Preview: Darcis - Montaňés

20. 7. 2008, 08:27
Previews 0
Antukový turnaj v nizozemském Amersfoortu dospěl do finále. V něm se dnes proti sobě postaví obhájce loňského titulu Belgičan Steve Darcis a španělský antukový specialista Albert Montaňés. Půjde o jejich první vzájemné utkání.
Profily hráčů
Darcis Steve

Dnešní zápas má speciální příchuť pro oba tenisty. Čtyřiadvacetiletý Darcis doposud v kariéře vyhrál dva turnaje ATP a jedním z nich je právě podnik v Amersfoortu, kde se Belgičan radoval minulý rok. Poprvé v životě se tak nachází v roli obhájce titulu. O tři a půl roku starší Montaňés sice hrál turnajové finále už čtyřikrát, ještě nikdy ale trofej pro vítěze nad hlavu nezvedl. Po devíti letech profesionálního působení na ATP tak pro něho přichází pátá šance.

Albert Montaňés, třiašedesátý hráč světového žebříčku, se v průběhu celé své kariéry soustředí téměř jenom na antuku. Malou porci zápasů odehraje na povrchu tvrdém, v hale nebo na trávě se skoro nevyskytuje. Všechny jeho dosažená finále se hrály na červené drti. Absolutní oddanost tomuto povrchu by dnes pro něho mohla být výhodou.

Steve Darcis se totiž za 'čistokrevného' antukáře označit nedá. Byť je pro aktuální světovou šestapadesátku antuka také předním povrchem, na rozdíl od Španěla odehraje i nemalou část zápasů v halách.

I z porovnání aktuální formy vychází lépe španělský hráč. Minulý týden prohrál ve Stuttgartu po vyrovnaném zápasu s Gasquetem ve čtvrtfinále, v Amersfoortu přešel pátý nasazený už přes 4 soupeře - Vliegena, Cuevase, Acasusa i Hernandeze a to s průměrem pouhých pěti prohraných gamů na zápas!

Místní turnajová trojka Steve Darcis tento týden naopak žádným ze tří odehraných zápasů neprošel hladce. Proti Španělu Martinovi i krajanovi CH. Rochusovi vyhrál vždy alespoň jeden set až 7:5 či 7:6 a Francouze Gicquela včera porazil se štěstím 7:6, 3:6, 7:5.

Belgickému tenistovi se letos vedle Amersfoortu více vydařil jediný turnaj, ale stálo to za to. Začátkem března vyhrál podnik na tvrdém povrchu v americkém Memphisu. Darcis zatím drží stoprocentní bilanci z proměňování finálové účasti v zisk titulu.

Letošní úspěchy Alberta Montaňése přicházely samozřejmě jen na antuce. Vedle podařených posledních čtrnácti dní si letos španělský hráč zahrál čtvrtfinále silně obsazených turnajů v Barceloně a Hamburgu a dokázal vyhrát challenger v Monze.

Bookmakeři bwin se rozhodli více věřit Montaňésově větší inklinaci k antukovému povrchu a skvělé současné formě a na jeho výhru vypsali kurs 1,52. Pokud více věříte obhájci titulu Darcisovi, k dispozici je vám kurs 2,2.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist