Preview: Calleri - Bellucci

6. 6. 2008, 08:00
Previews 1
Velmi silně obsazený challenger v Prostějově dospěl do semifinále, jehož součástí bude zajímavý jihoamerický duel. Zkušeného antukáře Augustina Calleriho z Argentiny prověří o 11 let mladší talentovaný Brazilec Thomaz Bellucci.
Profily hráčů

Pro oba borce se jedná o první vzájemné střetnutí. Argentinec Augustin Calleri se už řadu let řadí mezi kvalitní antukáře a letos už na tomto povrchu odehrál přes 20 zápasů. V průběhu roku dokázal vybojovat 3 čtvrtfinálové účasti a jeho maximem bylo semifinále z generálky na French Open v Casablance, kde podlehl ve třech setech Julienu Benneteauovi. Dnešní prostějovské semifinále je tedy pro něho zopakováním letošního maxima, byť se jedná o turnaj nižší kategorie.

V Prostějově si současná světová třiapadesátka v prvním kole poradila s Munoz-de la Navou 6-2, 7-5, následně dvakrát 6-1 s Gabashvilim a naposledy Calleri vyhrál 7-5, 6-4 v papírově nejtěžším zápase proti krajanovi Sergiu Roitmanovi.

Proti Callerimu se postaví překvapení letošní sezony, taktéž rozený antukář, Brazilec Thomaz Bellucci. Výrazněji aktivní začal být v roce 2006. Od té doby počet každoročně odehraných zápasů stoupá a zlepšuje se i jejich bilance. Belucci se v současnosti stále pohybuje hlavně na challengerech. Na okruhu ATP letos neuspěl v kvalifikaci Vina del Mar, kde podlehl ve třetím kole Schwankovi, následně podlehl v osmifinále Buenos Aires Chelovi. Od té doby ale zaznamenal velmi výrazné úspěchy, když vyhrál antukové challengery v Santiagu, Florianopolisu, Tunisu a Rabatu. Během této vítězné šńůry samozřejmě dokázal zdolat i několik soupeřů zvučnějších jmen. Aktuálně 76. hráč světa si silnou formu přivezl i na French Open. Tam se z kvalifikace probojoval až k duelu s Nadalem, což byla v prvních 2 setech po Bellucciho výborném výkonu poměrně vyrovnaná bitva.

Bellucciho utkání s Nadalem zdá se ještě víc posílilo. Brazilec v Prostějově zatím přešel přes Červeňáka, De Voesta, ale hlavně si po skvělém výkonu hladce a zaslouženě poradil s turnajovou jedničkou a domácí hvězdou Tomášem Berdychem. I Berdych po utkání smekl před Bellucciho antukovými kvalitami a výkonem a o jeho formě věděl už před zápasem: "Viděl jsem na Roland Garros kus jeho zápasu s Nadalem, i když prohrál, hrál opravdu dobře,"

Augustin Calleri (#53Argentina) -  Thomaz Bellucci (76#Brazílie):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

1
Přidat komentář
weak
pro autora článku:

dovolil bych si navrhnout pro příště šetřit s oním, v českých médiích, často používaným slovem "antukář" - je samozřejmě otázkou, co vlastně tohle slovo znamená a každý si pod ním představuje něco jiného... Nicméně ANTUKÁŘ je u mě hráč, který preferuje ryze antukovou hru - tzn. že maximálně využívá všech vlastností tohoto povrchu (pohyb, přeliftované míče apod.) a mimo tento povrch je prakticky neškodný... do takové krabičky se dají plus minus zařadit hráči jako MONTANES, FRAILE, MARC LOPEZ, ale i třeba VOLANDRI či kdysi DAVID SANCHEZ.... rozhodně tam ale nepatří CALLERI, který je tenistou od pána boha skoro na každém povrchu - není to žádný pizdil, ale dokáže balon zabít z každé pozice - pokud je zdravý a motivovaný, pak je to top20 hráč na kterémkoliv povrchu... a stejně tak naprosto nesouhlasím s nálepkou " rozený antukář, Brazilec Thomaz Bellucci" - BELLUCCI, byť zatím sbírá výhry hlavně na antuce, tak herně to rozhodně není "ROZENÝ ANTUKÁŘ" - hraje nesmírně agresivně ze všech stran, skvěle servíruje a nebojí se jít do každého balonu velmi útočně... a je jen otázkou času, než se začne prosazovat i mimo antuku - nevidím jediný důvod, proč by se z něj měl stát "čokl" :-) a obranář resp. onen "ANTUKÁŘ" ... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist