Portugalec Gil zastavil obhájce Almagra. Teď si zahraje o premiérové finále

13. 2. 2009, 08:29
Aktuality 1
ATP COSTA DO SAUIPE - Dobrou formou se v úvodu sezony prezentuje portugalský tenista Frederico Gil. Pop týdnu si zopakuje semifinálovou účast, když si na brazilské antuce v Costa do Sauipe vyšlápl i na obhájce titulu Nicolase Almagra. Usilovat bude o své premiérové finále.
Frederico Gil

Třiadvacetiletý Frederico Gil se před týdnem stal prvním Portugalcem po 17 letech, který postoupil do semifinále turnaje ATP Tour. V Johannesburgu prohrál až z pozdějším vítězem Tsongou.

Navzdory náročnému přeletu z Jihoafrické republiku do Jižní Ameriky se dokázal rychle aklimatizovat a v Costa do Sauipe si po dvou třísetových postupech ve čtvrtfinále vyšlápl i na turnajovou jedničku a opbhájce titulu Nicolase Almagra. Jako klíčové se ukázalo devět odvrácených brejkbolů a Gil po dvou hodinách a pěti minátách vyhrál dvakrát 7-6.

O premiérový postup do finále si zahraje s domácím nenasazeným Thomasem Belluccim. Jednadvacetiletý Brazilec ve svém prvním čtvrtfinále porazil bývalou světovou jedničku Juana Carlose Ferrera a potvrdil dobré výkony z úvodních kol.

"Bylo to pro mě důležité vítězství, protože je to pro mě jako domácího hráče prestižní turnaj," řekla brazilská jednička.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili favorité. Turnajová dvojka Tommy Robredo porazil dvakrát 6-2 krajana Alberta Martina a stejně jako před týdnem ve Viňa del Mar si o finále zahraje s Acasusem. V Chile Argentinci podlehl ve třech setech.

"Bude to hodně težký zápas. Tommy je v dobré formě," tuší Acasuso.

José Acasuso si ve čtvrtfinále poradil s krajanem Eduardem Schwankem. Do zápasu vlétl jako uragán a vyhrál úvodní čtyři gamy. Pak však ztratil koncentraci a jak vedení získal, stejně rychle o něj přišel. Nakonec však první set vyhrál a v druhém si už, byť znatelně unavený, postup pohlídal.

- ATP 250 COSTA DO SAUIPE (Brazílie, antuka, 562.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
Gil (Portug.) - Almagro (1-Šp.) 7-6(5) 7-6(4)
Bellucci (Braz.) - Ferrero (Šp.) 7-6(5) 1-6 6-3
Robredo (2-Šp.) - A. Martin (Šp.) 6-2 6-2
Acasuso (4-Arg.) - Schwank (6-Arg.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Belluccimu fandím, sledoval jsem ho v zápasech se Staracem a s Kubotem a je na něm vidět, jak moc chce doma uspět. A ten jeho agresivní forhend je nádhera. Doufám, že půjde do finále.
Vypadnutí Almagra už s Gillem se asi tak moc nečekalo, ale Španěl není pořád ve své kůži, je to trochu trápení. Včera promrhal už v prvním setu spousty brejkbolů. Almagro se snažil hrát útočně..ale nebylo to tak přesné, aby to houževnatej Gill většinou nevracel.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist