Překvapivým vítězem v Bastadu je Cuevas. Uruguayec vybojoval premiérový titul

13. 7. 2014, 19:54
Aktuality 4
ATP BASTAD - Skoro pět hodin čekali finalisté antukového turnaje v Bastadu, než je na kurt pustilo deštivé počasí. Samotné finále, které mělo nečekané aktéry, ale trvalo necelou hodinu. Pablo Cuevas z Uruguaye nedal šanci Portugalci Joao Sousovi a po výhře 6-2 6-1 získal svůj premiérový titul.
Profily hráčů
Pablo Cuevas

Pablo Cuevas už v roce 2009 nakoukl do Top 50 žebříčku ATP, po French Open 2011 ale laboroval se zraněným ramenem, musel na operaci s kolenem a téměř dva roky nehrál. Kvůli problémům s kolenem přišel i o start letošní sezony, ale pak získal dva challengerové tituly a nyní už ho prý noha netrápí.

A tak i díky psychické pohodě se tento týden v Bastadu prokousel do svého prvního finále na turnaji ATP a dnes v něm navíc vybojoval svou premiérovou trofej. Semifinálový přemožitel Verdaska a až 111. hráč světa v soubojí o titul nedal šanci pátému nasazenému Portugalci Joao Sousovi, jehož smetl snadno 6-2 6-1 a oplatil mu porážku z loňského Kualua Lumpur.

Pablo CuevasFinalisté se dnes zápasu kvůli dešti málem nedočkali. Na kurt se dostali až po pětihodinovém čekání, které viditelně neprospělo Sousovi. Ten si dnes zahrál finále podruhé, loni na podzim se stal nečekaným vítězem halového turnaje v malajsijském Kuala Lumpur.

"Byl to úžasný týden. Dnes jsem hrál neuvěřitelně a jsem moc šťastný, že jsem tu získal svůj první titul. Tohle město je nádherné a příští rok se sem určitě vrátím," radoval se Cuevas, který ve světovém žebříčku vyletí o padesát příček na 61. místo.

Osmadvacetiletý Cuevas se stal třetím uruguayským vítězem turnaje elitního okruhu v historii a prvním po 17 letech. Navázal na Diega Péreze a Marcela Filippiniho, jenž získal pět titulů.

- ATP 250 BASTAD -
(Švédsko, antuka, 485.760 eur)
nedělní výsledky (13. 07. 2014)
• Dvouhra - finále •
Cuevas (Urug.) - Sousa (5-Portug.) 6-2 6-1
• Čtyřhra - finále •
Brunström/Monroe (4-Švéd./USA) - Chardy/Marach (Fr./Rak.) 4-6 7-6(5) 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Pavol
Prekvapenie by bolo keby ten titul nedosiahol. Má životnú formu. To bola predsa tutovka. Aspoň štatistiky to tvrdia.
Reagovat
smazaný uživatel
111. hráč světa v soubojí o titul? :D
Reagovat
speed
tvá reakce naprosto mimo ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
no konecne ;úú
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist