Plíšková: Vyhrát grandslam? Kdybych nevěřila, tak už nehraju

3. 6. 2021, 20:47
Aktuality 15
Šest ztracených servisů a příliš chyb znamenalo konec Karolíny Plíškové na Roland Garros už ve druhém kole. S finalistkou antukového grandslamu z před tří let Sloane Stephensovou z USA držela krok jen v první sadě, ve druhé příliš spěchala a prohrála 5-7 1-6.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© AFP)

"Ona odehrála skvělý zápas, já dobrý set a bohužel, jeden set nestačí," řekla Plíšková v online rozhovoru s novináři. "Vím, že když budu hrát dobře, tak můžu porazit všechny z holek, co jsou tady, ale to se nestalo, proto to dopadlo, jak to dopadlo," konstatovala.

Stephensová je bývalou světovou trojkou, která zářila na přelomu let 2017 a 2018. Před čtyřmi lety vyhrála US Open, o rok později byla ve finále Paříži i na Turnaji mistryň. Aktuálně je ale na 59. místě světa a Plíšková je její první skalp hráčky z desítky žebříčku od října 2018.

"Dokáže pořád hrát dobře, i když je teď žebříčkově jinde. Věděla jsem, že to bude nebezpečné," řekla Plíšková směrem k Američance, která se v utkání výborně pohybovala a dobře krotila servis české hráčky. "Ona stojí tak strašně daleko, že mi přijde, že na ni ty bomby neplatí. Sbírá si to a má ráda, když na ni někdo hraje rychle a využije rychlost míče," uvedla Plíšková.

V prvním setu Češka přišla o podání na 3-4, ale dokázala srovnat na 5-5. Vzápětí ale znovu servis neudržela. "Nemůžu si prohrát dvakrát po sobě servis," lamentovala.

Ve druhém setu zkusila přitlačit. "Šla jsem do toho na moc velké riziko, ale nemám trpělivost na to hrát dlouhé výměny. Chtěla jsem víc rychlých bodů a dělala strašně chyb. Ona nedala skoro nic zadarmo. Proto takový výsledek," řekla Plíšková, jež udělala 38 chyb. "Alespoň jsem do toho chodila a furt je lepší prohrát takhle, než to jenom vracet a stejně chybovat."

Znovu hrála zápas se zavázaným pravým zápěstím. "Od té doby, co jsem měla problémy, tak to tejpuju na každý zápas. Není to problém, necítím to vůbec," řekla Plíšková.

Finalistka US Open z roku 2016, která si zahrála semifinále Australian Open 2019 a také na Roland Garros 2017, se v poslední době na gramdslamech nemůže prosadit. Stále ale doufá, že jednou velký vavřín získá. "Kdybych nevěřila, tak nehraju. Mám to ve svých rukou."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Ondra979
tak to uz opravdu jen velmi tezko..to by byl v podstate zazrak kdyby ten GS jeste urvala..pred par lety to bylo jeste realne, ted uz ne. ale zarobeno ma, ona to podle me tolik neresi, neni ten typ..ma to na haku
Reagovat
fazil
Neziska ani omylem. Je treba si to uz priznat...
Reagovat
sojka1
jenze zase, kdyby tomu neverila (nedoufala v uspech) tak by fakt nemusela hrat, jaky by to asi melo smysl?
Reagovat
sojka1
musim dodat, ze pro me je splneni snu, takze cile meho snazeni, o hodne vic nez par susni, ktere z toho "kapnou" a z toto pohledu se na vsechno divam, me to tak vic bavi... :-))
Reagovat
SydneyOpen
No Karolína od AO 2019 nebyla ani jednou ve ČF a posledních 5 GS nepřela ani 3.kolo. Takže tady nejde jen o výhru, Karolína má strašný problém se vůbec dostat do 2. týdne...
Reagovat
LukasH
Tak zas to "můžu porazit všechny"...no, Karolínu v současný době přehrává ve výměnách skoro každá hráčka. K. má taktiku vracet, čekat na chybu a občas si pomoct servisem. Zlatá éra za Conchity..to byla úplně jiná Karolína.
Reagovat
Fandina
Ale ona vůbec nevracela, ani nečekala na chybu, ale snažila se hrát rychle, tlačit ji a přitom udělala moc chyb. Čtu to v článku a také jsem to viděla. Kdyby hrála výměny a soustředila se na esa, tak věřím, že to dopadlo jinak. Ale ona nevím proč hrála takhle.
Reagovat
sojka1
Fandi, kdyby hrala vymeny, Sloane pojede prava leva a poda si ji, umi delku odjakziva a pohyb ted ma skvely...
Reagovat
sojka1
uz zacatek zapasu vypadal jak sachove zahajeni, ted se mi to vybavilo... ;-)
Reagovat
Fandina
Jj, Sloane to měla od začátku ve své režii. Užasla jsem, jak zhubla a jak se pohybuje. Byla všude.
Reagovat
Mr.Pink
presne tak, kaja musela jit do rizika, nic jineho ji nezbyvalo. chvilemi jsem trpel s kajou, kdyz tam sazela jednu ranu za druhou a stale ji to litalo zpatky
Reagovat
LukasH
Nemyslel jsem ten zápas. Ani jsem ho zatím neviděl. Možná kouknu na kus dneska. Ale obecně. Karolína si zvykla na tenis, kde to drží ve výměně, počká na chybu a pomáhá si servisem. Pro tu agresivnější hru vůbec nemá půdu ani sebevědomí. To za Conchity právě měla. Třeba zápasy s Pavlyu nebo s Igou..úplně rezignovala.
Reagovat
com
smile tak ve Wimbledonu to uz snad klapne smilesmile
Reagovat
hanz
Jojo, v jejím nejmíň oblíbeném grandslamu.smile
Reagovat
Mr.Pink
no a co, stale je tu wimbledon, us open a olympiada. 2 tituly a jedna zlata, to by nam pro rok 2021 mohlo stacit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist