Preview: Murray - Acasuso

28. 5. 2008, 00:15
Previews 0
Jestli počasí v Paříži nebude dělat potíže, střetne se na kurtu číslo 3 Brit Andy Murray proti Josému Acasusovi z Argentiny. Jejich duel je naplánován jako čtvrtý v pořadí, tedy zhruba od 17:00 hodin. Murray bude usilovat o svou druhou výhru na French Open. O 5 let starší Acasuso si v Paříži už zahrál osmifinále.
Profily hráčů
Andy Murray (#12-Velká Británie) - José Acasuso (#49-Argentina)

Jednadvacetiletý Brit Andy Murray hrál na kurtech Rolanda Garrose pouze jednou - v roce 2006 podlehl hned v úvodním kole domácímu Monfilsovi v pětisetovém utkání. Před rokem ho o účast připravilo zranění zápěstí, které si léčil téměř tři měsíce.

Murray letošní sezonu zahájil výborně. Nejdříve triumfoval v Dauhá, což ho v žebříčku vyhouplo do elitní světové desítky. Na Australian Open však selhal, když podlehl hned v úvodním kole pozdějšímu finalistovi Tsongovi. Na svém třetím turnaji sezony se ale dočkal už druhého titulu - v hale v Marseille ztratil pouze jeden set.

Další čtyři starty na turnajích hraných na rychlém povrchu dopadly neslavně, a tak si Murray chtěl ztracené body nahnat zpět na antuce. Na té ovšem dosud nepředvedl jediný kvalitní výsledek, a tak svůj trenérský tým rozšířil o bývalého skvělého antukáře Alexe Corretju ze Španělska.

A své ovoce to určitě přináší. Hned v Monte Carlu se poprvé v kariéře dostal na pomalém povrchu přes druhé kolo. Navíc porazil kvalitní antukáře Felicianam Lopeze a Filippa Volandriho. Stejný výsledek zopakoval ještě v Hamburku, kde ve třetím kole nestačil na Nadala. Letošní pouť v Paříži zahájil utrápenou výhrou nad domácím Johathanem Eyssericem, se kterým otáčel nepříznivý stav 1-2 na sety.

To José Acasuso je už ostříleným antukářem. Pětadvacetiletý Argentinec si ve své kariéře už 10x zahrál finále turnaje ATP, a pokaždé se tak na pomalé antuce. Třikrát se radoval z titulu.

Jedno finále si připsal letos, když v Buenos Aires prohrál až v boji o titul s krajanem Nalbandianem. O týden později si ještě zahrál semifinále v Acapulku. Nicméně poslední dva měsíce se mu nedaří. Z osmi zápasů na oranžovém povrchu si připsal pouze tři výhry. Ta poslední se zrodila už na kurtech Rolanda Garrose, když bez formy hrajícího Slováka Dominika Hrbatého porazil hladce 6-4 6-2 6-4.

Už tak vylepšil loňské první kolo, kdy vypadl s Melzerem. Jeho maximem bylo v Paříži osmifinále v roce 2005.

Resumé: Murray sice oproti Acasusovi není typickým antukářem, ale letos svou hru na antuce výrazně zlepšil a do utkání 2. kola proti Argentinci vstoupí jako mírný favorit. Bwin.com na něj vypsala kurs 1.59. Věříte-li v postup Acasusa, vsaďte si na něj s kursem 2.07.

Andy Murray (#12-Velká Británie) - José Acasuso (#49-Argentina):

Detail zápasu
Bwin.com: 1.59 - 2.07

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist