Pořadatelé WTA Elite Trophy zveřejnili seznam účastnic

24. 10. 2018, 12:42
Aktuality 15
"Malý Turnaj mistryň", jenž je na programu v příštím týdnu v čínském Zhuhai, už zná své letošní účastnice. Herní pole dvanácti nejlepších hráček letošní sezony, které se neprobojovaly na Turnaj mistryň do Singapuru, vedou Garbiñe Muguruzaová a Madison Keysová. Titul bude obhajovat Julia Görgesová.

Největšími hvězdami letošního ročníku budou dvojnásobná grandslamová šampionka Muguruzaová (French Open 2016 a Wimbledon 2017), finalistka loňského US Open Keysová a loňská vítězka Görgesová. Dvanáct letošních účastnic v roce 2018 na okruhu WTA posbíralo celkem 14 trofejí.

V čínském Zhuhai se dále představí: Darja Kasatkinová, Anastasija Sevastovová, Aryna Sabalenková, Elise Mertensová, Caroline Garciaová, Ashleigh Bartyová, Anett Kontaveitová, Qiang Wang a na divokou kartu Shuai Zhang. Celkem tak bude v čínském městě startovat deset hráček z Top 20.

"Jsme nadšení, že můžeme v rámci čtvrtého ročníku WTA Elite Trophy přivítat takové hráčky," řekl šéf WTA Steve Simon. "Tato skvělá událost nabízí šanci pro top hráčky a také mladé tenistky, které v letošní sezoně zazářily."

"Pohled na letošní herní pole je fantastický," uvedl ředitel turnaje José Miguel García. "Poprvé v historii naší akce má čínský tenis dvojí zastoupení, což dokazuje, jak rychle se náš sport v Číně vyvíjí. Všechny letošní účastnice patří mezi nejlepší tenistky světa a v Zhuhai se jistě představí ve své nejlepší formě. Stoprocentně budeme svědky výborného tenisu."

Dvanáct singlistek bude rozlosováno do tříčlenných skupin, do semifinále postoupí vždy vítězka skupiny. Šest deblových týmů bude rozlosováno do dvou skupin, vítězky skupiny postoupí přímo do finále. Letošní ročník WTA Elite Trophy startuje 30. října, finále je na programu v neděli 4. listopadu. Celková dotace činí přes 2,3 milionu amerických dolarů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
skott
Dasha set a brejk nahoře proti Naomi Broady!
Reagovat
EllNino
Doufám, že to dotáhne, Naomi mám sice rád, ale poslední dobou hraje fakt bídně ... i tak by to byl pořád cenný skalp :)
Reagovat
skott
už je to tam, Dasha stále neporažená v dospělém tenise. Tohle už je opravdu cenná výhra.
Reagovat
EllNino
hezkyy :) Ukrajina se o budoucnost tenisu nemusí bát - Kostyuk, Yastremska, Lopatetskaya, samozřejmě Svitolina, stále dost mladá hráčka :)
Reagovat
skott
kdyby jen ony, těch talentovaných holek je tam mnohem víc;)
Reagovat
tommr
Bára Strýcová už je asi za zenitem a tím, že si za trenéra vzala Kotyzu to definitivně zazdila ...
Katka Siniaková by se ale příští rok na ET dostat mohla. Rozhodně by si to měla dát jako svůj cíl ...
Reagovat
dadaft
no, je třeba říct, že seznam hráček je super, a i když je to dost divný turnaj, určitě bude na co koukat.

jen by se měl hrát tento týden a TM příští, ať to dává smysl, a TM je skutečným vrcholným uzavřením sezóny.
Reagovat
Fransoas
Naprosto souhlasim se vším,co bylo uvedeno.Pokud by to termínově bylo obráceně -mělo by to i logiku.To by ale muselo vedení WTA trochu si to ujasnit.Pravděpodobně to nehrozí,ikdyž je to v podstatě jednoduché.

Jsem hodně zvědav jak se turnaj bude vyvíjet.Je to nabitý tenisovými hvězdičkami.
Reagovat
milik254
Ale co když se odhlásí nebo odstoupí holka z TM? To číslo 9 v rankingu bude hrát na obou akcích?
Reagovat
skott
Od příštího roku se bude Elite Trophy konat před Turnajem mistryň. Sice to WTA trvalo deset let, ale nakonec na to přišli, že dává větší smysl, aby sezona končila turnajem nejlepších hráček:-)
Reagovat
tommr
to už je oficiální? Že jsem o tom nikde nečet?
Jsem zvědavej jak v tom případě ale vyřeší problém, kterej tu už nadhodil milik254 tj. co bude s náhradnicemi na TM ...
Reagovat
skott
tady jsou některé střípky z kalendáře na novou sezonu
https://tennis.life/2018/10/23/2019-wta-calendar-shows-few-changes/
oficiální by to mělo být v nejbližší době, vzhledem k tomu, že se blíží uzávěrky přihlášek na tunaje 2019.
Problém s náhradnicemi bych neviděl jako velký, vzhledem k tomu že TM bude v Shenzhenu a města od sebe nejsou daleko.
Reagovat
PetaM
Nejde o to tam ty náhradnice mít. Ale co když 9. hráčka vyhraje Malý TM, nějaká z osmičky se odhlásí, jako náhradnice bude muset hrát právě ta devátá hráčka a ta vyhraje TM. Takže bude možné, aby 9. hráčka vyhrála obě akce, takže by to bylo celkem dost nefér :D
Reagovat
EllNino
přesně
Reagovat
skott
Uvidíme, s čím WTA přijde. Fér není ani současný formát, aby každý rok hrála na wild card Elite Trophy stále čínská hráčka (nebo dříve Pironkova TŠ v Sofii).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist