Postřehy Berdychova trenéra Tomáše Krupy

2. 11. 2011, 15:30
Téma 0
Tak jsem se po třinácti letech trénování dočkal: Poprvé jsem byl u toho, když můj svěřenec vyhrál turnaj! Zní to až neuvěřitelně, ale když v minulosti Radek Štěpánek vyhrál Rotterdam nebo Los Angeles, vždycky jsem byl shodou okolností výjimečně doma. Stejně tak s "Berďou". Loni jsem chyběl u titulu v Mnichově a přiznávám, že už jsem byl docela nervózní. Říkal jsem si, že snad vozím po světě smůlu místo štístka. O to krásnější pocit jsem zažil nedávno v Pekingu.
Tomáš Krupa (© Martin Sidorják)

Dal jsem si večer na oslavu pivko, ale brzy ráno už jsme spěchali na letadlo do Šanghaje, kde na Tomáše čekal hned na úvod právě Radek. Upřímně říkám, že pro mě osobně to bylo druhé finále v řadě. Bral jsem ten zápas prestižněji než jiný a byl jsem jako na trní. Vždyť já tři roky čekal, kdy se ti dva potkají. Tomovi jsem samozřejmě poradil, ale oba kluci se herně velmi dobře znají, ačkoliv proti sobě na turnaji pět let nenastoupili. Všechno proběhlo v klidu a korektně, čekal jsem trochu větší drama, ale hlavně, že Tomáš vyhrál.

Kdo je Tomáš Krupa:
Kouč Tomáše Berdycha, předtím spolupracoval s Radkem Štěpánkem. Jako hráč byl 278. tenistou žebříčku ATP.

V Asii mě utvrdil, že je fakt borec. V Pekingu mu turnaj sedl nejlépe z celé sezony z pohledu psychiky a konečně rok vyšperkoval titulem. Byl dokonale koncentrovaný, přesně věděl, co dělat. Špičkový tenista někdy nemusí hrát dokonale, ale díky koncentraci zvítězí. A naopak: může hrát famózně, ale když hlava není stoprocentní - prohraje. Ve finále s Čiličem měl Tom i kus štěstí, když byl set "dole" a za stavu 4:4 odvracel dva brejkboly. Teď už věřím, že nám Turnaj mistrů neuteče, byla by to obrovská škoda.

Ještě perlička ze semifinále Davis Cupu Španělsko - Francie, kterou nám v Asii prozradil Tsonga: Nadal hrál finále US Open s Djokovičem a přesně za osmnáct hodin už trénoval na antuce v Cordobě. Tsonga říkal, že mu málem vypadly oči z důlků. To považuju za stejně ďábelský výkon, jako kdyby kvalifikant porazil v prvním kole French Open světovou jedničku v plné formě, nebo kdyby fotbalisté Plzně vyhráli s Barcelonou na Nou Campu. Takhle to zkrátka vypadá, když chce někdo pro úspěch udělat všechno!

V listopadovém čísle Tennis Areny dále najdete:

Tennis Arena 11/2011 Jeden turnajový den s Lucií Šafářovou (v Linci)
Z ďábla legendou - příběh Rogera Federera
Chci si vyrobit vlastní hodinky, plánuje Gael Monfils
Důtka rodičům – reportáž z mistrovství ČR družstev v minitenisu
Sportovní masáž jako droga

...a další zajímavosti a exkluzivní fotografie

Předplaťte si tenisový a lifestylový magazín Tennis Arena za pouhých 540,- na rok!

pva, Tennis Arena

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist