Preview: Beck - Peya

17. 11. 2008, 13:21
Previews 7
Tenisová sezona pomalu končí. Zapomenout nesmíme ještě na víkendové finále Davisova poháru, ovšem challegery pokračují dál. Nejlépe dotovaný a obsazený se v tomto týdnu hraje ve finských Helsinkách. Jedním z pěti dnešních duelů 1. kola bude také souboj slovenského tenisty Karola Becka s Rakušanem Alexandrem Peyou.
Profily hráčů
ilustrační foto

Před touto sezonou měli tenisté vyrovnanou vzájemnou bilanci. Letos se po sedmi letech utkali ve francouzské hale v Besanconu znovu. Po setech 7-6 6-0 vyhrál Rakušan, který nakonec dokráčel až do finále.

Osmadvacetiletý Alexander Peya letos ani jednu ze dvou challengerových finálových účastí v šestý titul neproměnil. Mezi největší úspěchy letošní sezony může řadit čtvrtfinále turnaje ATP v Newportu, kde si vydělal více než 10.000 dolarů. Podobnou částku získal i za postup do hlavní soutěže Wimbledonu. Na ostatních grandslamech kvalifikaci nezvládl.

Loni na pár týdnů nakoukl do první světové stovky, v té se ale dlouho neudržel a stejně jako Slovák Karol Beck se poybuje kolem 150. místa světového žebříčku.

Beck se před rokem vrátil na kurty po vážném zranění kolena. Po dvouleté pauze musel absolvovat kvalifikace i na challengerové podniky. Vcelku se mu dařilo, když si dvakrát zahrál semifinále. Následovala však další pauza zaviněná zraněním zápěstí. Vrátil se a v Manchesteru znovu z kvalifikace postoupil až mezi nejlepší čtyři hráče.

Finalista turnaje ATP v Petrohradě v roce 2004 a vítěz pěti challengerů si před měsícem v hale v Koldingu okusil, jaké to je hrát finále. V něm podlehl Karanušičovi. Minulý týden v Dněproptrovsku Chorvatovi prohru oplatil, ve čtvrtfinále však nestačil na Hernycha.

Resumé: Mírným favoritem je Karol Beck, nicméně utkání je zcela otevřené. Slovenský tenista, který byl v žebříčku ATP už na 36. místě, je brzděn zraněními a svůj talent nikdy nemohl pořádně prodat. Tento týden se o to pokusí ve finské metropoli, kde hrál naposledy v roce 2002 a už v úvodním kole vzdal...

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
NEVITE NEKDO CO ZNAMENA AJDE!! JAK RVE IVANOVICOVA po vyhraném míčku??
Reagovat
smazaný uživatel
"Ajde" je srbská obdoba ''C'mon''. Pojď..prostě povzbudení.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, diky ja si to myslel - pojď! skvěle.
Reagovat
weak
tak jsem si pozorne precetl tuto "preview" a chtel bych se zeptat autora, co tim chtel vlastne rict? :-)
Neni tam napsano prakticky nic - chybi vzajemna bilance, neni zde napsano jakym stylem jeden ci druhy hraje, chybi informace o tom, ze KAROL BECK kdysi patril do prvni ctyricitky na svete a take dulezity fakt, ze jeho karieru zasadne ovlivnily DOPINGOVE AFERY - jednou to bylo udajne za Marihuanu, podruhe za steroidy...
osobne moc nechapu, co ma tato preview zdejsim ctenarum prinest, vyse uvedene by dalo dohromady 12-lete dite.
Reagovat
weak
vzajemna bilance tam je, omlouvam se, tu jsem prehledl :-)
Reagovat
weak
pokud bych mel psal nejakou preview, vybral bych si zapas, na ktery mam nazor a kde bych tedy doporucil sazku na jednoho z nich - ale vzit zapas, kde vlastne nemam zadny nazor na to, kdo vyhraje a jen shrnu fakta, ktera lze vycist z jakekoliv tenisove stranky a napsat, ze je to tezky zapas, tak pak nechapu smysl neco takoveho psat...
nemyslim to ve zlem, autorovi se omlouvam, pokud to tak vyzniva, ale mozna by stalo za to se zamyslet, zda nepsat o zapasech, na ktere mam nazor a ktere ctenari pripadne mohou zkusit vsadit...

drzim palce,
w.
Reagovat
LubosZabloudil
Tak k zápasům, na které píšeme previews, ani vlastní názor psát nemám, ale většinou mi to nedá a objektivně něco napíšu. V aktuálně tenisově chudých dnech příliš na výběr není. Co jsem sepsal, jsem sepsal, nikdy člověk nenapíše vše, co ví ostatní ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist