Pokračuje série českých turnajů. Vondroušová návrat zvládla, bodovali i Veselý a Rosol. Kvitová se Strýcovou překvapivě neuspěly

11. 6. 2020, 09:45
Aktuality 92
V Praze dnes odstartovala šestikolová soutěž smíšených týmů Top Liga Českého tenisového svazu nazvaná Barvy pro budoucnost. Pro své týmy dle očekávání získali bod Markéta Vondroušová, která odehrála svůj první zápas po koronavirové pauze, a také nejlepší dva muži českého tenisu Jiří Veselý a Lukáš Rosol. Ve čtyřhře naopak překvapivě neuspěly Petra Kvitová s Barborou Strýcovou, dokonce schytaly "kanára".
Markéta Vondroušová (© j48tennis.net)

Markéta Vondroušová svůj první zápas po koronavirové pauze zvládla. Finalistka loňského French Open na pražské Štvanici porazila 6-0 6-4 patnáctiletou naději Lindu Fruhvirtovou, která zaskočila za Barboru Krejčíkovou, a získala první bod pro domácí Modrý tým. Uspěla naopak její sestra Brenda. Mladší z talentovaných sester, která v dubnu oslavila teprve 13. narozeniny, smetla 6-0 6-3 o čtyři roky starší Denisu Hindovou.

Vondroušová se měla účastnit i předchozích dvou podniků na českém území. Účast na Spartě ale odřekla kvůli přípravám na maturitu a stěhování, nakonec kvůli problémům s břišním svalem nehrála ani minulý týden na Štvanici.

Domácí Modrý tým poté dlouho čekal na další bod. Dočkal se až odpoledne, kdy Karolína Muchová v souboji hráček elitní stovky zdolala 7-5 6-4 Kateřinu Siniakovou.

Bodovali rovněž dva nejlepší muži českého tenisu. Jiří Veselý zahájil své působení hladkým vítězstvím 6-2 6-4 nad Janem Šátralem. Nejlepší Čech současnosti na pražské Štvanici ani jednou neztratil servis a zajistil bod pro Bílý tým. Lukáš Rosol si na Spartě poradil 6-1 6-3 s Markem Gengelem a slavil bod pro červené.

Turnaj živě vysílá stanice Nova Sport. K vidění dnes bude šest dvouher mužů a čtyři dvouhry žen, po dvou čtyřhrách a smíšená čtyřhra, která druhý den z programu vypadne. Do čtyřher musí kapitáni své nominace uzavřít nejpozději do 30 minut po skončení dvouher.

Každé kolo je dvoudenní a nabídne celkem 29 zápasů. Vyhrává tým, který jako první dosáhne 15 bodů. Do tabulky si vítězný tým připíše dva body, poražený jeden bod. Hraje se systémem každý s každým, přičemž každý tým bude hrát jednou venku a jednou doma.


Kvitová se Strýcovou schytaly "kanára"
Vítězka úvodního podniku Petra Kvitová, která šetří levé předloktí a nejprve zkouší čtyřhru, s Barborou Strýcovou vedly na pražské Spartě už 5-3, jenže favorizovaná dvojice nakonec proti krajankám Miriam Kolodziejové a Jessice Malečkové neuhrála jediný další game a překvapivě prohrála 5-7 0-6.

"Hrála jsem debl po mnoha letech, je to výjimka a bylo to i vidět. Je mi líto, že jsem to Barče kazila," omlouvala se Kvitová spoluhráčce v rozhovoru pro ČTK a Českou televizi. "Ale ne," kroutila hlavou světová deblová dvojka Strýcová.

Třicetiletá Kvitová soutěžní čtyřhry většinou nehraje. Na turnaji se naposledy objevila v deblu před čtyřmi lety v Indian Wells, o měsíc dříve si zahrály se Strýcovou v Dauhá a po jednom vyhraném utkání do dalšího kola nenastoupily.

"Holky hrály velmi aktivně a tím nás asi školily. Hned nás zahnaly po returnu a na síti si to dohrály, jak chtěly," pochválila Kvitová soupeřky Kolodziejovou a Malečkovou. "Hrály fakt dobře," přitakala Strýcová a dodala: "My jsme to braly dost tréninkově."Právě na společném tréninku se dvojnásobná královna dvouhry na londýnské trávě Kvitová a loňská vítězka čtyřhry z All England Clubu Strýcová domluvily. "Řekly jsme si, že si místo tréninku jednou zahrajeme debla, ať máme trochu srandy do toho úplně ne hezkého období. Užily jsme si to, i když to nedopadlo," připomněla Kvitová, že tenisová sezona ve světě je kvůli opatřením proti koronaviru zatím do srpna přerušená.

Zpočátku se přitom zdálo, že by spojení Kvitové se Strýcovou mohlo fungovat. Ze stavu 1-3 otočily na 5-3. Společně se smály, Strýcová tu a tam na Kvitovou křikla, kam se má postavit, a po čtyřech povedených volejích ji chválila: "Výborně!"

Odvážně hrající soupeřky ale záhy získaly převahu. Kolodziejová, která v roce 2015 vyhrála s Markétou Vondroušovou čtyřhru juniorek na Australian Open i na Roland Garros, s Malečkovou čtyřhru hrávají a od stavu 3-5 získaly deset her v řadě. "Šly jsme do toho jako do každého jiného zápasu a s tím, že to pro nás bude skvělá zkušenost," řekla 318. hráčka světa Malečková a Kolodziejová (792.) dodala: "Byly jsme aktivní a to bylo dobrý. Petra hrála rychle odzadu, ale dokázaly jsme jí konkurovat."

Kvitová, se Strýcovou reprezentující tým červených, hrála na antuce letos teprve potřetí a stěžovala si na časování úderů. "Pokaždé to skočí jinak a pohyb je pro mě alfa a omega. Antuku navíc nepreferuju kvůli ruce, co jsem si zranila loni," řekla ke svému předloktí, kvůli kterému loni vynechala Roland Garros a trápilo ji i nedávno.

Deblovou premiéru si Kvitová se Strýcovou odbyly před 13 lety ve Španělsku. "To mi utkvělo v paměti, protože to byl můj fedcupový debut," řekla šestinásobná vítězka soutěže družstev Kvitová. "Tehdy i teď mě to s Bárou bavilo."

Možná se diváci brzy dočkají dalšího společného vystoupení Kvitové se Strýcovou ve čtyřhře. Třeba už v soutěží Tipsport Elite Trophy, jejíž první díl se už i s fanoušky odehraje od soboty do pondělí v Praze na Štvanici. "Kdo ví?" pokrčila Strýcová rameny a dodala: "Bylo fajn, že jsme si to zkusily a víme, co pro příště udělat líp."

BARVY PRO BUDOUCNOST ČTS - 1. DEN
Červený tým - Žlutý tým (Sparta) | 10-5 po prvním dnu
Miklová - Malečková 2-6 3-6
Krumich - Kodat 3-6 6-3 6-3
Palicová - Gadientová 6-3 3-6 6-4
Paroulek - Jeníček 6-3 6-1
Rosol - Gengel 6-1 6-3
Kilnarová - Marková 2-6 6-7(3)
Paulson - Nouza 6-1 5-7 7-5
Laboutková - Vlčková 6-3 6-3
Kvitová/Strýcová - Kolodziejová/Malečková 5-7 0-6
Vrbenský - Nejedlý 6-4 6-3
T. Jiroušek - Konečný 6-4 5-7 7-5
Laboutková/Miklová - Detiucová/Marková 3-6 1-6
Paroulek/Kilnarová - Nouza/Alexandrovová 6-7(5) 6-4 2-10
Krumich/Vrbenský - Jeníček/Nejedlý 7-6 6-4
Rosol/Paulson - Gengel/Kodat 6-4 1-6 11-9
Modrý tým - Bílý tým (Štvanice) | 6-9 po prvním dnu
Vondroušová - L. Fruhvirtová 6-0 6-4
Pavlásek - Lehečka 6-4 2-6 2-6
Bartůňková - Nosková 7-6 6-7(5) 2-6
Hindová - B. Fruhvirtová 0-6 3-6
Šátral - Veselý 2-6 4-6
Šafránek - Kopřiva 1-6 6-7(5)
Štyler - Svrčina 7-5 6-3
Staněk - Hájek 4-6 6-1 6-0
Muchová - Siniaková 7-5 6-4
Forejtek - Poljak 7-5 0-6 2-6
Martincová/Vondroušová - Krejčíková/Siniaková 6-7(4) 4-6
Šmejkalová/Viďmanová - L. Fruhvirtová/Smitková 7-5 2-6 7-10
Staněk/Šátral - Lehečka/Veselý 7-5 6-7(2) 10-7
Pavlásek/Šafránek - Kopřiva/Siniakov 6-3 6-0
Štyler/Hindová - Poljak/Krejčíková 2-6 4-6
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

92
Přidat komentář
Fandina
Barča s Petrou po deblu. Barča pochválila soupeřky, že hrály dobře. Rozhovor se mi osahem líbí, jen škoda, že ta kamera je zabírala moc zblízka a moc se tam spolu nevešly :-)).

https://www.youtube.com/watch?v=EC3NI3UPD-I&feature=emb_logo
Reagovat
Fandina
Nike má zase novou kolekci, takovou veselou, škoda, že ji díky pandemii moc nevidíme. Měli by to nějak posunout v rámci roku, abychom si ty, co byly určené na dobu pandemie nějak užili při plné sezoně. :-))

https://pbs.twimg.com/media/EaQQdnAX0AUsxqy?format=jpg&name=large
Reagovat
bIbec
konečně hrají i ty hráči / hráčky níž na žebříčku. Miri a Jesika mi udělaly radost.
Reagovat
bIbec
a Jirka Lehečka. Dobře že to i ten Vrbenský dal. Mládí vpřed. Brenda taky dobrý, ale ta Denisa je tele. Zadrhla se.
Reagovat
bIbec
Bartůňková x Nosková mohl být zajímavý zápas.
Reagovat
remda
Jsou nějaké stranky s rozpisy a výsledky ?
Zajímalo by mně hlavně jak se bude hrát v Prostějovu...
Reagovat
LukasH
Stejně nechápu, proč ten debl Petře tak nejde, když na síti umí a má parádní voleje. Ale v singlu si to asi jinak ošéfuje. :-)
Reagovat
PetaM
V deblu je to prostě stres. :D Když hraje singla, kazí to jen sobě a záleží na ní, jestli kazit přestane, nebo ne. V deblu to kazí parťačce a to je úplně jiná zodpovědnost, než když hraje sama za sebe. Úplně nejhorší pocit je, když to parťačce jde a tomu druhému ne. To pak jde výkon jen dolů. :D

To už pak musí být hodně kvalitní a sehraný pár. Jejen, aby se podržel, ale i díky zkušenostem z předchozích zápasů prostě ví, že se to spraví a půjde to otočit.

Já osobně Petru úplně chápu. :D V singlu si taky jedu to svoje a jsem úplně cajk, když si to kazím. :D Ale jakmile se postavím do debla s parťákem, tak nejsem schopný nic prostě. :D Return nefunguje, servis nefunguje, začnu kazit a jsem ve stresu, že to kazím kolegovi. :D :D :D A to si dám debla jednou za rok max. :D A stačí mi to psychické drama :D :D
Reagovat
LukasH
Asi je to tak a souvisí to i s tím, jak hraje Petra intuitivně. Je docela sranda ji při tom pozorovat. :-)
Reagovat
Krisboy
Překvapivě? Vždyť Petra hrála debla poprvé v životě.
Reagovat
PetaM
Poprvé rozhodně ne :D :D :D
Reagovat
Krisboy
Podruhé?
Reagovat
gigin
2014 s Flipkens proti Garcia/Rosolska - lost

2016 se Šátralovou proti Begu/Olaru - win, pak proti Atawo/Spears - lost

Jinak tam nemá nic.
Reagovat
gigin
2014 to bylo v Montrealu, 2016 IW.
Reagovat
Krisboy
Mohli by utvořit pár třeba s Djokovičem...to by byl, panečku, supertým. Supertým wimbledonských šampionů - dřeváků :D
Reagovat
gigin
Djoko to zkusil kdysi s Nadalem, stačilo.. Jinak z fb:

Skóre vypadá hrozně, ale: spousta her šla přes shodu + Petra normálně debla nehraje + pro Petru i Báru je antuka obecně nejslabší povrch + Petra na antuce stála poprvé od loňského Říma.

Suma sumárum to úplná tragédie není a dokonce si troufám říct, že do toho zápasu Petra s Bárou rozhodně nešly v roli jednoznačných favoritek.

Takže v poho.. Autor řádků je jasný že jo...
Reagovat
makro99
Jozef Kovalík?
Reagovat
ludolf
Dále například s Azarenkovou v IW 2012 porazily Uhlířovou s Grandinovou 6:2, 6:2. Podle https://www.tenisportal.cz/hrac/kvitova/ dokonce 36 zápasů.
Reagovat
gigin
Je to možné, já čuměl jen na WTA stránky do roku 2014.
Reagovat
tommr
podle mých záznamů Petra odehrála za celou kariéru 48 deblových zápasů s bilancí 13 výher a 35 porážek ...
Reagovat
gigin
Tak přes tohle nejede vlak. Díky.
Reagovat
makro99
:)
Reagovat
paddy
Doufám, že holky z TP nezůstanou pozadu a také podpoří své oblíbené hráče ;)

https://www.instagram.com/p/Bfbi3uSBt4l/?igshid=1lc3cg2ops6co
Reagovat
tommr
Petra ten debl opravdu neumí. Dneska schytaly spolu s Bárou ve druhým setu ostudnýho kanára od bezejmenných hráček ...
Reagovat
cabuna
Ale ty hráčky hrály moc dobře a je pravda že Petra na debla fakt není :-D
Reagovat
blixa
Petra je zářný příklad, že účast top singlistek by pro debla vůbec nemusel znamenat nějaký přínos. Je to prostě trochu jiná disciplína.
Reagovat
Dobry-den
Ostuda měsíce. Elitní singlistka a deblová světová jednička prohrály s úplně neznámýma hráčkama. Zápas jsem neviděl. Byla Petra OK?
Reagovat
Dobry-den
myslím zdravotně
Reagovat
cabuna
JJ byla ok ,jen prostě netrefovala míčky ,jak nudle v bandasce :-D Prostě Petra na debla není ,ale zasmály se když netrefovala :-D Mladé hráčky hrály dobře .
Reagovat
Dobry-den
Tak aspoň udělaly soupeřkám radost, pro ně to byl určitě zážitek, zahrát si proti hráčkám takového formátu, jako je Petra s Bárou. A ještě k tomu jim dát kanára. :D
Reagovat
cabuna
To určitě zážitek byl ,ale oni fakt hrály holky moc dobře ,bylo to zasloužené .
Reagovat
tommr
však tam taky po zápase dělaly rozhovory a pózovaly pro fotografy jako kdyby vyhrály zápas na GS ...
Reagovat
cabuna
Tak ten rozhovor jsem neviděla ,přepínala jsem na Kateřinu s Karolínou ,ale tak není divu takové šampionky přehrát a ještě s kanárem ,to je jak GS :-D
Reagovat
blixa
Asi jo. Ale ona je v deblu skutečně nemožná ;-)
Reagovat
Fandina
S Berďou vyhráli Hopman Cup. Tak zle na tom zase není. :-)
Reagovat
blixa
No jo, jenže tam jen servírovala a returnovala, jinak je Berďa nepustil k míči :-D
Reagovat
Fandina
Neeeeeee, hrála dobře. Jinak ona debly nehraje, za celou kariéru nastoupila 34 krát, takže těžkou soudit, jak by to bylo, kdyby hrála víc.
Reagovat
cabuna
Já se tady fakt ještě směju ,protože kdybych nevěděla jak Petra hraje v singlu tak bych řekla že tam Barča má nějaké kopyto z lidu :-D
Reagovat
tommr
je to škoda, že je Petra v deblu tak tragická, protože jinak by s Bárou mohly udělat medaili na OH. Takhle Báře nezbyde nic jinýho než se na OH dát dohromady s Karolínou Plíškovou ...
Reagovat
Fandina
Dneska jsem to neviděla, ale Petru bych nepodceňovala v deblu. Vyhrála s Berďou Hopman Cup a jinak ona ho vůbec nehraje, takže těžko vědět, jak by to vypadalo, kdyby ho hrála častěji. V singlu má 800 zápasů v deblu 38.
Reagovat
blixa
No a proč jako ne ? V čem by měla kombinace s Petrou mít přednost ?
Reagovat
tommr
Petra chce z OH ještě medaili a příští rok to bude zcela určitě její poslední šance. V deblu by to bylo snadnější než v singlu. U Karolíny naproti tomu není jistý jestli na OH vůbec pojede a pokud ano jestli bude mít o debla s Bárou zájem ...
Po sportovní stránce ale není co řešit. Karolína s Bárou by v případě účasti patřily mezi favoritky zatímco Petra s Bárou by asi nepřežily ani první kolo ...
Reagovat
cabuna
Kde jsi vzal ,že by Karolína nejela? V rozhovoru říkala ,že se na olympiadu těší ,a že 4 hru by si ráda zahrála s Bárou ,že není nikdo lepší .Pak byl rozhovor s Bárou a ta říkala ,že na olympiádu se domlouvala s Kájou ,že mezi sebou nemají žádný problém ,že jsou dávno v pohodě .
Reagovat
tommr
to ale bylo ještě předtím než vypuklo to koronavirový šílenství. Uvidíme jak to bude příští rok a jestli se OH vůbec budou konat ...
Reagovat
cabuna
Tak Báře to s Kájou jde dobře a už letos kdyby se olympiada nezrušila by spolu hrály.V rozhovoru říkala Bára ,že byly domluvené a že jsou v pohodě ,že si vše vyříkaly a není mezi nimi problém ,Tak když Bára ještě sezonu vydrží tak by spolu hrát mohly.
Reagovat
cabuna
Tak Báře to s Kájou jde dobře a už letos kdyby se olympiada nezrušila by spolu hrály.V rozhovoru říkala Bára ,že byly domluvené a že jsou v pohodě ,že si vše vyříkaly a není mezi nimi problém ,Tak když Bára ještě sezonu vydrží tak by spolu hrát mohly.
Reagovat
tommr
Bára ještě rok určitě vydrží, ale osud OH je dost nejistej ...
Reagovat
cabuna
Virus bude za rok dávno v tahu ,do léta určitě si myslím .
Reagovat
cabuna
Virus bude za rok dávno v tahu ,do léta určitě si myslím .
Reagovat
tommr
doufejme. Některejm lidem se ale život s virusem zalíbil tak, že se ho jen tak lehce nevzdají a spousta z nich si z toho udělala výnosný živobytí ...
Reagovat
cabuna
:-D Prostě do příštího léta virus chcípne a olympiada bude,už toho bylo dost .
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo to, že Petra hraje debla fakt blbě, tak toho teď moc nenatrenovala a taky je to její první zapas má antuce, podle toho to vypadalo.
Reagovat
tommr
uvidíme jak si povede v dalších zápasech. O víkendu by se měla objevit na Štvanici v rámci Tipsport Elite Trophy nebo jak se to jmenuje ...
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně, ať ta je ruka v pořádku.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/jessica4stein/status/1271035991424299009
Reagovat
sojka1
je prima... :-)
Reagovat
gigin
Jo, chybí mi :)
Reagovat
tommr
tak debla Petry s Bárou na NovaSportu bohužel dávat nebudou. Přitom to je jednoznačně zápas dne, protože v takovým složení je už asi nikdy neuvidíme ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna to marně hledám.
Reagovat
PetaM
Slušná komedie. :D Nova je prostě odpad.
Reagovat
cabuna
Reagovat
Fandina
Hrají na Spartě, Nova je na Štvanici, tak asi proto. Jinak doufám, že to bude na streamu.

https://www.vistasport.cz/vistatv/stream.aspx
Reagovat
George_Renel
Zhýčkán O2TV Tenis jsem dost zklamán úrovní přenosu Novasportem. :-/
Reagovat
sojka1
ja komentatorem, v predchozim zapase pri uvodnim stavu 1:1 na gamy pravil, ze se nam poprve na podani predstavi 18 talent Lehecka.... za stavu 15:30 (pri jeho podani) konstatoval, ze se dostal z nejhorsiho... atp, ted uz nesleduji. Ale mas pravdu, opakovacky, na kterych nepotkas hrace ani micek, nemaji chybu... :-))
Reagovat
sojka1
18 lety ..... hotentot jsem ja, on se jen nevsiml, ze Lehecka uz podaval... :-)
Reagovat
tommr
dobrej byl taky ten kameraman, kterej se při pokusu přenášet rozhovor s hráčem nemoh ze dvou metrů trefit na Šátralovu hlavu ...
Reagovat
tommr
škoda, že to nepřenáší O2TV kde si na multidimenzi může člověk vybrat zápas kterej ho zajímá. Dívat se vyčpělýho Veselku je za trest ...
Reagovat
blixa
Chceš snad říci, že famózní J1rkův tenis se ti nelíbí ? :-o
Reagovat
tommr
nechápu jak někdo může tvrdit, že zápasy mužů jsou atraktivnější než zápasy žen. Troufám si říct, že jakýkoli dnešní zápas žen by byl zajímavější než to co tam předvádí ti dva tragédi ...
Reagovat
blixa
No jo, my co jsme zhýčkaní WTA, nám se hned tak něco z ATP nezalíbí :-D
Reagovat
Fandina
Nova má na Voyo záběry ze čtyř kurtů na Štvanici. Takže můžeš přepínat také, ale Voyo stojí 159 měsíčně.
Reagovat
Fandina
https://voyo.nova.cz/
Reagovat
SpacialRecognition
třináctiletá Brenda Fruhvirtová porazila sedmnáctiletou Denisu Hindovou 6-0 6-3
Reagovat
SpacialRecognition
Což je dost šílené
Reagovat
vendulkabendulka
Naopak, to je velmi dobrá zpráva.
Reagovat
SpacialRecognition
To se nevylučuje
Reagovat
travar
Pro ni úplně normální. Šílené bylo, když v 9letech vyhrávala turnaje starších žákyň. Kategorii mladších žákyň úplně přeskočila. Vyhrála hned první dobře obsazený turnaj starších žákyň, který hrála, pak vyhrála druhý turnaj i třetí turnaj starších žákyň v řadě bez jediné porážky! To jsem v životě neviděl a už neuvidím.
Reagovat
EllNino
Brenda je fakt vynikající a jsem zvědav, jak se její tenisová kariéra bude dál vyvíjet ...

Ale známe to, rychle vylétla i Nicole a mnoho jiných a ve 20 s tenisem končily
Reagovat
blixa
Brenda je budoucí GS šampionka. Takový nastavení hlavy se jen tak nevidí.
Reagovat
Alien
Je možné to někde sledovat? Děkuji.
Reagovat
Vaslab
Nova Sport nebo např. Tipsport má streamy.
Reagovat
sojka1
v TV na Nova Sport 1
Reagovat
cabuna
Reagovat
Vaslab
Díky za link :)
Reagovat
misa
děkuji :)
Reagovat
cabuna
Rádo se stalo:-D
Reagovat
Fandina
https://www.vistasport.cz/vistatv/stream.aspx
Reagovat
Vaslab
Markéta nakonec hraje s Lindou Fruhvirtovou...
Reagovat
tommr
Bára Krejčíková je zase zraněná?
Reagovat
Alien
Cože?
Reagovat
tommr
jen se ptám, protože původně měla s Markétou hrát Bára ...
Reagovat
Vaslab
Nevím, na Štvanici je,teď sleduje zápas Šafránek-Kopřiva
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist