Plíšková ve Stuttgartu nedala šanci Sakkariové, Krejčíková opět prohrála se Sabalenkovou

19. 4. 2023, 13:24
Aktuality 47
WTA STUTTGART - Karolína Plíšková výtečně vstoupila do antukového jara. Ve Stuttgartu, kde v roce 2018 triumfovala, přehrála bez ztráty podání 6-2 6-3 světovou devítku Marii Sakkariovou a i při svém sedmém startu v tomto dějišti si zahraje druhé kolo. Už o čtvrtfinále marně bojovala Barbora Krejčíková, která na třetí akci po sobě ztroskotala na světové dvojce Aryně Sabalenkové.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková stále čeká na první letošní semifinálovou účast a další šanci má v tomto týdnu ve Stuttgartu, kde v posledních letech takřka pravidelně zahajuje antukové jaro, v roce 2018 triumfovala a ani při sedmém startu nechybí ve druhém kole.

Na tradičně silně obsazeném podniku začala letos suverénní výhrou 6-2 6-3 nad světovou devítkou Marií Sakkariovou, která v uplynulém týdnu bojovala s nemocí a nezasáhla do utkání Poháru Billie Jean Kingové. Bývalá světová jednička si připsala i svůj třetí skalp Top 10 od začátku loňského roku proti Řekyni a vzájemnou bilanci upravila na 4-3.

V Porsche Areně od začátku dominovala, jedinou brejkbolovou hrozbu odvrátila, po prvním i druhém servisu získala přes 70% bodů a pomohla si sedmi esy. Na postup potřebovala jen 72 minut a zápas zakončila čtyřmi vyhranými gamy v řadě.

Statistiky zápasu Plíšková - Sakkariová

O třetí letošní čtvrtfinále (Australian Open a Dubaj) a páté v tomto dějišti si zahraje s Donnou Vekičovou. S Chorvatkou má pozitivní bilanci 6-2, ovšem poslední souboj loni v San Diegu jasně prohrála.

Předloňská šampionka French Open Barbora Krejčíková vstoupila do turnaje včerejší jednoznačnou výhrou nad Ljudmilou Samsonovovou a už dnes usilovala o postup do čtvrtfinále, navázat na výkon ale nedokázala.

27letá Češka už na čtvrtém turnaji po sobě narazila na Arynu Sabalenkovou a potřetí v řadě na ni nestačila. Ve Stuttgartu se světovou dvojkou a finalistkou posledních dvou ročníků prohrála snadno 2-6 3-6.

"Jsem moc šťastná, protože to byl skvělý zápas a myslím, že jsem předvedla velmi dobrý výkon. Moc mi pomohla atmosféra, fanoušci byli úžasní. Je to sakra těžká, ale zajímavá výzva hrát první zápas proti grandslamové šampionce. Byla to skvělá příprava před většími turnaji. Hrajete hodně těžké zápasy od prvních kol," řekla vítězka letošního Australian Open Sabalenková, jež ve čtvrtfinále čeká na vítězku španělského duelu mezi Paulou Badosaovou a Cristinou Bucsaovou.

Na antuce si proti sobě zahrály ve středu poprvé a Sabalenková si vylepšila vzájemnou bilanci na 5-1. "Servis mi šel výborně," cenila si. Na French Open ještě nikdy neprošla do druhého týdne, problémem ale podle ní není povrch. "Bylo to o mně a o tom, že chci vyhrát grandslam. Kolikrát jsem bláznila. Nebylo to o antuce. Doufám, že se mi to letos povede," přála si Sabalenková.

Ve Stuttgartu se měla představit i další z bývalých vítězek Petra Kvitová. Šampionku poslední velké akce v Miami však stále trápí zranění pravé nohy, kvůli němuž musela odložit svůj první letošní antukový start.

Gauffová málem promrhala vedení 6-2 a 3-0
Světová šestka Coco Gauffová na úvod turnaje udolala  6-2 4-6 7-6 Veroniku Kuděrmetovovou, přestože od stavu 6-2 a 3-0 prohrála 6 z 9 gamů po svém podání, a oplatila jí letošní porážku z Dauhá.

Také ve druhém kole čeká na americkou teenagerku odveta za nedávnou porážku proti ruské soupeřce. Utká s Anastasií Potapovovou (h2h 2-1), s níž prohrála na předchozí akci v Miami.

Vítězka loňského Wimbledonu a finalistka letošního Australian Open Jelena Rybakinová potvrdila svou skvělou formu i na úvod prvního letošního turnaje na antuce. Ve Stuttgartu světová sedmička odstartovala vítězstvím 7-5 6-3 nad domácí Jule Niemeierovou a zkompletovala osmifinálové dvojice.

Ve druhém kole si 23letá Kazaška zahraje s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou (h2h 0-1), které může vrátit porážku z letošního Abú Zabí.

Na vítězku už ve čtvrtfinále čeká světová čtyřka Ons Džabúrová. Čtvrtá nasazená Tunisanka porazila 1-6 7-5 6-3 bývalou vítězku French Open Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska, přestože prohrávala 1-6 a 3-5, a po triumfu v Charlestonu si připsala šestou výhru v řadě.

• WTA 500 STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 780.637 dolarů
středeční výsledky (19. 4. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kar. Plíšková (ČR) - Sakkariová (8-Řec.) 6-2 6-3
Gauffová (5-USA) - Kuděrmetovová (-) 6-2 4-6 7-6(3)
Rybakinová (6-Kaz.) - Niemeierová (Něm.) 7-5 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Sabalenková (2-Běl.) - Krejčíková (ČR) 6-2 6-3
Džábirová (3-Tun.) - Ostapenková (Lot.) 1-6 7-5 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kolodziejová/Rosolská (ČR/Pol.) - Y. Xu/Z. Yang (Čína) 3-6 6-2 10-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

47
Přidat komentář
vavrinec
Ufff, to byly nervy!
Reagovat
GaelM
Souboje Krejčíková-Sabalenka a Plíšková-Sakkari jsou už takový kolorit 2023 smile Přitom to málokdy bývá v závěrečných kolech.
Reagovat
hanz
A všímám si, že pokaždý nalosují Rybakinu a Sabu do odlišný poloviny turnaje.
Reagovat
pepin
Tak je to pro Báru určitě těžké, když v podstatě po nalosování ví, že narazí na Arynu a té pokud bude padat první servis tak to bude o ničem. Je to již od začátku určitý psychický blok a pokud se Aryně ze začátku povede pár servisů tak Vás to srazí ještě níž než jste tam na začátku šla. Kdo někdy hrál tenis tak to moc dobře ví a jen málokdy se povede to co Báře ve vítšzném utkání s Arynou. Ale i v tomto utkání rozhodovalo to, že se Aryně od určité doby a to byla polovina druhého setu přestalo dařit na servisu a výsledek se dostavil. Což se včera nestalo a tak se ani není moc co divit, že Bára působila a byla vlastně pořád dole. Vemte si jen poslední dvě hry při podání Aryny. Bylo by naprosto jedno kdo je na druhé straně, servis přes 180 km a ještě umístění je prostě nehratelný. Ještě jedna věc stojí za zmínku a to, že si Aryna obzvlášť na Báru s tím servisem věří a je si i vědoma, že pokud by připouštěla častou mezihru tak by to s ní moc dobře nedopadlo.Bára měla konkrétně včera na ni smůlu, protože pokud by tam byl někdo jiný, a takový servis má jen málokdo, tak si myslím, že Bára po posledním předvedeném výkonu kde hladce postoupila by určitě šla dál. Dnes je to již určitě o psychice na obou stranách. Podívej me se do dávné minulosti jak dlouho trvalo Ivanovi Lendlovi než začal porážet Connorse.
Reagovat
lars
Servis Sabaky asi neni hlavnim duvodem , ze B.K. vyhrala jen 5 gamu v zapasu, to by uhrala aspon 1x TB
Reagovat
Fandina
Kája neměla na hlavě svázané vlasy do uzlu, ale rozevlátý culík, ohon. To jsou věci. A hned vyhrála. smilesmile
Reagovat
Krisboy
Kája smile
Bára smile
Reagovat
zfloyd
zatím pokračuje v krasojízdě ,Žábra je z ní nešťastná smile
Reagovat
makro99
další pěkný vysledek..
Reagovat
tommr
od Báry to dneska bylo trapný představení ... smile
Sabalence stačilo k jasný výhře hrát na půl plynu ...
Reagovat
Otmar
Souhlas, to bylo smutný představení, Lenka na půl plynu a jestli jsem dobře viděl, tak nasucho. Ale tak trochu to šlo čekat, ne?
Reagovat
tommr
jj po tom jak se Bára trápila proti Zavatský a prohrála s Kudermetovou se dalo čekat že to dneska nedopadne dobře. Včerejší jasná výhra nad Samsonovou byla zapříčiněná hlavně velmi špatnou hrou soupeřky ...
Reagovat
aape
s Kudermetovou? Nemyslel jsi Kosťukovou?
Reagovat
aape
s Kudermetovou? Nemyslel jsi Kosťukovou?
Reagovat
tommr
jj měl jsem samozřejmě na mysli porážku Báry s Kostyukovou v BJK Cupu. Kudermetová se mi tam dostala omylem asi proto že jsem sledoval její zápas s Gauffovou ... smile
Reagovat
Dobry-den
Bára je z ní hotová. Po dnešku bilance 1:5, nebýt kolapsu v Dubaji (Arynka vedla 6:0 3:1), mohlo to být i 0:6. smile

Barunka letos prošla do čtvrtfinále na jediném z osmi turnajů. smile

Ale když chce, může si ty své vlhké sny o členství v big 4 snít dál. smile
Reagovat
tommr
snít může, to je v pořádku. Neměla by o tom ale mluvit do médií protože se to pak obrátí proti ní ...
Reagovat
com
A ve Stuttgartu nam uz zbejva jen nase nejlepsi tenistka Karolina smile
Krejcikova muze mit z top ctyrky tak leda vlhky sny..
Lindicka musi poradne zatrenovat podani, aby postoupila aspon z te mizerne obsazene kvaldy
Kvitovic by si mela vymyslet lepsi vymluvy.. Protoze tesne po nalosovani nahlasit problemy .. To ji nikdo nezere smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Jen aby ti ji Vekísek nezakousl. smile
Reagovat
Alien
S tím se nechá souhlasit. Ida Raskenovic je nejlepší z nejhorších!
Reagovat
lars
Snazis se v blbostech predhonit comika ? :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Minimálně blbě vidí smile
Reagovat
Alien
Teď jste mi to natřeli! Ještě, že jsem si to nepřečetl večer, to bych z vás neusnul!
Reagovat
lars
Vecer sis to precist nemohl, protoze jsem to napsal v noci :)
Reagovat
Fandina
Krejča byla na žebříčku druhá. Takže o čtyřce určitě nesní. smilesmilesmile
Reagovat
Gransicek
O co se to snažíte pane COM??? smile
Reagovat
Alien
smile
Reagovat
Otmar
Barbora zatím nic nevymyslela, pokud se dostane do mezihry, tak hodí UE a v podstatě čeká, odkud to přiletí. To je hodně málo!
Reagovat
hanz
Přesně, ani praštit do toho neumí, jen samý nahazovačky. A prej že je do big4.
Reagovat
Mri
Se zatím účastní vraždění neviňátek...
Reagovat
zfloyd
zatím nestačí , Aryna je jasně lepší a přehrává ji
smile
Reagovat
aape
bohužel to vypadá, že se ani nesnaží vzdorovat smile
vypracuje si gameball a pak odevzdá sabalence
Reagovat
tommr
Bára je zatím naprosto jalová a Sabalenka se v prvním setu na snadnou výhru ani nemusela moc namáhat ... smile
Reagovat
Dobry-den
Karolína nejen, že odehrála povedený zápas, navíc proti podvodnici, ale ještě u toho výborně vypadala, jen tak dál. smilesmile
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
dnešní výhra by už měla Karolíně zaručit nasazení v Madridu mezi 16 nejlepšími ... smile
Reagovat
Gransicek
JÁ BYCH spíš řekl, že podvodnice SAKKARI dala PLÍŠKOVÉ šanci. její plus je, že využila. smile
PLÍŠKOVÁ potvrdila, že je tenistkou menších turnajů, kde umí hrát celkem dobře. Na větších turnjích a GS je to horší.!!! smile
Reagovat
tommr
Stuttgart je sice formálně menší turnaj, ale konkurence je tam stejná jako na tisícovkách. Z top-10 tam chybí jen Pegula a na poslední chvíli odhlášená Kvitová ...
Reagovat
Otmar
Karo dneska dobře, hodně dobře a nic na tom nemění fakt, že Sakkari zrovna neperlila. Lze si jen přát, abychom Karo takto viděli často nebo alespoň častěji.
Reagovat
tommr
Karolína dneska odehrála výbornej zápas. Ve všech ohledech byla lepší hráčkou než Sakkari. Obzvlášť se mi líbila na returnu ... smile
Další kolo proti Vekicový je taky hratelný i když z toho jejich H2H nemám dobrej pocit ...
Reagovat
jirkaS
a změna účesusmile
Reagovat
annah
Teď koukám na HL. Drdůlek pryč. Moc jí to sluší, najednou vypadá skoro na osmnáct. :-)
Reagovat
makro99
Tak je supr, že v tomto směru má stále potenciál překvapovat do pozitivna :) (většinu to pak bývá spíš naopak)
Reagovat
Blondie
Jojo, ona občas s culíkem hraje a neuvěřitelně ji to promění. Ze zaťaté baby je najednou mladé děvče, hrozně jí to sluší :)
Reagovat
Blondie
Teda samozřejmě IMHO
Reagovat
makro99
další kolo je dobrý, ale bohužel Stuttgart má rovnoměrně rozložený pavouka, takže 8-ka jde ve čtvrtfinále na 1-ku a tam mě to (antukový) H2H teda děsí mnohem víc...:/
Reagovat
tommr
pokud se Karolína dostane do čtvrtfinále bude to už možný považovat za úspěch bez ohledu na výsledek ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist