Přemohla rakovinu. Dnes Klejbanovová získala cenu za Comeback roku

21. 11. 2013, 22:46
Aktuality 4
Alisa Klejbanovová vyhrála letošní anketu Comeback roku. Ruská tenistka, které v nominaci konkurovaly Italka Flavia Pennettaová a Němka Andrea Petkovicová, se na kurty vrátila dva roky poté, co v červenci 2011 oznámila, že má rakovinu lymfatických uzlin.
Profily hráčů
Alisa Klejbanovová

Předloni v červenci v den 22. narozenin Klejbanovová oznámila, že má zhoubný nádor. Vítězka dvou turnajů WTA si po léčbě zahrála už loni v březnu v Miami, ale plnohodnotně se vrátila na elitní okruh až letos v srpnu. V září postoupila do druhého kola US Open a sezonu zakončila porážkou ve finále Fed Cupu s Itálií.

Jejím cílem je vrátit se do první dvacítky světového žebříčku, kde před dvěma roky byla. Momentální jí patří 185. místo.

"Vím, že to teď bude nahoru dolů. Neočekávám, že budu všechno vyhrávat a že se hned vrátím do Top 20. Ale na dlouhou cestu jsem připravená. Jsem hlavně ráda, že jsem zpátky na kurtech. Prošla jsem si hodně těžkým obdobím, ale teď už se cítím skvěle a vím, že na sobě musím pracovat," řekla čtyřiadvacetiletá Ruska.

"Nyní musím myslet pozitivně a udělat si příjemnou přípravu. Musím tvrdě trénovat, zůstat zdravá, vyhýbat se zraněním a jen kvalitní příprava v příštích týdnech mě připraví na novou sezonu, A doufám, že v roce 2014 budu hrát od prvního do posledního měsíce," dodala Klejbanovová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš jsem tipoval Flavii, protože se vrátila opravdu ve skvělé formě... Ovšem Alisa si to nepochybně zaslouží asi nejvíc ze všech. Už jenom kvůli závažnosti toho onemocnění, které překonala. Palec nahoru pro Alisu! :)
Reagovat
ArcusII
Tak džím palce a hodně síly. Jiní by vzali zpátečku a šetřili síly, ale tady je vidět bojovnost po všech stránkách. Škoda, že tu není víc komentářů. Myslím si, že si tahle tenistka rozhodně zaslouží pozornost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak jo, Alisu mám jako hráčku rád a nedá se než smeknout před tím, jak se popasovala s rakovinou a následným návratem na kurty.

Na druhou stranu jsem přesvědčený, že tuhle cenu by si za letošek zasloužila Flavia více. Co ta se za poslední roky s tím zápěstím natrápila; a teď - takové parádní zakončení sezony. Jenže to holt není "life-threatening disease".

U Alisy mi to ocenění přijde prostě předčasné - tak trochu za to, že přežila (když to napíšu hodně hnusně). Pokud se v roce 2014 opravdu vyhrabe až někam do třicítky, pak jsem všemi deseti pro to, aby byla comebackem roku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist