Preview: Čtyřhra finále Davis Cupu

22. 11. 2008, 08:55
Previews 6
Je pravděpodobné, že dnešní čtyřhra rozhodne o celkovém vítězi Davisova poháru a i přes neúčast Rafaela Nadala je úspěch v ní jedinou šancí Argentiny. Po úvodních dvouhrách je totiž stav finále 1:1 a Argentinci se mohou spolehnout jen na formu Davida Nalbandiana. Ten se dnes postaví místo Joseho Acasusa po boku Augustina Calleriho proti sehranému páru Feliciano Lopez, Fernando Verdasco.
Verdasco Fernando, Lopez Feliciano

Argentinským tenistům teče do bot. Jediní dva hráči, kteří se mohou ve dvouhrách rovnat Španělům, jsou v současnosti Nalbandian s Del Potrem. Druhý jmenovaný má ale zdravotní problémy - zdá se, že tím hlavním je vyčerpání. I kvůli tomu si ve včerejším zápase s Felicianem Lopezem objednal lékařské ošetření. Doktor mu ale nebyl schopen pomoci a 20letý Argentinec po setech 6:4, 6:7, 6:7 a 3:6 prohrál.

Pokud se Del Potro nedá během dvou dnů do pořádku, Argentina je opravdu v úzkých. Jak Augustin Calleri, tak i Jose Acasuso by totiž byli vzhledem ke své současné formě ve dvouhrách proti silným Španělům outsidery. Argentinci se tak mohou spolehnout jen na skvělého Davida Nalbandiana, jehož nominovali i do dnešní čtyřhry, kterou musí za každou cenu vyhrát.

Nalbandian si včera pohrál s Davidem Ferrerem a vše nasvědčuje tomu, že i v neděli by svou dvouhru zvládl. 26letý vítěz dvou letošních titulů nahradí podle slov kapitána Manciniho v sestavě pro čtyřhru Joseho Acasusa a po boku Augustina Calleriho nastoupí proti sehranému španělskému páru Feliciano Lopez, Fernando Verdasco.

Z pohledu Argentiny je to riskantní rozhodnutí, protože Nalbandianovy síly nejsou nevyčerpatelné, vzhledem k jeho formě je to ale od domácího kapitána přesto nejspíš dobrý tah. Sehranost deblového páru ale Argentina tímto krokem neztrácí. Calleri totiž po boku Acasusa letos nastoupil jen jednou. Vedle Nalbandiana ale hrál naposledy v roce 2006 a z tohoto pohledu jsou dnes ve výhodě Španělé, kteří nominovali sehranou dvojici.

Nalbandian má letos ve čtyřhře bilanci 9 výher, 9 proher. Během roku vystřídal šest deblových partnerů a největší úspěch slavil před měsícem v Basileji, kde hrál s Eduardem Schwankem semifinále. Své poslední deblové vystoupení v Davis Cupu před dvěma měsíci v semifinále proti Rusům společně s Guillermem Caňasem v pěti setech prohráli.

Calleriho letošní deblová bilance je 19/14 a také on k ní dospěl po boku mnoha partnerů. Nejúspěšnější byl vedle Peránce Luise Horny, s nímž se v únoru v Buenos Aires radoval z titulu a o týden později v Akapulku skončil ve finále. V Casablance a Basileji si připsal semifinálové účasti.

Dvojice Verdasco, Lopez se letos účastnila šestnácti turnajů. Z tohoto hlediska dnes mají Španělé jasnou výhodu. Argentincům nicméně dává naději fakt, že přes velkou sehranost španělský pár letos žádný větší úspěch nedosáhl. Jejich maximem jsou semifinálové účasti z Barcelony a Vídně a čtvrtfinále z US Open.

Bookmakeři bwin více věří sehranosti Španělů a na jejich výhru nabízejí kurs 1,68. Vítězství argentinské dvojice je u nich k mání v kursu 2,05.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nasazení Nalbandiana do čtyřhry je podle mě správné rozhodnutí argentinského kapitána. O jeho síly bych se tak nebál. Včera s Ferrerem to nebyl zase tak vyčerpávající zápas a v neděli nastoupí pravděpodobně proti Lopézovi, který bude hrát také třetí den po sobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně nechápu proč by měl být např. Acasuso outsider.Na betoně umí zahrát výborne, navíc má dost zkušeností z Daviscupu.Tento rok hral na betoně hodně dobře.Dokázal porazit v Miami Hewitta a nepřijemného Selu.Nestačil az na Federera.Na dalším masters v Canadě si poradil s F. Gonzalezem a Simonem.Nestačil až ve vyrovnanem zapase na Gulbise.Na US open mel smulu ze narazil ve 2. kole na stale se zlepsujiciho Simona,ktereho tentokrat neudolal.Kvalitou se rozhodne vyrovna hracum v soucasne forme hrajicich jako Ferrer a Verdasco.Je to hrac, ktery je jak delany pro Daviscup a nechapu proc ho pisatel clanku podcenuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Acasuso v Kanadě Gulbise porazil v prvním kole, když otočil ve třetím setu ze stavu 1:5. Ve třetím ho pak vyřadil Simon.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ale souhlas, Acasusa bych jako velkého outsidera taky neviděl, proti Verdascovi nebo Ferrerovi by při jejich současné formě šanci určitě měl.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Ferrerovi by šanci asi měl, ale proti Verdascovi ne. Ferrer na mě působí naprosto tragicky, chápu, že si nehrající kapitán nemohl dovolit nenominovat druhého nejlepšího španělského tenistu podle postavení v žebříčku, ale já být trenérem, tak bych zkusil radši třeba Almagra, když už Robredo odřekl.
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za opravu.Je to tak.Gubise nakonec porazil, ale Simon ho ve tretím kole vyradil
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist