Preview: Federer - Vacek

12. 6. 2008, 09:33
Previews 0
Český tenista Jan Vacek, až 342. hráč světa, po roce vyhrál zápas na okruhu ATP a odměnou mu na turnaji v německém Halle bude souboj se světovou jedničkou Rogerem Federerem. Hraje se na trávě, což je Vackův nejoblíbenější povrch. Dokáže na něm Švýcara, který na zeleném pažitu vyhrál už 56 utkání v řadě, potrápit?
Profily hráčů
Roger Federer (#1-Švýcarsko) - Jan Vacek (#341-Česko)

Roger Federer na trávě je něco jako Rafael Nadal na antuce. Můžeme tedy říct, "král trávy". Alespoň co se tenisových kurtů týká. Naposledy na zeleném pažitu prohrál v roce 2002 ve Wimbledonu s Ančičem. Od té doby tento grandslam pětkrát vyhrál. Navíc přidal čtyři tituly z Halle, kde pouze před rokem chyběl a nemohl tak získat další triumf.

I letos na trávě začal vítězně, když porazil domácího Němce Michaella Berrera 6-4 6-2. Připsal si tak už 56. vítězství na travnatých kurtech v řadě. Ani přechod na oblíbený povrch však ve Federerovi nevzbudil jeho jistotu v úderech. Na své poměry často chyboval a jen tak navázal na výkony, kterými se prezentuje celou tuto sezonu. Před necelým týdnem utržil ránu na psychice - ve finále Roland Garros podlehl Nadalovi 1-6 3-6 0-6. A pokud si chce i nadále udržet post světové jedničky, nesmí na trávě zaváhat.

Dnes ho čeká na první pohled jednoduchý soupeř. Český tenista Jan Vacek je až 341. hráčem světového žebříčku. Za poslední tři sezony se do hlavní soutěže turnaje ATP dostal jen třikrát, pokaždé se tak stalo na trávě. Právě tento povrch je Vackův nejoblíbenější. V sezoně 2002 si zahrál osmifinále ve Wimbledonu, o rok později semifinále v s`Hertogenboschi. Poslední výhry na turnajích ATP si připsal proti Thomasi Johanssonovi a Nicolasi Lapenttimu.

Před podnikem v Halle prohrál Vacek 7 utkání v řadě - na challngerech nebo v kvalifikacích. S přechodem na trávu se však podle očekávání dočkal lepších výsledků. V kvalifikaci ve třech zápasech s Oswaldem, Ledovským a Fischerem prohrál jen 16 gamů a po roce si opět zahrál zápas turnaje ATP. A znovu uspěl - amerického deblistu Scotta Lipského porazil 3-6 6-3 6-2. Nicméně, výhra nad hráčem z chvostu světové tisícovky se nsmí přeceňovat.

Resumé: Roger Federer je v tomto utkání obrovským favoritem. Na výhru Vacka se dá na internetu vsadit i s kursem 50. Bwin.com je při zemi, když vypsalo kurs 8.25. Přesto, když se podíváme na Švýcarovi zápasy v Halle v minulých letech, tak v utkáních, v nichž byl podobným favoritem, nijak suverénně nevyhrával. A tak by se dala využít sázková příležitost "handicap". Fortuna vypsala hranici handicapu na 6,5 gamu. To znamená, že pokud budete věřit, že Vacek neprohraje vysokým rozdílem, vsaďte si s kursem 1,80. I Federerova výhra 6-3 6-3 ap. by byla výherní. A naopak, věříte.li v hladký postup světové jedničky, vsaďte si na Federera s handicapem -6,5 gamů. V tom případě musí Švýcar vyhrát 6-3 6-2 a větším rozdílem.

Roger Federer (#1-Švýcarsko) - Jan Vacek (#341-Česko):

Detail zápasu
Bwin.com: 1.01 - 8.25

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist