Preview: Nadal - Kiefer

27. 7. 2008, 10:15
Previews 20
Je tu konec týdne a s ním také vyvrcholení prestižního turnaje série Masters v Torontu. Nicolas Kiefer změří v posledním utkání síly s Rafaelem Nadalem, který bude v případě triumfu na světovou jedničku Federera ztrácet už jenom 300 bodů.
Profily hráčů

Rafael Nadal si po volném postupu z prvního kola poradil s Američanem Levinem, Rusem Andrejevem, nasazenou desítkou Gasquetem a v semifinále ho nezastavil ani ve výborné formě hrající Andy Murray. Britský tenista potrápil světovou dvojku především v první sadě, která skončila až tie-breakem.

„Chci se pokusit zahrát dobrý zápas proti Kieferovi. Nepřemýšlím o postu světové jedničky nebo o US Open, soustředím se na Toronto. Je to první velký turnaj po sezoně na antuce a na trávě a mým cílem je předvést to nejlepší,“ říká 22letý Španěl, který slavil vítězství na posledních turnajích v Hamburku, Roland Garros, v londýnském Queensu a ve Wimbledonu.

Oba tenisté se na okruhu ATP potkali zatím třikrát a všechna utkání stihli v této sezoně. Ani jedno střetnutí neproběhlo na antuce, přesto rodák z Mallorky nedovolil svému protivníkovi získat ani jeden set.

Nicolas Kiefer se ve svých 31letech probojoval vůbec poprvé do finále turnaje série Masters a na okruhu ATP triumfoval naposled v roce 2000. Dnes německého tenistu čeká rozhodně nejtěžší překážka, ale ani v dosavadním průběhu kanadského turnaje neměl Kiefer snadné soupeře. Postupně přešel přes Američana Fishe, nasazené Rusy Južného s Davyděnkem, Jamese Blaka a v boji o finále si poradil s vítězem posledního turnaje v Indianapolisu Gillesem Simonem.

Aktuálně 37. hráč světa se v semifinále hodně nadřel a zvítězil po téměř třech hodinách. „Byl to hodně vyrovnaný zápas. Simon je navíc momentálně ve skvělé formě. Mám velkou radost, protože jsem nehrál svůj nejlepší tenis. Všechno, co jsem mohl dělat, bylo bojovat o každý bod,“ dodal po třísetové bitvě Nicolas Kiefer, který letos došel zatím nejdále do semifinále v Halle.

Podle bookmakerů bwin je jasným favoritem Rafael Nadal s kursem na výhru 1.05. Pokud věříte ve vítězství Nicolase Kiefera, vsaďte si na něj v poměrně vysokém kursu 6.30.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Secaa je trapnej jako prase v říji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Děti kdyby jste radši koukali jak se hraje tenis.Zapně te si televizi na Galaxii a přestaňte tu ukazovat vaše nízké IQ :-* !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Secaa je uřvané dítě!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nadal vyhraje!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Secaa nerozumí tenisu(totálně vůbec)
Reagovat
smazaný uživatel
Pane bože,jaké děcko tu používá můj nick?Ty musíš bejt asi vážně chudák když si ani vlastní nick neumíš vymyslet.Lituju tě ! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Neumíš si vytvořit vlastní nick a vůbec nevíš,co píšeš!!!Já si Secca za jeho názory vážím a považuji ho za kvalitního tenisového odborníka!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju to potěší já se za odborníka nepovažuji,ale těší mě to.Měli by zakázat psát sem dětem pod 15 let protože tohle je fakt hrozný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte by si ho mohol pozvať na večeru...;-)
peace
Reagovat
smazaný uživatel
Už se těším na Peking,nejkvalitněji obsazený tenisový turnaj na olympiádě všech dob za účasti nejlepších tenistů světa,věřím,že i tam Rafa potvrdí svůj geniální talent a fantastickou formu a získá olympijské zlato!Bylo by krásné mít grand slam v Paříži a ve Wimbledonu a k tomu olympijské zlato!VAMOS RAFA!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Velice si vážím Secaa,že rozumí tenisu a píše objektivní komentáře!
Reagovat
smazaný uživatel
Objektivní,mnohdy to nejde ale snažím se.Uznávám Rogera jako většinu tenistů protože to co dokázal už kromě Rafy dlouho nikdo nepřekoná.
Reagovat
smazaný uživatel
Znávám názory Secaa!!!Děkuji za ně!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý trenink pro Rafu před turnajem v Cincinnati,kde získá další turnajové vítězství a pak už bude Peking!
VAMOS RAFA!!!VAMOS nejlepší tenisto světa!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kiefer toho fetáčka zfoukne jak svíčku...i když-možná že to nedohrajou,proto že si ještě pozejtří bude ta hvězda pinkat o zem...
Reagovat
smazaný uživatel
Pane bože další velice chytrý příspěvek.Prej sfoukne jako svíčku tak na to se rád podívám :D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi sis fetnul ty,když si myslíš,že Rafa fetuje a že Nicolas Rafu zfoukne jako svíčku,podívej se v noci na zápas či zítra ráno na výsledek!Rafa-Nicolas 2:0!VAMOS RAFA!
Reagovat
smazaný uživatel
myslím že nicolas má šanci ale prohraje
Reagovat
smazaný uživatel
vyhraje 2-0
Reagovat
smazaný uživatel
Kiefer má fornu,možná to bude 2:1,ale Rafa vyhraje.
Bude to nádherná podívaná,doporučuju se dívat!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist