Plíšková zdolala Ostapenkovou a ve Stuttgartu si zahraje o první letošní finále

28. 4. 2018, 00:11
Aktuality 53
WTA STUTTGART - Karolína Plíšková na antuce ve Stuttgartu zdolala krátce po půlnoci Lotyšku Jelenu Ostapenkovou a přerušila sérii čtyř čtvrtfinálových neúspěchů. O první letošní finále si šestadvacetiletá Češka zahraje s Estonkou Anett Kontaveitovou.
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková si nezvykle rychlou antuku ve Stuttgartu 'osahávala' už minulý týden během Fed Cupu, v němž o víkendu pomohla jedním bodem k českému postupu do finále, a delší čas na adaptaci nyní prodává v úspěšné tažení turnajem WTA Premier.

Po splnění role favoritky proti Nizozemce Bertensové a Rusce Kuděrmetovové si světová šestka poradila i se svou žebříčkovou sousedkou Jelenou Ostapenkovou. O pět let mladší Lotyšku udolala po téměř dvou a půl hodinách boje 5-7 7-5 6-4 a bilanci vzájemný soubojů upravila na 3-1.

"Bylo to těžké hlavně psychicky, protože jsme na zápas musely dlouho čekat," řekla Plíšková, která si pomohla 14 esy. "V prvním setu jsem se nemohla dostat do hry. Mám radost, že se mi potom dařilo držet servis a zápas nešel do tie-breaku," dodala v televizním rozhovoru.

"Normálně nemám problém usnout, ale po takovém zápase mi to asi nějakou dobu bude trvat. Semifinále navíc hraju už dneska, takže udělám všechno pro to, abych na něj byla připravená," doplnila lounská rodačka po utkání, které skončilo až pár minut po půlnoci.



Otočit nepříznivý vývoj utkání šestadvacetiletá Češka dokázala po prvním prohraném setu dokázala počtvrté v sezoně a po čtyřech předchozích nezdarech. Letošní bilanci v třísetových zápasech vylepšila na 6-0.

Čtvrtfinále si Plíšková zahrála na šestém ze sedmi letošních turnajů, přejít přes něj ale dokázala teprve podruhé v sezoně a poprvé od lednového Brisbane. Ve Stuttgartu česká jednička startuje potřetí a mezi čtyřku nejlepších se dostala poprvé.

O celkově jubilejní 20. finále a první od loňského července, kdy triumfovala na trávě v Birminghamu, se Plíšková utká v prvním vzájemném zápase s dvaadvacetiletou Estonkou Anett Kontaveitovou. Ta dnes po třech hodinách boje 7-5 6-7 6-4 Rusku Anastasii Pavljučenkovovou.

Naopak nečekaně už ve čtvrtfinále skončila světová jednička Simona Halepová. Rumunská tenistka prohrála 4:6 a 1:6 s Američankou Coco Vandewegheovou, která tak vyhrála tři poslední zápasy proti světovým jedničkám. Loni ve čtvrtfinále US Open porazila Karolínu Plíškovou a o rok dřív na Australian Open v osmifinále vyřadila Němku Angelique Kerberovou.



V semifinále Vandewegheová narazí na Caroline Garciaovou (h2h 1-1). Francouzka ve čtvrtfinále zdolala 6-7 6-4 6-2 světovou čtyřku Jelinu Svitolinovou, přestože ve druhé sadě prohrávala 0-3, a vyhrála třetí vzájemnou bitvu v řadě.

• WTA PREMIER STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 861.000 dolarů
páteční výsledky (27. 04. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kar. Plíšková (5-ČR) - Ostapenková (4-Lot.) 5-7 7-5 6-4
Vandewegheová (USA) - Halepová (1-Rum.) 6-4 6-1
Garciaová (6-Fr.) - Svitolinová (3-Ukr.) 6-7(4) 6-4 6-2
Kontaveitová (Est.) - Pavljučenkovová (Rus.) 7-5 6-7(6) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
Dobry-den
Zápas jsem neviděl. Vlastně jsem se až teď dostal na net, takže mám obrovskou radost, že moje oblíbené Karolíny obě postoupily. A finále Kája - Kája s výhrou rodačky z Loun by bylo úplně super.
Reagovat
Fandina
Tvoje Karoliny? To jsou moje Karolíny. :-))
Reagovat
blixa
Néééé, moje Karolíny !!! :-P
Reagovat
Fandina
Jsou moje, ale občas je můžu půjčit. :-))
Reagovat
George_Renel
Trošku bych zaparafrázoval s Jarkem... :-)
Moja Karolína je jak z Temelina,
v ponděli hicuje v pátek vyhasina....
Reagovat
bIbec
na TF se hodně diskutuje o výkonu rozhodčí, že tam udělala nějaké ty chyby a tak. Osobně bych řekl, že Kája měla spíš malinko štěstí v tom třetím setu proto, protože Jelena nebyla už stoprocentně fit. Asi ji trošku bolela noha.
Každopádně zápas to byl vážně dobrý. Z některých obraných zákroků Karolíny sem byl unešený :-) I začíná mnohem víc využívat antukových skluzů. Jde tam vidět práce s novým kondičním. Není to úplně ideální a asi ani nikdy nebude, ale ta snaha o další posun je tam patrná. Fakt pěkný.
Reagovat
Torn
Myslíš to pajdající divadlo? :D Že když jde na kurt kulhá a pak tam běhá, jakoby by ty nohy měla čtyři.
Reagovat
Fandina
A co má být. Jde a hoví si, když to není potřeba. Když to potřebuje tak vyrazí, na tom není nic zvláštního.
Reagovat
Torn
Nic, jen že to divadlo ztrácí smysl pak. :D
Reagovat
lars
a o informacich na tabletu trenera Ostap se nediskutuje ?
Reagovat
dunphy
A proč by mělo?
Reagovat
lars
a vis , co tam bylo na jeho tabletu?
Reagovat
gigin
Četl TP, aby věděl co a jak.
Reagovat
lars
rozumis lotyssky ?
Reagovat
gigin
Jednoduché. Všude musí být na konci s. Třeba lars.
Reagovat
dunphy
Nevím. Proto se ptám, proč by cokoliv co na něm měl, mělo vadit.
Reagovat
lars
A psal jsem tady, ze by to melo vadit ?
Reagovat
Fandina
Viděl, že pan Plíšek přišel s tabletem, tak musel také :-)).
Reagovat
lars
a nekecas ?
Reagovat
Torn
Ona vždycky, probere se a rozdává moudra jako studna.
Reagovat
Fandina
Nelži.
Reagovat
Fandina
Proč bych měla kecat, je to tak. Plíšek přišel s tabletem a ptal se Káji, jestli se chce podívat, kam jí to hraje.
Reagovat
cigan
vydely ste to jak plyskova hrala cy boha to jak halebka spojena s wozniacky a serenov dokopi neskudocne kasdym zapasom sa slepsuje a slepsuje raz bute svetova jetnotka ktora sa bute drzat 7 rokof na trone
Reagovat
Krisboy
Bože co to je...??
Reagovat
Krisboy
Zas nějaká další Brixnerova inkarnace?
Reagovat
janek_da
možná lepší by bylo nechat rozhodčí zařvat aut sekundu po dopadu, odpadly by diskuze o late call
Reagovat
Torn
A nebo mít jestřábí oko, které ve Sttugartu je (jen pro diváky boužel). :D
Reagovat
janek_da
i na hardech jsou diskuze o late call
Reagovat
Torn
Dneska velmi solidní výkon. První set si nechala ujet, potom se zvedla, ale bylo to furt takové nedůrazné, pak ten závěr prvního setu trochu nevychytala. Jeleně to tam dost padalo, zlom přišel pak ve druhém setu, kdy se holky tak nějak přetahovaly. Po tom druhém setu se Jelena už musela tak trochu zákonitě vyházet po těch mnoha gemech a Kája se konečně trochu pustila páru a začala hrát skutečně něco, co by se dalo nazvat nátlakovým tenisem. Ve třetím byla Kája lepší, trochu si to pokonila, když Jelenu mohla brejknout znovu, ale nakonec to ustála. Jeleně to tam lítalo až se záhadnou přesnosti, podezřívám jí, že se upsala ďáblu nebo Fulnekovi. :D
Reagovat
tommr
jj Fulnek jí asi na dálku tlačil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska si na kurtu mákla, a pro jednou zase může napsat český vítězný deníček.
Fulneka tu nezminuj, ten tlačí pouze Petru a Karolínu má pouze jako upustný ventil.
Reagovat
EllNino
Karolína vyhrála loni Eastbourne, Birmingham vyhrála Petra :) Jojo to tu bylo řečí o společném finále :D A víme, jak to dopadlo, po vypadnutí Lucky Šafářvý s Rogers nezbylo u holek ani jedno český zastoupení ve 3. kole :D ...

Snad to letos bude lepší, ono horší už to bylo snad jen v roce 2009, kdy se do 2. kola dostala z 10 holek jen Ivetka Benešová (která mimochodem trávu nesnášela a porazila domácí Kate O'Brien, takže velké štěstí na los :))) a ta pak hladce prohrála s Jelenou Jankovic ...
Reagovat
Fandina
Řeč je zřejmě o Wimbledonu.
Reagovat
tommr
dneska příjemně překvapila a vydřela výhru ve kterou po prvním setu asi věřil málokdo. Karolína zaslouží uznání hlavně za to, že se nenechala otrávit superriskantní hrou Ostapenkový i když tý tam v první polovině zápasu napadalo skoro všechno. Karolína to ale přežila a ve druhý polovině zápasu už byla lepší hráčkou takže její výhra je zasloužená ...
Zítra proti Kontaveitový to nemůže bejt o moc těžší než dneska takže Karolína určitě nebude bez šance na první letošní finále ...
Reagovat
Kytka
Gratulka. Parádní zápas.
Reagovat
VlS
dobře ty.
Reagovat
EllNino
Tak snad jsem Káje přinesl trochu štěstí ... některé momenty byly hodně sporné, ale to v zápase, který rozhoduje Mariana Alves, ani jinak být nemůže ... kolik ta už udělala za kariéru kopanců a stále má ještě práci :D Já už bych ji nenechal rozhodovat ani v Tádžikistánu

Uvidíme, co proti Anett, ta se zdá hlavně z bekhendu zatím hooodně nebezpečná, škoda, že to Nasťa dneska nedotáhla, ale i tak je čtvrtfinále na tu letošní bídu s nouzí úspěch :) Škoda, že nejede do Prahy, to bych se snad i do hlavníh města podíval :D
Reagovat
Torn
Taky jsem fandil Nastě, i pro Káju by byla asi vhodnější, ale u Anett si řikám, že taky nic moc letos, takže je otázkou, jak dlouho jí tahle úroveň hry vydrží, protože od loňského Gstaadu je to bída.
Reagovat
tommr
s Pavlyuchenkovou to má Karolína 5:0, ale zápasy to byly většinou vyrovnaný a není záruka, že by jí Karolína porazila i po šestý. Já jsem radši za zápas s Kontaveitovou se kterou Karolína ještě nikdy nehrála. Bude to určitě zajímavější ... :)
Reagovat
Torn
To asi jo.
Reagovat
Kytka
No jestřáb chybí i na antuce by měl být.
Reagovat
Torn
No chybí, ale pro potřeby diváků tam je...minimálně ve Stuttgartu jsem ho několikrát viděl.
Reagovat
Kytka
Já taky a když rozhodčí rozhodla dobře, pustili ho i do TV.
Reagovat
Torn
Já tedy viděl jednou, když to rozhodčí uznala blbě. :D
Reagovat
freeteepek
Já jsem to sledoval celé a už se na to nemohl dívat. Tak jsem si vsadil na Ostapenkovou a v ten moment jí Kája zlomila. Za stavu 5:5 ve druhém setu. Nebylo to poprvé, co jsem takto podpořil českou tenistku a pomohl jí k výhře. Něco mě to stojí, ale funguje to!
Ta bitva byla hodně vyrovnaná. V prvním setu za ten break při vlastním servisu nemohla protože Jelena zahrála na returnu fantasticky. Ve druhém setu se jí ale jedna hra nepovedla a Karolína ho získala pro sebe. Ve třetím Kája nejlíp bránila za celý zápas a trochu se štěstím to nakonec urvala. Dneska rozhodla hlava, protože obě hrály výborně a Kája na ni neměla páky. Ale věřila si a zvládla to:-)
Reagovat
Torn
To si nemyslim, že by neměla páky. Když se odbrzdila, tak Ostapenko běžela až do Ria. Bohužel se to konalo až ve třetím setu.
Reagovat
freeteepek
I Kája sama přiznala, že Jelena hrála agresivněji. Nejen v prvním setu, ale i na konci zápasu. Ostatně Kája tam při vlastním servisu prohrávala 15:40 a nebylo to tím, že by špatně podávala...
Většinu času se Kája bránila, a tím přenechala aktivitu útočící hráčce, což v případě Káji, která by sama měla být tou útočnicí, není dobrá taktika...
Reagovat
Fandina
Viděla jsem dva sety, ale moc se mi to dneska od Káji líbilo. Penko hrála super bomby a Kája byla lepší. Byly esa, bylo to pěkné. Gratulka!!!
Reagovat
mendrit
Jsem čekal že bude opakovaný míč a ono druhý match ball...prima.
Dnes ji to neobyčejně slušelo!
Skvělý zápas.
Reagovat
tommr
pokud vím tak Ostapenko returnovala do sítě takže jasnej mečbol ...
Reagovat
mendrit
Zdálo se mi, že byl hlášen hnedka out.
Reagovat
d@ve
Na ten hlášený out by neměla Ostapenko šanci zareagovat. Už to bylo pravděpodobně po úderu..
Reagovat
com
to teda byl konec, zajimalo by me jestli to byl out, nebo ne :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist