Preview: Calleri - Benneteau

23. 5. 2008, 12:46
Previews 0
Probíhající turnaj v marocké Casablance má dnes na programu semifinálové zápasy, ve kterých se představí hned tři Francouzi. Jediným zástupcem jiné země je Argentinec Augustin Calleri, který se pokusí zamezit ryze francouzskému finále v souboji s Julienem Benneteauem.

Na kurtu se tito tenisté nepotkají poprvé, jelikož před třemi lety svedli zajímavý souboj na antuce v Amersfoortu. Po setech 6-4, 2-6 a 6-3 z něj nakonec vyšel vítězně Calleri, který je možná i proto mírným favoritem dnešního duelu.

Augustin Calleri je momentálně 57. hráčem žebříčku ATP, což není až tak špatné vzhledem k tomu, že v září oslaví 32. narozeniny. Jeho síla byla vždy především na antuce, a i díky tomu v roce 2003 nakoukl do elitní světové dvacítky. Ani letos si však prozatím nevede špatně, jelikož si už zahrál čtvrtfinále v Sydney, Dauhá, Buenos Aires, Houstonu a Acapulcu. Prokletí zápasů mezi nejlepší osmičkou prolomil až nyní v Casablance a to se suchým tričkem, jelikož Younes El Aynaoui utkání po jednom gamu skrečoval.

Skreč ukončila i čtvrtfinálový souboj Juliena Benneteaua s Oscarem Hernandezem, i když za stavu 6-3 a 5-2 už nebylo nic moc co řešit. Současný 65. hráč světa nemá nyní vůbec špatnou formu, což potvrdil minulý týden v Hamburku, kde prohrál s Carlosem Moyou až v tiebreaku třetího setu. Z ostatních letošních úspěchů nutno vyzdvihnout semifinále v Aucklandu, čtvrtfinále v Las Vegas či osmifinále na turnaji série Masters v Miami. Velmi dobře si navíc rodák z Bourg en Bresse vedl na poměrně prestižním challengeru v Bergamu, kde prohrál až ve finále s domácím Seppim.

Oba hráči mají antuku v oblibě a v tomto směru, by tak neměla být pro nikoho výhodou. Na výhru Argentince vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.55. Mírným outsiderem je tak Francouz, na jehož výhru je kurs 2.29.

Augustin Calleri (57# Argentina) - Julien Benneteau (65# Francie):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Mirek Umlauf

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist