Preview: Haase - Vemič

25. 3. 2008, 13:56
Previews 0
Velmi rušný začátek týdne prožil mladý Nizozemec Robin Haase. Včera ráno zvítězil na challengeru v Sunrise, ještě týž večer úspěšně vstoupil do kvalifikace v Miami výhrou nad Rickem de Voestem a dnes ho čeká další zápas. Soupeřem v boji o hlavní soutěž mu tentokrát bude Dušan Vemič, kterého dokázal porazit před dvěma týdny v Indian Wells.
Profily hráčů

Za Haasův nabitý program může déšť, který přerušil finále turnaje v Sunrise. Podnikem, který byl i přes nízkou dotaci nabitý jmény výborných hráčů, procházel dvacetiletý nizozemský tenista už dost komplikovaně: Hrbatý v prvním kole, Seppi ve druhém i Janko Tipsarevič ve třetím mu sebrali set, Haase se ale přesto dokázal - po semifinálovém vítězství nad Guccionem - dostat až do finále. V něm vedl nad Sebastianem Grosjeanem 5-4, když rozhodčí zápas přerušil.

Utkání se dohrávalo v pondělí dopoledne a protáhlo se - jak jinak - na tři sety. Haase po dvou vyrovnaných setech ve třetím dějství znovu zabral a mohl se tak radovat z vítězství 5-7 7-5 6-1, turnajového titulu a šeku na necelých 15 tisíc dolarů.

Hned poté si sbalil věci a odjel směrem Key Biscayne, kde ho ten samý den čekal první zápas kvalifikace. Déšť naštěstí pro něj zkomplikoval program i tam, takže se na kurt dostal až po osmé hodině večer. Proti němu stál nebezpečný Jihoafričan Rick De Voest, ovšem na Haasem jako by náročný den nebyl vůbec znát: nebezpečnému servismanovi dokázal hned pětkrát prolomit podání, sám zaváhal jen jednou a po 63 minutách se radoval z výhry 6-4 6-0. "Cítím se skvěle. Byl to zvláštní, ale úžasný den. Vyhrál jsem jedno finále a jeden kvalifikační zápas, to se nestává moc často," liboval si po utkání 66. hráč světa.

O to, aby Haaseho další den už tak úžasný nebyl, se pokusí postarat Dušan Vemič. Srb, který se na podnicích ATP objevuje jen málokdy a spíše objíždí challengery, v posledních týdnech zkouší štěstí na stejných turnajích jako jeho dnešní soupeř - ovšem s horšími výsledky. Po neúspěšných vystoupeních v Evropě, s níž se rozloučil dvěma prohrami v prvních kolech challengerů v Besanconu a Cherbourgu, neuspěl ani v kvalifikaci v Las Vegas. V Indian Wells už si vedl lépe - v kvalifikaci "přežil" dramatické třísetové bitvy s McClunem a Jenkinsem a poprvé od loňského června se objevil v hlavní soutěži turnaje ATP.

Radost z postupu mu nepřekazil nikdo jiný, než Haase. V prvním kole Indian Wells vzal sice Vemič Nizozemci první set, favorizovaný Haase ale dokázal zápas obrátit a zvítězil 3-6 6-3 6-2. Na výborně obsazeném challengeru v Sunrise se pak Vemič nedokázal ani dostat do hlavní soutěže. Na turnaji, který Haase vyhrál, nestačil v prvním kole kvalifikace na Japonce Matsuiho. Po týdnu vynuceného klidu to s Vemičem dobře nevypadalo ani v prvním kole kvalifikace v Miami: s domácím Amerem Delicem prohrál první set poté, co nedokázal využít ani jeden ze šesti svých brejkbolů. V dalších dvou sadách už ale klíčové míče uhrál a zvítězil 6-7 6-3 6-4.

Robin Haase - Dušan Vemič

Detail zápasu

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist