Polita živou vodou? Kruničová v Budapešti zničila i obhájkyni titulu a po 4 letech je ve finále

16. 7. 2022, 15:47
Aktuality 3
WTA BUDAPEŠŤ - Aleksandra Kruničová, která 10 měsíců na turnajích WTA nevyhrála víc jak jeden zápas v hlavní soutěži, v Budapešti neztratila set ani se čtvrtou soupeřkou. Dnes srbská tenistka smetla dvakrát 6-2 kazašskou obhájkyni titulu Julii Putincevovou a po čtyřech letech postoupila do finále. O druhý titul a první z antuky si 29letá Srbska zahraje s Američankou Bernardou Peraovou, jež je ve finále poprvé.
Aleksandra Kruničová

Aleksandra Kruničová letos v hlavní soutěži turnajů WTA vyhrála jen tři utkání, od loňského září v ní nevyhrála dvakrát po sobě. 

V Budapešti ale kolí jednu soupeřku za druhou. Začala skalpem Němky Laury Siegemundové, poté Číňankám Shuai Zhang a Xiyu Wang povolila po jediném gamu a v dnešním semifinále nedala šanci Julii Putincevové. Kazašskou obhájkyni titulu přehrála 6-2 6-2.

29letá Srbka postoupila do finále potřetí v kariéře a poprvé na antuce. Jediný titul slavila v červnu 2018 na trávě v Hertogenboschi.

Bývalá 39. hráčka světa Kruničová, která aktuálně figuruje až na 105. místě žebříčku WTA, si o druhý triumf zahraje s Bernardou Peraovou (h2h 0-2).

27letá Američanka Peraová letos na turnajích WTA vyhrála dokonce jen dvě utkání a do Budapešti dorazila se sérií pěti porážek. V maďarské metropoli ale prošla kvalifikací a nastartovala vítěznou sérii. Dnes porazila 6-3 6-4 domácí Annu Bondárovou a neprohrála již 12 setů v řadě. 

130. hráčka světa Peraová si dnes zahrála semifinále po třech letech a na pátý pokus vybojovala premiérový postup do finále.

• WTA 250 BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, antuka, 203.024 eur
sobotní výsledky (16. 07. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Kruničová (Srb.) - Putincevová (3-Kaz.) 6-2 6-2
Peraová (USA) - Bondárová (9-Maď.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
makro99
Pěkně Bernarda, 1. titul smile Já si ji pamatuju od toho semifinálového týdne v Praze s Karolínou M., potažmo Teichmann.. že mi jednak byla docela sympatická a taky, že to je hráčka, která by mohla oscilovat spíš někde mezi 50. a 70. místem a ne na hranici první stovky či často až za ní... takže smile
Reagovat
tommr
když vidím kdo se dostal do finále tak se mi chce brečet. Bára s Katkou propásly obrovskou šanci na titul nebo aspon slušnou porci bodů ...smile
Reagovat
zfloyd
koukal jsem na ni už předtím s číňankou zničila obě , má formu uvidíme ve finále
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist