Preview: Minář - Lee

22. 9. 2008, 21:30
Previews 0
Tento týden odehrají v dějišti letošních olympisjkých her muži a ženy společný turnaj do turné ATP a WTA. Z českých tenistů se v čínské metropoli představí Iveta Benešová a Ivo Minář. Toho ve středu ráno čeká duel s Korejcem Hyungem-Taikem Leem, jenž o víkendu absolvoval daviscupové utkání v Holandsku.
Profily hráčů
Ivo Minář - Hyung-Taik Lee

Čtyřiadvacetiletý Ivo Minář, 89. hráč světa, letos na nějaký výraznější výsledek stále čeká. Pouze třikrát se dostal do třetího kola. V létě odehrál na rychlém povrchu první ostrý zápas až na olympiádě v Pekingu, kde prohrál s Olivierem Rochusem. Na americkém turné absolvoval generálku na US Open v New Havenu a vyrovnal své letošní maximum, tedy postup do 3. kola. Na posledním grandslamu sezony postoupil přes Kiefera, ale ve druhém kole mu proti Nieminenovi nestačilo ani dvousetové vedení.

Po třech týdnech volna se představí na podniku v Pekingu. Tedy na místě, kde začátkem srpna prohrál v 1. kole olympijského turnaje s Olivierem Rochusem. Tentokrát ho čeká Korejec Hyung-Taik Lee, kterého loni porazil na challengeru v Soulu.

O osm let starší Lee měl v minulé sezoně slušnou formu. Držel se v první světové padesátce a sezonu ukončil na 42. místě. Śupěchy sbíral hlavně na turnajích hraných na rychlém povrchu. Na US Open porazil i Andyho Murrayho a zahrál si osmifinále.

Letos byl vidět pouze v Indian Wells, kde udolal Davida Ferrera a probojoval se mezi nejlepších šestnáct. Od French Open prohráli vinou zraněného kolena sedm zápasů v řadě a o víkendu odcestoval do Holandska bojovat o udržení ve Světové skupině Davisova poháru. Na evropské antuce sice obě své dvouhry nad de Bakkerem a Huta-Galungem vyhrál, ale Korea i tak Holanďanům podlehla.

Resumé: Přerušit sérii 7 porážek v řadě se pokusí na turnaji v Pekingu, kde obhajuje loňské čtvrtfinále. Přechod z antuky pro něj ale nebude jednoduchý, a i když hraje nejraději na tvrdém povrchu, proti českému tenistovi bude outsiderem s kursem 2.10. V případě, že věříte v Minářovo vítězství i ve druhém vzájemném zápase, vsaďte si s kursem 1.65.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist