Poslední den třetího dílu souboje týmů Plíškové a Kvitové skončil nerozhodně

20. 7. 2020, 12:00
Aktuality 27
Na tvrdém povrchu centrkurtu na pražské Štvanici se odehrál poslední den třetího dílu Tipsport Elite Trophy. Ten s předstihem již včera ovládl tým Petry Kvitové a poprvé porazil výběr české jedničky Karolíny Plíškové. Dnes si oba týmy připsaly po dvou bodech.

Tým Petry Kvitové, který se kvůli absenci kapitánky pro tento díl skládá hlavně ze zahraničních hráček, má po dvou dnech nedostižný náskok 7-1. Před dnešními zápasy bylo tady rozhodnuto, nicméně aktérky jistě uvítaly možnost zahrát si další ostré utkání před srpnovým restartem sezony a fanoušci mají další příležitost vidět v akci české i zahraniční hvězdy.

Dnešní program v poledne rozehrály Kristýna Plíšková se Švýcarkou Stefanií Vögeleovou. Papírové předpoklady se naplnily a z vítězství se po 70 minutách hry radovala česká favoritka. Ta sice ve druhé sadě ztrácela 1-4, získala však následujících pět gamů a vyhrála 6-1 6-4. Plíšková zasáhla zatím do všech devíti hracích dnů Elite Trophy. Po výhře nad Vögeleovou si pochvalovala, že se po čtyřdenní dovolené v Chorvatsku její hra každým dnem zlepšovala.

I když nebyla nadšená, že měla znovu náročný program. "Popravdě jsem teď nějak extra hrát nechtěla, ale jelikož ségra nebyla ready a já nějakou kvalitu mám, tak vždycky to na mě nějak padlo," poznamenala.

Markétě Vondroušové se vystoupení na tvrdém povrchu na pražské Štvanici nepovedlo. Finalistka loňského French Open po Belindě Bencicové schytala "kanára" také od Polky Igy Šwiatekové, s níž prohrála 6-7(2) 0-6.

V poslední dvouhře třetího dílu si Karolína Muchová snadno poradila s Viktórií Kužmovou, Slovenku za hodinu hry přejela 6-3 6-2.

Kvůli blíže nespecifikovanému zranění nohy pak Vondroušová nenastoupila do závěrečné čtyřhry. Tu podle očekávání vyhrály světová singlová osmička Belinda Bencicová a aktuálně druhá deblistka žebříčku Barbora Strýcová, i když se na výhru 3-6 6-3 10-6 nad dvojicí Kristýna Plíšková a Tereza Martincová nadřely.

Po ztraceném prvním setu si vynutily supertie-break, ale prohrávaly v něm 3-6. Sedmi míčky za sebou však zápas otočily a ukončily. "Jsem spokojená, že jsem Báře toho debla nepokazila," řekla s úsměvem novinářům nová švýcarská opora Růžového týmu.

Bencicová na Štvanici v předcházejících dnech přidala ještě dva body v singlu a byla příjemně překvapená, jak rychle si zvykla na tvrdý povrch. Čtyřhra po boku Strýcové pro ni byla výjimečnou zkušeností. "Bylo to úplně super. Samozřejmě ona má ty deblové vědomosti úplně jinde než já a první set jsem ještě byla ztracená. Bylo to celé na mě trochu rychle, všechny ty taktiky a kombinace. Potřebovala jsem se rozehrát. Jsem ráda, že jsme se pak chytily," dodala tenistka se slovenskými kořeny.

Každý turnajový den se odehrají vždy tři dvouhry a jedna čtyřhra. Jednotlivé duely se nemohou během jednoho turnaje opakovat, což v praxi znamená, že každý den proti sobě nastoupí jiné soupeřky. Začátky jsou naplánovány na poledne.

Poslední díl by se měl rovněž uskutečnit na pražské Štvanici, a to v termínu od 7. do 9. srpna, ve stejném týdnu má dojít k restartu sezony na okruhu WTA. Oba předchozí souboje vyhrál tým české jedničky Karolíny Plíškové.

Každý odehraný fiftýn bude oceněn padesáti korunami od organizátora, které následně zdvojnásobí Nadace Tipsport. Vítězný tým obdrží po celé sérii šek s částkou, kterou věnuje na charitativní využití podle vlastního uvážení.

TIPSPORT ELITE TROPHY - 3. KOLO, 3. DEN
Černý tým Plíškové - Růžový tým Kvitové | 3-9
Pondělí
Kr. Plíšková - Vögeleová (Švýc.) 6-1 6-4
Vondroušová - Šwiateková (Pol.) 6-7(2) 0-6
Muchová - V. Kužmová (SR) 6-3 6-2
Martincová/Kr. Plíšková - Bencicová/Strýcová (Švýc./ČR) 6-3 3-6 6-10
Neděle
Martincová - Šwiateková (Pol.) 7-6(7) 3-6 8-10
Kr. Plíšková - Strýcová 6-7(2) 3-6
Vondroušová - Bencicová (Švýc.) 0-6 4-6
Bartůňková/Muchová - L. Fruhvirtová/Strýcová 5-7 3-6
Sobota
Muchová - Šwiateková (Pol.) 6-4 2-6 10-8
Martincová - Bencicová (Švýc.) 0-6 2-6
Bartůňková - V. Kužmová (SR) 4-6 5-7
Kr. Plíšková/Vondroušová - Strýcová/Vögeleová (Švýc.) 2-6 2-6
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

27
Přidat komentář
paddy
proč jezdit do Palerma (jako naše holky), když je to za rohem :)

https://www.televizeseznam.cz/video/tenis-1241033/belinda-bencicova-o-sve-ucasti-v-praze-na-elite-trophy-64080917?dop_ab=0&dop_source_zone_id=1&dop_req_id=BnMsXIqlxVt-202007201830&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=_var
Reagovat
gigin
https://imgup.cz/image/k9B7

https://imgup.cz/image/k9BO

Jsem si myslel, že už je konečná. Pak mne ještě napadla druhá možnost - Gulbis is back!!
Reagovat
tommr
v prvním setu se ještě Markéta dokázala na chvíli zvednout a otočit z 0:4 na 6:5, ale to bylo od ní pro dnešek všechno. Pak už bodovala jen Polka. Markéta má před nadcházejícíma turnajema na čem pracovat. Hlavně ten její servis je hrozná slabota ...
Reagovat
Patapuff
Neni nic snazsiho, nez vzit raketu do ruky a zajet ji ukazat, jak se spravne serviruje.
Reagovat
FulnekUltras
Maky už má svůj životní úspěch za sebou.
Reagovat
EllNino
Jojo, je jito totiž už 21, jako možná máš pravdu, finále GS je opravdu výjimečný výsledek, ale počkal bych s verdiktem ještě tak 10 let
Reagovat
FulnekUltras
rád se dočkám ;-)
Reagovat
Alien
Tiebrak 1.setu v podání Vondroušové byla ale tragedie!
Reagovat
gigin
Okamžitě tam běž, řekni jí to a rodičům taky. Neser.
Reagovat
Alien
Jééé, tak to se velice omlouvám! Promiňte mi to prosím! Markéta odehrála tiebreak 1.setu skvostně, na výbornou! Krásný den!
Reagovat
FulnekUltras
zdravíme do hor Železných i Žďárských !!! ;-)
Reagovat
Alien
Ještě malá věcná! Za rodiči Markéty nepůjdu, nemám na to čas. Ležím totiž na gauči s lahváčem v ruce!
Reagovat
tommr
tos neměl říkat. Jistýho uživatele TP by z toho moh chytnout psotník ...
Reagovat
gigin
Chlastat sa má až vyjde první hvězdička.
Reagovat
Krisboy
To bysme se - při současným světelným smogu - taky nemuseli dočkat. Navrhuji nečekat, lahve otevírat ihned.
Reagovat
tommr
hezká otočka od Kristýny ve druhým setu ze stavu 1:4 na 6:4. Kristýna ten závěr zápasu odehrála jako Karolína ...
Reagovat
tommr
pochybuju, že se poslední díl Tipsport Elite Trophy uskuteční v termínu 7.-9.8. Skoro celej černej tým bude tou dobou hrát v Palermu a od pondělí 10.8 se pak bude hrát WTA turnaj ve Stromovce ...
Reagovat
cabuna
To jsem si včera taky říkala ,že asi těžko ,holky mají turnaj a Karolína v rozhovoru říkala ,že má naplánované trénování s trenérem a týmem před turnaji ,myslím ,že říkala v Monaku ,že tam mají dobré zázemí .
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem si včera taky říkala ,že asi těžko ,holky mají turnaj a Karolína v rozhovoru říkala ,že má naplánované trénování s trenérem a týmem před turnaji ,myslím ,že říkala v Monaku ,že tam mají dobré zázemí .
Reagovat
lvicek
Mozna to bude pro nejaky druhy/treti sled. ITF turnaje se myslim zatim porad nehrajou? A mlade holky by si mohly zahrat vice zapasu i s nekym jinym nez proti sobe.
Reagovat
tommr
já právě čekám, že naše mladý naděje by mohly o víkendu zabojovat v kvalifikaci na pražskej turnaj na kterou by měly dostat pár WC ...
Reagovat
lvicek
No tak uvidime, treba si odskaknou mezi zapasy sem a tam, zas tak daleko to neni :D. Ma se to hrat zase na Stvanici - na antuce?
Reagovat
tommr
má to být na Štvanici, ale jestli na antuce nebo na hardu to netuším. Pokud by to bylo míněno jako poslední příprava na americký turnaje tak by asi byl vhodnější hard ...
Reagovat
rybicka
http://tennisnow.ml/tennis-channel/?plus=1
Reagovat
rybicka
Déšť.
Reagovat
tromas12
Kdo komentuje zápas?
Reagovat
EllNino
Bidrman/Bedanova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist