Poprvé od Turnaje mistrů 2017. Dimitrov v Brisbane slaví triumf, ve finále porazil Runeho

7. 1., 10:28
Aktuality 10
ATP BRISBANE - Bývalý třetí hráč světa Grigor Dimitrov (32) znovu po sedmi letech ovládl turnaj ATP 250 v australském Brisbane. Zkušený Bulhar ve finále porazil 7:6, 6:4 světovou sedmičku Holgera Runeho (20) z Dánska a dočkal se svého prvního triumfu od Turnaje mistrů 2017.
Profily hráčů
Grigor Dimitrov slaví první triumf od Turnaje mistrů 2017 (© Profimedia)

Rune – Dimitrov 6:7, 4:6

Grigor Dimitrov v roce 2017 slavil čtyři tituly včetně triumfů na podniku Masters 1000 v Cincinnati a Turnaji mistrů v Londýně. V únoru 2018 si ještě zahrál finále v Rotterdamu, ale na dlouhou dobu poslední.

Pět let dlouhé čekání na finále ukončil teprve loni na jaře, na triumf čekal ještě déle. Naposledy slavil v roce 2017 ve svých 26 letech na Turnaji mistrů, nyní se ve věku 32 let raduje ze zisku celkově 9. trofeje v australském Brisbane.

Ve finálovém duelu s o 12 let mladším Holgerem Runem nejprve uspěl v tie-breaku poté, co v průběhu úvodní sady odvrátil všechny tři brejkboly a sám si žádnou šanci na brejk nevypracoval.

Jediný brejk zápasu viděli diváci v sedmém gamu druhé sady, v devátém pak osmý hráč světa Rune ještě odvrátil dva mečboly, ale při Dimitrovově servisu už bez zisku bodu kapituloval.

¨Statistika zápasu Holger Rune – Grigor Dimitrov¨Statistika zápasu Holger Rune – Grigor Dimitrov (@ Livesport)

"Už je to dávno, co jsem něco takového držel," radoval se dojatý Dimitrov při ceremoniálu s trofejí v rukou. "Jsem celkem unavený a dám si pár dní volno, ale jsem šťastný," dodal týden před startem Australian Open.

Dvacetiletý Rune, kterého trénuje legendární německý tenista Boris Becker a od nové sezony také věhlasný švýcarský kouč Severin Lüthi, hrál finále podeváté a popáté prohrál. Naposledy triumfoval loni na jaře na antuce v Mnichově, nejcennější trofej slavil na Masters v Paříži 2022.

Výsledky turnaje ATP 250 v Brisbane


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Krisboy
Skvělej tenis ve finále. Grigorovi to moc přeju, když hraje v pohodě, moc hezky se na to kouká.
Reagovat
NereknuHele
hroznej šašek tenhle rumun
Reagovat
turista
Velká gratulace Grigorovi! Titul po tolika letech je velká věc. Tohle by potřeboval taky Dominic Thiem.
Reagovat
FedError
Veľká gratulácia, snáď bude mať podarenú aj celú sezónu. Jednoručáky vpred!
Reagovat
Mistic
Tak, tak.
Reagovat
Pe3k
Gratulace, titul po 7 letech to je teda něco Rune ve finále není zrovna lehký soupeř. Grigor udělal radost
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Škoda, že Grigor v sobě nemá tu mentalitu šampiona, mohl toho ve své kariéře dokázat víc. Taky měl smůlu na to, v jaké době hrál většinu kariéry. Ale to mělo víc hráčů.
Reagovat
Mistic
Tak, tak
Reagovat
Patik
Hráč ktorý kopíruje niekoho herný štýl nemôže mať podľa mňa mentalitu šampióna.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist