "Punto de break" rozhovor opublikoval.

http://www.puntodebreak.com/2016/01/06/muguruza-chicas-odiamos-quien-diga-contrario-miente

"Las chicas nos odiamos todas. Quien diga lo contrario miente"
Cili mezi holkama se nenavidime, kdo rika opak, lze.

Prvni odstavec spis pojednava jeji vztah k zivotosprave.

Druhy odstavec hovori o tom, ze nema na okruhu pratele, a ze si je ani netvori.
Nebot vnima, ze na okruhu existje pokrytectvi. Tedy opakuje to, co je v nadpisu clanku.
TO OVSEM VYSVETLUJE TIM, ZE NEUSTALE SI NAVZAJEM KONKURUJI. ATD.
Take vnima jinak prostredi chlapu a holek...

rika proste znamou vec. HOLKY SI MEZI SEBOU ZAVIDI, KDE CO...
U chlapu tohle az tolik nepozoruje.

V dalsich dvou odstavcich rozebira jak to celkem funguje mezi holkama...
proste komlikovane vztahy.

Dale se zamysli nad zmenou v tenise a popularitou zenskeho a muzskeho tenisu.
A opet na tapete odmeny a ruzny postoj k muzskemu tenisu a zenskemu.

***

Podle mne nerika nic noveho, jen se proste o tom nehovori.
Ale to, ze vztahy mezi zenami jsou jaksi mnohem komplikovanejsi,
to mne nemusela ani Garbina rikat:)
Pochopitelne chlapi zase maji mezi sebou jine problemy;D)

Jedine o cem by se dalo polemizovat, je pojeti nenavist, cili nenavidet - odiar.
Mozna trochu silnejsi termin. Mozna ted mela jen blbou zkusenost.

Asi by bylo lepe uzit malomerna zavist...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja ji rozhodne kvuli tomu odsuzovat nebudu, nebot kdyz vidim jak nektere hracky
se tvari na souperky, a vlastne nedavno pripad te anglicanky, ktera brecela, aby ta druha byla vyautovana ze hry
myslim staci...a prikladu by se tu dalo psat hafo, a to my vidime pouze par procent z jejich chovani.
Ale tohle neni jen v tenise...prikladu by mohlo byt vice.

Mam i priklad ze zivota, kdy kamaradky ktere spolu bydlely,
se navzajem mezi sebou pomlouvaly, tedy sverovaly chlapum;)
Ale jak byly spolu, tak se na sebe usmivaly:D)
A to nehraly ani proti sobe tenis...

toz tak;D)
Reagovat
smazaný uživatel
sorry za chyby, ale nemam ted nejak cas to pilovat;)
Reagovat
misa
Každý ať mluví sám za sebe, a to nejen v tenise. S opakem se často setkávám i tady na TP. Takže příště by měla říct: "Nenávidím ostatní tenistky a kdo říká opak, ten lže."
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ona jen popsala jak vnima vztahy zen na okruhu...v tom clanku to je rozebrano, nebot rozebira nejakou obecnou tendenci vzajemneho chovani muzu a zen.
Tak bud z toho stvoris stereotyp, nebo mas k tomu nejaky odstup.
Jasne v tehle dobe, abys spis drzel hubu...kazdy bere vse doslovne a malomerne se chyta vseho ceho muze...
Tak hubu nedrzela...no;) Sama se s tim porve...;)

Sice ostre, jak jsem psal, ....nepouzil bych slovo nenavidi...ale ja v tech emocich, ve kterych sportovci rikaji ruzne veci, si to proste prekladam;)

Tak asi ji nemaj radi, no;) No a ze ji nemaj radi ve Spanelsku, mezi hrackama..jen proto, ze je z Venezuely a tzv. zabira misto...to je znama vec...ne jeden clanek byl na toto tema napsany....jake byly problemy, aby vubec hrala FC za Spanelsko....
jedina Karlicka a Pavlinka ji celkem berou.
Ovsem neverim, ze to ma jen ze spanelske zkusenosti...ale asi to je pro ni tam silne, a to se pochopitelne muze odrazet v tom celkovem pohledu...ikdyz...moc tomu neverim...
Reagovat
Lunej..
Myslím, že se z toho dělá zbytečně velká věda. Pokud se tam u věty s nehty smála, tak je možná celý její rozhovor veden v trochu nadlehčeném duchu. Závist a pomluvy bohužel byly, jsou a budou, záleží pak na každém, jak se k tomu postaví. TP je toho krásný příklad. :)
Reagovat
blixa
Ona snad v Katalánsku žádný problém nemá, ale pro zbytek Španělska je napůl Katalánka - napůl Venezuelanka persona non grata. Nemají ji rádi. Skoro si myslím, že kdyby nebyla ve Venezuele tak zkurvená politická situace, tak by se tam možná vrátila. Jinak neřekla nic , co by člověk buď nevěděl, nebo netušil. Výraz "nenávidět" může být určitá nadsázka, nebo taky její vášnivá temperamentní povaha, kdy to prostě vyjadřuje ostřeji. Jinak se tím chlapci netrapte a klidně ji nesnášejte nebo mějte za blbku. My si s koťátkem vystačíme ;-) :D
Reagovat
George_Renel
Před rokem jsem jí v nadsázce přiřadil přezdívku Telenovela a myslím, že jsem se moc nespletl. ;-)
Reagovat
VlS
Vlku, už jí není 16, ve 22 je dospělá ženská, žádný děcko, možná že ona cítí nenávist, pak ať opravdu řekne "nenávidím je", ale je to na mě hodně silný kafe. Věřím tomu, že některá některou i nenávidí, ale nevěřím tomu, že se všechny navzájem nenávidí, jak slečna řekla. To by bylo na to hodit si špagát.
Nemyslím, že je třeba všechno omlouvat a relativizovat.
Reagovat
blixa
Jen plivejte chlapci, jen houšť a větší kapky :D. Nikdo jste určitě nepoužil nikdy poněkud přehnaný výraz. Nejsem španělštinář, ale i blbý slovníky na mě vyhazují překlad "odiar" = "nenávidět, nesnášet, nemít rád", tedy výrazně širší záběr než poměrně vyhraněné české "nenávidět". A to, že to nepíše za sebe, tak zřejmě popisuje, co okolo sebe vidí a co od kolegyň cítí. Jako proč ne. Jojo, ta "politická" korektnost se do nás pěkně zažírá, za chvíli už nebudeme moct říct raději vůbec nic.
Reagovat
Lunej..
Pozor na cévku :D
Reagovat
blixa
Preventivně jsem je rozšířil ;-)
Reagovat
Lunej..
Asi málo nebo na špatném místě :D Nikdo na ni neplive, jen ji trochu kritizují, vlastně jen VIS, tak co šílíš dědo? :D
Reagovat
blixa
? Dyk jsem vyplodil jeden malý odstaveček, co to je proti Vlkovi ;-) :D
Reagovat
Lunej..
ale Vlka netrefil šlak, kdežto u tebe se to blíží, ještě pár negativních komentů a je to.... :D
Reagovat
blixa
Ale kdež. To už člouvěk nemůže napsat ani trochu otřejší komentář, aby ses hned nebála o jeho zdraví ? :D Dyk už jsem dlouho nikoho nezbrousil ;-)
Reagovat
Lunej..
Já se o tvé zdraví nebojím, do virtuální mrtvoly máš daleko. A nerýpnout si by byla věčná škoda. :)
Reagovat
blixa
Tssssssssssssss :-P
Reagovat
Lunej..
Máš u mě vrub, tak se nediv. :P
Reagovat
blixa
No jo, já fim ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Copak, někdo ti šlápl na kuří oko? :-))
Reagovat
VlS
No, tak politická koreknost brání naplno říct o teleti, že je tele. To je podobný prohlášení, jako když jedna mladá hráčka ( možná to byla Heather, ale nejsem si jistej) řekla novinářům, že všechny jsou děvky a vlezou na turnajích do postele s každým ( není to doslovně, už je to nějakou dobu ) a pak se za to rok omlouvala.
Reagovat
VlS
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/738378-vztahy-mezi-tenistkami-nenavidime-se-kdo-rika-opak-lze-priznala-muguruzaova.html#hp-sez
Reagovat
VlS
Jako bez komentáře - už se ke koťátku nehlásím a z šelmiček kočkovitejch bych jí přiřadil v živočišné říši jinam. K sudokopytníkům?
Reagovat
sprchon
Já bych to nebral tak vážně, tohle přehánění. :D Samozřejmě, že obecně jsou holky (nejen ve sportu) vůči sobě víc nepřátelský. Ale že by každá každou nenáviděla, tomu nevěřím. Je to kus od kusu. Taky nemusíme třeba naší Lucce všechno věřit, třeba se přetvařuje, co my víme? :)
Reagovat
VlS
Ale já úplně akceptuju třeba Šarapku a její postoj " nejsme tam, abychom kamarádily", taky moc na velký kamarádství nevěřím, ale charakterizovat to jako nenávist? To může fakt jen tele. A když tam tak rozebírá, která má hezčí nehty - nu, nebylo by od věci pidívat se do zrcadla, jak je na tom která třeba s pletí, že?
Reagovat
sprchon
Jo, přehnala to. Jestli se dá překladu věřit (ale zpochybňovat to nechci).
Postoj Mashy taky beru.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady to máš v originále (díky Haitikovi za RT :))...
https://twitter.com/MikGaloppini/status/684706268045512704
Reagovat
sprchon
Dík. :) Není to kompletní, o těch nehtech se tam díkybohu nepíše. :D
Ale jo, je to přehnaný a jinak překlad sedí. ;)
Reagovat
lars
a ona to rekla anglicky nebo spanelsky ?
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, pro El País to řekla určitě ve španělštině. Takže v angličtině to není originál, ale mělo by to sedět... :)
Reagovat
smazaný uživatel
už jsem to ráno kontroloval na elpaís, myslím že v překladu to nebude :-)
Reagovat
misa
jj, celou kariéru se Lucka přetvařuje, což ji stálo tolik sil, že nakonec na to na podzim doplatila ošklivou nemocí. To jsi myslel? :)
Reagovat
sprchon
Já nevím, ona skoro o všem mluví tak, jako by to bylo tak "úžasné", až se mi to někdy zdá nemožný. :) Ale to mě jen tak napadlo už asi před rokem. Třeba to všechno myslí upřímně. ;)
Reagovat
misa
Občas to dost přislazuje, ale i bez toho je moc hodná a slušná. To se pozná v krizových momentech zápasů i v celkovém vystupování. Vlastně jsem o ní nikdy nezaznamenal žádnou negativní zmínku a v posledních dvou letech dostala i ocenění od spoluhráček.
Reagovat
sprchon
To jo, prostě působí tím dojmem hodný holky a asi taková prostě je. :)
Reagovat
misa
Možná chce být jako Bouchardová a nastoupit její cestu do žebříčkového suterénu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych řekla, že se situací Genie poučí, ale očividně ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sama jsem názoru, že u TOP hráček přátelství prostě nemůže být stoprocentně upřímné, ale nenávist je až moc silný slovo. Řekla bych, že si tim Garbine docela zavařila, aspoň ostatní budou vědět, jak si u ní stojí. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Má docela prořízlou pusinku. Asi druhá sportovkyně, do které bych to neřekl... :D
Reagovat
VlS
Monty, já nevím jaká byla dohoda s novinářem a dostala rozhovor k autorizaci, možná je jen jedna z řady, která sedla pánovi od novin na lep a myslela si, že kecá u kafe s kámošem a teď je sama děšená, co vyšlo vytištěné. Nebo se chtěla udělat zajímavou - tak je, povedlo se, to Genie loni taky. Novináři jsou bestie, ale tak mladá, aby tohle nevěděla už není.
1. každý zevšeobecnění kulhá - jen příklad - Lucka a Beth, Lucka a Nasťa, Petra a Na-li, Caro a Serena a určitě i fůra jinejch k sobě určitě nějakou míru sympatií mají. Určitě to není tak, že budou holky všechny nebo většinu ostatních nenávidět. V okamžiku zápasu a ve vypjatejch chvílích třeba jo, ( to nenávidíš i kámoše, když tě prohodí na saku po super servisu), ale tyhle emoce skončí se zápasem a nebudu to dál rozebírat.
2. Všichni tam jsou v práci a všichni by se měli ( i všechny měly ) chovat s jistou mírou zdvořilosti, respektu a taktu. Až zas někdo přijde s názorem, že upřímnost nade vše, tak mu vřele doporučím, aby tak zkusil opravdu žít. V některejch režimech skončí mrtvej, v jinejch to bude jen zatraceně nepohodlný - málokterej partner, šéf, obchodní partner, zákazník ...... si nechá líbit, abys mu říkal, že je blb a ubožák. Bez formální zdvořilosti se do půl roku pozabíjíme a poslední přeživší zelenej bude moci oslavovat ( pokud se dá oslavovat v jednom) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. :)
Reagovat
bIbec
Garbine to vnímá ze svojí perspektivy. Není to dobře nebo špatně, jestli je taková nebo maková. Ale možná je někdy lepší nemluvit za ostatní.
Reagovat
kada.tom
Zahrává si s popularitou. Aby nedopadla jako Bouchard ...
Reagovat
Haitik
Co se vyjádřila o WTA zrovna né dobře.. :D
Tentokrát Pivovarova..

https://pbs.twimg.com/media/CYXUKglU0AAzMvi.jpg:large
Reagovat
bIbec
jináč výhra nad Anou je fajn, ale není to ani nic extra.
Tento týden by to chtělo zlomit Simonu a příští 2 týdny druhý týden grand slamu.
Reagovat
bIbec
prostě nějaký ten posun od standardu.
Reagovat
Carloss
já doufám že to Karolína letos na AO už zlomí a dojde do druhýho týdne. podle mě může bejt černým koně turnaje.

koho vidíte za největší favoritku AO? mám nutkání vsadit na Azarenku, kurs ve fortuně je 6. myslím že Serena to letos už nezvládne. Masa je zatím záhadou. Aga se asi šetří na AO, ale může překvapit. Simona - uvidí se jak si povede v Sydney. Garbine zatím záhada. Petra zatím záhada. Angelica asi ne. Caro taky nic moc. takže zbývá je Vica a další favoritky jsou Aga a Karolína.
Reagovat
bIbec
dokud není sezóna v plném proudu a nevidíme se Serenu vyloženě trápit (což jsme zatím letos vlastně zatím neviděli, že jo), tak ji prostě musíme brát jako největší favoritku. Azarenka hned za ní.
Přesto je na WTÁčku pěkné, že o těch ostatních hráčkách nemůžem říct, že tam budou jenom do počtu. Může to nakonec vyhrát hodně hráček. Z top 10 nevěřím Venus (už není nejmladší, 7 dobrých zápasů za sebou nezvládne) a Petře (fyzicky indisponovaná i vzhledem k těm zdravotním trablům). A pak moc nevěřím Kerber.
Reagovat
bIbec
jinak označit Karolínu jako černého koně turnaje je fér, bych řek. Ještě bych přihodil Bencic.
Reagovat
lars
na stanoveni favoritek AO je jeste dost casu
U Petry to zatim vyhodnocuji jako kratkodobou indispozici
Reagovat
lars
a kam se letos posunula Allert ?? :)
Reagovat
bIbec
nesmíš brát všecko co napíšu vážně =)
Reagovat
lars
ale tady to je vazna diskuze o vaznych vecech v tenisu :)
Reagovat
Serpens
Jaktože už Ivanovič? To je tak nízko na žebříčku?
Reagovat
EllNino
v Sydney je nabitá konkurence :)
Reagovat
lars
protoze si ji Ana nalosovala :))
https://twitter.com/SydneyTennis/status/685649918514446337
Reagovat
smazaný uživatel
Moc mně tady chybí Tommr,
neví někdo copak s ním je?
Psal kdys cos o operaci,
postrádám ho, pravda to je.

Každopádně já mu přeju,
v novém roce všechno dobré,
pevné zdraví ať mu slouží,
příspěvky nechť poskytuje.

Nejlepšího fachmana tu,
jednoduše postrádám,
ať se zde brzy objeví,
přeju nejenom sobě - všem vám!
Reagovat
EllNino
vždyť tu normálně chodí
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, že jsem to přehlédl,
omlouvám se poníženě,
bez Tommra by diskuze zdejší,
bavily mě mnohem méně.
Reagovat
sprchon
Kája skvěle, AKS zdolala Timeu a Jelena Coco. :)
Hráďa se dostane do MD jako LL, aspoň že tak.

Denča to bohužel nezvládla a Petra mi vedle Lucky taky začíná dělat starosti... :(

A teď come on, Roger!
Reagovat
VlS
Člověče, říkal mi známej doktor, že to není žádnej zázrak, že je to u vrcholovejch sportovců docela normální, že se sypou u nemocí, který dost lidí přechodí. Říkal mi, že jedou fyzicky tak na doraz, že ty jejich organizmy nemají rezervy a navíc, my si lehnem, když nám je blbě a oni zkouší aspoň trénovat. Že normální sport je zdravej a zvyšuje odolnost, ale vrcholovej je už daleko daleko za hranou, ti lidi jsou vyčerpaní a zničení. A zrovna Petra není vzor " zdravosti".
Reagovat
sprchon
Jo, na tom něco bude. Nelíbí se mi to zatěžování a často přetěžování i v případě, že hráč/ka není v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom něco bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Bezva. Viděla jsem opravdu mizivý kousínek, malý na hodnocení. Takže nevím, jestli to bylo nudné a jestli sudí chybovala. Postatné je, že Kája má výborný start. Jen tak dál. Mám obavy o Lucku a Petru. Aby se z toho u Peti nevyklubala taky zákeřnost. Snad se jen chce soustředit na GS a neuspěchat to. V každém případě Petra ztratí body , Lucka zatím ne , ale její potíže se táhnou dýl, o ni už mám ty obavy delší dobu. Tak budeme doufat, že budou holky zdravé. Dostala šanci Lucka Hráďa, tak bych jí přála, aby to dobře zužitkovala a ještě se hřála chvíli ve velkém tenise. Holky, držím palce.
Reagovat
George_Renel
O sudí to opravdu nebylo. Nesmíš dát na jednoho nespokpjence s jedním výrokem....
Reagovat
blixa
Rozhodování bylo naprosto v pořádku. Montyho občas chytá "iqesyndrom" :D Nejzábavnější je pak argument, že 8 z 10 rozhodčích by dalo nový míč. Nevím jestli 8 z 10, možná 5 z 10, ale to že jsou rozhodčí často alibisti je rozumný argument ? Nebo že nedávají pozor a pak neví, kdy hráč odehrál míč a kdy rozhodčí zahlásil ? Zrovna v tomto případě to bylo rozhodnuto naprosto správně, míč opustil raketu Aničky a rozhodčí teprve hlásil. Vůbec se není o čem dohadovat.
Reagovat
kada.tom
Jak vidno, ta WC Ivanovičový opravdu pomohla :-D
Dobře Karol, mám radost, žes to takhle zvládla .-)
Reagovat
sprchon
A to WC Petře taky pomohlo, co? :(
Reagovat
smazaný uživatel
No bohužel si Ana ani nemůže stěžovat na los, protože si to asi vylosovala sama... :D
https://twitter.com/SydneyTennis/status/685649918514446337
https://twitter.com/SydneyTennis/status/685970353324044288
Reagovat
lars
dokonale si to "upekla" :)
Reagovat
smazaný uživatel
A koho zajímá nějaká monca puig?bože hlavně že se daří Karolíně ceskyyyyy do tohoto!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mě. :D
Reagovat
vrabejka
Genie vyhraje AO 2016
Reagovat
kada.tom
ta určitě .. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jednou vyhraje, tak si bude muset ještě asi holka počkat. Letos by to bylo opravdu móc velké překvapení. Po zdecimované špičce letos vidím šance pro Azarenku, Agněšku, či jiné ...no, co třeba Kája, že ?....U těch z top 10 , kteří jsou ve stavu nemocných a zraněných záleží na tom, zda se šetří na GS nebo skutečně mají vážné potíže. Což se někdy fakt blbě odhaduje.
Reagovat
smazaný uživatel
jo,jo Aza je zase nabitá ,Aga si taky loni touto dobou odpočinula ,Káje snad letos po těch lonských maratonech zbude více šťávy na GS...Ale Muguruza ,Benčič ,Smiedelová i Siniaková,Friesdam ,Kasatkina ,Ostapenko i další mladice jim to možná trochu otráví
Reagovat
smazaný uživatel
a zapomněl jsem na američanky ,těch se líhne ještě víc,než češek.
(Keys,Stephens,Craftford,Belis,Chirico,Vickery,atd)
Reagovat
lars
sak taky jich je asi 30 x vic
Reagovat
vrabejka
Už malém Genie vyhrála USO 2015
Reagovat
lars
kolik na vyhru Genie na AO vsadis ?
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi dobře Karolínko,
pěkně jsi Anu propleskla,
co se tahá s tím Skopčákem,
v mých očích nesmírně klesla.
Reagovat
Fandina
obsah nehodnotím, jde mimo mě, ale tahá mě za uši ten neverš na konci, stačilo tam napsal poklesla.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokojně kritizuj dále,
já bez toho přebudu,
básním si jak mně se zachce,
přizpůsobovat se nebudu.
Reagovat
Fandina
tahle koncovka už byla věru
dost v rýmu, tohle beru
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, žvejkej si dále,
mě tvůj náhled nepohorší.
Nelíbí se verše moje?
Tak sem hoď ty svoje - lepší.
Reagovat
Fandina
verše se mi celkem líbí
občas sice něco chybí
ale tak to v životě chodí
že ne všechno se vždycky hodí

pokud jde ale o jejich obsah
tam jsem jinde, ty tvé jsou mimo můj rozsah
nepotřebuji jako ty za každou cenu
kritizovat tu Anu či jinou ženu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsme tady na portále o tenise či o rýmování.Rýmování! Protože s básněmi to nemá mnoho společného. Ale nejvíc mi vadí u tenistky ne její neumělé veršovánky, ale ta nesnášenlivost a pomlouvačnost. Proti tomu rozhodně vystupuji.
Reagovat
smazaný uživatel
takže prohra s nepříjemnou Baroni nemusí mrzet. Vítej Lucko znovu mezi elitou a ukaž to,co loni proti Anně I.
Reagovat
Frick
Zřejmě to bude opáčko z Fed Cupu, v něm bych Káje věřil. Pak ale asi Halepice a tam už to vidim hůře. Mohla by to ale být zajímavá generálka na FC...
Reagovat
Fandina
Káje. Druhý set a začátek prvního setu super, měla to ve své režii. Ana víc chybovala a Kája byla celkově lepší.

Vítězné/UE Kája 31/14 Ana 19/23 Kája měla 14 es.
http://www.imagehosting.cz/images/pliskovaiv.jpg
Reagovat
VlS
to ta Ana zlobila tak moc, žes jí musela tak natřískat?
Reagovat
smazaný uživatel
Ana a Kiki pojedou do Melbourne s bilancí 0/2. :(

Jedinou dobrou zprávou je to, že se Monča Puig kvalifikovala do hlavní soutěže. Příjemně překvapila, když v posledním zápase porazila svou dosud neoblíbenou soupeřku Polonu Hercog.
Reagovat
vrabejka
Je to tam :) Kája skvěle zvládla velmi těžký 1. Zápas. Výborně podání. Za 14 ES by se nestydel ani Karlovic a Isner. Winners 31-23, Že 14-23 zaslouženě vítězství ;)
Reagovat
vendulkabendulka
Z meho pohledu osklivy zapas prakticky bez vymen. Jsem rada ze jde Kaja dal, ale cekala jsem asi neco jineho.
Stale plati, ze Kaja na Anu umi.
Reagovat
vrabejka
Tady se někdo díval na jiný zápas. Pěkný útočný tenis od obou. 40 winneru. Oproti zápasům Kvitove krásný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Já viděla jen druhý set a upřímně taky nic moc, kromě toho, že Kája vyhrála! :D Málo kdy se stane, že je tenis dvou útočných hráček zajmavý díky výměnám. Většinou jsou na výměny lepší zápasy útočící a spíše bránící hráčky (Maria/Simona, Azarenka/Angie) :)
Reagovat
George_Renel
soupeřku pěkně převálcovala.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně ,aby jí nedošla šťáva,ale snad Hopman cup brala jako tréning
Reagovat
George_Renel
S jejím úsporným stylem tu Austrálii zvládne a pak si může dát trochu oraz.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne bohovskym klidem.. :-) Ten ji navic pomaha si uvedomovat hru a hlavne, co ji Vanek rika, alespon mi to tak pripada. A dnes pekne vcasne nektere reakce na returnu, libilo se mi to, nemusim mit 30 micu ve vymene.. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebýt toho vzepětí Any (a současně polevení Karolíny) od stavu 1:5 v 1. setu, tak by ten výsledek vypadal dost nehezky. Bohužel se jenom potvrdilo, že Ana na Karolínu vůbec neumí a může ji porazit asi fakt jenom v IPTL...
Reagovat
smazaný uživatel
Zase ta kráva, co nezná pravidla...
Reagovat
vrabejka
Ivanovičová míček odehrála, eso bylo správně přisouzeno.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě proto, že ho odehrála, tak nebylo. Kdyby ho neodehrála, tak by to bylo eso. Takhle se měla výměna opakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
je na rozhodčí,aby posoudila,jestli výkřik lajnového jí ovlivnil,či ne, usoudila,že ne.
Reagovat
vrabejka
Aha tak pardon já jsem myslel že to platí naopak :)
Reagovat
George_Renel
Jenže já bych řekl, že ho odehrála před výrokem autového a o to šlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad každý rozhodčí by to nechal opakovat. Jenom tahle norská průserářka (dlouhodobě nejhorší rozhodčí na WTA) si to zase udělala po svém...
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě :D co vím, tak takhle se rozhoduje většina těchto sporných míčků. Kdyby nehrála tvoje oblíbenkyně, tak je ti to uplně jedno a ani nezaregistruješ, že by to měla být třeba jinak. To bys pak mohl nadávat Aně, že je kráva, že když lajnoví zařvali aut, tak že to ještě odehrála (pokud bys vycházel z toho, že ji ten výkřik ovlivnil)...
Reagovat
smazaný uživatel
"co vím, tak takhle se rozhoduje většina těchto sporných míčků."

Tak to toho moc nevíš... Já jsem takové rozhodnutí viděl zatím jenom jednou na OH v Londýně, když hrála Vika proti Begu. A nic bych za to nedal, že to byla ta samá rozhodčí... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale řekni mi pořádnej důvod, proč by to takhle rozhodnout neměla. Kdyby výkřik lajnového nepřišel, tak to je stejně bod pro Karolínu. Já do tebe nechci rejpat, jestli je to tvoje nebo není oblíbenkyně, když sama to posuzuju z té strany, že Káju mam ráda a Anu ne. Mě spíš zarazilo, že o ní píšeš zrovna ty, že je kráva, který se tady v rámci rýpání do holek (např. batůžek Viky) docela vyjadřuješ proti tomu... A o tom, že toho moc nevím, tak bych řekla, že i jo, protože tohle mi přišla jako naprosto standartní situace, že tam nebylo moc co řešit - prostě ji výkřik neovlivnil, dala to do sítě a není co řešit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že by se to rozhodování mělo ustálit a pokud většina rozhodčích při (jakémkoliv) zásahu míčku nechá opakovat výměnu, tak by to takhle měli dělat všichni... Asi mě moc neznáš, ale když je důvod (opakuju, jenom když je důvod!), tak na rozhodčí (bez ohledu na pohlaví) nadávám strašně. Kráva je ještě slabé slovo. :D No a předhazovat mi věci typu "no jo, tvoje oblíbenkyně..." je trapný, protože když v Aucklandu hrála Ana proti Broady, tak jsem taky napsal, že v 1. setu poškodili Broady.
Reagovat
Fandina
A jak by sis to představoval, že pokaždé, když se zahlásí aut a dotyčná si vezme jestřába, který určí, že to bylo in, tak se má výměna opakovat? Nemělo by to být naopak, když někdo zahlásí aut a zjistí se, že podle jestřába je to in, tak bod.
Reagovat
smazaný uživatel
Bavíme se úplně o něčem jiným.
Reagovat
Fandina
Tak se bavte dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pokud by se to teda rozhodovalo tak, jak ty říkáš, tak je to poškození té druhé hráčky. Stojim si za tim, že kdyby to bylo obráceně, tak to vůbec neřešíš. ;) Já ti "tvoje oblíbenkyně" nechtěla předhazovat pro to, že jsou to tvoje oblíbenkyně, ale pro to, že vím, že si tu psal, že se koukáš především na ně, protože na víc už nemáš čas. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravidla mají být jasně dána. Když nejsou, tak potom dochází ke zbytečným debatám a spekulacím... To máš pravdu, že na víc už nemám čas. Taky nesleduju jenom tenis. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já tě chápu, že tě to štve, že to není ustálený. Ale prostě podle mě by bylo daleko víc nefér, vzít bod Karolíně (když dala dobrý podání a Ana ho nevrátila) než výměnu opakovat (Anu to nerozhodila, prostě to neodehrála).
Reagovat
smazaný uživatel
A ty víš určitě, že to Anu nerozhodilo? Já to teda v tom mžiku nejsem schopný posoudit a myslím si, že ani rozhodčí ne. Proto by se mělo rozhodovat jednotně a ne podle nějakých pocitů.
Reagovat
smazaný uživatel
Usuzuju to podle toho, kdy za rozhodčí šla, proč jde bod Karolíně. Nejdřív to nechápala a pak když jí řekla, že podle jejího názoru jí výkřik lajnového nerozhodil, tak Ana odešla a neřešila to. Zrovna u Any si myslím, že kdyby jí to opravdu rozhodilo, tak se za daného stavu hádá.
Reagovat
Fandina
Sám píšeš, že se to neví, jestli ji to vyrušilo nebo ne, proto je v pravidlech napsáno, že je to na posouzení rozhodčího, protože nelze přesně v pravidlech popsat, kdy má zaznít ohlášení autu. Je to bezprostřední situace na kurtu, proto se to nedá přesně vymezit.
Reagovat
Fandina
Podle mě je to v kompetenci rozhodčí a v pravidlech, zda nechá výměnu opakovat nebo ne. Nic jiného se o tom říci nedá.
Reagovat
George_Renel
Nemáš tak úplně pravdu. Pokud je míček odehrán před hlášením autového rozhodčího a je dobrý, rozhodčí rozhodne jak byl odehrán a neopakuje se. Opakuje se tehdy, když výrok rozhodčího zazní před odehrání či při něm. Je fakt, že rozhodnutí toho timingu je na hlavním.
Reagovat
smazaný uživatel
to je hloupost ,co říkáš.Jsou to sporné situace,které každý řeší po svém a podle svého postřehu
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti říkám, že takových 8 z 10 rozhodčích by to nechalo opakovat. A taky ti můžu říct, že tahle rozhodčí už měla v minulosti tolik průserů, že to někteří nemají ani za celou kariéru...
Reagovat
smazaný uživatel
v takové konkurenci rozhodčích a tolika čekajících vlků za nimi ,by víc průšvihů neustála
Reagovat
smazaný uživatel
Já se taky divím, co tam ještě dělá... Ty si ji nepamatuješ, že byla už tolikrát úplně mimo?
Reagovat
smazaný uživatel
ne ,ale nejsem všude
Reagovat
VlS
Kluci, jak se prosím vás odehrává ESO ? To jsem fakt nikdá neviděl!
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím, já měl na mysli odehrání míčku. :D
Reagovat
Frick
Ale no tak. Stačí, že sra.čky musí řešit Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D S novým rokem nové pořádky. Žezlo největšího nadávače na rozhodčí ode mě přebírá monty. :-))
Reagovat
blixa
To ale jen proto, že Petra nehraje :D
Reagovat
smazaný uživatel
Že by? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to buď klidnej. :D
Reagovat
George_Renel
Nevím zda není špatně koordinován zvuk obraz, ale ono už ke povoleno vydávat vítězné pokřiky, když míček ještě nedopadl?
Reagovat
vendulkabendulka
Kurnik, vzdala jsem to a najednou double break, Kaja vede 3:0. Co tohle je..
Reagovat
vendulkabendulka
4:0 neuveritelne
Reagovat
Fandina
V hledišti někdo v přestávkách vykřikuje, nevím, je to Ana nebo Kája?
Reagovat
smazaný uživatel
To je zase začátek. Ana v prvních dvou gemech nezvládla klíčové momenty a pak si prohrála servis čistou hrou... Bohužel si nedokážu představit, co by se muselo stát, aby to Ana otočila. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína si prostě umí pomoct servisem, Ana ne.
Reagovat
Fandina
Vaněk přišel a v přestávce poradil Káje, kam hrát a zatím jí to vychází, i když se přetahují. Ana víc chybuje, ale jinak se mi ten zápas líbí, obě holky mají podobný rozmach paží.
Reagovat
smazaný uživatel
Po tom, co jsem viděl Viku v Brisbane, se mi ten zápas nemůže líbit... :D
Reagovat
Fandina
Finále Vika Angie teď opakují na SuperTennise, tak se můžeš podívat. Jinak to je jasné, ten zápas byl jiný, jiné hráčky, jiný styl. Tady Ana nediktuje hru, víceméně se to odvojí od podání Káji.
Reagovat
Fandina
Kája první set vítězné/UE 13/10 Ana 8/14. Kája 8 es. Doufám, že ve druhém setu také vyhraje. Kájo pojď!
Reagovat
vrabejka
Kája zatím skvely výkon jen tak dal :)
Reagovat
vendulkabendulka
Skvely vykon z 5:1 na 5:4 a malem ten set nedopodavala? Asi koukame na jiny zapas. Resp ja uz radeji nekoukam ;)
Reagovat
smazaný uživatel
trenuj, nic nevydrzis.. :-)
Reagovat
vendulkabendulka
To je pravda :D
Reagovat
vrabejka
Tak sorry koukam to od stavu 5-4 a nezapominejme že hraje proti velmi kvalitní hracce Ivanovič :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist