Plíšková: Wimbledon? Můj oblíbený turnaj to pořád není a asi nikdy nebude

9. 7. 2019, 08:34
Aktuality 30
Wimbledon nepatří mezi oblíbené turnaje Karolíny Plíškové a její názor na slavný tenisový turnaj nezmění ani letošní ročník. První tři kola zvládla třetí nasazená hráčka relativně dobře, ale skončila jako loni v osmifinále, tentokrát po bitvě s krajankou Karolínou Muchovou.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

"Myslím, že to ode mě nebyl dobrý zápas. Tím nechci snižovat její výkon, ale celkově mi zápas úplně nesedl. Nebyl tragický, pořád se dal vyhrát, ale nemyslím, že jsem hrála moc dobře," komentovala Plíšková porážku 6-4 5-7 11-13 po napínavém průběhu.

"Můj oblíbený turnaj to furt není a asi nikdy nebude," řekla o Wimbledonu. "Na to, že jsem se tady necítila nijak extra, tak to nebylo špatný. Vyhrála jsem tři zápasy proti těžkým soupeřkám. Není to nejhorší, ale nejlepší taky ne."

Esová královna, jak se jí říká, se proti Muchové necítila na podání dobře. "Ukázal mi to už první servisový game. Tam už to bylo znát. Roli hrál i pomalý kurt. Ona stála na příjmu daleko a spoustu toho vrátila čopem," řekla rodačka z Loun.

Dvakrát šla ve třetím setu podávat na vítězství, ani jednou ale neuspěla a pokaždé dokonce prohrávala 0-40. "To je pak těžký. Servis prostě nebyl dobrý, i hra odzadu byla taková nijaká. Neměla jsem se čeho chytit. Ona do toho šla, neměla co ztratit, takže to byl takový mix všeho. Já nezahrála nic moc a ona riskovala," uvedla.

Z pozice někdejší světové jedničky a aktuálně třetí hráčky žebříčku byla favoritkou. Muchová naopak mohla hrát uvolněně, což bylo vidět v koncovce. "Tohle se mi děje každý zápas. Počítám s tím, že holky proti mně budou hrát lepší tenis než proti někomu jinému. Mně se taky hraje líp se Serenou než s Muchovou. Vysoká úroveň jí vydržela dost dlouho, hrála dobře a odvážně. Spousta míčů, které jí tam nemusely spadnout, jí tam spadla. Dobře servírovala a odehrála dobrý zápas," ocenila.

Účastí v osmifinále si vyrovnala wimbledonské maximum. "Loni jsem to vzala hůř, teď jsem zatím v pohodě. Samozřejmě jsem letos byla o hodně blíž. Loni jsem se do čtvrtého kola protrápila, teď jsem hrála docela dobře," porovnávala.

Stejně jako před rokem skončila na dvorci číslo dvě. "Kdybych tam prohrála desetkrát, to bych se oběsila. Teď se věšet ještě nebudu," smála se Plíšková.

Na trávě letos vyhrála suverénně turnaj v Eastbourne, kde neztratila ani set. I ve Wimbledonu vypadal její herní projev o něco lépe než dřív. "Jo, to je to jediné pozitivní. Obecně se to zvedlo," uvedla Plíšková po osmém startu v Londýně.

Plánovala tradičně pár dní volna, jen ještě nevěděla, jak ho vyplní. "Teď samozřejmě nemám chuť na nic, ale to se změní, to je vždycky. V plánu zatím není nic, máme pár variant. Možná budu doma," uvažovala. Rychle přehodí myšlenky směrem k americkém betonům, která má ráda. Hrát by před US Open měla určitě v Torontu a v Cincinnati. "Mám tyhle turnaje ráda, určitě to bude lepší než Wimbledon."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
FulnekUltras
Má oblíbená hráčka to není a asi nikdy nebude.
Reagovat
Torn
Kájo prď na Wimbledon, stejně ten turnaj nemáš ráda a já taky ne. Na FO víš, že to moc nejde, tak se prostě připrav na Ameriku a pak na Austrálii a snad to někde klapne. Snad i los bude trochu na tvé straně a přát ti! budu držet palce.
Reagovat
EllNino
Los? :D Prosímtě, zrovna ve Wimbledonu měla los opravdu schůdnej, Zhu, Puig, Hsieh (jako těžký, ale ne nepřekonatelný), Muchová (na 4. kolo opravdu schůdný los), případně čtvrtfinále Svitolina na trávě ... na los si opravdu stěžovat nemůže :)
Reagovat
Torn
Já myslel v Americe....tady jí nespasil ani los.
Reagovat
EllNino
Jo, tak jasně, jenže na trávě prostě je ta konkurence menší, na betonu umí hrát tolik tenistek, že prostě sice Karolína má herně větší šanci, ale dřív nebo později prostě nějaká přijde, která jí sedět nebude :/
Reagovat
Torn
Právě proto bych ocenil nějaký lehčí los, třeba do finále Muguhrůzu :D:D
Reagovat
PetaM
No já nevím, Megahrůza, když už se dostane do toho finále, tak tam hraje fakt dobře :D Její problém je, že se tam nedostává často, takže vlastně moc dobře nehraje no :D
Reagovat
lars
A koho tezsiho mohla dostat Karol do 4.kola Wimblu nez Musku ?
Reagovat
turista
Ivan Lendl taky Wimbledon neměl rád.
Reagovat
FulnekUltras
jak říkám, nic není náhoda - tyhle dvě spojité nádoby to včetně své "masové" obliby u fanoušků jen potvrzují
Reagovat
Jan
Když se nedokáže zkoncentrovat na to, aby vyhrála, tak to její oblíbený turnaj nebude. Jinak by byl.
Reagovat
paddy
Neznamená to, že tam nikdy nevyhraje, ale uvědomuje si realitu na rozdíl od mnohých diskutujících

2019 osmifinále
2018 osmifinále
2017 2. kolo
2016 2. kolo
2015 2. kolo
2014 2. kolo
2013 2. kolo
2012 1. kolo
2010 kvalifikace
Reagovat
cabuna
Souhlas
Reagovat
Torn
Progres tam je :D...z kvaldy za 9 let až k osmifinále. Na druhou stranu kolik hráček mám aspon to osmifinále. Já osobně mám travnaté turnaje před W rád (Hertogen, Mallorcu a East..), ale samotný W rád nemám, vlastně ho sleduju jen proto, že to většinou časově výjde na odpoledne, ale kdyby to bylo časové posunuto jako Austrálie nebo Amerika, nepodívám se na to vůbec.
Reagovat
EllNino
A kdyy ho Kája vyhrála, tak bys ho milovat .. to je přirozené :D
Reagovat
peRFect
Před turnajem říkala, jak se cítí skvěle, že je dobře dobře rozehraná a v dobré náladě...Jelínek by měl pracovat ještě o něco lépe, protože vyrovnaně teda Karolína rozhodně nepůsobí o vyjadřování nemluvě.
Reagovat
tommr
v Eastbourne jí podmínky sedí a cítí se tam dobře čemuž odpovídají i výsledky ...
Ve Wimbledonu se naopak dobře necítí, ale bojuje s tím a jednou to snad zlomí ...
Na jejím vyjadřování neshledávám vůbec nic závadnýho právě naopak - líbí se mi že odpovídá upřímně a neschovává se za nicneříkající fráze ...
Reagovat
jirkomar
To se mi na Karolíně taky líbí.
Reagovat
George_Renel
Když vy si trochu pletete upřímnost s něčím jiným.
Podle mě jí prostě chybí výchova k elementární taktnosti. Ano, její vyjádření jsou jednoduchá a přímá - jako ona sama. Není prostě sociálně inteligentní.
Je známo, že přeji naprosto VŠEM Češkám. V četně K. P. Ale hraje-li proti jiné české hráčce, přeji vždy soupeřce.
Reagovat
Blondie
+1
Reagovat
Torn
Tohle je solidní blábol. Odpovídat přímo, neznamená, že je člověk ještě jednoduchý a sociálně hloupý. Speciálně tvůj příspěvek postrádá takt od začátku do konce, a taky neříkám, že máte sociální inteligencí na úrovni améby? Tady prakticky nikdo taktní není. :D
Reagovat
EllNino
mícháš jabka s hruškama, je něco jinýho dávat rozhovor před novináři a pak si tady plácat nesmysly, který stejně nikoho nezajímaj :D
Reagovat
Torn
Tak přečíst si to může taky kdokoliv. Rozdíl je akorát v tom, že ona je známa a my ne. :D
Reagovat
EllNino
nesmysl hele, ona prostě je veřejně známá osoba, tady tě nikdo nezná, jsi pouhý nick ... a ona tím, jak odpovídá ... prostě moc taktu holka nepobrala :D
Reagovat
FulnekUltras
a to by ještě ani zdaleka nebylo to nejhorší
Reagovat
ttopi
Ta fotka :D
Reagovat
jirkaS
jj, obrázek supr :-D
Reagovat
George_Renel
No, kdyby došla k titulu, byl by hned nejoblíběnější.....
Reagovat
Hector21
To dřív vyhraju ve Sportce...
Reagovat
sojka1
to si vubec nemyslim, k titulu se dojde pres pohodu, kde mi sedi podminky, takze by spis ocenila, ze se s nerizni porvala a konecne vyhrala.... a tesim se, az to dokaze.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist