Preview: Češky v Indian Wells

10. 3. 2008, 17:28
Previews 0
Pět českých tenistek se tento týden pokusí prokousat kvalifikací do hlavní soutěže turnaje v Indian Wells. Minimálně jedna z nich v kvalifikaci postoupí dál. V prvním kole na sebe totiž narazí Petra Cetkovská a Barbora Strýcová.
Iveta Benešová

Právě dvě zmiňované Češky dnes boj o hlavní soutěž zahájí. Barbora Zahlavová Strýcová se v 18.00 pokusí potvrdit dobrou formu, kterou předminulý týden prokázala na turnaji ITF ve Fort Walton Beach. Na Floridě se Strýcová dostala až do finále, kde - na rozdíl od dva týdny starého turnaje ve Stockholmu - měla v tie-breaku třetího setu pevnější nervy a získala titul. Petra Cetkovská zkoušela v minulých týdnech štěstí na antuce v Jižní Americe. A nepříliš úspěšně - ve Viňa del Mar, Bogotě ani v Acapulku se nedostala přes druhé kolo. Bilance: 1-0 pro Zahlavovou Strýcovou.

Na výsledky posledních týdnů nemůže být pyšná ani Angelika Bachmannová. Německá tenistka sérii porážek ukončila v kvalifikaci v indickém Bengalúru, kde se dostala do hlavní soutěže. S ní se ale hned rozloučila po porážce od Tzipory Obzilerové. To je dobrá zpráva pro Ivetu Benešovou, která jí bude soupeřkou v prvním kole kvalifikace. Benešová na tom ale není o nic lépe - v Acapulku dokázala sice porazit Rakušanku Meusburgerovou, ovšem to je jediná slušná hráčka, nad níž Češka letos zvítězila. Bilance je 2-1 pro Benešovou, obě tenistky na sebe ale narazily naposledy před téměř čtyřmi lety.

Spolehlivě jako hodinky letos hraje Hana Šromová. Na každém z turnajů letos jeden zápas vyhrála, aby se vzápětí s turnajem rozloučila. Před dvěma týdny v Memphisu dokázala porazit nandrolonovou hříšnici Sesil Karatančevovou, ovšem hned nato ji porazila dvacetiletá Němka Ostertagová. Pokud v tom chce Šromová pokračovat, měla by si v prvním kole poradit s Francouzkou Olivií Sanchezovou. Ta - podobně jako Cetkovská - v minulých týdnech objížděla antukové turnaje v Jižní Americe. Tvrdý povrch jí ale určitě není cizí, loni na něm vyhrála tři turnaje ITF.

Poslední z českých tenistek, které si dělají zálusk na hlavní soutěž, je Renata Voráčová. Ani jí se letos nedaří - na turnajích WTA i ITF šla od porážky k porážce, v Las Vegas ale dokázala porazit Sofii Arvidssonovou, hrající ve velmi slušné formě. Přestože poté vypadla s Ruskou Byčkovovou, mohlo by to znamenat lepšící se formu. Jestli to tak opravdu je, se ukáže v zápase s domácí Varvarou Lepchenkovou. Ta už má letos na "svědomí" dvě Češky - v La Quintě porazila Veroniku Chvojkovou a v Midlandu Šromovou. Připíše si nyní třetí zářez na pažbu?

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist