Plíšková v Torontu začala třísetovou výhrou nad Riskeovou. Siniaková podlehla Svitolinové

7. 8. 2019, 18:42
Aktuality 63
WTA TORONTO - Karolína Plíšková v Torontu úspěšně zahájila svou přípravu na US Open. Souboj s Američankou Alison Riskeovou si sice jediný ztraceným servisem zkomplikovala a musela do třetího setu, ten ale měla pod kontrolou a postoupila do osmifinále. Ve druhém kole skončila Kateřina Siniaková, která podlehla ve třech setech světové sedmiče Elině Svitolinové.
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková se měsíc po porážce v osmifinále Wimbledonu vrátila na kurty. V Torontu zahájila první ze dvou přípravných turnajů před US Open a svůj úvodní zápas zvládla. Američanku Alison Riskeovou porazila 6-4 6-7 6-2 a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšila už na 7-1.

Sedmadvacetiletá Češka měla zápas rozehraný na dvousetové vítězství. Vedla 6-4 a 4-1, do té chvíle odvrátila všech pět brejkbolů. Ale v sedmé hře o podání poprvé přišla, druhou sadu ztratila v tie-breaku a na kurtu si musela dát 'nadstavbu'.

Tu však bez problémů zvládla. Ve třetí sadě nečelila brejkbolu a také díky využití všech čtyř brejkbolů zvítězila 6-4 6-7 6-2.



Maximem Plíškové na Rogers Cupu je čtvrtfinále z roku 2017. Loni v Montréalu vypadla už ve druhém kole a letos tak má šanci vybojovat návrat na post světové jedničky. Minimálně však potřebuje postoupit do semifinále, jinak Bartyovou sesadí Ósakaová.

V osmifinále se světová trojka Plíšková utká s Anett Kontaveitovou, kterou v obou vzájemných duelech porazila. Estonka dnes vedla nad Španělkou Carlou Suárezovou 7-5 a 3-1 ve chvíli, kdy jí soupeřka kvůli bolestem zad vzdala.

O postup mezi šestnáctku nejlepších marně usilovala Kateřina Siniaková. Česká tenistka, která v prvním kole udolala Američanku Daniellu Collinsovou a přerušila sérii tří porážek, podlehla 3-6 6-3 3-6 sedmé hráčce světa a předloňské šampionce Elině Svitolinové. I třetí vzájemný zápas s Ukrajinkou tak prohrála ve třech setech.

Siniaková v Kanadě pokračuje ještě ve čtyřhře s Barborou Krejčíkovou. Do čtvrtfinále postoupily bez boje, neboť jejich osmifinálové soupeřky k utkání nenastoupily.

Svitolinovou v osmifinále čeká souboj dvou posledních vítězek toronstkého podniku dvaadvacetiletá Švýcarka Belinda Bencicová (h2h 0-2), která na Rogers Cupu vyhrála i svůj celkově osmý zápas. Dnes šampionka z roku 2015 zdolala 5-7 6-3 6-4 Němku Julii Görgesovou, které oplatila porážku z loňského finále v Lucemburku.


Bouzkovou čeká Ostapenková
Už v úterý do osmifinále dvouhry postoupila Marie Bouzková, která překvapila skalpem Sloane Stephensové. Dnes se jen dozvěděla jméno své příští soupeřky, kterou bude Jelena Ostapenková. Jediný vzájemný duel s o rok starší Lotyškou odehrála před pěti lety na cestě za titulem z dívčího US Open.

Dvaadvacetiletá Ostapenková ve druhém kole zdolala 6-2 2-6 6-4 Rusku Anastasii Pavljučenkovovou a teprve počtvrté v sezoně vyhrála dva zápasy po sobě, čímž vyrovnala své maximum.

Simona Halepová se v prvním zápase od triumfu ve Wimbledonu pořádně zapotila. V Torontu světová čtyřka udolala Američanku Jennifer Bradyovou až po dvou a půl hodinách boje 4-6 7-5 7-6, byť ve třetím setu přišla o vedení 4-0 a celkem sedmkrát ztratila svůj servis.

"Nebyl to zrovna ideální výkon. Ale myslím, že na konci dne je nejdůležitější, že jsem vyhrála a ne cesta, po které jsem k výhře došla. Každopádně v dalším zápase budu muset svůj výkon výrazně zlepšit, jinak tu dlouho nevydržím," řekla Halepová.



Ve třetím kole bude obhájkyně titulu Halepová čelit Rusce Světlaně Kuzněcovové, s níž ve vzájemné bilanci vede 4-3. Dvě výhry zaznamenala právě na Rogers Cupu, na kterém triumfovala v letech 2016 a 2018 v Montréalu. V Torontu je jejím maximem finále z roku 2015.

Běloruska Viktoria Azarenková ve druhém kole nestačila na devatenáctiletou Dajanu Jastremskou, které podlehla dvakrát 5-7. Ukrajinku v dalším zápase čeká přemožitelka světové jedničky Bartyové Američanka Sofia Keninová.

Caroline Wozniacká v Torontu předloňské finále nezopakuje. Letos dánská tenistka vypadla už ve druhém kole s osmnáctiletou Polkou Igou Šwiatekovou, která vyhrála 1-6 6-3 6-4, přestože ve třetím setu prohrávala 0-3.



V osmifinále Šwiateková vyzve další bývalou světovou jedničku Naomi Ósakaovou.
Japonka se po nevydařeném období na turnajích na trávě na úvod US Open Series příliš nenadřela. V Torontu získala proti Němce Tatianě Mariaové první set poměrem 6-2 krátce předtím, než jí soupeřka vzdala.

Postup Ósakaové rozhodl o tom, že Bartyová přijde o post světové jendičky. Do čela se vrátí buď právě Japonka, nebo Karolína Plíšková.

Favorizoaná Serena Williamsová vstoupila do turnaje v Torontu výhrou dvakrát 6-3 nad Belgičankou Elise Mertensovou. V osmifinále se trojnásobná šampionka utká s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Devatenáctiletá Kanaďanka Bianca Andreescuová, která prožívala parádní vstup do sezony, na domácí půdě pokračuje v povedeném návratu po zranění ramena. Po krajance Bouchardové zdolala ve třech setech i Rusku Darju Kasatkinovou a po výhře 5-7 6-2 7-5 postoupila do osmifinále. V něm vyzve světovou pětku Nizozemku Kiki Bertensovou.

• WTA PREMIER 5 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2.830.000 dolarů
středeční výsledky (07. 08. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (3-ČR) - Riskeová (USA) 6-4 6-7(4) 6-2
Svitolinová (6-Ukr.) - Siniaková (ČR) 6-3 3-6 6-3
Ósakaová (2-Jap.) - Mariaová (Něm.) 6-2 skreč M.
Halepová (4-Rum.) - Bradyová (USA) 4-6 7-5 7-6(5)
S. Williamsová (8-USA) - Mertensová (Belg.) 6-3 6-3
Bencicová (11-Švýc.) - Görgesová (Něm.) 5-7 6-3 6-4
Šwiateková (Pol.) - Wozniacká (15-Dán.) 1-6 6-3 6-4
Kontaveitová (16-Est.) - Suárezová (Šp.) 7-5 3-1 / skreč S.
Jastremská (Ukr.) - Azarenková (Běl.) 7-5 7-5
Andreescuová (Kan.) - Kasatkinová (Rus.) 5-7 6-2 7-5
Ostapenková (Lot.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-2 2-6 6-4
Kuzněcovová (Rus.) - Vekičová (Chorv.) 7-6(4) 6-3
Alexandrovová (Rus.) - Shuai Zhang (Čína) 6-4 6-3
• Čtyřhra - 2. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Olaruová/Zhaoxuan Yang (Rum./Čína) bez boje
Melicharová/Peschkeová (7-USA/ČR) - Bradyová/Srebotniková (USA/Slovin.) 6-4 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

63
Přidat komentář
tommr
překvapuje mě, že je na Karolínu tak nízkej kurs i když proti Riskeový nehrála dobře a Kontaveit se naopak vytáhla proti Sharapce. Já vidím šance spíš jako vyrovnaný - nejvíc tak 55:45 pro Karolínu ...
Reagovat
tommr
a začátek zápasu je od Karolíny doslova tragickej: nejdřív zahodí 4 brejkboly a to doslova (soupeřka při nich šla vždy přes druhej servis) a pak se hned při první příležitosti nechá brejknout ... :(
Reagovat
Torn
Ale přišla otočka. :D
Reagovat
tommr
díkybohu. Ale ještě není vyhráno ...
Reagovat
Cico93
Štve ma, že neustále prehráva tak dobre rozohrané sety/zápasy...
Reagovat
smazaný uživatel
fyzicky to nezvlada
Reagovat
dadaft
jj, říkal jsem si, že letos už se vrátí na vrchol, obzvlášť na hardu,,,,,,,,,,,, ale furt tam něco hapruje.
Reagovat
Cico93
No ja som bol o tom priam presvedčený. Veľké sklamanie pre mňa osobne.
Reagovat
dadaft
musím říct, že mě Světlana a Iga příjemně překvapily!!!
:))
Reagovat
Aussie
To už je jisté poté, kdy Osaka vyhrála po skreči soupeřky. Karolína ji může předstihnout, pokud se dostane hluboko do turnaje. V každém případě, jedničkou bude jedna z těchto dvou.
Reagovat
tommr
ideální by bylo kdyby se obě dostaly do finále a o post jedničky si to rozdaly v přímým souboji ...
Reagovat
Aussie
Pochybuji, že Osaka na to má. Plíšková možná...
Reagovat
tommr
no včera moc nepřesvědčila ani jedna ani druhá. To se ale ještě může změnit během turnaje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní zápas. Bianca mohla vyhrát jednodušeji, ale to by nesměla udělat 45 nevynucených chyb. Winnerů zahrála 53.
Darya: 21 winnerů/ 31 ue
Brejkboly: 8/21 x 6/11
Když Darya získala čistou hrou Tildenův gem, myslel jsem, že je rozhodnuto, ale nedopodávala.
Bianca závěr zvládla, i když celkově byla neskutečně přemotivovaná. Jsem zvědavý, jak zregeneruje x Kiki...
Reagovat
Fandina
Hezky.

https://www.e15.cz/magazin/pliskova-je-osmou-nejlepe-vydelavajici-sportovkyni-sveta-zebricku-opet-vevodi-williamsova-1361252
Reagovat
dadaft
když už se to tak vyvrbilo, tak bych si přál QF
Jastremská - Bencic
Plíšková - Andreescu
Bouzková - Vekič
Williams - Swiatek
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale pochybuju, že to vyjde.
Reagovat
tommr
taky by se mi to takhle líbilo. Jen místo Yastremský bych si tam přál Keninovou a Serena by tam taky nemusela bejt ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak hlásím, Iga zatím přání splňuje:)
Dnes udolána Wozniacka.
Reagovat
tommr
ale Vekicová to pokazila ...
Reagovat
SpacialRecognition
tenis jen pro otrlé.
Reagovat
Dobry-den
no a navíc se špatným koncem :-(
Reagovat
dadaft
škoda že Jennifer uřvaný kopec nakonec nepřehrála :((
doufám, že Donna uý Simonu vypakuje,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
com
to uz bych veril spis Kuznetsove, nez Vekic
Reagovat
dadaft
není z formy?
Reagovat
Fransoas
Je právě smůla,že Katka je velkou bojovnicí,ale mám pocit,že je to stále hodně upracované.Ukrajinka získávala lehčeji gamy.Možná že ve vypjatých situacích by potřebovala Katka více klidu.Zatím to nepřináší výraznější efekt.
Reagovat
dadaft
navíc tam dnes bylo až příliš mnoho gemů 40:0 nebo 40:15, které se nepodařilo jednoduše doklepnout a bojovalo se o ně přes shody,,,,,,,,,,,, stojí to síly...
Reagovat
tommr
Katku paradoxně zlomil její brejk ve třetím setu na 3:2. Od tý doby už neuhrála ani hru ...
Je zajímavý, že úplně stejným způsobem prohrála se Svitolinou i Markéta Vondroušová letos v IW. I ona vedla ve třetím setu 3:2 s brejkem k dobru a přesto ještě prohrála 4:6 ...
Reagovat
com
a to po prvnim setu vypadala Svitolina, ze to zabali, kdyz si brala MTO.. Ale ani toho Siniakova nedokazala vyuzit :/
Reagovat
Jon61
Vyrovnaný zápas rozhodlo především využívání brejbolů, Svitolina třikrát úspěšnější. I toto se odrazí v umístění v žebříčku.
Reagovat
Mira17
Dvakrát potvrzeni breaku prohra cistou hrou.odvracene brejkboly 1/7 to hovori za vse?.
Reagovat
Fransoas
2x škoda,že v 6.gamu třetí sady Katka nepotvrdila svým servisem vedení na 2 : 4.Tam byla určitá naděje.Je to jako prokletí.Opět jelen vyhrál ve třech setech.
Reagovat
Jon61
Jaký jelen? Elina spíše odpovídá našemu Alena. Jelena je zase obdoba Heleny (maďarský například je to Ilona).
Reagovat
Fransoas
Celkem je jedno komu to jméno odpovídá.na tom nesejde.
Reagovat
EllNino
chce to papíry na hlavu ...
Reagovat
Fandina
Katka hraje dobře, hezká holka, hezky se na ni dívá, hraje hezké úhly, pokládá se do ran, všechno doběhne, ale proč proboha hraje tak špatně na big pointech. Ach jo.
Reagovat
Jon61
K čemu je, že si Katka dokáže vypracovat více brejkbolů, když Svitolina jty své dokáže dokonale využít.
Reagovat
Jon61
Další brejk, jsem zvědavý jestli ho tentokrát Katka dokáže potvrdit.
Reagovat
SpacialRecognition
ne
Reagovat
rybicka
Přišla jsem a viděla jen poslední dvě hry. A ty byly docela dobré :-)
Reagovat
tommr
jj Katka se zlepšuje. Snad jsem to tímto nezakřik ... :)
Reagovat
fujtajblick
máš tomrovat, zvlášt u Katky Siniakové..
Reagovat
tommr
njn Svitolina po tom MTO nějak zázračně ožila ... :(
Reagovat
dadaft
to je šílené tolik dobrých tenisů najednou... :(((((

gratulace všem vítězkám.

zápas turnaje zatím Andreescu - Bouchard, hlavně první polovina.
Reagovat
com
tak co, bude mit Siniakova z prdele kliku a Svitolina skrecne? :D
Reagovat
tommr
šance by byla kdyby se šlo do třetího setu. Katka ale nevypadá na to, že by mohla druhej set urvat ...
Reagovat
com
jo no, kdyz uz ji brejkla hned v uvodu, tak to asi Svitolina nevzda :/ ..ale aspon ta Halep by se mohla pakovat :D
Reagovat
tommr
Halepka to ještě otočí. Ta nám radost určitě neudělá ...
Reagovat
tommr
tak nakonec to Karolína přece jen nějak uhaluzila, ale její dnešní výkon byl opravdu strašnej. Proti silnějším hráčkám s takovou hrou nemůže uspět. Jediný za co bych jí dneska pochválil je proměnování brejkbolů. Dneska měla na její poměry nevídanou stoprocentní úspěšnost (4/4) ...
Příčiny dnešního špatnýho výkonu Karolíny samozřejmě neznám, ale nedivil bych se kdyby v tom zase vězela ta možnost stát se světovou jedničkou. Kdykoli měly Petra nebo Karolína šanci dostat se na tenisovej trůn tak to vždycky bez výjimky zazdily ...
Reagovat
Fandina
Jednička u Káji asi nehrozí. Už jí byla, takže zjevně jí nemá co stresovat.

Jinak důležité je, že Kája vyhrála. Takže super.
Reagovat
Dobry-den
Typická Karolína. Ona ráda hraje zápasy, a protože teď dlouho nehrála, tak si střihla na rozehrání tříseťák. :-)

Herně nemá smysl to moc hodnotit, důležité je, že to zvládla. Na rozdíl od Barty, Stephens, Sabalenky, Kerber a dalších...
Reagovat
rybicka
Tak malověrní, nyní si pesimismu můžete užít do syta :-). Nastupuje Kačka se Svitolinou...
Reagovat
Torn
Kája se nasrala, jak jsou to těsné auty a Alisničku brejkla podruhý, tak se mi to líbí. Zloun v plné polní. :D
Reagovat
tommr
s Karolínou to vypadá velice zle. Dneska jí nefunguje vůbec nic: je bez podání, bez returnu, bez pohybu, bez nasazení. Pokud se ve třetím setu nějak výrazně nezlepší tak skončí s ostudou už v prvním kole ... :(
Reagovat
com
tak uz si jen udrzet podani :)
Reagovat
tommr
což je dneska pro Karolínu bohužel skoro nemožný ... :(
Reagovat
Torn
Ale dneska jí to fakt nejde, moc chybuje...
Reagovat
com
ale uz jen jeden game snad nejak da :) i kdyz tech dvojchyb ma teda hafo
Reagovat
Torn
Dneska extrémně, ale my jí to odpustíme. :D
Reagovat
rybicka
Zase taková hrůza to tedy není. Riskeová také není úplné ořezávátko.
Reagovat
Torn
To není, ale ve třetím setu Riske trochu spadla servisem a Kája se zlepšila. Společné zápasy byly docela těsné.
Reagovat
lars
asi od pulky 2.setu servis Karol skoro spatny moc DF
Reagovat
rybicka
Nerozporuji, ale přesto jsem se nebála o konečný výsledek. Ovšem nyní to bude jiná.
Reagovat
lars
dobre si tommroval :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist