Preview: Murray - Volandri

22. 4. 2008, 12:34
Previews 0
Už dnes začnou v Monte Carlu i boje o postup do třetího kola. Jeden postupující vzejde i z britsko-italského duelu Andy Murray - Filippo Volandri. Naposledy se tenisté utkali minulý rok na antuce v Hamburgu - Murray vedl 5-1, ale poranil si zápěstí a musel utkání skrečovat. Po té následovala téměř tříměsíční léčba.
Profily hráčů
Andy Murray (#20-Velká Británie) - Filippo Volandri (#43-Itálie)

Andy Murray začal letošní sezonu dobře. Triumfoval na turnaji v Dauhá, a po neúspěchu v podobě prohry v úvodním kole Australian Open s Tsongou, získal titul i v Marseille. Pak se ale dvacetiletý Brit začal výsledkově trápit, ovšem ze slabších soupeřů nestačil jen na Holanďana Haaseho, navíc to bylo po triumfu v Marseille, a tak zřejmě nepodal stoprocentní výkon. V Dubaji už ale určitě nic nevypouštěl, přesto se nedostal přes čtvrtfinále, když nestačil na Davyděnka. Ani v Indian Wells se příliš nepředvedl - v osmifinále ho zastavil Němec Haas. A v Miami prohrál, rovněž ve třech setech, už ve svém úvodním vystoupení s Chorvatem Ančičem.

Současnou jedničku britského tenisu teď ale čeká méně oblíbená antuka. Nikdy se na ní na turnajích ATP nedostal přes druhé kolo. I proto letos začal spolupracovat s Alexem Corretjou, bývalým vynikajícím španělským antukářem. Z prvního letošního podniku na oranžovém povrchu ve Valencii, který se hrál v minulém týdnu, se však Murray kvůli nemoci odhlásil.

Murray se hlavně kvůli neobhájení bodů za semifinále v Indian Wells a Miami propadl až na 20. místo. Nicméně teď má šanci body jenom sbírat. Před rokem, od začátku dubnu do konce července nevyhrál jediný zápas. Nejdříve vynechal několik antukových turnajů, následně prohrál v Římě hned první zápas s Gillesem Simonem a o týden později se v Hamburgu střetl s Filippem Volandrim, svým dnešním soupeřem. Murray, ač se mu proti antukářovi vůbec nevěřilo, vedl v 1. setu už 5-1 a byl na dobré cestě k postupu do 2. kola. Jenže Andy se zranil a tři měsíce si musel od tenisu odpočinout.

Právě s Filippem Volandrim tak prohrál i druhý vzájemný zápas hraný na antuce. Ovšem před rokem byl Murray lepším hráčem. Jediný zápas na rychlém povrchu vyhrál Murray a dnes tak může srovnat stav vzájemné bilance na 2-2 a postoupit poprvé v kariéře do 3. kola antukového turnaje. V úvodním vystoupení si v Monte Carlu poradil s levorukým Španělem Felicianem Lopezem, když podal solidní výkon a vyhrál 7-6 6-4.

Ital Filippo Volandri je, co se povrchů týká, pravým opakem Murrayho. Na rychlých kurtech se pouze jednou v kariéře dostal dál než do druhého kola, a to hraje na profesionální úrovni už 11 let. Neoblíbenost betonových kurtů potvrdil i letos, když na nich vyhrál jeden zápas ze šesti.

Na antuce se cítí mnohem lépe. Získal na ní oba své tituly (v roce 2004 v St. Poltenu a 2006 v Palermu) a minulou sezonu dokonce v Římě porazil i Rogera Federera, a po výhře nad Berdychem si stejně jako později v Bastadu zahrál semifinále. Letos, když opět nevyhrával na hardu, tak zahrál slušně na antuce - v Costa do Sauipe vypadl ve čtvrtfinále s Almagrem, v Buenos Aires se dostal až do semifinále, v němž nestačil na Acasusa a v Acapulku ho znovu zastavil Almagro, který po výhrách nad Italem na obou turnajích triumfoval.

Volandri na Monte Carlo dobré vzpomínky nemá. Sice si tu už dvakrát zahrál čtvrtfinále, poslední dva ročníky však pro něj skončily už v úvodním kole - prohrál s Acasusem respektive Massuem. Letos si v 1. kole poradil s Francouzem Nicolasem Mahutem hladce 6-2 6-3, ale ten na antuce nikdy dobré výsledky nedělal.

Resumé: Murray zřejmě udělal dorbý krok spoluprací s Corretjou. S jeho pomocí může vylepšovat svůj ranking i na méně oblíbené antuce. Včera podal v 1. kole dobrý výkon proti Felicianu Lopezovi a zdá se, že by na tomto pomalém povrchu mohl poprvé v kariéře přejít přes druhé kolo, na což Bwin vypsalo kurs 1.45. Pokud ale Murray ani napotřetí Itala Volandriho na antuce neporazí, vsaďte si s kursem 2.37.

Andy Murray (#20-Velká Británie) - Filippo Volandri (#43-Itálie):

Detail zápasu
Bwin.com: 1.45 - 2.37

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist