Preview: Coria - Volandri

14. 2. 2008, 14:15
Previews 0
Dlouhých devatenáct měsíců trvalo kdysi hvězdnému Guillermu Coriovi, než vyhrál zápas na okruhu ATP. Povedlo se mu to tento týden v prvním kole turnaje v brazilském Costa do Sauipe, kde porazil Itala Aldiho. Nyní čeká někdejšího krále antuky tvrdší oříšek: turnajová pětka Filippo Volandri.
Guillermo Coria

Návrat Guillerma Corii na elitní turnaje byl začátkem tohoto roku ostře sledovaný. Posledním podnikem ATP, kterého se Argentinec zúčastnil, byl totiž grandslamový US Open v roce 2006. V prvním kole tu vzdal zápas domácímu Ryanu Sweetengovi po pěti gamech. Byl to druhý turnaj za krátkou dobu, který tehdy Argentinec kvůli zranění nedohrál.

Po US Open vynechal celý zbytek předminulé sezony a také větší část té poslední. První soutěžní zápasy po dlouhé době odehrál minulý rok až na podzim - a neúspěšně. V brazilském Belo Horizonte vzdal utkání po prvním setu krajanovi Brzezickému a o týden později prohrál v Asuncionu s Maximem Gonzalezem 0-2 na sety.

Prvním turnajem ATP po roce a půl, na kterém se finalista French Open z roku 2004 objevil, byl podnik v chilském Vina del Mar. Tady sice proti Uruguayci Cuevasovi bojoval ve třech setech, výhry se ale nedočkal. Oslavovat mohl až v Costa do Sauipe - po výhře nad 238. hráčem světa Francescem Aldim. Výhra 6-4 7-5 se zdá jako poměrně snadná, Coria se ale celý zápas neuvěřitelně trápil na servisu. S ním měl problémy už před vynucenou pauzou, a 16 dvojchyb ve dvou setech proti Aldimu ukazuje, že tento problém nezmizel. To ovšem Coriovu radost nezmenšilo. "Je to nejšťastnější den mé kariéry," svěřil se Argentinec v slzách po zápase.

V tom, aby neprožil další šťastný den, se Coriovi pokusí zabránit další Ital, Filippo Volandri. 41. hráč světa a pátý nasazený tenista v Costa do Sauipe se na začátku nového roku trápil, když se v Dauhá, Sydney ani Melbourne nedokázal dostat přes druhé kolo. Na tom ale není nic divného - stejné je to prakticky každý rok, kdy se hraje na tvrdém povrchu. Na něm Volandri nikdy nezářil, úspěchy slavil vždy na antuce, kde se Italovi velmi daří.

Brazilský turnaj je ale v tomto ohledu výjimkou: například loni si Volandri v období mezi australskými a americkými turnaji "odskočil" právě do Brazílie, kde vypadl hned v prvním kole s Kuertenem - a ani dříve to nebylo o moc lepší, jeho zdejší maximum je totiž druhé kolo. To nyní turnajová pětka vyrovnala: v prvním kole si Ital poradil se španělským kvalifikantem Munozem 6-2 6-4. Pokud nyní porazí i Coriu, bude jeho radost hned dvojitá - nejen, že si své maximum v Costa do Sauipe vylepší, ale navíc srovná svou negativní bilanci s Argentincem.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist