Preview: Izrael věří v další zázrak proti oslabeným Španělům

18. 9. 2009, 09:36
Previews 1
Absence zraněných Rafaela Nadala a Fernanda Verdaska chtějí využít izraelští tenisté k senzaci a v semifinále Davisova poháru proti Španělům v Murcíi věří v možný postup. Vítěz víkendového utkání se ve finále střetne s českým, nebo chorvatským týmem.

Izrael šokoval již postupem do semifinále přes Rusko a nyní se chce pokusit o další zázrak na španělské antuce. Obhájci titulu Španělé ale v domácím prostředí neprohráli šestnáctkrát po sobě a i bez světové dvojky Nadala a Verdaska jsou jasnými favority.

"Kdyby hrál Nadal, tak určitě vyhraje obě dvouhry, ale i bez něho jsou všichni ostatní španělští hráči papírově lepší než my," řekl izraelský deblista Andy Ram. "Přijeli jsme jako outsideři, ale bez jakéhokoli stresu, což nám může pomoc k historické výhře," řekl.

Kapitán Albert Costa povolal místo Nadala bývalou světovou jedničku Juana Carlose Ferrera, dalšími členy jeho týmu jsou David Ferrer, Tommy Robredo a Feliciano Lopez. "Samozřejmě musíme doma vyhrát, ale zdůrazňuji, že musíme být opatrní a nic nepodcenit," řekl Costa.

Nevalnou bilanci mají Španělé Ferrer a Robredo s Dudim Selou. Ferrer jednou vyhrál a prohrál, zatímco Robredo všechny tři dvouhry ztratil, i když se ani jednou nehrálo na antuce. "Sela je skvělý, což ukazují jeho výsledky," řekl Robredo o 29. hráči žebříčku ATP.

Robredo však do pátečních dvouher nahlášen nebyl, byť je z nominovaných žebříčkově nejvýše postaveným hráčem. Jedničkou se stal 19. hráč světa David Ferrer, jenž celé semifinálové střetnutí odstartuje v pátek od 12:00 hodin proti Harelu Levymu. Tenistovi, který na okruhu ATP prakticky nehraje. Letos v Davis Cupu ale vyhrál tři ze čtyř zápasů, když porazil Vinciguerru, Kunicyna a Andrejeva.

Druhým domácím singlistou je nakonec Juan Carlos Ferrero, který se přes léto dostal do velmi solidní formy. Jeho páteční duel s jedničkou Izraelců Selou už zřejmě hodně napoví o postupových kartách.

Čtyřiadvacetiletého Selu a jednatřicetiletého Levyho v čtyřčlenné nominaci izraelského kapitána Eyala Rana doplňují zkušení deblisté Andy Ram a Jonathan Erlich. Od těch se ve Španělsku očekává, že udrží naději svého týmu až do neděle. Nastoupí zřejmě proti Robredovi s Lopezem. Ti spolu v minulosti odehráli 18 utkání, vyhráli jich jen šest. Letos v Cincinnati porazili pozdější vítěze US Open Dlouhého s Paesem. Na antuce ještě žádný zápas nevyhráli.

Je pravděpodobné, že po sobotě rozhodnuto ještě nebude, a tak dramatickou bitvu nabídně první nedělní duel zřejmě mezi Davidem Ferrerem a Dudim Selou.

Program semifinále Španělsko - Izrael (Murcia, antuka)

Pátek, 12:00 Ferrer - Levy, Ferrero - Sela.
Sobota, 15:00 F. Lopez/Robredo - Erlich/Ram.
Neděle, 12:00 Ferrer - Sela, Ferrero - Levy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Z pokory kapitána Alberta Costy a způsobu, jak se vyjadřuje o soupeřích by si měl ten náš Navrátil vzít příklad. Vypadáme jak křupani, díky němu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist