Preview: Nicolas Mahut - Jan Hernych

5. 2. 2008, 11:58
Previews 0
Na challengeru v italském Bergamu se dnes představí dva čeští tenisté proti rivalům z Francie. Tomáš Zíb zahájil dnešní program v 10 hodin proti Chardymu a Jan Hernych by měl přibližně v půl páté nastoupit k zápasu proti druhému nasazenému Nicolasi Mahutovi.
Nicolas Mahut (Fra) - Jan Hernych (ČR)
Nicolas Mahut podával v minulé sezoně dobré výkony, které ho poprvé v kariéře dostaly v žebříčku do elitní padesátky. Dařilo se mu hlavně na trávě. V londýnském Queen´s Clubu a americkém Newportu prohrál až ve finále. Mezitím na Wimbledonu prošel z kvalifikace a v druhém kole vypadl s Gasquetem. Nutno podotknout, že na zeleném povrchu porazil hráče jako Björkman, Ljubičič, Clemént nebo Nadal, slušně potrápil i Roddicka.

Na turnajích na americkém betonu se mu již tradičně nedařilo. Ovšem v hale se jeho výsledky opět zvedly. Na challengeru ve francouzském Orleansu prohrál až ve finále s Belgičanem Olivierem Rochusem, v Bangkoku ve čtvrtfinále s Verdascem a v domácím Métách byl blízko finále, ale v třísetové bitvě neuspěl proti Robredovi.

Od té doby však vyhrál z deseti utkání jen tři. Letos se mu podařilo vyhrát pouze nad Gremelmayrem a antukářem Acasusem. Prohrával sice se silnějšími soupeři jako Cilič, Davyděnko nebo Hewitt, ale minulý týden hrál v challenger polské Wroclawi, kde byl ve stejné roli, jako teď v Bergamu. Hrál na divokou kartu a byl druhý nasazený. V Polsku však nestačil na neznámého domácího hráče Jerzyho Janowicze, který bojovným výkonem vyhrál první zápas na profesionální úrovni.

Slabší formy šestadvacetiletého Francouze se pokusí využít o tři roky starší Čech, Jan Hernych. Je to hráč spíše na rychlé povrchy. V loňské sezoně porazil Seppiho, Benjamina Beckera, Henmana nebo Calleriho. Na grandslamech se z prvního kola dostal jen na Wimbledonu, když vyhrál nad Gicquelem. Lepšího grandslamového výsledku zatím nedosáhl.

Koncem minulé sezony Hernych vyhrál challenger na antuce v Trnavě. Ovšem obsazení turnaje postrádalo kvalitu, narozdíl od toho aktuálního v Bergamu. Od challengeru na Slovensku se Hernychovi nedaří. Sice vyhrál v Plzni halové mistrovství republiky, na kterém se objevil hlavně z důvodu, že si udělal delší dovolenou a příprava na novou sezonu se mu protáhla. Do Austrálie tak vůbec neodcestoval.

Před sezonou si dal jasný cíl. "Chci se dostat zpátky do první stovky žebříčku. Předsevzetí ale zatím neplní tak, jak by měl. Na svém prvním letošním challengeru v Heilbronnu sice porazil Itala Luzziho, ale prohra s domácím Phillipem Petzschnerem se od něj nečekala. Minulý týden se Hernych představil ve Wroclawi, ovšem musel do kvalifikace, kde hned v úvodu vypadl s domácím Žovkem.

Jan Hernych tedy zatím vypadl pokaždé s hráčem, který měl v zádech podporu publika. Soupeři ale nebyli nehratelní, a tak určitě sám ví, že musí svou hru radikálně změnit. Dnes ho čeká sice tenista, který je v žebříčku o více jak sto míst výše, ale Nicolas Mahut také teď nepodává nejlepší výkony. Hernych má tedy určitě šanci se konečně chytit. Tím spíše, že jediný vzájemný zápas vyhrál český tenista.
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist