Potvrzeno: Laver Cup 2020 bude hostit Boston

23. 9. 2019, 08:18
Aktuality 13
Tenisté Evropy a Výběru světa budou příští rok bojovat o Laver Cup v Bostonu. Aréna TD Garden se stane dějištěm čtvrtého ročníku po Praze, Chicagu a Ženevě, kde v neděli třídenní soutěž šestičlenných týmů vyvrcholila a také do třetice trofej získali evropští hráči.

Organizátoři soutěže pojmenované po australské tenisové legendě Rodu Laverovi oznámili místo konání turnaje pro rok 2020 krátce po skončení třetího ročníku. Nicméně informace o místu konání unikly kuriózně už v dubnu.

V hale pro bezmála 20 tisíc diváků TD Garden, která je domácím stadionem hokejového klubu Boston Bruins hrajícím NHL, totiž před duelem playoff mezi domácími 'Medvědy' a Torontem Maple Leafs svítily na informačních obrazovkách v útrobách stadionu i na velkoplošné kostce nad ledovou plochou nápisy 'Vítej, Laver Cup, Boston 2020'.

Zřejmě jako první a pravděpodobně bez postranního úmyslu vyslali informaci o Laver Cupu činovníci hokejového klubu 'Javorových listů'. Na twitter totiž vyvěsili fotky, jak se hokejisté krátce před utkáním rozcvičují a na jedné z nich se objevily i již zmíněné informace.

Letočšní ročník Laver Cupu v Ženevě vyhrál opět Tým Evropy. V něm byli oporami vítězného týmu opět domácí legenda Roger Federer a Němec Alexander Zverev, který v rozhodující dvouhře zdolal Milose Raonice z Kanady v super-tiebreaku.

Pouze Federer a Zverev byli zatím pokaždé členy vítězné evropské sestavy, před dvěma lety v pražské O2 s nimi slavil i Tomáš Berdych. Za rok v Bostonu se o Laver Cup bude hrát od 25. do 27. září.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
mahycek
Do včerejších komentů z včerejška o Laver Cupu jsem před
chvílí odpověděl slušně nekonečnému Forehandovi.
Reagovat
a.magerova
Ten od pátku rozjímá nad Black and White.... ;-)

https://ibb.co/N71nHLC
Reagovat
d@ve
LOL :D
Reagovat
mahycek
Tak, že to bude Boston s kapacitou podobnou jako je O2
Arena v Praze 17500 diváků ( úprava na hokej), už víme
19 hodin zpátky
z ceremoniálu na Eurosport 1, když se předávala trofej.
Je to dobré místo i město, akorát to bude z časovým
posunem 6 hodin. Tedy jestli začnou hrát ve 13 h. místního,
tak u nás bude 19 hodin.
Reagovat
annah
No jo, to zas bude ponocovani. Loni v Chicagu to bylo ještě o hodinu horší...
Reagovat
Elip13
Upřímně vidím to příští rok naživo. Boston už plánuji dlouho, tak proč to nespojit:))
Reagovat
steve79
Jaka byla vubec kapacita v palexpu?
Reagovat
Denis92
17 300
Reagovat
steve79
Na jednu stranu kdyz to ma takovy uspech tak proc ne??
Reagovat
petrulinka
Tak teď nevím, kdo kecá. Jestli tady v článku nebo komentátor v televizi, jelikož včera říkal, že příští rok Laver Cup v kalendáři není, protože jsou olympijské hry.
Reagovat
SwissMaestro
Na ČT, tady i obecně už dříve v roce se potvrdilo, že LC v roce 2020 bude. Chce to sledovat dění.
Reagovat
a.magerova
Tato informace byla součástí závěrečného slavnostního ceremoniálu.

https://youtu.be/KZryGmHQNLM?t=215
Reagovat
a.magerova
Až teď jsem si všimla, že v tom Tvém dubnovém odkazu je datum článku 10.7.2018, takže vlastně měli zkušenost jen z Prahy, Chicago ještě "v nedohlednu"... a už pro obrovský zájem rozhodli o každoročnosti... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist