Po Nadalovi končí i bezkrevný Federer. Djokovič je ve finále

27. 1. 2011, 12:47
Aktuality 147
Roger Federer neobhájí loňský titul z Australian Open. Švýcar nestačil v souboji dvou nejvýše nasazených zbývajících hráčů v Melbourne na Novaka Djokoviče, kterému podlehl 6-7 5-7 a 4-6. Djokovič si o svůj druhý grandslamový titul zahraje s vítězem zítřejšího utkání mezi Andym Murraym a Davidem Ferrerem.
Profily hráčů
Roger Federer (© australianopen.com)

Když se Novak Djokovič a Roger Federer naposledy utkali na grandslamovém turnaji, bylo z toho pětisetové drama s lepším koncem pro srbského tenistu. Od loňského US Open stihl Švýcar Djokoviče třikrát porazit, další zápas na jednom ze čtyř největších podniků sezony patřil ale znovu světové trojce. A tentokrát Djokovič zvítězil dokonce bez ztráty setu.

Federer, který v minulém kole vyřadil po přesvědčivém výkonu svého krajana Wawrinku, přitom nezačal špatně. Hned v prvním gamu utkání měl při Djokovičově servisu brejkbol, ten ovšem nevyužil. To byl na dlouhou dobu jediný napínavý moment souboje světové dvojky a trojky; málo chybující Djokovič se při Švýcarově podání k šanci na prolomení servisu nedostal a ani pasivně hrající Federer si už další příležitost nevypracoval. Vyrovnanou sadu tak musela rozhodnout zkrácená hra, ve které si Srb rychle vypracoval minibrejk a Federer, kterého příliš neposlouchalo první podání, už se na zvrat nezmohl.

Rodák z Basileje, který se za celý úvodní set vydal jen sedmkrát k síti, ani na začátku druhého dějství nemohl najít recept na hru Djokoviče, jenž se dál snažil využívat především Federerova slabšího bekhendu, z něhož jeho soupeř častěji chyboval. Švýcarovi fanoušci se "svého" Federera dočkali až po téměř hodině a čtvrt hry: tehdy druhý hráč světa vytáhl několik skvělých úderů ze svého repertoáru, variabilní hrou dokázal Djokoviče znejistět, a nejen že si vzal podání zpátky, ale dokázal navíc otočit na 5-2.

Při výměně stran byla na vítězi Australian Open z roku 2008 vidět frustrace, Djokovič ale ukázal, jak je psychicky silný. Udržel si podání, následně ho Federerovi sebral, srovnal na 5-5 a někdejší světové jedničku, kterou na rozdíl od Djokoviče v důležité momenty zradil servis, vzápětí znovu brejknul. Žádné drama už ve druhém setu nepřipustil a při svém podání zvýšil na 2:0.

Třetí sada pak začala podobně jako ta druhá. Obhájce titulu Federer, který příliš nepřipomínal loňského suveréna Australian Open, dál nedokázal vyvést z rytmu výborně hrajícího Djokoviče, který těžil především z chyb z bekhendu svého protivníka. Když Djokovič počtvrté v utkání prolomil Federerův servis, viděli už četní srbští fanoušci v hledišti svého hrdinu ve finále. V osmé hře ještě Švýcar naposledy zazlobil, když srovnal na 4-4, to ale od něj bylo vše. V následující hře dál kazil a pustil Djokoviče ke třem brejkbolům, a když ten třetí neodvrátil, dostal Djokovič možnost zápas při svém podání ukončit.

První dva mečboly ještě třetí hráč světa zahodil, další ale využil a zaslouženě se tak stal prvním finalistou letošního Australian Open.

"Cítil jsem se pod extrémním tlakem," přiznal krátce po svém vítězství Djokovič, kterého čeká čtvrté grandslamové finále v kariéře. "Byl to jeden z nejlepších zápasů, jaký jsem odehrál za dlouhou dobu. Musel jsem využívat své příležitosti. Ve druhém setu jsem prohrával 2-5, bůhví, jak by to dopadlo, kdybych ten set prohrál," uvedl Srb, který si na svého finálového soupeře musí ještě počkat. O něm se totiž rozhodne v zítřejším duelu mezi Andym Murraym a Davidem Ferrerem. "Už se těším, až to budu sledovat z postele s popcornem," dodal Djokovič.

Jak Federer řekl po své porážce, z Melbourne neodlétá nespokojený. "Hrál výborně důležité míče a já, i když jsem nehrál špatně, jsem asi důležité míče tak dobře nezvládl, což rozhodlo. Ničeho ale nelituji," prohlásil Švýcar. "Jsem pro další patnáct turnajů sezony optimistou. Odjíždím s dobrým pocitem," dodal.

Výsledky - Australian Open - muži:

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (3-Srb.) - Federer (2-Švýc.) 7:6, 7:5, 6:4.

Statistiky:
Úspěšnost prvního podání: 66 % - 60 %
Esa: 6-5
Dvojchyby: 5-0
Vítězné údery: 29-35
Nevynucené chyby: 35-44
Brejkboly: 5/14 - 3/10

Čtyřhra - semifinále:
Bryan/Bryan (1-USA) - Butorac/Rojer (USA/Niz. Ant.) 6:3, 6:2, Bhúpathí/Paes (3-Ind.) - Mirnyj/Nestor (2-Běl./Kan.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:3.

 

Komentáře

147
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
99.9 gratulace:-)sakra,nepřál sem mu,ale zaslouženě je tam...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
99.9 gratulace:-)sakra,nepřál sem mu,ale zaslouženě je tam...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj!Viděl jsem celý zápas a můj dojem?Myslím,že jsem již dlouho neviděl Fedexe tolik chybovat,takříkajíce "se vyházel sám",něco podobného předvedla Kvitová se Zvonarevovou...Každopádně Novak byl na base line absolutně neprůstřelný-moc dobrý výkon!!Ze tří zbývajících bych titul přál nejvíce Andymu,ale to,co předváděl Ferrer ve ČF...no uf,Murray bude muset létat:-))Zítra se těším na zápas!
Reagovat
smazaný uživatel
že ND si to dnes asi zasloužil i když ho opravdu nemusim

gratulace 99.9 vyslo Ti to
Reagovat
smazaný uživatel
díky
Reagovat
tito
Taky gratuluji, Novak hrál bezchybně,měl konzistentní výkon, byl neuvěřitelně silný v krizových momentech.:)
Reagovat
tito
Taky gratuluji, Novak hrál bezchybně,měl konzistentní výkon, byl neuvěřitelně silný v krizových momentech.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, taky jsem byl na dvou ibalginech :))
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, po dobu AO jsem sem nechtěl nic psát, abych zase nevyvolal s někým konflikty, každopádně jsem z toho dosti špatnej :( Včera vypadl Nadal, kterýho nesnáším, ale tenhle způsob prohry jsem mu teda nepřál, bylo vidět že se snažil, ale prostě to nešlo....a dneska Roger, škoda mluvit....zápas jsem kvůli škole neviděl, pouze Scoreboard, u kterýho jsem se chytal za hlavu...ztracené vedení 5-2 ve 2. setu, to bych ještě možná bral, ale když už teda ve 3. setu stáhl to vedení Djokovice o break, rozhodně jsem nečekal, že za stavu 4-4, v nejdůležitější hře zápasu zase totálně odevzdá svůj servis....no nic....
Titul z Dauhá je pěkná věc, ale na AO se Roger rozhodně nepotkal se super formou....neříkám, že Simon nebo Wawrinka jsou špatní, ale úplná špička to zase není....se špičkou se Roger utkal až dnes a bylo to hned vidět...jsem jeho fanda, řadím se mezi "RF fanatiky" a budu při něm stát pořád, dneska to však bylo špatné....
Reagovat
Teo
Djokovic hrál naprosto bezchybně. Ať se Roger snažil jak chtěl, prostě to nešlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se nic dělat...
Reagovat
smazaný uživatel
naprosto si to vystihnul souhlasím. on to nezvladá v hlavě je to strašná škoda
Reagovat
smazaný uživatel
V klíčových chvílích mu jakoby ztvrdne ruka a dělá hrozně moc chyb :( bohužel, Djokovič hrál prostě lépe, nebudeme si nic nalhávat, Roger je třída, ale dneska si ten postup nezasloužil. Sezona je dlouhá, věřím mu stále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na nesmyslný scoreboard kašlu. Když nejsem doma nebo chci v noci spát, naprogramuju nahrávání na disk v satelitním přijímači. Pokud neznám výsledek, má sledování pořízeného záznamu hodnotu živáku. Výhoda je i v tom, že můžu zrychleně přejet pauzy mezi gemy a části, které nejsou moc zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně, jenže když někdo přijde a řekne ti "Federer prohrává 2:0 na sety, to můžeš ten tiket spálit", potom už ten Scoreboard sledovat můžeš, když stejně víš půl výsledku dopředu....
Reagovat
majjkaa
Roger toto bolo dost zlee :/
Reagovat
Stan_Borowitz
na transfúzi, daroval krev - píšou to tady hned v titulku článku. Obětoval se pro ostatní, proto prohrál. Sáhněme si do svědomí - kdo z nás by to v takové situaci udělal?
Reagovat
Teo
Bavíš mě!:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič hrál neuvěřitelně, čekal jsem, že by jeden až dva sety mohl vyhrát, ale stále jsem tipoval, že Fedex by si měl výhru 3:1 nebo 3:2 pohlídat, to vše byly mé prognozy před zápasem. Ale během zápasu se vše změnilo, Novak byl strašně silnej psychicky, v důležitejch momentech a že jich tedy bylo, uhrál důležitý body a zaslouženě vyhrál. Otázka je, jak by to dopadlo, kdyby Roger vyhrál druhej set 6:3, ale nevyhrál a dostal 3:0!
Jak už tu někdo psal, tak finále GS bude pro mě nuda, jelikož vypadli oba moji oblíbenci, Rafa a Roger. Každopádně na výhru Djokoviče se nejspíš podívám. Murraye si ve finále povodí.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj názor je, že pokud se Andy do finále dostane, bude to jeden z nejhezčích zápasů letošního roku. A bude se radovat Andy. Uvidíme. Těším se.
Reagovat
firestarter
zajimavej jev je, ze kdyz prohraje ci vyhraje hrac, tak "fanousek" v diskuzi ma poci vytezstvi ci prohry a machruje, jako by mel na tom zasluhu a pousti sem takovy plky, že je z toho na blití. Ja fandim Rogerovi, ale zaroven respektuju fanousky ostatnich hracu, kdyz jsou normalni.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediný pozitivní na tom je, že mě nemusí mrzet to, že v neděli neuvidim finále. Opravdu já to mám tak, že pokud vypadne Fedex s Nadalem, hlavně teda Federer, tak mě ten turnaj moc nezajímá, naštěstí se tak stalo po dost dlouhé době. V pavouku mi zůstal jediný sympatický hráč a to Ferrer. Přeju si aby to celý vyhrál, musí předvést 2 výborné výkony a šanci má, aspon doufám. Jinak k zápasu, Djokovic byl výbornej a dost koncentrovanej, neřekl bych, že Roger hrál úplně zle, ale hrál celej turnaj stejně a něco tam prostě chybělo, tak trochu od všeho něco a to je vždy špatně no..
Reagovat
smazaný uživatel
Proc zrovna djokovic, to je hroznej incredeebilito
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co fanatici? Včera ste tu machrovali a dnes už vám tak do zpěvu není co? :-D
Reagovat
Teo
No, myslím, že teď si můžeme plakat na rameni všichni navzájem:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsi retardovany jedinec z Barneyho tymu, a sice socialne slaby recky pristehovalec Mutademus...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co, ty "hrdino"? :-)))) Kdes byl vcera? :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já sem tu byl, ale to by ses musel pořádně podívat. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to sis tak nevyskakoval, co? :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nn až dnes přišel můj den D. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Presne z toho jde videt, jakej ses zakernej hajzl.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. A kdo tu včera vytahoval ty příspěvky? Nazval si to cyhtraci v akci, kdyby sis nevzpomněl. Takže si zameť nejdřív před vlastním prahem.
Reagovat
Matti
a co, že ty sám jsi taky včera vyskakoval? Kážeš vodu a sám piješ víno.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen jsem se bavil "inteligenci" nekterych Nadalovcu, co je na tom zlyho? :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš a já se zas bavím tvým vztekem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se nevztekam, ja jen konstatuji. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně já ti věřím. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, a kvuli komu bych se mel vztekat, hlupaku? Snad ne kvuli tobe. :-)))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
No nic necháme toho. Ber to tak, že si mě přestřílel v argumentech.
Užij si hezky zbytek turnaje, fandi si komu chceš a utěšuj se představou, že tvoje modla zvítězí na FO.Nazdar!
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdyt taky prestrilel, ty reckej blbecku.
Reagovat
smazaný uživatel
No když myslíš :-D. Ono se říká: Moudřejší ustoupí.
Reagovat
W.G.M.
Musim rict, ze i kdyz vypadli ve ctvrtfinale mi nejoblibenejsi hraci, jsem docela rada, ze konecne bude ve finale nekdo jiny nez bud Federer, nebo Nadal, nebo oba :-).
Reagovat
tito
A víš že já se na to taky těším ?!/byť mne včerejšek trochu mrzí/.Každopádně pro mne turnaj neskončil, naopak a docela bych si přál, kdyby druhé SF vyhrál DF.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem na Davida zvedavej i tak, nemusi postoupit, ale mohl by Murrayho proverit, i kdyz vzhledem k Murrayho aktualni forme Davida ceka obrovsky narocny zapas.
Reagovat
W.G.M.
Ja bych taky byla rada, Davida mam moc rada, prijde mi, ze je to take velky tenisovy gentleman (mozna i vetsi nez Rafa s Rogerem dohromady)... Vybavuji si, jak vloni pri jednom zapase proti Andymu (Murr.) mu i zatleskal za jeden nadherny uder a vubec tak nejak uznale vzdycky potrasl hlavou..
Reagovat
tito
Hlavně včera mne pobavil, když si šel potřást rukou s Rafou a místo aby křepčil radostí a válel se po zemi, tak rozhazoval rukama u sítě a něco Rafovi vzrušeně říkal - tipoval bych asi- "Proč jsi hrál? Myslíš že mne to těší?!!- jen moje domněnka :)
Reagovat
W.G.M.
Mrzi me, ze ten konec jsem nevidela. Videla jsem prvni dva sety v praci, pak jsem ale dostala nejake ukoly, takze jsem se divat uz nemohla, ostatne uz se mi do toho ani moc nechtelo, protoze jsem tusila horky konec (Ferrer byl proste uzasny) :-). Pak se tu psalo o slzach, pry ze Rafa dokonce v slzach utekl do saten, pak ten rozhovor u site... Nastesti si platim Eurosportplayer, tak se na to o vikendu podivam ze zaznamu, stejne jako na dnesni zapas, ktery byl pry naprosto uchvatny.
Reagovat
tito
Rafa odešel asi jako dnes Roger. Byl zlomený ale slzy jsem neviděl. Oba se po zápase zbalili a odešli.
Reagovat
steve79
Co myslíte, překoná Federovo vypadnutí počet příspěvků? Včera když vypadl Nadal tak jsi bylo přes 250.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatim je zde diskuze na urovni, az na zabedneneho hlupaka Frantze neprispel z Barneyho "all-star tymu" nikdo.
Reagovat
tito
Proti včerejšku určitě/ je na úrovni/
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, jen bych v tom nehledal, ze tu dneska nejsou Nadalovci. Ja sem taky Nadalovec, dneska sem fandil Nolemu, zapas ok, cest porazenymu. priste finale rf-rn
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mel na mysli konkretni skupinku lidi, ne vsechny Nadalovce.
Reagovat
tito
naopak- jsem taky Nadalovec a taky myslím konkretní skupinu lidí,která tady pro změnu byla včera, nic víc nic míň.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vim :) uz jich taky par znam z obou nejvetsich taboru.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne, jak vzdycky pisou, ze je tady RogerPortal, ale vytvareji ho vlastne oni, kdyz maji k Rogerovi vzdycky nejake vytky, nebo po nem plivou jedovate sliny.
Reagovat
Martinac
Roger Djokera podcenil, nečekal, že by mohl hrát takhle dobře a to byla zásadní chyba. Rogerovi se taky vymstila jeho taktika, když se snažil dlouhou dobu hrát jen o kousek líp než Djoker, aby si šetřil síly. Tohle mě na něm nejvíc štve, ta jeho přehnaná, neběhavá elegance! V druhým setu měl Djokera na lopatě 5:2 a zase začal machrovat a než se vzpmatoval, prohrál to 5:7, neuvěřitelná laxsnost. Přitom mohl tušit, že Djoker zkusí prostě všechno, protože nemá co ztratit. Ve 3. setu byl Roger už jenom opařenej, vše rozhodl set 2. Jinak klobouk dolů před Novakem, takhle dobře jsem ho ještě nikdy hrát neviděl. Je vidět, že zparacoval hodně na své koncentraci a i když o ni v průběhu druhého setu přišel, dokázal se vrátit. Fantastický zápas, ve kterém obrovská chuť, bojovnost a motivace porazily chladný Rogerův kalkul.
Reagovat
PATRICK_RAFTER
to Martinac :
nemůžu úplně souhlasit s tvoji analýzou, jsem si 100% jistej že feda Noleho nepodcenil!! Moc dobře ví co od něj může čekat a i v předzápasovém rozhovoru mluvil s pokorou a určitou obavou. Problém byl ale jinde, na jeho poměry mu nešel servis a u fedy je to klíčové, navíc hrál i dost defenzivně. Jak už jsem psal na idnes, Nole je zkrátka zpátky, od AO 08 se marně hledal, díky několika fatorům které jsem popisoval stagnoval,až teprve letos se zdá že si to srovnal konečně v hlavě, zlepšil servis, k nejlepšímu returnu na světě a skvělému pohybu přidal agesivní forhend, kterej jsem u něj právě od AO 08 téměř neviděl a najednou je to uplně jiný Nole, ten kterýmu spousta odborníků po AO 08 předpovídala že bude kralovat a i feda prostě takový herní vzestup nečekal a nedokázal na něj zareagovat, ale určitě Novaka nepodcenil, to prostě ani nejde... ted už jen aby Nole v těchto výkonech dále pokračoval a já jako jeho velký fanoušek se mohl radovat z jeho úspěchů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hrál dneska tužku, rozhodl 2. set. Já teda fandím Rogerovi všema deseti, ale dneska si postoupit prostě nezasloužil. Djoker hrál celý turnaj výborně, ve finále je plným právem (a to říkám přesto, že Novaka vůbec nemusím). Jsem si na neděli ráno vzal v práci volno, že budu koukat na finále, no nic, tak to zase změním, pač Djokoviče sledovat mě bavit nebude... Ale každopádně i přesto ten ukrutný výkon dneska, ROGERE, MY TĚ POŘÁD MILUJUME!!! :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
z druhé strany - Djokovič je ve druhém finále GS po sobě, přičemž v obou případech přešel mj. přes Federera. To určitě není náhoda...
Reagovat
a.magerova
Novakovi gratuluji k super výkonu a k zaslouženému vítězství.
Rogere Ty se polepši :-)) a počítej i nadále s mou (a nejsem jediná) podporou !!!
Reagovat
Stan_Borowitz
a nepotřebuješ teď tu srdeční masáž, jak jsi onehdá naznačovala?
Reagovat
taffer
Jo, Roger to je pro mě srdeční záležitost, prostě Pan tenista. Ale ten výkon dneska - hrůza, finále si opravdu nezasloužil. Ale je teprve začátek sezony, ještě toho máme hodně před sebou, takže COME ON, Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
pravda pravda. Ty novinaři mě se.ou. Ted jsem prečetl agasiho knižku a už tam o tom mluví jaky sou novinaři kre.eni
Reagovat
smazaný uživatel
Roger dneska obrovský zklamaní pro mě. První set budiž, to bylo dost vyrovnaný, škoda že ho nebreaknul hned v úvodu ten tiebreak ale totálně nezvládnul. Ale vrchol byl druhej set, jako takhle to prokoučovat to neni poprvý a prohrát z 5:2 5:7 to je fakt moc i na mě.. Hlavně ten nesmyslnej kraťas při breakballu na 5:4.. To fakt nechápu proč to takhle hrál, ale tim mě fakt nas...
Reagovat
Frantz
Me teda hrozne potesil! Sice mel rupnout uz se Simonem,ale ted protece "pouze" 1280 bodu,coz taky neni spatny :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Djoker půjde na druhé místo. Ale to je jen dočasné... :-)
Reagovat
Frantz
Bohuzel o par bodiku nepujde,tedy kdyz vyhraje! Ale v prubehu roku ho Novak stejne preskoci,stejne jako ostatni :-) Btw,DOCASNA jednicka je prece podle mistniho idiota armstronga Nadal :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker nikam nepůjde, ani když turnaj vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Existuje mistni skupinka idiotu, a to Barneyho team, ve kterem nejsem.
Reagovat
Frantz
King,genius,maestro a buh neuhral na poslednich ctyrech GS ani finale! Hlavne ze se ten duchodce citi na 20 GS :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
protože prostě nechce. Kdyby chtěl, tak vyhraje. Čemu na tom nerozumíš?
Reagovat
UnrealTom
29 let důchodce ???? si retard ??
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD ale aj tak "pan dochodca" stale dosahuje vysledky ktore mu všetci možu len ticho zavidieť (snad okrem Rafu, ktory mal užasny rok)
Reagovat
steve79
Jo potom se vrátil zpátky. No aspon to Fedexe přinutí ještě více trenovát tato porážka. Doufám, že si nedá takovou velkou pauzu jako minulý rok, kde se vrátil myslím až v Indiana wells. Podle mě by měl zavítat do Nizozemska nebo do Dubai.
Reagovat
UnrealTom
jede Dubai
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes a včera, tady psal nick s jménem 99.9, že nekompromisně Djokovič vyhraje 3-0 a dokonce se seknul jen o jeden game! Gratuluji !!!!! sázíš Fortunu ?
Reagovat
Stan_Borowitz
bylo to fixed.
Reagovat
smazaný uživatel
To ten zaslepenec jenom rozdychaval porazku Nadala, tak plivnul po Rogerovi.
Reagovat
Pe3k
Hlavně si uvědomte, že je mu 12 a je to cikán...
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha co jsem napsal špatně.Myslim, že jeho ohad je husarský kousek. Vy asi tu prohru moc nezvládáte
Reagovat
Stan_Borowitz
Ber to s nadhledem. Není to kouzelná představa, že by světová dvojka a trojka zafixovali výsledek, aby mohl 99.9 vyhrát ve Fortuně 1200 Kč?
Reagovat
steve79
Proč vůbec odešel Anaconne z lože? Potom byl na něj záběr jak drží ručníky, co to mělo znamenat?
Reagovat
smazaný uživatel
podľa mňa si išiel dať studenu sprchu :D ale nie nie, neviem čo to malo znamenať, tiež som videla ako sa opiera o nejaky mur ale potom sa už vratil späť nie?
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja som RF team ale to neznamena že neviem uznať že Novak bol dnes jednoducho lepši...v tom je krasa športu-raz vyhraš, raz prehraš a nikdy nepochopim ľudi ktori sa tu vkuse navzajom uražaju. Je to trapne :D
Reagovat
steve79
Nevím co to s Fedexem dneska bylo.Vůbec mu nefungoval backhand to byl největší rozdíl. Djokovic Federera jasně přehrával z backhandu celý zápas. Taky Fedexovo podání nebylo takové na které jsme zvyklý. Je to škoda, čekal jsem že se do finále minimálně dostane. Takhle ztratí v žebříčku na Rafu přes 1000 bodů.
Reagovat
Frantz
No co,prece ho silene bolely zada,jinak by ho smetl 3x 6:0! Vzdyt Rozer je jenom jeden :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím oběma, Nole hrál perfektně, myslím že dobře zvolil taktiku dlouhé míče na základní čáru do bekendu federera, ten dneska neměl servis a hrál více rámem než výpletem, ale prostě vyhrál lepší - stejně jako včera ferrer, krásný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, ty ses vylizanej. Jak muzes nekoho soudit, ty ceska nulo z panelaku!! Se prober. Co jsi dokazal. Jenom sedis a cumis, jak blb.
Reagovat
Frantz
Nadherny vysledek a uzasna satisfakce po vcerejsi katastrofe a nasledne zaplave sracek od fanatickych eleganovcu na zdejsim webu. Ztelesnena svatost,buh,KING,maestro dostal vyprask 3:0 :-) Rozer je jenom jeden :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Má to cenu komentovat? jsem Rogerovec a nemám problém napsat, že byl jednoznačne horší a Nole postoupil zaslouženě.
Reagovat
UnrealTom
už tečeš ?:D
Reagovat
smazaný uživatel
Maestro Frantz je totiz takovy "hrdina", ze sem vcera neprisel okomentovat vykon Nadala. A dal bych cokoli za to, ze by neprisel ani dnes, kdyby Roger neprohral.
Reagovat
Stan_Borowitz
hned na začátku se Roger zranil, to bylo jasně vidět, akorát to na sobě nedal znát, protože je tvrdej jak švýcarský frank. Proto byl pak silně omezenej v pohybu, na servisu, nemohl zahrát backhand a forehand měl výrazně slabší než obvykle. Kdyby byl 100% fit, tak by nebylo o čem mluvit, smetl by Djokera 3x 6:1. Od Rogera je hrdinství, že ten zápas dohrál :-))
Reagovat
Teo
Brilantní analýza!
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič ať se jde vycpat. To je tak nesympatycký tenista že až doi háje s ním.
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, tak třeba mně je docela sympatický. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Som Feďov fanúšik, ale dnes bol extrémne neschopný a neškodný. Rozhodli to jeho tragicky načasované údery. Prajem to všetkým trom.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude ted Djokovič světovou dvojkou?
Reagovat
smazaný uživatel
Nie
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, kdyby vyhrál, byl už jen pár bodů za Federerem, ale takhle ne zatím.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak si víťazstvo jednodnoznačne zaslúžil a pre tenis je určite dobré, že opäť nezvíťazí buď Nadal alebo Federer. Roger hral nezvykle pasívne, nemala som z jeho hry dobrý pocit, už na začiatku zápasu. O vedení 5:2 v druhom sete ani nehovoriac, servis ho v dôležitých momentoch absolútne nepodržal, či v spomínanom 2. sete, alebo na začiatku a konci setu 3. Z mojej strany mierne sklamanie, ale dúfam a verím, že Rogera ešte raz uvidím s grandslamovou trofejou nad hlavou. (dúfam, že to bude vo Wimbledone) :).
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker hrál velmi chytře, dlouhé míče do Federeova bekhnedu tak, aby jej mohl jen obtížně oběhnout na forhend a Federer prostě z bekhendu není schopen vytvořit konzistentní tlak z takto umísťovaných míčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi som naivne dúfala, že skvelý tajming backhandu z Turnaju majstrov mu vydrží aj na AO. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim cim to je ale kdyz hraje Federers kymkoli, tak v kazdem zapase trefi micek ramem rakety. Dneska jsem mu jich napocital 12, kdezto Novak mel je 3 ramy do autu. S Wawrinkou jich mel Roger 7. To nechapu, cim to je. Neprohral dnesni zapas jen timto, ale vubec mu nesel servis krom prvniho setu, kdy podavali oba skvele. Zlomovy moment zapasu byl druhy set a stav 5-2. I kdyz jsem fanda Rogera tak dneska na vitezství nemel, bohuzel ty chyby z tech jeho copovanych beckhandu jsou hrozne!! Misto aby utocil, coz bylo dneska jen obcas, tak se furt temi svojimi čopy dostaval do obrany a Novak si uz to pohlidal. Snad bude ve finale i David a ne ten pakůň.
Reagovat
smazaný uživatel
No teda! takhle presne jsem to chtel napsat! :-) Ty udery ramem, to jsem si taky vsiml, ze se mu stava casto, dnes timto zpusobem opravdu vyhodil z kurtu okolo desitky jednoduchych micu...
Reagovat
Stan_Borowitz
společný. Akorát já mám z úderů rámem o dost vyšší úspěšnost :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No je fakt, že už jistou dobu neplatí takovéto Agassiho tvrzení, že zatímco se Samprasem můžete vyhrát se strategií, kdy budete konzistentně atakovat jeho bekhend, Federer je schopen trefovat winner a zatlačit vás do defenzívy i z bekhendu. Je to zajímavé, že původně vcelku skvělý úder se postupem času stane průměrným až podprůměrným, ale hlavně vysoce nespolehlivým.

Ostatně, Sampras míval v první půlce své kariéry také lepší bekhend než později, kdy v některých případeh bylo přímo utrpením pozorvat, co to z bekhendu hraje.
Reagovat
Labi
na finále se těším ...a taky bych tam rád viděl Ferera.... jsem především zvědav jak dokáže Djokovicuv soupeř na něj vyvinout tlak, proto že se dá říct že zatím měl cestu do finále jednoduchou....Berdych ve čtvrtfinále nepředvedl co se očekávalo a neměl nárok, čekal jsem že s Federerem to bude napínavější bohužel ten ho dokázal dostat pod tlak jen jednou
Reagovat
Stan_Borowitz
já bych spíš řekl, že má na tom backhandu velký výkyvy. Vloni s Murrayem finále vyhrál téměř čistě backhandem, loni na TM v Londýně jím drtil všechny včetně Djokoviče. No a najednou to nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Velké výkyvy = vysoce nespolehlivý.

Já to znám z pinčesu, kde můj bekhend má z nějakého důvodu také "velké výkyvy" a fakt to nesnáším. Člověk nikdy netuší, jak mu ten kterej den bekhned půjde. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Domnívám se že Roger již přece jen není tak pohyblivý, šetří se a trochu šidí postavení při úderu.
Reagovat
Stan_Borowitz
tak to já mám v pinčesu naopak na forehandu, zatímco v tenisu na backhandu... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To bude asi tím, že v tenisu hraješ bekhend obouruč, zatímco v pinčesu šlajsem. :-)))

V mém případě mám na mysli topsinový bekhend.;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
nene, já hraju obouruč backhand topspin v pinčesu. Když se do toho opřu tělem jako Novak, tak stolem srazím soupeře k zemi. To jsou pak ty správný winnery :-)
Reagovat
smazaný uživatel
LOL: :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
já mám daleko větší problém s forhendovým topspinem. Někdy to je paráda a jindy prostě každý druhý trefuju hranou a letí to někam do světel. To na bekhendu je to přece jen konzistentnější, i když je fakt, že do útoku přecházím častěji z fh.
Reagovat
smazaný uživatel
byl to super zapas, roger hral vyborne, ale novak byl proste lepsi! drzim pesti ve finale!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem Rogerův fanoušek majko......ale hrál cokoli, jen ne výborně!
Reagovat
smazaný uživatel
ONo je to těžký. Každý fanoušek má pocit, že kdyby jeho favorit hrál, jak nejlépe umí, snadno by vyhrál. S tímto "standardem" pak poměřuje výkon svého favorita, když prohraje. Sám to znám z dob, kdy jsem fandil Samprasovi.

Myslím si, že Federer hrál dobře, ale moc ho nepodrželo první podání. Získal jen málo "laciných" bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, kdybych napsala hral prumerne, tak to taky nebude pravda, takze ano, par vybornejch vymen tam probehlo a par uderu se mu podarilo :-)
Reagovat
Karolko2
hraješ,co ti soupeř dovolí a dnes byl Nole lepší a moc mu nedovolil.
Reagovat
Stan_Borowitz
jen pár gemů, ale stejně jako včera Ferrer Nadala, i dnes Djokovič Federera přehrával důrazem úderů, a tím jej nutil k chybám. Alespoň v těch chvíílích, kdy jsem zápas viděl. Vzhledem k počtu brejků předpokládám, že Federerovi asi moc nešel první servis, který je tradičně jeho silnou zbraní.
Reagovat
baggik
Já mu rozhodně nefandím, ale Federer vždycky vynikal tím, že v důležitých momentech zahrál neuvěřitelný údery, i když to tam soupeř pral naplno k lajnám,pomohl si třebas dvěma esama v řadě, když prohrával 15-40 atd. Takhle například porazil loni ve wimbledonu fantasticky hrajícího Roddicka a tady ve druhým kolem se Simonem to bylo podobný. To tam dneska prostě nebylo. Ale o tom to je, buďme rádi, že je to taky člověk, už jsem se bál, že není.
Reagovat
baggik
Myslím to tak, že kdyby hráli oba svuj nejlepší tenis tak to bude pětisetová bitva. Federer se většinou nikdy nedá odepsat, ať je průběžnej stav jakejkoliv, dneska jsem měl od druhýho setu pocit, že Novak to utkání určitě zvládne, měl šance na brejk prakticky při každým podání Rogera.
Reagovat
UnrealTom
škoda dneska si to Roger prohrál sám, měl hodně šancí, ale nevyužil, hodně kazil, Djokoviče nasnášim, doufám že ho Murray ve finále vyklepe !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Prophrál sám? Djoker hrál 90 % zápasu výtečně, Federer se k agresivnější hře těžko dostával, Jednoše jej přehrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Prophrál sám? Djoker hrál 90 % zápasu výtečně, Federer se k agresivnější hře těžko dostával, Jednoše jej přehrál.
Reagovat
UnrealTom
jj prohrál sám kdyby nebyl tak pasivní, tak ho dá v pohodě
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale v nekterych okamzicich utkani mel Novak trochu stesti, co si budeme povidat... :-)
Reagovat
baggik
Novak hraje celej turnaj výborně a jednoznačně si to zasloužil, Federer dneska nehrál v nejlepší formě, ale o tom to je, že holt i Nadal a Federer někdy proti výborně hrajícím soupeřům nedokáží zahrát bezchybně a podat supervýkon pokaždé když je třeba. Dělá to z nich lidi a ne roboty, dává to ostatním motivaci a mužský tenis se stává ještě zábavnějším.
Reagovat
Stan_Borowitz
na účet včerejších komentářů: Federer měl určitě nejaký zdravotní problém, jinak by přece musel jednoznačně vyhrát, že...
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni nejsou tak tupí jak někteří Nadalfans! Roger byl horší a proto prohrál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nemel zdravotni problem, to Nole dnes zahral skvele. Roger delal hodne chyb a v klicovych chvilich mu odesel servis.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim, tohle nebyl roger ve svy kuzi a ted nemyslim herne..
Reagovat
baggik
Nádhera, příjemná změna. Myslím, že Novak už vyhraje celej turnaj, ale finále Djokovič - Ferrer by mohlo bejt zábavný.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič - Murray by zábavné být nemohlo?

Každopádně vůbec by mi nevadilo, kdyby |Murray prohrál s Ferrerem, už jen proto, jak by zklaplo komentátorům na Eurosportu, u nichž mám někdy pocit, že jsou z Murrayho úplně u vytržení. :-)
Reagovat
baggik
Já Murrayho nemám rád, je to takový protekční dítě, stejně jako Hanman před nim. Vždycky když se objeví nějakej dobře hrající Brit tak ho furt cpou na vítězství ve Wimbledonu atd. Ferrer už má nějakej věk a takovouhle šanci zahrát si finále už dost možná nikdy mít nebude, přál bych mu to.
Reagovat
smazaný uživatel
ja myslim, ze uz pro novaka by bylo lepsi finale s davidem, pze s andym asi nema uplne pozitivni bilanci, co?
ale preju si postup andyho a viitezstvi noleho, ale kdyz vyhraje andy, moc zlobit se nebudu, jemu bych uz taky nejaky titul prala!
Reagovat
smazaný uživatel
3:5, ale to byl jiný Djokovič (a jiný Murray). Nicméně v jednom zápasu na hardu dal Djoker Andymu nakladačku tuším 6:1, 6:0 nebo tak nějak.
Reagovat
smazaný uživatel
ja mam zase v pameti zapas na betonu, kdy v semi nole vymlatil rafu a pak dostal ve finale nakladacku s andym...no, ale mas pravdu, ze oba se od ty doby hodne posunuli (doufam, ze novak vic) :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To sice dal, ale to bylo v Miami 07, a od te doby uz na kurtech vidame, jak pises, jineho Novaka a jineho Murrayho.
Reagovat
baggik
Murray nemá takový vítězný údery aby mu je Ferrer nedokázal doběhnout a vrátit. Je to otevřenej zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Však já taky ze vzájemných zápasů nic nevyvozuju. Bilance 3:5, z toho nikdo mít "noční můru" nebude, plus spolu nehráli již více než rok.
Reagovat
smazaný uživatel
To je, ale zatím s ním na hardu neuhrál ani set. Ale vypadá to, že Ferrer chytl životní formu.
Reagovat
baggik
Tak bude záležet jestli dokáže zopakovat třeba výkon s Nadalem, hlavně aby to byl pěknej zápas a ať vyhraje ten nejlepší!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist