Plíšková zítra zabojuje o semifinále se zatejpovanou rukou

27. 10. 2016, 12:26
Aktuality 70
Se zatejpovanou rukou od ramena až k zápěstí dnes odehrála Karolína Plíšková čtyřhru na Turnaji mistryň. Stejně nastoupí v Singapuru i do pátečního rozhodujícího utkání dvouhry proti Polce Agnieszce Radwaňské, z kterého si vítězka zajistí postup z Bílé skupiny do semifinále.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Na světové pětce Karolíně Plíškové se podepsal náročný pomalejší povrch a těžší míče, se kterými se vrchol sezony hraje. K tomu má za sebou šest hodin strávených na dvorci, proto po středeční prohře s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou cítila únavu.

"Bolí mě celá ruka. Všechno si tady musím uhrát sama. Míče jsou těžké, povrch pomalý a hra Kuzněcovové to dodělala," řekla Plíšková českým novinářům.

Zkroušená ale kvůli tomu ani trochu nebyla. "Tohle je namožené, není to nic strašného. Do zápasu s Radwaňskou dám všechno, ať to dopadne jakkoliv," řekla Češka.

Po náročném duelu s Kuzněcovovou ji ruka dost bolela a bála se, že to bude další den ještě horší. "Že budu hodně rozbitá, ale nebylo to tak strašné. Cítila jsem se líp v rozehrávce, ruka nebyla tak tuhá a do dvouhry se to zlepší," věřila.

Čtyřhru, ve které po boku Julie Görgesové prohrály s turnajovými jedničkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou z Francie 4-6 a 2-6, odehrála oblepená. "Tejpy normálně nemám, ale pomohlo to. Je to podpora, že necítím tolik ten sval. Asi si to vezmu také proti Radwaňské," plánovala Plíšková.

Únava paže je v jejím případě pochopitelná. V této sezoně už má za sebou přes sto zápasů, 64 ve dvouhře a 45 ve čtyřhře. "Je konec sezony a nic mě nebolelo celý rok, což je samozřejmě dobrý. Musím to zaklepat. Na US Open všechno drželo, s tím jsem spokojená. Muselo to přijít. Některé hráčky jsou mimo půl roku," řekla.

V útrobách stadionu mluvila tiše, až by se mohlo zdát, že je smířená s osudem. "Ne, to v žádném případě ne. Tohle je poslední turnaj sezony, nechám tam zítra úplně všechno," ujistila. Kdo Plíškovou zná, tak ví, že až tak nedává najevo emoce a někdy vypadá bez zájmu. "Jsem furt taková. Ať se děje, co se děje," konstatovala se smíchem.

Před zápasem s Radwaňskou dnes absolvuje ledovou vanu, masáž, dobře se nají a půjde brzy spát. V pátek se podívá na pasáže zápasů Radwaňské a před duelem si chce jít dvakrát zatrénovat. "Pokusím se připravit co nejlépe, i kdyby mě to mělo stát víc sil. Myslím, že je k poražení," uvedla letošní finalistka US Open.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

70
Přidat komentář
Faddova
Teď ukazovali na supertennisu, že Kája odehrála na tréninku 3 míčky a zbytek se prohádala s trenérem... prý je nemohli dostat z kurtu, seděli tam a diskutovali. Nevím, jestli je to dobrá příprava na zítřek...
Reagovat
Dobry-den
Trapné.
Reagovat
FulnekUltras
rok se s rokem sešel... ;)
Reagovat
Krisboy
Můžou v hale míče nasáknout vlhkost tak, že je to znát na hmotnosti? Ptám se proto, že váhové rozmezí tenisáků je cca 3 gramy, to přece nemůže být při hře znát. Tak jaké rozlišování na lehčí a těžší míče?
Reagovat
janek_da
asi je to hlavně vlastnostmi meltonu, kdy pak míč připadá těžší

Tenisový melton je vyroben z podkladové tkaniny zpravidla bavlněné a vlasové vrstvy, která je složena většinou z vlny a polyamidu. Složení vlasové vrstvy ovlivňuje kvalitu míče. Ta je hodnocena množstvím tenisových úderů, které opotřebují tuto vrstvu a způsobí ztrátu hmotnosti míče.
Reagovat
Krisboy
No to má vliv spíš na tvrdost a pružnost než na hmotnost, ne?
Reagovat
janek_da
to jo, ale ty míče vypadají "těžší"
Reagovat
smazaný uživatel
polopate: chlupataky tolik neskacou.. :-)
Reagovat
Krisboy
Neví někdo, jakými míči se hraje? Pravděpodobně Wilson, ale jakej přesně typ?
Reagovat
smazaný uživatel
kulatý, žlutý, tvrdý
Reagovat
sprchon
Wilson 1.
Reagovat
Krisboy
???
Reagovat
sprchon
Wilson 1
Reagovat
gigin
Víš na co tam jsou ty čísla?
Reagovat
smazaný uživatel
abychom si je nespopletli.. ;-)
Reagovat
gigin
Tak :-)
Jinak Carreňo Busta neudělal v 1. setu ani jednu (!) nevynucenou chybu, a stejně ho s famózním Čiličem prohrál 0:6 za 18 minut. Masakr..
Reagovat
smazaný uživatel
uz jsem vyslechla i nadseneckou prednasku, jak cislo na mici souvisi s tlakovanim, ale je to ciry blud, poradek musi byt, jak jinak.. A jeste jinak, Marin jede, mi to neva.. :-)
Reagovat
sprchon
Já nevím, ale když jsem měl nové Wilson 2 a nové Wilson 4, tak skákaly sice stejně vysoko, ale jedny mi připadaly měkčí, druhý tvrdší... Možná fakt jen zdání.
Reagovat
smazaný uživatel
nechci ti brat iluze, ale na normalnich turnajich se obvykle c. 1 mic dava na c. 1 kurt atd. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tim nechci rict, ze kurt c. 18 ma balony c. 18, jen to, ze cisla slouzi k rozliseni..
Reagovat
sprchon
Tak dík, aspoň nebudu mít dilema, jaký koupit, až budu příště kupovat míče. :)
Reagovat
VlS
Ale Jarda Jágr má míče Wilson 68, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
netusim, ale prekvapim, s hokejistou z NHL a s Jardou k tomu jsem si uz pinkla, ale Jagr to nebyl.. zatim.. :-))
Reagovat
gigin
Já jsem hrál jenom s hokejkama z extraligy. Jo počkej, jednou debla proti Čájovi vlastně.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem hrala i s legendami naseho showbyznysoveho rybnicku.. aj s fotbalovou a ac se na tu hru divam dost skrz prsty, prijemny zazitek.. :-)
Reagovat
gigin
Musím ještě hodně chlebíčků sníst, abych tě přemohl ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a oblozene.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
i s "Ceskou hlavou" mam zarez.. :-)))
Reagovat
gigin
Tak to je konečná. Dobrou, soječko :-):-*
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
VlS
No a co je těžší? Česká hlava, nebo Wilson 2?
Reagovat
smazaný uživatel
tak ta Ceska hlava je predevsim mene znama nez Wilson 2 a chyba rozhodne neni v jeji hlave.. :-)))
Reagovat
janek_da
Zdání to vůbec nemuselo být. Příště to může být ale naopak.

Dneska mi připadá humorné, jak jsem kdysi posouchal zasvěcené řečí o skvělých dvojkách penech a že jedničky jsou humus.
Reagovat
gigin
Sojka má pravdu. Je to jen, aby se to nespletlo, když ti to nějaký šmatlák z vedlejšího kurtu furt pere na tvůj kurt.
Reagovat
janek_da
mi takový šmatláci nevadí. Jenom slušně poděkuju za míč
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Ja jsem jednou palila z BH na kurt panum od vedle jeden prijem servu za druhym, strasne jsem se stydela, ale nejak mi nesedla levacka zatacka kteresi holciny, zvykala jsem si hooodne dlouho, si ty smatlaky vyprosuju, ehm.. :-))
Reagovat
gigin
:-):-):-):-)
Reagovat
janek_da
Tak šmatláci jsou ti od vedle, já to peru sousedům díky skvělým úhlům. Plus ve 4hře to úplný jas.

To mi připomnělo, že jednou jsem viděl letět míč od vedle, tak jsem přerušil výměnu. A on to byl větší motýl
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
gigin
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Reagovat
sprchon
A víš teda nějakou bližší specifikaci míčů, se kterými se na TM hraje? :D Jinak čísla něco znamenají, jsou tam drobný rozdíly. ;)
Reagovat
gigin
Když jsme u těch balónů, zná někdo tuty?

http://www.stepaneksport.cz/cs/
Reagovat
sprchon
http://www.tennishub.com/media/catalog/product/cache/1/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/i/m/img_2675b.jpg
Reagovat
sprchon
http://thumbnail.image.rakuten.co.jp/@0_mall/chitosesports/cabinet/wrt101100_fts.jpg
Reagovat
sprchon
https://scontent.fmad3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s851x315/14611093_10155304230506102_7937744235343402089_n.jpg?oh=2310f5d25c0efd1b6b8c32c3d13c8cc5&oe=58A32155
Reagovat
Krisboy
Díky. "Wilson 1" není typ míčů. To číslo je jenom čistě rozlišovací, když se hraje na více kurtech vedle sebe a míče z jednoho kurtu se dostanou na druhej, tak aby se nepopletly. Jsou míče Wilson US Open 1 (2,3,4...), Wilson Australian Open 1 (2,3,4...), ale samotné Wilson 1 nee. Proto ty otazníky. Takže odpověď na mou otázku dává ten druhej obrázek výše v 19:29. Ten třetí (19:42) neříká vůbec nic, ten míč na zemi má jistě z druhé strany ještě jinej potisk.
Reagovat
sprchon
Jasný... Mně fakt nenapadlo, že je to jen rozlišovací. Já mám doma Wilson 100, Wilson 2, Wilson 4 a ani jeden nemá z druhý strany nic. A fakt mi připadalo, že třeba ty 100 jsou o dost měkčí než 2. Ale to víš, už nevím, jaký byly, když byly nový. Asi mi to tak připadá, protože ty 100 už mám hodně ohraný a už je vlastně nepoužívám. Ale je to divný, protože třeba ty 2 a 4 už mají sloupaný nápisy a vlastnosti mají pořád celkem dobrý, dá se s nima hrát. Kdežto 100 vypadají novější, ale jsou měkký a skáčou méně.

No, kašlu na to. :D Věřím, že jsou všechny stejný. ;)
Reagovat
Krisboy
Wilson 2: http://assets.academy.com/mgen/56/10070656.jpg?is=640,640
Reagovat
Krisboy
Jinak souhlasím - míče si taky nevybírám, typ míčů o vítězství nebo porážkách nerozhoduje. Hlavně ať jsou nový nebo minimálně ohraný, se starejma měkkejma šunkama nehraju :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale mice prave nejsou vsechny stejny.. :-)) Mely by byt z jedne vyrobni sarze, ale ruku do ohne za to nedam. A ta jednicka v reklame je ciste psychologicka, nikdo se prece nebude prezentovat ctyrkou. A taky si pripadam hned lepsi, kdyz hraju jednickama.. :-))
Reagovat
gigin
Narcis.
Reagovat
smazaný uživatel
:-p***
Reagovat
sprchon
Takže třeba míče označený jako Wilson pro AO by měly mít všechny stejný vlastnosti, ať je koupíš kdekoliv na světě a je jedno, jestli mají 1, 2, 3, 4 nebo cokoliv jinýho. Ale můžou bejt jiný než třeba míče pro US Open nebo míče označený jako Championship apod.?

Jestliže já mám míče označený jen čísly (2, 4, 100), tak vlastně nevím, z jaký šarže jsou a může bejt každý balení jiný, že?
Reagovat
Krisboy
Myslím, že Wilson AO 1 jsou stejný jako Wilson AO 2,3,4. Wilson US Open 1 jsou stejný jako Wilson US Open 2,3,4....Jak je to s těmi, co mají jenom čísla, nevím. A jestli jsou míče stejného typu koupené různě po světě stejné, to taky nevím. Záleží, kolik a kde má Wilson továren. Předpokládám, že běžné u nás prodáváné jsou Asie. Jestli se US Open a AO hraje s míčema z Asie, nebo jsou Made In USA, taky nevím. Takže vlastně nevím vůbec nic :)
Reagovat
janek_da
áno pané. více číslo, více wilsón
Reagovat
VlS
Vzhledem k tomu, že tenisáky používám jen na házení psovi, můžu mít klidně i odřený šlupky. Nikdy jsem se nedostal na takovou úroveň hry, abych ocenil rozdíly mezi značkami míčků, určitě to poznají lidi od nějakýho levelu hry, ale protože jsem na takovým nikdy nebyl, tak mě to bylo fuk. I když jsem o tom možná vedl zasvěcený řeči :-)
Reagovat
gigin
Poznáš to. Aj ten pes to pozná. Třeba náš nechce ty kameňe Head. A Wilsony jenom jedničky,má pak lepší pocit.
Reagovat
sprchon
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-p***
Reagovat
Krisboy
To je jasný. S dvojkama nebo nedej bože s trojkama by se shodil před tou pěknou čubičkou od vedle.
Reagovat
VlS
To bych tvýmu psovi házel chvilu jen dubový klacky a pak by se za Head oblizoval.
Reagovat
gigin
Možná ani ne :DD

Jinak kolem míčků jsme se několikrát zhádali. A to fakt jako do krve. Tretorny vs Slazenger vs Dunlop vs Wilson, no hrůza děs. A u Dunlopů ještě podle druhů - all court, clay court, Brilliance.. no hrůza děs :DD Teď už se to zklidnilo trošku.
Reagovat
VlS
Víš, já jsem nikdy nezkoušel porovnávat různý míče proti sobě, raketu jsem měl naposled v ruce před cca 15 lety, pak jsem si utrh achilovku, a pak jsem ji měl znova operovanou (měl jsem stejnej problém jako Dominika, výrůstky patní kosti v úponech achilovky - vyvolává to chronickej zánět a bolí to jak prase) a už si detaily nepamatuju.
Reagovat
gigin
Jasně v pohodě, chápu. Já jen prostě, že když jen trošku hraješ, tak ty rozdíly tam jsou prostě. V těch míčcích. Za našich (i tvých samozřejmě) mladých let, byl jeden bílý Optimit a hotové :)) Dnes aby sa z toho člověk posral ze všeho, jaký je výběr ve všem. Až je to otravné. Dřív mi mama řekla běž do obchodu, dones máslo, mléko a chleba a bylo mi vše jasné. Dnes mi kamarádka napíše, co mám kúpit a nevím nic :DDD
Reagovat
VlS
Hele, Optimity byly dva - se zeleným nápisem za pětikačku a s modrým za tři kačky. My borci, bysme ten za tři kačky nevzali do ruky :-D
Reagovat
gigin
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
staci, kdyz se dopracujes k urcitemu levelu "opotrebeni" a rozlisujes raz dva.. :-)
Reagovat
Krisboy
Tak tak.
Reagovat
janek_da
být tvým psem, tak bych po 9 gemech odmít takové míče aportovat
Reagovat
gigin
Tobě se moje Slazengery nepozdávaly?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist