Posledním účastníkem Turnaje mistrů je Nišikori. Japonce čeká čtvrtý start

1. 11. 2018, 19:06
Aktuality 15
Osmička pro letošní Turnaj mistrů je kompletní. Jako poslední se kvalifikoval Japonec Kei Nišikori, který si v Londýně zahraje po roční pauze a celkově počtvrté v kariéře. Sezonu přitom začínal po půlroční pauze až koncem ledna na challengerech a na okruhu ATP je bez titulu.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Španěl Rafael Nadal, Srb Novak Djokovič, Švýcar Roger Federer, Němec Alexander Zverev, Chorvat Marin Čilič, Jihoafričan Kevin Anderson, Rakušan Dominic Thiem a Japonec Kei Nišikori. Takto vypadá osmičku účastníků Turnaje mistrů 2018. 

Jako poslední se kvalifikoval Nišikori. Jistotu osmadvacetiletý Japonec získal poté, co jeho poslední konkurent Borna Čorič dnes v osmifinále turnaje Masters v Paříži podlehl Dominicu Thiemovi. Rakušanovi, který získal jistotu startu v londýnské O2 areně jen o pár hodin dříve.

Pokud Nišikori tento týden v Paříži, kde ho zítra čeká čtvrtfinále proti Federerovi, poprvé nevyhraje podnik Masters, bude na Turnaji mistrů jediným účastníkem bez letošního triumfu na okruhu ATP.

ATP Race k 1. 11. 2018
1. Novak Djokovič * 7625
2. Rafael Nadal 7480
3. Roger Federer * 5750
4. Juan Martín Del Potro 5300
5. Alexander Zverev * 4995
6. Kevin Anderson 4310
7. Marin Čilič * 4050
8. Dominic Thiem * 3715
9. Kei Nišikori * 3390
---------------- ----
10. John Isner 3155
11. Borna Čorič 2480
12. Fabio Fognini 2315
* ještě hrají v Paříži

Japonský tenista začal tuto sezonu až na konci ledna, kdy se vrátil po půlroční pauze zaviněné zraněním zápěstí. Představil se na dvou challengerech a ten druhý v Dallasu vyhrál, na okruhu ATP se mu ale až na pár výjimek příliš nedařilo. 

Nicméně zahrál si finále na Masters v Monte Carlu, čtvrtfinále ve Wimbledonu a během US Open našel formu. V New Yorku se dostal do semifinále a v říjnu si zahrál finále v Tokiu a ve Vídni. Z posledních 23 zápasů má bilanci 18-5.

Na Turnaji mistrů si Nišikori zahraje počtvrté v kariéře a po roční odmlce zaviněné zdravotními problémy. Jeho maximem v Londýně jsou semifinále z let 2014 a 2016, pokaždé v boji o finále podlehl Djokovičovi.


Prvním náhradníkem pro Turnaj mistrů je třiatřicetiletý Američan John Isner, který bude v příštích dnech sledovat především vývoj zdravotního stavu Španěla Nadala, jehož po problémech s kolenem limituje zranění břišních svalů. Pozici druhé alternativy zatím drží jednadvacetiletý Čorič.

Turnaj mistrů startuje v neděli 11. listopadu a vyvrcholí o týden později 18. listopadu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Patik
No zajtra môžem teda očakávať opäť kvalitný zápas..ak by prehral na tomto turnaji či už s Rogerom alebo Novakom a na Turnaji Majstrov ho vyradí zase jeden z tých dvoch alebo ten istý čo tu...tak jeho psychika môže opäť dosť utrpieť..alebo možno na tomto turnaji opláca porážky z predošlých turnajov..prezatiaľ začal teda dobre.
Reagovat
mahycek
Takže Nishi s Rogerem.
Reagovat
gigin
Reagovat
gigin
Nevím proč, ale nemůžu mu přijít na chuť. Takový neslaný, nemastný.
Reagovat
gigin
Kdyby byl aspoň pičus, nebo něco. Nic.
Reagovat
Nola
omg
Reagovat
gigin
:DDDDD
Reagovat
Pe3k
To ja ho, teda spíše ten jeho tenis, můžu.
Pokud hledáš p icuse, výběr je tam solidní.
Reagovat
gigin
Já nevím no :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bez Erna a Jizziho to není turnaj pro mě.
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat
turista
Technicky hraje Kei Nišikori úžasně. Ale už by to chtělo zlomit tu černou sérii těch finálových porážek. Tak třeba v Memphis po Novém roce to vyjde. Tam mu to sedí.
Reagovat
Kozoroh
V Memphisu se od letošního roku nehraje.
Reagovat
turista
Aha. To mi uniklo. Děkuji za informaci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist